Ulasan FatCow

FatCow adalah penyedia perkhidmatan hosting web yang kebanyakannya berfokus pada hosting bersama, namun mereka juga menawarkan pelbagai perkhidmatan lain juga. Konsep utama syarikat adalah untuk menyediakan penyelesaian hosting sederhana untuk individu dan perniagaan kecil dengan harga yang berpatutan dan menghilangkan sebanyak mungkin keperluan pengetahuan teknikal.


Pelan FatCow Asal dan The Minimoo adalah pakej hosting yang paling popular, yang pertama adalah rancangan yang dilengkapi dengan semua alat dan ciri yang diperlukan yang diperlukan oleh laman web kecil, dan yang kedua pada dasarnya adalah rancangan hosting e-mel.

FatCow adalah syarikat yang berpusat di AS, dan telah menjalankan perniagaan ini lebih dari 10 tahun sekarang. Ia dimiliki oleh Endurance Group, yang merupakan pemilik nama besar lain seperti BlueHost dan Hostgator. Melalui jenamanya, Endurance menyediakan perkhidmatan dalam talian untuk lebih daripada dua juta pelanggan di seluruh dunia.

Apa yang baik mengenai FatCow Hosting?

Harga pengenalan yang murah: dengan diskaun semasa yang anda dapat melalui laman web kami, kadar bulanan adalah $ 3.15 dengan minimum 12 bulan langganan untuk pelan bersama FatCow dan satu nama domain selama setahun.

Alat dan aplikasi pembinaan laman web: apa sahaja yang anda pilih untuk membina laman web HTML sederhana menggunakan pembina laman web, atau memutuskan untuk menggunakan skrip seperti Joomla atau WordPress, dengan FatCow anda boleh memiliki semuanya.

Hosting yang dioptimumkan WordPress: kerana wordpress adalah salah satu sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang paling popular, banyak yang memilih untuk membuat laman web mereka dengan perisian ini. Fatcow menawarkan hosting yang dioptimumkan untuk WordPress yang merangkumi rancangan hosting bersama inti, panel kawalan disesuaikan, tema dan plugin terpilih yang terpasang sebelumnya. Infrastruktur berasaskan SSD direka untuk meningkatkan kelajuan laman web dan meningkatkan prestasi, keselamatan disediakan oleh SiteLock dan pertanyaan dikendalikan oleh pakar wordpress terlatih.

Ruang untuk berkembang: jika berlaku melebihi hosting bersama dengan menggunakan terlalu banyak sumber pelayan kerana jumlah lalu lintas yang tinggi yang anda terima di laman web anda, anda boleh memilih untuk menaik taraf ke VPS atau pelayan khusus.

E-dagang menjadi mudah: Fatcow menawarkan pelbagai perkhidmatan e-dagang dan memudahkan untuk melancarkan kedai dalam talian. Anda boleh mula menjual secara dalam talian melalui keranjang belanja Ecwid, yang tersedia dengan bayaran tambahan. Perkhidmatan pemprosesan sijil SSL dan kad kredit juga disediakan.

Apa yang buruk mengenai FatCow Hosting?

Pembaharuan akaun dan domain: walaupun harga permulaan rancangan hosting asas sangat berpatutan, kadar pembaharuannya cukup tinggi berbanding persaingan. Kadar pendaftaran dan pembaharuan domain juga lebih tinggi, jadi mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendaftarkan domain anda di pendaftar lain.

Kajian mendalam mengenai Hosting FatCow.com

Sekiranya anda berjaya sejauh ini, mungkin anda sudah mengetahui beberapa perkara mengenai syarikat itu. Di bahagian seterusnya ini Kajian Fatcow, kami akan terus menganalisis dengan lebih teliti dan mengkaji setiap aspek syarikat, dan juga berkongsi beberapa pengalaman peribadi yang kami alami semasa menguji perkhidmatan hosting mereka.

Selalu menyenangkan untuk mencari syarikat hosting dengan nama yang kreatif dan terkenal. FatCow pasti berjaya pada masa itu. Walaupun mereka bukan yang terbaik di pasaran, tetapi mereka penuh dengan kejutan. Kedua-duanya menyenangkan dan tidak menyenangkan. Saya akan berpuas hati dengan layanan mereka, tetapi FatCow terlalu mengikut namanya. Perkhidmatan mereka terlalu perlahan. Cukup lambat untuk tidak cukup baik. Namun, mereka adalah salah satu syarikat tertua dalam perniagaan. FatCow telah wujud sejak tahun 1998, tetapi telah dibeli oleh EIG yang terkenal. Terdapat banyak kontroversi mengenai mana-mana jenama EIG, tetapi menurut saya FatCow tetap setia pada akarnya yang telah bertahun-tahun yang lalu.

Gambaran Keseluruhan FatCow

FatCow adalah syarikat yang jujur, menunjukkan prestasi yang luar biasa dalam bidang web hosting. Walaupun gemuk seperti itu tidak akan memenangi pingat, mereka mengikuti pendekatan perlahan dan mantap dengan baik. Mereka menunjukkan prestasi yang baik dalam kategori terpenting dalam pemeriksaan hosting, kecuali satu. FatCow benar-benar kekurangan kelajuan kerana masa pemuatan mereka hampir melintasi garis menjadi buruk. Tetapi saya harus mengakui bahawa ia konsisten. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana FatCow dalam proses semakan kami.

Rancangan & Harga di FatCow

Apa yang saya sangat gemari mengenai FatCow adalah harga awal dan jujur ​​mereka yang banyak syarikat kekurangan dalam perniagaan ini. Harga yang diiklankan adalah harga sebenarnya yang akan anda bayar untuk perkhidmatan hosting tertentu, tanpa harus mendaftar untuk jangka waktu yang lebih lama daripada yang anda inginkan. Pelan hosting asas mereka berharga $ 49 setiap tahun. Oleh itu, berkaitan dengan penetapan harga, rancangan FatCow mempunyai banyak manfaat. Oleh kerana kebanyakan orang mencari beberapa rancangan hosting yang paling asas, saya akan mengkaji rancangan hosting bersama di sini, bersama dengan salah satu kejutan kemas FatCow.

Hosting Berkongsi FatCow

Pelan hosting ringkas FatCow berharga $ 49 per tahun, yang bermaksud harga bulanan $ 4,83 sebulan. Ini bukan rancangan hosting termurah di luar sana, tetapi harga yang berpatutan. Setelah memperbaharui rancangan tersebut, harganya akan melonjak besar. Lompatan kira-kira 250%. Ia akan meningkat sehingga $ 10.99 sebulan, menjadikannya $ 131.88 setiap tahun. Sekarang ini adalah harga yang sangat tinggi untuk rancangan hosting bersama yang sederhana dan pastinya ini adalah trik harga yang tidak boleh anda laksanakan. Sekurang-kurangnya mereka jujur ​​semasa tempoh pertama perkhidmatan.

Pelan ini merangkumi lebar jalur tanpa had, ruang simpanan tanpa had dan akaun e-mel tanpa had. Ia juga menyediakan pembangun laman web drag and drop, sistem pengurusan kandungan yang popular dan integrasi aplikasi yang berguna. Mengenai apa yang anda harapkan dari mana-mana perkhidmatan hosting web hari ini.

Perkhidmatan FatCow menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari, tetapi saya akan menasihati anda untuk memeriksa perkhidmatan mereka dengan teliti dan memutuskan sama ada anda suka atau tidak. Setelah melepasi tempoh tersebut, mereka akan mengenakan yuran pembatalan awal $ 35. Ini bukan akhir dunia, tetapi banyak kerana tidak membatalkannya lebih awal.

Setelah anda mendaftarkan akaun anda melalui proses pendaftaran dua langkah, ia akan diaktifkan serta-merta dan anda akan mendapat akses ke panel kawalan tersuai FatCow.

Inti perkhidmatan mereka baik-baik saja tetapi tidak cukup baik. Mereka waktu operasi pelayan adalah 99.92% secara purata dan mereka kelajuan memuatkan halaman adalah 1500 milisaat secara purata. Yang terlalu perlahan. Anda memotong 1000 milisaat hanya dengan memilih HostGator atau InMotion dan anda juga akan mendapat masa operasi yang lebih tinggi.

Sekarang untuk kejutan! Tawaran FatCow dan rancangan hosting yang lebih murah dipanggil Hosting Domba Murah. Ini adalah rancangan hosting termurah yang anda akan dapati di pasaran. Harganya hanya $ 0.75 / bulan, yang menghasilkan $ 9 setiap tahun. Itu sangat murah. Setelah memperbaharui rancangan itu, ia masih berharga hanya $ 20 setahun. Jadi, ini adalah satu kesepakatan untuk dibuat. Pelan ini dilengkapi dengan beberapa batasan yang ketat, tetapi pasti cukup baik untuk menjalankan laman web mudah jika anda ingin memotong beberapa sudut. Ia dilengkapi dengan ruang penyimpanan 2 GB, lebar jalur 200 GB, kredit pemasaran bernilai $ 100, bersama dengan aplikasi dan integrasi yang anda harapkan dari penyedia hosting lain. Ini cukup kukuh untuk perkhidmatan hosting yang hampir percuma.

Walaupun harga FatCow memuaskan dalam banyak aspek, mereka masih mempunyai banyak kelebihan hanya menunggu anda setelah anda memberikan maklumat kad kredit anda. Sebagai contoh, kebanyakan penyedia hosting menyediakan ciri keselamatan secara percuma. Sebilangan besar dari mereka memberikannya, sehingga saya hampir lupa bahawa ia boleh menelan belanja wang. Tetapi FatCow mengingatkan saya tentang perkara ini dengan meminta tambahan $ 1.94 / bulan hingga $ 38.75 / bulan untuk ciri keselamatan mereka. Jangan tertipu dan berfikir bahawa anda akan membayar pakar yang menjaga dan melindungi laman web anda. Tidak. Ini adalah harga untuk ciri keselamatan sederhana seperti SiteLock, perlindungan terhadap serangan DDoS dan perkara biasa. Ini bukan tipu muslihat yang menarik, FatCow.

Sokongan Pelanggan FatCow

Mencuba sendiri adalah ujian terbaik untuk sokongan pelanggan FatCow dan kami kembali berpuas hati. Mereka mengambil masa kira-kira 5 minit untuk bertindak balas dan kami mendapat semua jawapan berguna yang dicari. Interaksi itu manusia dan berlaku tanpa sebarang geseran. Kepuasan saya berlanjutan sehingga saya mula membaca pengguna lain yang memberikan ulasan mengenai perkhidmatan pelanggan mereka. Nampaknya tidak semua orang mempunyai pengalaman yang menyenangkan dan banyak orang pergi dengan kecewa setelah menghubungi pasukan sokongan pelanggan FatCow. Oleh itu, semestinya perlu berfikir dan meneliti sebelum anda membeli rancangan di sini.

Kebaikan dan Keburukan Menggunakan FatCow

Sekali lagi, saya ditinggalkan dengan perasaan bercampur-campur ketika datang ke FatCow. Nasib baik, pengalaman saya tidak semuanya buruk dan saya pasti dapat memanggil FatCow sebagai hos web yang baik (tidak bagus, tetapi baik). Berikut adalah keburukan menyimpan laman web anda di pelayan FatCow.

Kelebihan

 • Harga Jujur – Senang melihat struktur harga FatCow. Setelah melihat begitu banyak syarikat yang menggunakan harga yang mengelirukan untuk menarik pelanggan dan membuat mereka melanggan jangka panjang, FatCow mendapat sambutan baik. Harga yang diiklankan adalah harga sebenarnya, jadi anda tidak akan kecewa apabila anda akhirnya membeli, yang patut dipuji.
 • Host Web Termurah di Planet – Saya ragu bahawa anda akan mendapat perkhidmatan hosting yang lumayan dengan harga kurang dari $ 9 tahunan. Walaupun memerlukan penggalian untuk mencari, FatCow benar-benar menawarkan rancangan hosting komersial termurah di pasaran.
 • Penghijrahan Percuma – Migrasi laman web percuma selalu senang didengar, kerana beberapa syarikat mengenakan $ 150 untuk mereka.
 • Nama Domain Percuma – FatCow akan memberi anda nama domain percuma untuk sebarang rancangan yang anda beli. Hampir setiap syarikat hosting menawarkan ini, jadi ini bukan masalah besar.
 • Sokongan Pelanggan yang Baik – Wakil sokongan pelanggan mereka bertindak balas dalam masa lima minit. Walaupun begitu, mereka nampaknya tidak konsisten jika saya mengambil kira beberapa pengguna mengemukakan ulasan.
 • Mereka Mesra Alam – Siapa yang tidak akan tidur lebih nyenyak jika mereka tahu bahawa hosting laman web mereka tidak begitu merosakkan persekitaran? FatCow melakukan sesuatu yang sangat progresif dengan menggerakkan semua pusat data dan pejabat mereka dengan tenaga angin. Mereka adalah Rakan Tenaga Hijau EPA, jadi nampaknya mereka benar-benar bekerja dengan tenaga hijau.
 • Ikon Web Percuma – Saya pasti tidak akan menggunakannya di laman web saya, tetapi anda boleh menggunakannya di laman web anda jika anda mahu. FatCow menawarkan ikon web yang kelihatan tidak menyenangkan dan ketinggalan zaman untuk saya, tetapi mereka pastinya percuma untuk dinantikan.

Keburukan

 • Terlalu Banyak Penjualan – Walaupun saya memuji FatCow kerana mempunyai struktur harga yang jujur, penjualan lebih jauh di jalan. Setelah memberikan maklumat kad kredit anda, anda akan diminta untuk membelanjakan wang untuk sesuatu yang banyak kali. Saya akhirnya berfikir bahawa lembu ini berusaha mengubah saya menjadi lembu tunai sendiri. Percayalah, tidak ada lembu yang suka diberi susu sebanyak kali FatCow cuba memerah susu pelanggannya.
 • Kos Keselamatan Tambahan Tambahan – Ciri keselamatan yang sederhana hampir dengan apa-apa tawaran syarikat hosting terkenal secara percuma, kos tambahan di FatCow. Ini tentunya salah satu kelebihan mereka. Ciri keselamatan sederhana seperti Kunci Tapak dan perlindungan terhadap serangan DDoS boleh menyebabkan anda menelan belanja lebih dari $ 38 sebulan! Itu terlalu banyak jika anda ingin melindungi laman web anda yang dihoskan dengan rancangan $ 4.83 / bulan.
 • Terlalu Lambat – Kelajuan adalah faktor utama bagi penyedia hosting dan laman web. Bukan hanya kerana pengalaman pengguna dan pengaruhnya terhadap kadar penukaran, tetapi kerana Google menganggapnya sebagai faktor peringkat juga. FatCow tidak banyak membantu anda dalam hal ini, kerana halaman memerlukan purata 1500 milisaat untuk dimuat dari pelayan mereka. Oleh itu, FatCow benar-benar sesuai dengan namanya dan tidak akan memenangi larian Olimpik dengan cara apa pun.
 • Sandaran Tidak Percuma – Banyak hos web komersial menawarkan sandaran percuma. Sebilangan daripada mereka malah menawarkan sandaran automatik percuma yang sangat hebat. Sebilangan dari mereka menyediakan perkhidmatan sandaran yang sangat murah yang tidak akan menelan belanja lebih dari $ 1 sebulan. Tetapi FatCow meminta $ 16.95 setiap tahun jika anda ingin membuat sandaran harian dari laman web anda. Ini bukan berita buruk tetapi juga tidak baik.
 • Kos Pembatalan Awal Tambahan – Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan FatCow selama sehari lebih daripada tempoh percubaan awal, maka akan dikenakan bayaran sebanyak $ 35 untuk membatalkannya.

Kesimpulannya

Walaupun saya suka nama syarikat ini dan hakikat bahawa mereka menawarkan perkhidmatan yang sangat murah, saya tidak akan mengesyorkannya. Terlalu banyak penjualan dan anda akan menghabiskan banyak wang untuk perkhidmatan yang lambat. Ini akhirnya menarik laman web anda kembali pada satu ketika. Belum lagi ia akan merosakkan dompet anda setelah beberapa ketika, walaupun dengan harga yang jujur ​​dan rancangan hosting termurah di dunia. Anda lebih baik membayar harga yang berpatutan kepada syarikat yang lebih terkenal seperti InMotion.

Saya harap anda menikmati membaca ulasan ini dan kami telah membantu anda mempelajari sesuatu yang baru hari ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map