Ulasan Godaddy

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan Godaddy
0 6 мин.

GoDaddy adalah salah satu syarikat hosting yang tertua dan paling dikenali di industri ini. Raksasa hosting yang berpusat di AS ini beroperasi sebagai pendaftar domain dan sebagai syarikat hosting dengan rancangan hosting yang sesuai untuk tujuan peribadi dan komersial. GoDaddy juga berusaha dengan pemasaran dalam talian, hosting e-mel, keselamatan laman web, dan reka bentuk laman web, yang menjadikannya penyedia hosting semua-dalam-satu.


Gambaran Keseluruhan GoDaddy

Ditubuhkan pada tahun 1997, beribu pejabat di Scottsdale, Arizona, Amerika Syarikat, GoDaddy adalah pendaftar domain terbesar di dunia, menguruskan 71 juta nama domain dan 17 juta pelanggan di seluruh dunia. Syarikat ini juga menggerakkan platform awan terbesar di dunia yang direka untuk usaha kecil dan bebas.

GoDaddy menyediakan hosting berasaskan Windows dan Linux melalui pelbagai rancangan hosting WordPress bersama, VPS, khusus, dan terurus.

Untuk membuat keputusan yang tepat tentang mendaftar dengan GoDaddy, baca ulasan kami, perincian rancangan yang tersedia, harga mereka, dan ciri hosting yang membentuk perkhidmatan hosting GoDaddy.

Rancangan GoDaddy & Harga

GoDaddy tentunya tidak kekurangan rancangan hosting, pilihan pakej hostingnya yang padat merangkumi banyak jenis hosting yang menawarkan banyak pilihan untuk meningkatkan sumber anda dan mengikuti keperluan laman web anda yang semakin meningkat.

Pakej Hosting Berkongsi GoDaddy

godaddy berkongsi laman web hosting

Pelan hosting bersama GoDaddy tersedia dengan sistem operasi pelayan Linux atau Windows, oleh itu, anda boleh memilih OS yang anda perlukan.

Pelan Ekonomi peringkat permulaan berharga serendah $ 2.99 / bulan, tetapi hanya jika anda berkomitmen selama 3 tahun. Pembayaran bulanan tidak tersedia dengan rancangan ini, jangka masa minimum yang boleh anda daftarkan adalah 3 bulan, di mana kadar bulanan untuk rancangan ini adalah $ 7.99. Pelan ini hanya sesuai jika anda ingin menjadi tuan rumah satu laman web, dan jika storan 100 GB, lebar jalur yang tidak dimeterai dan E-mel Perniagaan Microsoft Office 365 Percuma (1 tahun) terdengar hebat untuk anda.

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah berbilang laman web, GoDaddy mengesyorkan pelan Deluxe ($ 4,99 / bln jika anda membuat komitmen selama 3 tahun atau $ 10,99 bulan ke bulan) atau rancangan Ultimate ($ 7,99 dengan rancangan 3 tahun atau $ 16,99 dengan rancangan bulanan) yang boleh mengendalikan laman web dengan beban lalu lintas yang lebih berat. Kedua-dua rancangan ini dilengkapi dengan storan dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Pelan Ultimate menggunakan kuasa pemprosesan 2X & memori (Linux dengan rancangan cPanel sahaja), Premium DNS, dan sijil SSL 1 tahun.

Semua rancangan tahunan merangkumi domain percuma juga.

Hosting Perniagaan GoDaddy

Sekiranya anda mencari rancangan yang lebih pantas daripada hosting bersama dan sumber khusus yang dioptimumkan untuk laman web dengan jumlah lalu lintas yang lebih tinggi atau laman eCommerce, rancangan hosting Perniagaan GoDaddy mungkin tepat di lorong anda.

Di sini juga, anda mesti memilih rancangan 36 bulan untuk menikmati harga terendah. Semua rancangan dalam kategori ini dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL 1 tahun percuma, Office 365 1 tahun percuma, hingga 2 teras CPU, memori hingga 4 GB, penyimpanan sehingga 240 GB, dan penyingkiran perisian jahat SiteLock 1 tahun percuma dengan rancangan Enterprise.

Harga boleh serendah $ 19.99 / bulan untuk rancangan Perdana, $ 24.99 / bulan untuk rancangan Premium, dan $ 34.99 / bulan untuk rancangan Enterprise, ini hanya jika anda mendaftar selama 3 tahun. Sekiranya anda memutuskan bil bulanan, harapkan kenaikan harga hingga 37%.

Hosting WordPress GoDaddy

Sekiranya anda mencari hosting yang dikendalikan untuk laman web WordPress anda, GoDaddy mempunyai 4 rancangan yang tertumpu pada penyediaan dan pengurusan WordPress.

Harga promosi bermula dari $ 3,99 / bulan untuk hosting 1 laman web (Pelan asas) dan hanya setinggi $ 13,99 / bulan (Rancangan pemaju) untuk pelbagai laman web hosting (sehingga 5 laman web). Setiap rancangan dirancang untuk menangani beban pengunjung tertentu (mulai dari 25.000 kunjungan bulanan hingga 800.000 kunjungan bulanan). Semua rancangan hosting WordPress merangkumi penyimpanan SDD (hingga 50 GB), sementara beberapa rancangan juga termasuk akses SSH / SFTP, laman pementasan satu klik, pemalam SEO, 1 sijil SSL (1 tahun), imbasan dan penghapusan malware.

Pelayan GoDaddy VPS

Pelayan peribadi maya GoDaddy juga menawarkan anda pilihan untuk memilih antara hosting berasaskan Windows atau Linux.

Terdapat 4 pakej hosting dalam kategori ini juga, dengan rancangan cPanel berharga serendah $ 16.99 / bulan dan naik hingga $ 31.99 / bulan (harga promosi), sementara rancangan Windows berharga serendah $ 26.99 / bulan dan setinggi $ 41.99 / bulan (harga promosi).

Semua rancangan mempunyai akses root, lebar jalur yang tidak dimeterai, penyimpanan sehingga 240 GB, memori hingga 8 GB, 3 IP khusus, dan sijil SSL 1 tahun percuma.

Pelayan Dedikasi GoDaddy

Pelan hosting berasaskan Linux dan Windows kedua-duanya tersedia dalam kategori ini, dengan rancangan Windows lebih mahal daripada yang berasaskan Linux. Oleh itu, harga pelayan berdedikasi berasaskan Linux berkisar antara $ 69.99 / bulan dan $ 129.99 / bulan (kadar yang dikenakan untuk tempoh komitmen 24 bulan), sementara harga pelayan khusus promosi berasaskan Windows berkisar antara $ 99.99 / bulan dan $ 159.99 / bulan.

Dari segi sumber daya, rancangan ini mempunyai hingga 4 teras CPU, memori 32 GB, penyimpanan 2 TB, lebar jalur tidak bermeter, 3 IP khusus, dan sijil SSL 1 tahun percuma.

Ciri-ciri Hosting GoDaddy

GoDaddy adalah penyedia hosting terkemuka dengan teknologi perisian dan perkakasan canggih, yang menawarkan pakej hosting berskala untuk memenuhi pelbagai keperluan hosting. Hosting GoDaddy dilengkapi dengan ciri-ciri berikut:

 • Pilihan pelayan berasaskan Windows dan Linux;
 • Nama domain percuma dengan rancangan tahunan;
 • Sijil SSL 1 tahun percuma;
 • Alamat IP khusus;
 • Penghapusan malware SiteLock dan keselamatan laman web;
 • CDN pra-pemasangan pada rancangan yang diuruskan dan diuruskan sepenuhnya;
 • hosting cPanel;
 • Akses root;
 • Jaminan masa upah 99%;
 • Pemasangan satu klik WordPress, Drupal, Joomla dan aplikasi lain;
 • Sokongan telefon 24/7;
 • Sumber atas permintaan.

Sokongan pengguna & Dasar Bayaran Balik di GoDaddy

Sokongan telefon GoDaddy tersedia 24/7, sementara sembang langsung hanya tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat antara pukul 5 pagi hingga 6 petang. Komuniti GoDaddy juga tersedia untuk menawarkan pertolongan dan pandangan mengenai masalah yang mungkin anda hadapi dengan hosting anda.

GoDaddy menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri hanya dengan rancangan tahunan mereka. Untuk rancangan bulanan atau rancangan kurang dari jangka masa 1 tahun, pelanggan dapat meminta pengembalian dana hanya dalam waktu 48 jam dari tarikh transaksi.

Kelebihan GoDaddy & Keburukan

GoDaddy adalah penyedia hosting yang mantap yang boleh anda percayai, sama ada anda ingin menjadi tuan rumah laman web atau membeli nama domain. Oleh kerana tidak ada tuan rumah yang sempurna, mari kita lihat perbandingan kebaikan dan keburukan GoDaddy:

Kelebihan

 • Pelbagai pilihan rancangan hosting yang berskala
 • Kedua-dua Linux & Pengehosan Windows
 • Integrasi dan keselamatan produk yang baik
 • Lebar jalur tidak dimeterai

Keburukan

 • Penguncian vendor (syarat langganan 36 bulan dan 24 bulan untuk mendapat keuntungan dari harga terendah)
 • Tiada pilihan pembayaran bulanan dengan beberapa rancangan
 • Sembang langsung terhad pada hari bekerja

Kesimpulan Kajian GoDaddy

GoDaddy adalah sebuah syarikat besar yang telah wujud selama dua dekad sekarang, yang bermaksud bahawa kepakaran dan perkhidmatan mereka menarik bagi orang. Sekiranya anda bukan peminat komitmen jangka panjang dan anda mencari hosting murah, GoDaddy mungkin bukan hosting untuk anda. Namun, jika anda mencari penyedia hosting jangka panjang dan rancangan yang berpatutan, GoDaddy adalah pilihan yang boleh dipercayai untuk menghoskan laman web, domain dan e-mel anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector