Ulasan Dynadot.com

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan Dynadot.com
0 5 мин.

Dynadot adalah syarikat milik persendirian yang menawarkan pelbagai perkhidmatan web termasuk pendaftaran domain, hosting e-mel, pembinaan laman web, sijil SSL, e-mel dan hosting web. Pendek kata “dinamik titik”, nama syarikat merujuk kepada perkhidmatan web dinamik yang mereka tawarkan. Selain pendaftaran domain, Dynadot juga menawarkan layanan Privasi Domain dan seluruh pasar domain, tempat Anda dapat menjual, membeli, dan berpartisipasi dalam lelang domain.


Skop tinjauan Dynadot ini adalah untuk membuat Anda cepat dengan pengembangan situs web, hosting web, dan rancangan hosting email yang ditawarkan oleh Dynadot, dan ciri-ciri perkhidmatan hosting laman web mereka.

Gambaran Keseluruhan Dynadot.com

Ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Todd Hann, Dynadot adalah seorang ICANN pendaftar domain terakreditasi dan penyedia hosting. Syarikat ini beribu pejabat di San Mateo, Kanada, dengan pejabat antarabangsa di Toronto, Kanada, Beijing dan Zhengzhou, China.

Dynadot.com terutamanya dikenali sebagai pendaftar domain dengan pembinaan dan hosting laman web sebagai perkhidmatan pelengkap. Walaupun kebanyakan orang mengetahui tentang Dynadot, pendaftar domain, tidak banyak pandangan mengenai perkhidmatan hosting dan pembuatan laman web mereka. Ulasan Dynadot.com ini akan memberi tumpuan khusus kepada perkhidmatan pelengkap ini.

Pelan Dynadot & Harga

Kami akan bermula dengan perkhidmatan hosting Dynadot yang merangkumi hosting VPS dan hosting e-mel.

Dynadot menawarkan pelan VPS tunggal dengan harga $ 10 / bulan. Walaupun ini memang merupakan harga yang baik untuk rancangan VPS, Dynadot menghendaki anda membayar untuk semua 12 bulan di muka, namun, diskaun ditawarkan berdasarkan promosi yang ada sekarang, yang memberi anda potongan 2 bulan (bukan $ 120 / tahun biasa , harganya hanya $ 100 / tahun).

rancangan hosting dynadot vps

Berikut adalah spesifikasi yang boleh anda jangkakan dengan pelayan peribadi maya Dynadot anda: 1 Core CPU, 1 GB RAM, 10 GB ruang cakera, lebar jalur 1 TB, 99.9% waktu operasi. Ini dalam rancangan VPS yang tidak dikendalikan dengan SSH dan akses root penuh, jadi anda boleh memasang perisian yang berjalan pada OS pilihan anda.

Apabila anda mendaftar untuk rancangan VPS, anda boleh memilih dari pilihan OS berikut: CentOS 6.7, CentOS 6.7 dengan Sentora, Ubuntu 12.04, Ubuntu 12.04 dengan LAMP, Ubuntu 12.04 dengan WordPress, dan CentOS 6.5 dengan ZPanel. Pelan VPS juga dilengkapi dengan IPv6 khusus. Semasa pembayaran, anda boleh menambahkan Pembangun Laman Web Pro dengan harga $ 5.

Perkhidmatan hosting e-mel Dynadot berharga $ 11.99 / tahun dan merangkumi ruang cakera 30 MB, lebar jalur 3 GB, akaun e-mel tanpa had, 1 akaun FTP, dan 99.9% waktu operasi. Panel kawalan hosting e-mel merangkumi statistik laman web termasuk pelawat unik, klik halaman, klik terkini, dll. Dengan bantuan panel kawalan, anda boleh mengatur e-mel anda dengan mana-mana pelanggan e-mel (Microsoft Outlook, Apple Mail, dll.), Dan anda boleh mengakses mel anda dengan mudah dari peranti mudah alih.

Alat pembangun laman web yang tersedia di Dynadot menawarkan 6 templat siap mudah alih, alat SEO, integrasi media sosial, alat blog sederhana, domain dan alamat e-mel percuma dengan rancangan perniagaan, penyuntingan sebaris, penyunting gaya (sesuaikan warna, fon, konfigurasi halaman), kemungkinan untuk menambah kod tersuai, dan hosting VPS percuma.

Versi percuma (versi yang didukung iklan) pembangun laman web memberi anda akses ke templat siap mudah alih (anda boleh membuat hingga 5 halaman), pemautan domain, layanan pelanggan. Terdapat dua langganan berbayar, satu berharga $ 5 / bulan (pelan Pro), sementara yang lain berharga $ 15 / bulan (Rancangan perniagaan).

Pelan Pro menawarkan halaman tanpa had, nama domain percuma dengan rancangan tahunan, alat SEO, pautan domain satu klik, templat responsif mudah alih, penyunting kod tersuai dan pautan domain satu klik. Rancangan Perniagaan merangkumi semua ciri rancangan Pro, dan menawarkan alamat e-mel profesional, keranjang belanja eCommerce, dan penyumbang tanpa had.

Sijil SSL juga tersedia untuk pembelian di Dynadot. Anda boleh memilih sijil Alpha SSL (sijil root yang dirantai) dengan harga $ 16.99 / tahun atau untuk Wildcard SSL dengan harga $ 80 / tahun.

Ciri-ciri Hosting Dynadot

Pelan VPS tunggal yang ditawarkan oleh Dynadot dilengkapi dengan ciri hosting berikut:

 • Akses root penuh;
 • Maya maya KVM;
 • WordPress telah dipasang;
 • RAID 10 penyimpanan SDD dan kelebihan data;
 • CPU Intel Xeon;
 • Panel kawalan hosting web percuma (dengan beberapa OS);
 • IPv6 khusus.

Oleh kerana ini dalam rancangan hosting VPS yang tidak dikendalikan, tidak sesuai untuk pemula atau mereka yang tidak mempunyai pengalaman pengurusan pelayan. Rancangan ini ditujukan kepada pengguna yang lebih maju dengan kemahiran teknikal untuk menguruskan pemasangan perisian mereka sendiri dan menyelesaikan masalah dengan VPS ini sendiri. Oleh itu, sokongan pengurusan pelayan tidak termasuk dalam rancangan ini.

Sokongan Pelanggan Dynadot

Sokongan pelanggan ditawarkan melalui fail bantuan yang tersedia untuk setiap kategori produk, forum komuniti, dan sembang dalam talian. Nombor telefon juga tersedia di mana anda boleh menghubungi pasukan Dynadot. Laman web Dynadot juga mempunyai blog, yang sentiasa dikemas kini. Forum komuniti juga sangat aktif.

sokongan dynadot

Kelebihan & Kekurangan Dynadot

Kebaikan dan keburukan ini akan terhad kepada perkhidmatan hosting dan pembuatan laman web Dynadot, tanpa mengambil kira perkhidmatan pendaftaran domain mereka. Oleh itu, kelebihan dan kekurangan Dynadot.com dapat disimpulkan seperti berikut:

Kelebihan

 • Alat pembangun laman web percuma dengan templat respons mudah alih;
 • E-mel dan hosting web yang berpatutan;
 • Hosting VPS dengan beberapa rancangan pembangun laman web;
 • Masa operasi 99.9%;
 • Nama domain percuma dengan beberapa rancangan pembangun laman web.

Keburukan

 • Pelan VPS tunggal yang tidak dikendalikan;
 • Tidak ada rancangan VPS lain atau pilihan hosting web lain;
 • Pelan pembangun laman web Perniagaan berharga 3 kali lebih banyak daripada rancangan Pro sementara hanya menawarkan ciri tambahan berbanding dengan rancangan Pro;
 • Perkhidmatan web hosting tidak sesuai untuk pemula.

Pelan hosting VPS mereka boleh menjadi pilihan yang baik untuk individu yang mahir dari segi teknikal yang ingin semua perkhidmatan yang dihoskan mereka berada di penyedia yang sama, namun, melihat bagaimana ia adalah rancangan yang tidak dikendalikan, ini adalah larangan yang pasti untuk pemula.

Kesimpulan Kajian Dynadot.com

Walaupun harga tiket Dynadot sebagai pendaftar domain terakreditasi ICANN, menawarkan domain dengan harga yang berpatutan dan pasar domain, dengan menganalisis perkhidmatan mereka yang lain, menjadi jelas bahawa baik web hosting, maupun pembangun laman web mereka menjadi fokus perkhidmatan mereka. Walaupun mereka menawarkan templat respons mudah alih, hanya ada 6 templat yang dapat anda pilih. Pembina laman web percuma juga sangat terhad, yang membolehkan anda membuat hanya 5 halaman.

Kesimpulannya, Dynadot.com adalah pilihan yang baik untuk perkhidmatan yang berkaitan dengan pendaftaran domain, tetapi alat web hosting dan pembuatan laman web mereka bukan untuk semua orang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector