Ulasan DigitalOcean

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan DigitalOcean
0 7 мин.

DigitalOcean adalah penyedia penyimpanan awan dan ditubuhkan pada tahun 2011 oleh Moisey dan Ben Uretsky, Jeff Carr, Alec Hartman dan Mitch Wainer. Sejak itu, mereka mempunyai lebih daripada 300 pekerja di seluruh dunia dan menyediakan penyimpanan SSD super cepat untuk lebih daripada 550,000 pelanggan. DigitalOcean adalah salah satu nama yang paling dipercayai dan dipercayai dalam industri ini, yang menawarkan penyimpanan web dari $ 5 sebulan.


Penyimpanan SSD adalah generasi baru penyimpanan web, menggunakan cip memori kilat kecil, yang menawarkan perkhidmatan yang lebih dipercayai untuk pelanggan. Kerana perkakasan itu sendiri tidak mempunyai komponen bergerak, penyelesaian seperti ini lebih toleran terhadap kesalahan dan memberikan masa yang lebih baik dengan kos yang lebih rendah. Ini bermaksud harga lebih murah dan perkhidmatan data lebih pantas untuk pengguna.

Kelebihan Titisan

DigitalOcean menyedari kelebihan teknologi SSD lebih awal dan mula menawarkan perkhidmatan berasaskan SSD. Mereka memanggil tetesan pelayan maya berskala yang mempunyai banyak kelebihan.

Skala mudah: Walaupun terdapat banyak rancangan untuk membeli, pengguna dapat mengubah komponen pakej kapan saja. Pelan berdasarkan SSD benar-benar fleksibel, jadi jika lebih banyak sumber diperlukan untuk projek, mereka dapat dengan mudah diberikan ke pakej yang dibeli.

Pusat data di seluruh Dunia: Syarikat ini mempunyai pusat data di 8 bandar: Amsterdam, Bangalore, Frankfurt, London, New York, San Francisco, Singapura dan Toronto. Ini bermaksud bahawa pengguna dapat memilih pusat terdekat untuk menjadikan jalan pemindahan data menjadi lebih pendek dan masa penayangan lebih cepat.

Aplikasi atau pengedaran pra-bina: Pengguna boleh memasang aplikasi atau pengedaran mereka sendiri pada titisan DigitalOcean, tetapi terdapat banyak aplikasi atau distro pra-binaan untuk dipilih. Dengan memilih yang dikehendaki, syarikat memasangnya secara automatik di pelayan yang baru dibeli.

Terdapat 6 pengedaran untuk dipilih: Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS dan FreeBSD. Hanya 55 saat diperlukan untuk penyelesaian pemasangan sekali klik untuk membuat contoh baru dari distro yang dipilih.

Pengguna juga dapat memilih satu lagi dari 16 aplikasi untuk memasangnya dalam satu minit:

 • Wacana, platform perbincangan yang popular, berdasarkan Ruby on Rails
 • Django, aplikasi utama Python untuk automatik
 • Docker untuk membina dan menjalankan aplikasi diedarkan
 • Dokku untuk pengurusan peruntukan web
 • Hantu untuk penerbitan
 • GitLab untuk kerja bersama dan pengendalian versi
 • LAMP, penyelesaian satu klik utama untuk mempunyai Apache, MySQL dan PHP
 • LEMP kerana mempunyai NGINX, MySQL dan PHP dengan satu klik
 • Pembelajaran Mesin: aset pembelajaran mesin
 • js: untuk membuat aplikasi web
 • MongoDB, pangkalan data NoSQL yang terkemuka
 • MySQL, jenis pangkalan data yang paling biasa di web
 • js untuk membina aplikasi rangkaian
 • phpMyAdmin, alat pengurusan SQL terkemuka di Internet
 • aset penuh Ruby on Rails
 • WordPress, sistem pengurusan kandungan yang paling mengetahui dengan berjuta-juta kejadian

Pelan dan harga

DigitalOcean menawarkan 2 jenis Droplets, Standard dan CPU Optimized.

Titisan Standard

Standard Droplets adalah pelayan maya seimbang yang sesuai untuk ujian blog, laman web dan pembangunan aplikasi. Mereka mempunyai gabungan memori, CPU maya, jumlah pemindahan data dan penyimpanan SSD.

Terdapat 14 rancangan di bahagian Titisan Standard:

Memori RAMCPU mayaStoran SSDPemindahan DataHarga Bulanan
Titisan # 11 GB125 GB1 TB$ 5
Titisan # 22 GB150 GB2 TB$ 10
Titisan # 33 GB160 GB3 TB$ 15
Titisan # 41 GB260 GB3 TB$ 15
Titisan # 52 GB360 GB3 TB$ 15
Titisan # 64 GB280 GB4 TB$ 20
Titisan # 76 GB4160 GB5 TB$ 40
Titisan # 816 GB6320 GB6 TB$ 80
Titisan # 932 GB8640 GB7 TB$ 160
Titisan # 1048 GB12960 GB8 TB$ 240
Titisan # 1164 GB161280 GB9 TB$ 320
Titisan # 1296 GB201920 GB10 TB$ 480
Titisan # 13128 GB242560 GB11 TB$ 640
Titisan # 14192 GB323840 GB12 TB$ 960

Dengan mengubah harga menjadi jam kerja, rancangan termurah berharga $ 0,007 per jam, sementara paket terbesar dengan memori 192 GB dan 32 CPU maya berharga hanya $ 1.429 per jam. Harga-harga ini menjelaskan dengan jelas mengapa penyimpanan SSD DigitalOcean sangat umum di kalangan pengguna, hampir tidak ada syarikat lain di Internet yang menawarkan pakej besar dengan harga yang rendah.

Titisan Dioptimumkan CPU

Dalam kes-kes khas lebih banyak sumber pengkomputeran diperlukan sehingga DigitalOcean mengembangkan rancangan yang dioptimumkan CPU juga. Ketika berkaitan dengan pengendalian data yang besar, seperti integrasi berterusan atau penyampaian berterusan, pemprosesan berkaitan video atau pembelajaran mesin, unit pemprosesan pusat yang kuat sangat penting. Pelan berwajaran CPU tersedia dalam 6 versi di mana kehadiran CPU yang kuat mempunyai memori kecil, penyimpanan SSD dan had lebar jalur:

CPU mayaMemori RAMStoran SSDPemindahan DataHarga Bulanan
Titisan # 112 GB25 GB3 TB20
Titisan # 224 GB25 GB4 TB40
Titisan # 348 GB50 GB5 TB80
Titisan # 4816 GB100 GB6 TB160
Titisan # 51632 GB200 GB7 TB320
Titisan # 63264 GB400 GB9 TB640

Dengan mengubah harga menjadi jam kerja, rancangan termurah bermaksud $ 0,030 per jam, sementara paket terbesar dengan 32 CPU maya berarti $ 0,952 per jam.

Ruang: penyimpanan objek sederhana

DigitalOcean menawarkan perkhidmatan tambahan produk utamanya, Titisan, dan ia dipanggil Spaces. Seperti namanya, perkhidmatan ini adalah mengenai penyimpanan data. Dengan memilih Spaces, pengguna dapat menyimpan objek mereka dengan selamat di pelayan DigitalOcean dan memberikan data kepada pelanggan atau aplikasi mereka dengan cara yang dapat dipercayai.

Kelebihan Ruang

 • Pembuatan pantas: Pengguna hanya perlu memberikan nama contoh dan kemudian klik pada butang buat. Storan baru tersedia dalam beberapa saat.
 • Penyimpanan yang dapat diskalakan: Sebagai Titisan, Ruang juga dapat dengan mudah diskalakan jika diperlukan lebih banyak penyimpanan.
 • Penggunaan gabungan: Ruang boleh digabungkan dengan Titisan.
 • Antara muka mesra pengguna: fail boleh dikendalikan dengan menyeret dan melepaskannya
 • Penyelesaian arahan lanjutan: Spaces mempunyai API canggih dengan dokumentasi yang sangat terperinci. Penyimpanan juga dapat dicapai dan dikendalikan melalui alat baris perintah juga.

Harga Ruang

Harga Spaces agak mudah dan penerusan lurus, penyimpanan SSD 250 GB dengan pemindahan data keluar 1 TB berharga $ 5 sebulan. Semua simpanan GB tambahan berharga $ 0.02 sebulan dan semua GB pemindahan data tambahan yang digunakan berharga $ 0.01. Dengan cara ini semua pengguna Spaces dapat mengira jumlah yang perlu dibayar dan dapat mengurangkan kos dengan mengoptimumkan data yang disimpan di pelayan maya.

Memuat naik ke Spaces juga memerlukan lebar jalur dan pemindahan data, tetapi GB ini tidak dikira dalam pembayaran bulanan, hanya data yang diedarkan dari pelayan ke sasaran akhir.

Sokongan

DigitalOcean mempunyai Sokongan hebat yang boleh dihubungi melalui borang hubungan. Pengguna yang ada juga dapat membuka tiket dengan menggunakan sistem pengendalian kutu syarikat. DigitalOcean juga aktif di platform media sosial; mereka mempunyai profil Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn dan Glassdoor juga.

Terdapat bahagian Komuniti yang hebat di laman web, di mana tutorial komprehensif dan cara artikel tersedia secara percuma. Catatan yang sangat terperinci mengandungi potongan kod juga dan dapat dibaca tanpa pendaftaran, namun mengomentarinya memerlukan akaun DigitalOcean percuma. Lebih dari 2000 artikel merangkumi hampir setiap topik yang boleh muncul mengenai web hosting dan tindakan pengembangan yang lebih maju.

Bahagian Soalan dan Jawapan mempunyai sejumlah besar soalan, pada saat menulis ulasan ini terdapat lebih dari 20,000 soalan. Pengguna dapat menggunakan bidang pencarian untuk menjelajahi topik yang sudah dijawab dan navigasi dipermudah dengan memperkenalkan tag dalam sistem. Tag boleh diklik di laman web ini, jadi klik pada salah satu daripadanya akan menunjukkan semua soalan yang berkaitan dari masa lalu.

Bahagian Projek mengandungi lebih daripada 200 projek pengguna, yang boleh digunakan secara percuma. Mereka boleh diberi suara positif, dikomentari dan dikongsi oleh pengguna lain, jadi maklum balas sebenar dapat dibaca mana-mana dengan mengunjungi profil projek.

Keputusan Akhir

DigitalOcean adalah penyedia storan SSD yang boleh dipercayai dan murah yang telah mendapat reputasi hebat dalam industri dalam satu dekad yang lalu. Sebilangan besar pusat data menawarkan fleksibiliti untuk memilih lokasi data terdekat, sementara jumlah paket yang tinggi dapat digunakan untuk merancang biaya.

Pakej berwajaran CPU adalah nilai tambah yang besar, jadi lebih banyak pemilik projek yang bergantung pada pengiraan juga dapat mencari penyedia yang boleh dipercayai untuk pemindahan data kepada pengguna akhir. Mungkin ada syarikat serupa di pasaran dengan harga yang lebih murah, tetapi Digital Ocean adalah syarikat yang jarang ditemui dengan layanan yang baik dan sokongan yang tinggi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector