Kajian Rangkaian Penyelesaian

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Kajian Rangkaian Penyelesaian
0 8 мин.

Meninjau penyedia hosting kadang-kadang merupakan perjalanan sukar yang dipenuhi dengan kekecewaan dan perkara yang sama berulang kali. Syarikat sepertinya menganggap pelanggan mereka sebagai lembu tunai yang bodoh yang boleh mereka gunakan dan terus memerah mereka untuk mendapatkan lebih banyak wang. Sifat manusia kegemaran mereka adalah kejahilan yang membuat orang membeli pakej yang lebih mahal, dengan harapan laman web mereka akan menjadi lebih baik. Malangnya, tidak setiap syarikat hosting ingin memberikan perkhidmatan yang luar biasa kepada pengguna. Itulah sebabnya saya sangat kritikal terhadap mereka.


Pasaran hosting web hari ini dipenuhi dengan begitu banyak nama sehingga mustahil untuk melacak semuanya. Sebilangan daripada mereka berada di hadapan dan jujur, membantu pelanggan mencapai matlamat mereka. Yang lain hanya menyediakan beberapa pelayan dan meminta wang anda. Tidak mudah untuk mencari perkhidmatan percuma yang mempunyai kelajuan dan waktu operasi, sambil menawarkan sokongan pelanggan yang benar-benar membuat pengguna merasa seperti seseorang yang memiliki punggung.

Mengapa terlalu lama membincangkan tentang perkhidmatan hosting yang lemah lembut? Kerana Network Solutions adalah apa yang saya syak. Ia tidak menawarkan lebih daripada asas hampir setiap perkhidmatan hosting yang baik di luar sana. Sudah tentu, mereka cukup baik dan boleh dipercayai dalam banyak aspek, tetapi mereka mempunyai banyak kejutan untuk pelanggan mereka. Walaupun begitu, ada beberapa kejutan yang menyenangkan, yang membuat saya mempertimbangkan semula pendapat saya, jadi wajar untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Penyelesaian Rangkaian. Ikutilah saya dalam ulasan ini dan lihat sendiri!

Gambaran Keseluruhan Penyelesaian Rangkaian

Network Solutions telah wujud sejak tahun 1979, tetapi ia tidak selalu menjadi syarikat hosting dan sekarang juga bukan syarikat hosting. Ia bermula sebagai perunding IT dan segera menjadi pendaftar domain. Mereka berjaya dengan menjual nama domain tetapi itu tidak bertahan selepas pengesahan ICANN pada tahun 1998.

Selama 20 tahun yang lalu, Network Solutions telah menukar pemilik seperti orang menukar seluar dalam. Banyak syarikat ekuiti swasta memiliki syarikat yang akhirnya menimbulkan banyak kekeliruan. Dua masalah keselamatan berprofil tinggi menyebabkan Penyelesaian Rangkaian dijual oleh Web.com dengan harga $ 405 bilion, yang menyebabkan syarikat itu banyak dikurangkan.

Sejak itu, Network Solutions menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti pengembangan web, perkhidmatan pemasaran dalam talian, pemasaran e-mel dan penyelesaian e-mel dan perkhidmatan hosting. Mereka berakar umbi dalam perkhidmatan dalam talian dan mempunyai banyak profesional yang tahu setiap intinya menjalankan laman web atau perniagaan dalam talian. Ini menjadikan mereka penyelesaian all-in one yang cukup mantap untuk perniagaan yang ingin memasuki dunia dalam talian. Walaupun jika anda hanya mahukan perkhidmatan hosting, ada banyak yang perlu dipertimbangkan. Oleh kerana syarikat itu sendiri menawarkan banyak perkhidmatan, beberapa dari mereka telah bocor ke platform hosting web mereka juga. Ini menjadikan mereka unik dan patut dilihat pada pendapat saya.

Pelan dan Harga Penyelesaian Rangkaian

Seperti yang saya katakan, Penyelesaian Rangkaian bukan hanya mengenai web hosting, mereka menawarkan banyak perkhidmatan lain yang termasuk dalam kategori yang sama sekali berbeza. Kami akan bermula dengan mengkaji semula rancangan hosting asas mereka dan kemudian beralih ke perkhidmatan lain yang mereka tawarkan kepada pengguna.

Network Solutions mempunyai harga yang sangat rendah, yang sangat saya gemari. Rancangan hosting bersama mereka bermula pada $ 2.99 / bulan. Ini adalah tawaran yang adil dan sukar untuk mencari rancangan lain yang baik dengan harga yang rendah. Tetapi kerana mereka juga merupakan syarikat pemasaran dalam talian, rancangan hosting bersama kedua mereka adalah rancangan Web Hosting dan Pemasaran. Ini bermaksud bahawa mereka akan memasukkan beberapa perkhidmatan SEO yang mudah, seperti menyenaraikan profil perniagaan anda di banyak enjin carian yang tidak anda ketahui dan juga yang utama seperti Google, Bing dan Yahoo!.

Pelan hosting pertama yang saya sebutkan rancangan Essential bermula pada hanya $ 2,99 sebulan, menyediakan ruang cakera keras 300 GB dan lebar jalur tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan 25 akaun FTP dan 1000 akaun e-mel dengan storan 1 GB setiap akaun. Itu banyak, memandangkan beberapa syarikat hanya memberi anda 100 MB setiap akaun e-mel.

Tindak lanjut adalah rancangan Profesional, yang menyediakan perkhidmatan pemasaran juga. Ia juga dilengkapi dengan ruang cakera keras 500 GB dan lebar jalur tanpa had. Peruntukan selebihnya digandakan dengan 50 akaun FTP dan 2500 kotak e-mel yang mempunyai storan 1GB. Anda juga akan diberikan perisian statistik untuk akaun e-mel anda.

Akhirnya, ada rancangan Hosting, Pemasaran dan Kedai yang memberi anda perkhidmatan pemasaran tambahan dan semua yang anda perlukan untuk menjalankan kedai dalam talian. Anda akan mendapat sijil SSL, keranjang belanja dan perisian lain yang anda perlukan untuk menjalankan laman web anda. Harganya hanya $ 4.99 / bulan yang merupakan tawaran yang sangat kukuh. Sebilangan besar syarikat mengenakan bayaran $ 10 + untuk perkhidmatan yang sama.

Semua perkhidmatan dilengkapi dengan nama domain percuma dan 100 penunjuk domain tambahan.

Network Solutions juga menawarkan hosting VPS dengan harga $ 40 sebulan. Ia menyediakan RAM 512 MB, sokongan langsung 24/7, ruang penyimpanan 10 GB dan pemindahan data bernilai 500 GB.

Network Solution bermula dengan sangat murah tetapi mereka menggunakan tipu muslihat serupa yang dilakukan oleh syarikat lain. Pasti, anda membeli pakej $ 2.99 / bulan yang bagus, tetapi sebaik sahaja anda mula membina laman web anda, anda harus terus melihat skrin penagihan terperinci untuk mengetahui ke mana perginya begitu banyak wang anda. Terdapat banyak kelebihan dan tambah yang hanya menjual diri semasa anda bekerja di laman web anda.

Juga, jika anda membiarkan butang pembaharuan automatik dihidupkan, anda akan terkejut dengan berapa banyak wang yang akan anda belanjakan. Penyelesaian Rangkaian akan menaikkan harga pembaharuan nama domain mereka dengan 50% apabila mereka merasakannya.

Sokongan Pelanggan Penyelesaian Rangkaian

Sekarang, di sinilah saya benar-benar kecewa dengan Penyelesaian Rangkaian, setelah saya lupa tentang struktur harga yang buruk dan banyak penjualan. Pengalaman saya dengan sokongan pelanggan mereka tidak terlalu menyenangkan, dan saya juga tidak mendapat banyak ulasan positif. Pelanggan atau pengulas lain juga tidak membincangkan mengenai sokongan pelanggan Network Solutions, yang mengisyaratkan bahawa mereka menawarkan perkhidmatan omong kosong 24/7/365.

Orang mengatakan bahawa mereka memerlukan beberapa hari untuk mencapai perkhidmatan sokongan pelanggan mereka walaupun mereka berada dalam talian. Tetapi ada kalanya mereka tidak dapat dihubungi kerana mereka berada di luar talian. Mereka telah membuat reputasi yang sangat buruk selama ini. Bagi syarikat yang berumur sekitar 40 tahun, ini tidak boleh diterima. Satu-satunya konsistensi yang anda dapati di bahagian sokongan pelanggan mereka adalah rasa tidak puas hati yang konsisten di kalangan pelanggan mereka.

Nampaknya walaupun mereka menawarkan banyak perkhidmatan dalam talian, mereka nampaknya sama sekali tidak boleh dipercayai. Salah satu ulasan terbaik yang saya baca mengenai perkhidmatan sokongan pelanggan Penyelesaian Rangkaian ialah: “Sekiranya anda tidak mempunyai tekanan darah tinggi, anda akan menggunakan Penyelesaian Rangkaian.” Itu cukup untuk mendapatkan idea umum, saya rasa.

Tunggu! Ia menjadi lebih baik! Walaupun sokongan pelanggan tetap mereka sangat memuaskan, mereka menawarkan perkhidmatan yang belum pernah saya lihat sebelumnya. Ia dipanggil Sokongan Premium. Adakah mereka akan bercakap dengan saya sekiranya saya membayarnya? Adakah saya akan menjadi VIP? Tidak ada yang tahu dan saya mempunyai perasaan bahawa lebih baik dengan cara itu.

Kebaikan dan Keburukan Menggunakan Penyelesaian Rangkaian

Sekarang saya telah menguraikan perkhidmatan Penyelesaian Rangkaian, inilah masanya untuk menjadikannya dalam bentuk yang lebih mudah dicerna. Mari kita lihat apakah kebaikan sebenarnya boleh mengatasi kekurangan (spoiler: mereka tidak boleh). Senarai kekurangan ini panjang. Saya tidak menyangka bahawa saya perlu mengumpulkan banyak fakta mengecewakan mengenai Penyelesaian Rangkaian, tetapi mereka “meminta” untuk mereka.

Kelebihan

 • Pengaktifan Akaun Segera – Selalunya perkara yang baik mengenai penyedia hosting jika tidak memerlukan waktu lama untuk mendaftarkan akaun dan mengaktifkannya. Tidak perlu menunggu pengesahan, pengesahan dan jenis karut lain. Akaun anda akan disediakan dalam beberapa klik.
 • Mudah Menimbang Perancangan Anda – Sekiranya perniagaan anda telah mencapai tahap di mana ia perlu berkembang dan memerlukan kekuatan tambahan untuk melakukannya, Network Solutions mempunyai penyelesaian yang mudah. Dengan beberapa klik pendek, anda dapat membeli pakej yang lebih hebat dengan serta-merta dan mempunyai lebih banyak sumber pelayan yang boleh anda gunakan.

Keburukan

 • Pengaruh Web 2.0 – Banyak keburukan yang dilakukan oleh Network Solutions adalah kerana ia telah menukar pemilik sekurang-kurangnya 10 kali sejak syarikat itu dilancarkan. Ia diambil alih oleh Web.Com pada tahun 2011 dan kira-kira separuh daripada kakitangan asal syarikat terpaksa pergi kerana pengurangannya. Dibiarkan dengan tikus patuh yang membantu menurunkan syarikat ini hanya menjadi sumber kekayaan dan bukannya perniagaan yang jujur.
 • Terlalu Banyak Penjualan – Butang pembaharuan automatik adalah keinginan mati. Setelah anda menekannya, anda akan dikenakan bayaran lebih banyak daripada yang anda jangkakan pada mulanya. Terdapat juga banyak kelebihan yang menanti anda selepas pendaftaran. Walaupun selepas anda menghubungi pasukan sokongan pelanggan untuk memasang ciri baru atau mendapatkan bantuan dalam menjalankan sesuatu, mereka akan mengatakan bahawa ia hanya mungkin dilakukan jika anda menaik taraf ke rancangan yang lebih tinggi. Cara menjalankan perniagaan Penyelesaian Rangkaian.
 • Tiada Jaminan Wang Dikembalikan – Setelah anda mendaftar ke Penyelesaian Rangkaian, anda tidak akan pergi tanpa mereka menjana wang dari anda. Mereka adalah salah satu syarikat pertama yang saya temui yang tidak mempunyai tempoh percubaan untuk perkhidmatan mereka.
 • Dasar Pembatalan Kotor – Sekiranya anda ingin membatalkan akaun anda, anda akan membayar yuran yang cukup tinggi, yang disebut Processing Fee. Anda akan dikenakan bayaran sebanyak $ 34,99 untuk membatalkan langganan anda. Mereka masih perlu menyusu anda sekali lagi sebelum anda pergi.

Kesimpulannya

Adakah saya mengesyorkan menggunakan perkhidmatan Penyelesaian Rangkaian? Tidak. Tidak semestinya! Terlalu banyak penjualan dan terlalu banyak tempat yang tidak akan mendapat pertolongan yang dijanjikan dan akhirnya membayar banyak wang untuk apa-apa.

Anda lebih baik pergi dengan penyedia hosting yang ternama seperti InMotion atau BlueHost, dan elakkan NetworkSolutions.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector