Ulasan DreamHost

DreamHost adalah salah satu yang lebih tua di luar sana dan ia diciptakan oleh empat pelajar kolej pada tahun 1997. Mereka ingin mengembangkan sesuatu yang terkemuka yang membantu individu dan perniagaan membina kehadiran dalam talian sambil hanya berpegang pada perisian sumber terbuka. Sejak pasukan itu pindah ke San Diego untuk membangun perniagaan yang serius, mereka mengumpulkan lebih dari 400,000 pelanggan sambil menyimpan hampir 1.5 juta laman web. Syarikat itu mendakwa bahawa tuan rumah lebih daripada 750,000 laman web WordPress di pelayan mereka, oleh itu rancangan hosting yang dioptimumkan WordPress tidak boleh hilang dari senarai rancangan hosting yang sudah lama disebutkan di atas.


DreamHost ingin menjangkau semua orang dengan rancangan mereka termasuk perniagaan terkecil, freelancer, pasukan pereka web, pencipta kandungan dan sebagainya. Sebab mengapa mereka berjaya adalah kerana mereka ingat bahawa tidak semua orang memiliki kemampuan teknikal yang sama, jadi mereka berusaha untuk membuat web hosting yang sederhana dan berfungsi dengan lancar.

Kami akan melalui pelbagai rancangan dan ciri hosting web yang ditawarkan oleh DreamHost. Dengan membawa kebaikan dan keburukan yang munasabah dan menjelaskan bagaimana penyedia ini berfungsi, akan lebih jelas bagi anda sama ada bernilai melabur dalam salah satu rancangan mereka. Penyedia hosting web boleh sangat berbeza dan bahkan DreamHost mungkin tidak sesuai dengan keperluan semua orang.

Gambaran Keseluruhan DreamHost

Pertama sekali, DreamHost disyorkan oleh WordPress yang merupakan CMS yang menjalankan laman web terbanyak di Dunia. Ini jelas banyak menceritakan betapa berjayanya syarikat bebas ini, terutama dalam hal hosting WordPress khusus. DreamHost selalu baik dalam hosting bersama tetapi sekarang rancangan WordPress mereka mempunyai banyak faedah tambahan.

Untuk lapisan keselamatan tambahan, mereka menambahkan firewall dengan ketat untuk WordPress yang merupakan penyelesaian yang baik untuk semua kelemahan yang ada di platform dan juga memberikan perlindungan terhadap serangan brute-force. Mereka memastikan 100% masa operasi yang kukuh sehingga perniagaan dalam talian tidak perlu risau kehilangan wang kerana kadang-kadang waktu berhenti.

DreamHost juga sangat murah hati kerana anda dapat mengembalikan wang anda dalam masa 97 hari jika perkhidmatan mereka tidak sesuai dengan keperluan anda. Plugin atau tema untuk laman web WordPress juga tidak terhad sama sekali, anda boleh menggunakan apa sahaja yang anda suka gunakan. Tidak perlu kemas kini manual, penyedia juga memasangnya secara automatik sehingga ada perkara lain yang tidak perlu anda pedulikan.

Di DreamHost, anda dapat mencari pelbagai rancangan yang mungkin sesuai untuk blog dan laman web perniagaan yang lebih kecil dengan lalu lintas yang besar. Walaupun hosting dan WordPress yang dikongsi adalah keistimewaan mereka, terdapat juga rancangan lain untuk hosting VPS, pelayan khusus dan hosting awan.

Penjual semula mungkin mendapati DreamHost berguna tetapi kami akan menerangkan kemudian mengapa ia bukan akaun penjual semula yang biasa. Pertama sekali, mari kita teliti rancangan dan harga syarikat hosting web ini.

Pelan dan Harga DreamHost

Sekiranya anda pengguna WordPress, DreamHost menawarkan dua pilihan: perkhidmatan hosting bersama dan DreamPress. Yang terakhir adalah rancangan hosting terkawal yang mantap yang memastikan kemas kini automatik, keselamatan tahap tinggi dan sekumpulan profesional WordPress di belakangnya dengan harga yang berpatutan.

Sudah tentu, jika anda mencari pelayan khusus, rancangan VPS atau perkhidmatan Cloud, DreamHost dapat menawarkan beberapa tawaran hebat untuk anda. Mari ikuti rancangan dan harga mereka supaya anda dapat melihat sama ada bagus atau tidak untuk menjadi tuan rumah dengan DreamHost!

Hosting Berkongsi

Anda boleh memilih untuk bermain bulanan, tahunan dan setiap tiga tahun dengan DreamHost. Hanya ada satu rancangan dengan satu set ciri dan harganya hanya bergantung pada masa anda mendaftar, sesederhana itu. Ruang cakera, pangkalan data, laman web dan akaun e-mel tidak mempunyai had.

Hanya ada polisi yang menghalang anda daripada penggunaan rancangan ini secara tidak adil. Bayaran bulanan adalah $ 11.95 sementara mendaftar selama setahun adalah $ 9.95 setiap bulan dan rancangan 3 tahun mereka memberi anda nilai terbaik sebanyak 7.95 sebulan. Sekiranya anda ingin membuat laman web sederhana dengan lalu lintas yang sederhana, rancangan ini pasti akan memenuhi keperluan anda.

Hosting WordPress Terurus

Pelan hosting ini dioptimumkan sepenuhnya untuk WordPress. Ia dilengkapi dengan kemas kini automatik, sokongan teknikal yang kuat dan anda boleh menggunakan plugin dan templat tanpa had. Di sini anda boleh memilih dari tiga rancangan berbeza yang menawarkan spesifikasi dan ciri perkakasan yang berbeza.

Mereka mempunyai pelan Asas dengan harga $ 16.95 sebulan, Plus untuk $ 24.95, dan pelan Lanjutan dengan harga $ 35.95 setiap bulan. Anda akan mendapat plugin Jetpack Profesional untuk rancangan Plus dan Lanjutan dan versi percuma untuk pelan permulaan. Ketiga-tiganya didasarkan pada Cloud Platform, mempunyai WordPress yang telah dipasang sebelumnya dan juga memberikan kemas kini automatik.

Pelan Asas memang cukup asas dengan ruang cakera 10GB dan satu laman web, tetapi dua yang lain menawarkan ciri tambahan seperti Sandaran Luar Lokasi dan Pengimbasan Perisian Harian & Pembaikan. Sokongan telefon juga tidak tersedia dengan pakej pertama.

Dengan rancangan Lanjutan, anda boleh mempunyai 3 bahagian atas laman web dan ruang cakera 30GB yang boleh anda kembangkan hingga 80 GB setiap laman web jika anda mahu.

Pelan Hosting VPS

Harga rancangan DreamHost VPS hanya bergantung pada berapa banyak RAM dan SSD yang anda perlukan. Anda boleh memilih dari empat pilihan, mulai dari 1GB RAM hingga 8GB dan storan SSD bermula dengan 30GB dan skala hingga 240GB. Yang pertama berharga $ 15 sebulan sementara rancangan terbesar adalah $ 120 sebulan.

Dengan rancangan VPS ini, anda juga akan mendapat akses ke lebar jalur tanpa had, alamat IP khusus, domain tanpa had dan waktu operasi yang dijanjikan dengan sokongan teknikal yang boleh dipercayai. Ini benar-benar disyorkan untuk laman web dan aplikasi dengan lalu lintas tinggi.

Pelayan Dedicated

Rancangan hosting khusus di DreamHost menyediakan perkakasan, keselamatan dan ciri-ciri hebat. Anda boleh mempunyai ruang cakera sehingga 1 TB, CPU mewah, sandaran terkawal automatik, prestasi terbaik dengan pemproses multi-teras dan akses root. Ini adalah pilihan yang bagus jika laman web anda melebihi rancangan hosting bersama dan memerlukan beberapa yang lebih hebat dan boleh dipercayai.

Pelan khas bermula dengan $ 169 sebulan dan anda mendapat 4GB RAM untuk harganya. Yang kedua ialah $ 209 untuk 8GB dan ada rancangan yang paling hebat untuk $ 249 dengan RAM 16GB yang hebat. DreamHost tidak memerlukan anda komited dengan rancangan khusus mereka, jadi pembayarannya selalu ditagih setiap bulan.

Cloud Hosting

Pelayan awan dapat dilancarkan dalam masa kurang dari 30 saat dengan DreamHost. Pelayan SSD Cloud mereka menjamin bahawa anda dapat mengatur dan menjalankan aplikasi anda dengan cepat. Cakera keras SSD, rangkaian dipercepat dan pemproses canggih menjamin kelajuan yang hampir tidak anda dapati di tempat lain.

Mereka bahkan mempunyai tawaran istimewa: anda boleh menggunakan pelayan Cloud mereka seberapa banyak yang anda mahukan dengan hanya membayar sehingga 600 jam sebulan. Ruang kosong 100GB dan lebar jalur tanpa had dan anda juga dapat menjimatkan wang sekiranya pelayan Cloud itu sentiasa diperlukan untuk perniagaan anda.

Anda boleh memilih dari RAM 512MB, RAM 2GB dan Server RAM 8GB. Harga untuk pelayan Awan mereka dibebankan dalam beberapa jam, tetapi harganya maksimum untuk masing-masing. Yang pertama berharga maksimum $ 4,50 sebulan, yang kedua $ 12 dan pelan terkuat adalah maksimum $ 48 sebulan.

Ciri-ciri Hosting DreamHost

Berada di industri sejak 1997, DreamHost pasti tahu bagaimana memuaskan pelanggan mereka. Mereka tanpa ragu-ragu adalah salah satu penyedia hosting web yang paling berjaya di luar sana dengan banyak pengalaman. Sekiranya anda melihat senarai ciri yang mereka tawarkan, kemungkinan besar anda akan yakin memilih salah satu rancangan mereka. Sekarang mari kita lihat apa yang ditawarkan oleh DreamHost yang mungkin berguna untuk perniagaan anda:

 • Fungsi lanjutan, seperti akses penuh ke CGI, repositori subversi dan pekerjaan cron
 • Pemacu keras SSD untuk prestasi yang lebih baik pada semua rancangan hosting bersama mereka
 • Anda boleh meningkatkan ke VPS dan pelayan khusus dengan lancar
 • Pembangun aplikasi boleh memanfaatkan rancangan hosting awan
 • Pangkalan pengetahuan dan panduan yang kukuh
 • DreamHost sentiasa menjaga kemas kini
 • Sumber yang tidak terhad untuk ruang cakera, domain, lebar jalur dan akaun e-mel
 • Kakitangan yang boleh dihubungi bekerja di pusat data mereka
 • Kelajuan memuatkan halaman yang lebih baik untuk pengguna WordPress
 • Pemalam, tema dan penyesuaian tanpa had
 • MySQL VPS add-on untuk rancangan VPS mereka yang meletakkan pangkalan data pada pelayan mereka sendiri, meningkatkan masa muat

Sokongan Pelanggan DreamHost

Pasukan sokongan DreamHost adalah sebahagian daripada syarikat dan mereka sentiasa ada sekiranya pelanggan memerlukan bantuan. Mereka boleh dihubungi melalui tiket atau di laman web mereka di mana anda boleh mengisi dan menghantar borang.

Sebagai pelanggan, anda akan selalu mendapat akses ke sembang langsung melalui panel akaun dan juga dengan tindak balas yang pantas. Pembantu di sana adalah pakar dalam WordPress dan web hosting secara umum, mereka dapat menyelesaikan segala masalah perisian dalam bidang itu. Mereka mahir, sopan dan bersedia untuk menerangkan soalan anda dengan cara yang bahkan difahami oleh seorang pemula.

Malangnya, pasukan DreamHost tidak dapat dihubungi melalui telefon, hanya jika mereka menawarkan panggilan balik dan anda menerimanya. Juga, ia tidak percuma, jadi mereka hanya memanggil semula ahli yang telah membayar perkhidmatan mereka yang dinaik taraf. Sekiranya demikian, mereka dapat menghubungi kembali sehingga mencapai had iaitu tiga kali sebulan.

Sekiranya anda menghadapi masalah atau sesuatu yang tidak jelas, anda juga boleh melihat pangkalan pengetahuan mereka untuk mendapatkan arahan atau penyelesaian. Forum mereka untuk pelanggan penuh dengan maklumat dengan semua utas yang ada yang terkumpul dalam beberapa tahun kebelakangan.

Kebaikan dan Keburukan DreamHost

Penyedia hosting web boleh memberi tumpuan kepada banyak perkara yang berbeza seperti pengguna WordPress, menawarkan banyak rancangan khusus, mengerjakan sokongan pelanggan, menyediakan perkakasan yang lebih kuat dan sebagainya. Tidak ada penyedia yang sempurna, tetapi anda pasti dapat mencari penyedia yang memenuhi keperluan anda. Dalam dua senarai seterusnya, kami akan melalui kebaikan dan keburukan yang paling ketara yang dapat anda hadapi dengan menyertai DreamHost:

Kelebihan

 • Rancangan WordPress mereka merangkumi cakera keras SSD
 • Sokongan tersedia 24/7 dan boleh dihubungi melalui banyak saluran
 • Akses langsung, kakitangan mereka secara fizikal dekat dengan pelayan
 • DreamHost mempunyai panel kawalannya sendiri dan percuma
 • Rancangan dengan harga yang berpatutan
 • Pelan VPS dan pelayan khusus juga dijalankan pada cakera SSD
 • Banyak perkhidmatan hosting untuk keperluan khusus

Keburukan

 • Sokongan penjual semula, tetapi anda hanya boleh menukar bahagian akaun anda dengan pengguna lain
 • Pangkalan data dan fail dari panel lain perlu dipindahkan secara manual (cPanel misalnya)
 • Mengimport e-mel dari sandaran cPanel memerlukan beberapa langkah lagi
 • DreamHost tidak dapat dihubungi melalui telefon
 • Akan memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan panel kawalan mereka

Apa yang menarik kebanyakan pelanggan ke DreamHost ialah mereka menjamin wang anda kembali dalam masa 97 hari sekiranya perkhidmatan mereka tidak sesuai untuk anda. Ini memberi anda banyak masa dan juga kelihatan hebat kerana tidak banyak penyedia hosting dengan jangka masa jaminan yang panjang.

DreamHost memastikan anda 100% masa operasi dan pampasan yang baik jika pelayannya tidak berfungsi, tetapi ada beberapa peraturan ketat yang perlu anda perhatikan. Mereka akan membayar 1 hari penuh untuk setiap jam waktu henti, tetapi hanya sehingga 10% dari kos hosting. Juga, waktu henti tidak bermula apabila pelayan dimatikan, ia bermula apabila anda menyerahkan tiket sokongan anda, jadi anda perlu cepat.

Kesimpulan Kajian DreamHost

Setiap syarikat hosting web mempunyai kekurangannya sendiri tetapi jika anda menambahkan semuanya, DreamHost adalah pilihan yang sangat baik jika anda memerlukan jenis rancangan tersebut. Ulasan seperti ini dapat membantu anda menentukan sama ada rancangan dan ciri mereka sesuai untuk perniagaan anda. Sekiranya anda menyukai mereka dan mereka juga memberikan nilai wang anda, anda pasti akan berpuas hati dengan DreamHost.

Mereka sederhana, bebas dan sangat membantu secara keseluruhan sehingga anda tidak akan menghadapi masalah dengan pasti. Untuk harga tersebut, ciri dan spesifikasi yang mereka tawarkan cukup berpatutan berbanding dengan kebanyakan penyedia di luar sana.

Pengguna WordPress kemungkinan besar akan berpuas hati dengan DreamHost, memandangkan mereka adalah salah satu penyokong dan penyokong WP terbesar di industri ini. Memandangkan 28% laman web di internet berjalan di WordPress dan merupakan CMS yang paling popular, jelas memberi impian kepada DreamHost untuk melakukan banyak pekerjaan di dalamnya.

Semoga tinjauan ini memberi anda beberapa maklumat berharga mengenai sama ada anda harus menghoskan laman web anda di pelayan DreamHost atau tidak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map