Ulasan Domain.com

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan Domain.com
0 5 мин.

Seperti namanya, Domain.com adalah yang pertama dan paling utama pendaftar nama domain, tetapi layanan mereka juga termasuk sijil SSL, privasi domain, pemasaran email, hosting email, reka bentuk web dan hosting web. Dari semua ini, web hosting akan menjadi subjek kajian Domain.com ini.


Gambaran Keseluruhan Domain.com

Berpusat di Vancouver, Kanada, Domain.com telah menawarkan perkhidmatan pendaftaran nama domainnya sejak tahun 2000. Syarikat ini dimiliki oleh salah satu pemain terbesar dalam web hosting, Endurance International Group, yang juga merupakan syarikat induk dari nama besar lain penyedia hosting web seperti BlueHost atau HostGator.

Domain.com mengaku memberikan perkhidmatan bernilai hebat, harga yang berpatutan, dan kebolehpercayaan, jadi mari kita lihat di Domain.com kami mengkaji apakah tuntutan ini dapat disandarkan.

Pelan Domain.com & Harga

Domain.com menawarkan pilihan hosting berasaskan Windows atau Linux melalui pelbagai rancangan hosting bersama. Mereka yang mencari rancangan dari bulan ke bulan harus menyelesaikan rancangan 1 tahun, yang merupakan tempoh komitmen minimum di Domain.com, yang paling lama adalah 3 tahun.

Malangnya, Domain.com tidak memberikan ganjaran kepada pelanggan sekiranya mereka membuat komitmen untuk jangka masa yang lebih lama, oleh itu, harga tetap berterusan sepanjang semua tempoh kontrak. Nama domain percuma disediakan secara percuma dengan semua rancangan hosting.

Hosting Berkongsi Linux

Pelan hosting berasaskan Linux bermula pada $ 3,75 / bulan atau $ 45 / tahun (Pelan asas) yang menawarkan ruang cakera tanpa had, lebar jalur yang boleh diskalakan, hosting untuk 1 domain, 5 akaun FTP, 10 pangkalan data MySQL, 100 akaun e-mel, dan Google AdWords bernilai $ 100 dan Kredit pemasaran Bing, serta nombor bebas tol percuma.

Pelan Deluxe tidak terhad dari segi ruang cakera, lebar jalur dan jumlah domain yang dihoskan, tetapi tidak dari segi akaun FTP (25), pangkalan data MySQL (25), dan alamat e-mel (250). Pelan Deluxe berharga $ 6.75 / bulan atau $ 81 / tahun.

Sekiranya anda mencari rancangan dengan segalanya tanpa had, kami mengesyorkan pelan Ultra, yang berharga $ 13.75 / bulan atau $ 165 / tahun.

Windows Shared Hosting

Pelan hosting berasaskan Windows bermula pada $ 4,75 / bulan atau $ 57 / tahun. Pelan Asas dan rancangan Ultra (berharga $ 7,75 / bulan atau $ 93 / tahun) mempunyai konfigurasi yang sama dengan rancangan Asas dan Ultra dalam kategori hosting berasaskan Linux. Pelan Deluxe (berharga $ 14.75 / bulan atau $ 177 / tahun) menampilkan hanya 50 log masuk FTP dan 50 pangkalan data MySQL berbanding dengan rancangan Deluxe berasaskan Linux tanpa had.

Hosting VPS

Pelan VPS Domain.com menampilkan CentOS dan cPanel / WHM dengan rancangan Pro dan Premium. Tidak seperti rancangan hosting bersama, rancangan hosting VPS mempunyai penagihan bulan ke bulan. Pelan VPS peringkat permulaan berharga $ 29.70 sebulan dan merangkumi RAM 512 MB, ruang cakera 20 GB, lebar jalur 1000 GB, hosting untuk domain tanpa had, pangkalan data tanpa had dan e-mel tanpa had. cPanel / WHM tidak tersedia dengan rancangan Standard.

Pelan Pro menggandakan RAM dan peruntukan ruang web dari rancangan Standard, dan dilengkapi dengan lebar jalur 1500 GB, domain tanpa had dan hosting pangkalan data tanpa had. Pelan ini berharga $ 41.60 / bulan.

Rancangan yang merangkumi pukulan terbesar dalam kategori ini, adalah rancangan Premium, yang dilengkapi RAM 2048 MB, ruang cakera 60 GB, lebar jalur 2000 GB, hosting e-mel, domain dan pangkalan data tanpa had. Rancangan ini berharga $ 67.95 / bulan.

Domain.com juga mempunyai rancangan hosting asas untuk WordPress, yang berharga $ 3,75 / bulan dan membolehkan anda melancarkan blog WordPress dalam beberapa minit.

Selain daripada pilihan OS dan sumber yang dibincangkan di sini, mari kita lihat apa ciri lain yang tersedia dengan rancangan hosting ini.

Ciri Hosting Domain.com

Hanya hosting dikongsi dan VPS yang tersedia di Domain.com. Rancangan dilengkapi dengan ciri-ciri berikut:

 • Nama domain percuma selama 1 tahun;
 • Seretan percuma & jatuhkan pembina laman web;
 • Storan awan percuma 1 GB (rancangan bersama);
 • Penapis anti-spam dan e-mel anti-virus;
 • Alat pemasaran ($ 100 Google AdWords, Kredit Iklan Bing $ 100, senarai YellowPages, nombor telefon bebas tol – AS);
 • PHP5, Perl, Python disokong;
 • Sokongan SSL, Direktori Dilindungi Kata Laluan;
 • Alat Analisis Web;
 • Aplikasi percuma: WordPress, Drupal, Joomla, CubeCart, dan lain-lain;
 • Hosting mesra alam (bertenaga angin);
 • cPanel / WHM;
 • Sandaran data, kelebihan rangkaian penuh, pemantauan keselamatan 24 × 7.

Domain.com tidak menawarkan rancangan hosting khusus atau rancangan penjual semula. Perkhidmatan mereka ditujukan kepada pengguna individu dan perniagaan kecil. Sekiranya laman web anda perlu berkembang melebihi sumber yang ditawarkan oleh rancangan VPS Domain.com, Domain.com mungkin bukan pilihan yang sesuai untuk laman web anda.

Sokongan Pelanggan di Domain.com

Perkhidmatan pelanggan Domain.com terhad kepada sembang langsung dan sistem tiket. Kakitangan sokongan sentiasa ada 24/7 untuk menangani permintaan. Sokongan telefon tidak tersedia; namun, nombor penjualan bebas tol tersedia untuk mereka yang mempunyai pertanyaan penjualan. Beberapa rancangan (mis. Pelan Ultra) mempunyai sokongan premium.

Seperti mana-mana hos web yang dihormati, Domain.com menyimpan pengetahuan di halaman Pusat Bantuan mereka. Panduan pengguna juga tersedia untuk yang belum tahu.

Pendapat mengenai Domain.com merangkumi pujian tinggi untuk perkhidmatan mereka yang mudah digunakan hingga keluhan keras mengenai sokongan pelanggan.

Kelebihan & Kekurangan Domain.com

Domain.com adalah pendaftar nama domain pertama dan penyedia hosting web kedua. Rancangan hosting mereka benar-benar mudah digunakan dan tidak berantakan dengan ciri-ciri yang mungkin dianggap pemula. Walau bagaimanapun, pengguna dan profesional yang maju mungkin menganggap mereka sangat rendah kerana sebab-sebab ini.

Berikut adalah kebaikan dan keburukan Domain.com:

Kelebihan

 • Pilihan hosting sederhana dengan pilihan OS Linux dan Windows
 • Harga berpatutan
 • Nama domain percuma dengan semua rancangan
 • Pilihan hosting tanpa had
 • Pembangun laman web drag and drop yang senang digunakan
 • Kredit pemasaran percuma

Keburukan

 • Tanpa pengebilan bulan ke bulan dengan hosting bersama
 • Tiada jaminan masa bekerja
 • Tidak semua rancangan merangkumi cPanel
 • Tiada pilihan hosting khusus

Ciri hosting Domain.com dapat membantu anda membuat kehadiran dalam talian dengan harga murah, tetapi mungkin ketinggalan pada beberapa aspek hosting yang mungkin penting bagi beberapa perniagaan dan individu.

Kesimpulan Kajian Domain.com

Domain.com mempunyai pilihan hosting bersama yang baik dengan pilihan hosting berasaskan Windows atau Linux. Walaupun laman web anda memberi lebih banyak ruang untuk berkembang daripada penyedia hosting yang dikongsi rata-rata, ia tidak mempunyai spektrum penuh pilihan hosting. Walaupun begitu, Domain.com dapat menjadi calon hosting yang baik untuk pengguna rata-rata yang tidak memerlukan rancangan hosting yang penuh dengan ciri-ciri yang mungkin tidak mereka gunakan pula.

Kurangnya jaminan uptime dan fitur canggih, menjadikan Domain.com tidak memenuhi syarat untuk menjadi hosting pilihan untuk laman web dan profesional lalu lintas tinggi yang memerlukan pilihan hosting yang lebih maju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector