Ulasan GreenGeeks

Konsep utama syarikat adalah menyediakan perkhidmatan hosting bersama yang berkualiti dengan harga yang berpatutan kepada perniagaan kecil dan sederhana, dengan usaha tambahan untuk menjadikannya ramah lingkungan. GreenGeeks berkomitmen untuk amalan perniagaan hijau, membeli kredit tenaga angin tiga kali lebih banyak daripada pelayan mereka mengurangkan dari grid kuasa, untuk mengimbangi kesan negatif mereka terhadap alam sekitar.


GreenGeeks adalah pelopor hosting mesra alam, yang menawarkan 300% web hosting hijau yang dikuasakan oleh tenaga boleh diperbaharui; iaitu, untuk setiap unit tenaga yang digunakan, GreenGeeks akan membeli tiga kali ganda dari jumlah itu dalam tenaga yang boleh diperbaharui, mengirimkannya kembali ke grid untuk mengimbangi jejak karbon mereka. Dianggarkan bahawa pada tahun 2020, industri hosting akan melampaui industri penerbangan dalam pencemaran alam sekitar, oleh itu, GreenGeeks telah menggunakan web hosting bertenaga tenaga angin.

Untuk membolehkan pelanggan mereka berkembang, GreenGeeks telah memperkenalkan jenis rancangan hosting lain seperti pelayan maya, hosting reseller dan pelayan khusus.

Gambaran Keseluruhan GreenGeeks

GreenGeeks ditubuhkan oleh Trey Gardner pada tahun 2006. Sejak itu, syarikat ini telah menjadi web hosting mesra alam yang paling popular di Amerika Syarikat dan di dunia. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 300,000 laman web, melayani lebih daripada 35,000 pelanggan, dan menggunakan banyak pusat data, dua di antaranya terletak di AS (Chicago, Phoenix), satu di Kanada (Toronto), dan satu di Belanda (Amsterdam).

Selama bertahun-tahun, GreenGeeks telah memenangi pelbagai anugerah industri untuk host web hijau terbaik, tetapi juga untuk perkhidmatan hosting bersama, hosting reseller, dan sokongan terbaik mereka.

Komitmen mereka terhadap tenaga hijau, bagaimanapun, bukan satu-satunya aspek yang luar biasa dalam perkhidmatan hosting mereka, mereka juga menawarkan pelbagai rancangan hosting yang merangkumi keseluruhan spektrum perkhidmatan hosting, sehingga memenuhi syarat hosting kedua-dua individu dan pengguna perniagaan.

Pelan GreenGeeks & Harga

greengeeks merancang harga

GreenGeeks menawarkan kepada pelanggan mereka satu rancangan hosting bersama, diikuti oleh beberapa paket hosting khusus, VPS, dan penjual semula. Pelan hosting bersama dan rancangan hosting peringkat kemasukan lain diletakkan serupa dengan penawaran industri lain yang serupa, sementara pilihan yang lebih maju mungkin mempunyai harga yang sedikit lebih tinggi daripada rata-rata industri.

Hosting yang dikongsi (Ecosite Starter) berharga $ 3.95 / bulan membolehkan anda menjadi tuan rumah domain tanpa had pada satu akaun, dan menawarkan ruang web SSD tanpa had dan pemindahan data tanpa had. Ciri pemasang 1 klik membolehkan anda memasang pelbagai aplikasi popular seperti WordPress, Joomla, Drupal, dan lebih daripada 150 aplikasi lagi. Nama domain percuma, uptime 99.9% dan platform “Elastik” yang boleh diskalakan untuk peningkatan sumber mudah adalah beberapa kelebihan yang disertakan dengan pakej.

Kemas kini mengenai hosting bersama: GreenGeeks baru-baru ini (2018) telah memperkenalkan dua rancangan bersama baru. Pelan Ecosite Pro bermula pada $ 6,95 / bulan dan merangkumi semua ciri asas yang disertakan dengan rancangan Ecosite Starter, serta teknologi PowerCashe dan prestasi berganda. Pelan ini sesuai untuk mengembangkan laman web yang memerlukan lebih banyak kelajuan dan prestasi.

Pelan Ecosite Premium sangat sesuai untuk laman web perniagaan kecil dengan trafik tinggi dan juga untuk kedai dalam talian. Pelan ini mematuhi PCI, yang mesti dilakukan sekiranya laman web anda memproses pembayaran dalam talian. Pelan ini bermula pada $ 16.95, dilengkapi dengan semua ciri asas dan prestasi empat kali ganda.

Setiap rancangan hosting bersama merangkumi nama domain percuma dan sijil Let’s Encrypt SSL percuma, yang telah menjadi standard industri hari ini.

greengeeks-berkongsi-hosting-rancangan

Pengehosan VPS diwakili melalui 5 pakej bermula dari $ 39.95 / bulan hingga $ 159.95 / bulan. Semua rancangan VPS disediakan di AS pada IP tanpa senarai hitam, dan dilengkapi dengan jaminan uptime 99,99%, sandaran malam percuma, dan lesen cPanel / WHM. Dengan sumber daya, anda boleh mendapatkan RAM hingga 8 GB, Penyimpanan SSD RAID-10 125 GB, lebar jalur premium 3.000 GB, dan CPU 4 teras.

Pelayan khusus di GreenGeeks bermula pada $ 169 / bulan dan setinggi $ 439 / bulan. 5 alamat IP dan 10,000 GB transfer disertakan dengan semua rancangan. Bagi sumber pelayan lain, pelayan khusus GreenGeeks dapat menawarkan Memori DDR 3 hingga 16 GB, Drive SATA 2x 500 GB, dan Xeon E5-2620 2.0Ghz w / HT.

Pengehosan penjual semula rancangan bermula dari $ 19.95 / bulan hingga $ 99.95 / bulan. Semua rancangan hosting reseller dilengkapi dengan akaun hosting cPanel tanpa had, penyediaan di AS atau Kanada, ruang web SSD hingga 200 GB, dan lebar jalur premium 2.000 GB. GreenGeeks menawarkan platform hosting label putih 100% untuk penjual semula, yang membolehkan mereka memberi label pada panel kawalan mereka untuk menggambarkan jenama mereka dan menggunakan pelayan nama peribadi. Penjual semula hosting juga mempunyai akses ke 150+ aplikasi, sistem pengebilan hosting percuma, akaun penjual semula domain eNom percuma, pembina laman web percuma dan faedah lain seperti jaminan pengembalian wang 30 hari.

Ciri-ciri Hosting GreenGeeks

Sejauh ini, kami telah membincangkan jenis hosting yang terdapat di GreenGeeks, harga mereka, dan beberapa ciri mereka. Selanjutnya, mari kita lihat apa ciri lain yang melengkapkan rancangan hosting GreenGeeks:

 • Perkhidmatan penghijrahan percuma;
 • Alat pembangun laman web percuma dengan lebih daripada 500 templat;
 • Alat pemasaran dan SEO percuma;
 • Waktu operasi 99.9%;
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari;
 • Sokongan pelanggan 24 x 7;
 • Sandaran setiap malam;
 • Pendaftaran nama domain percuma dengan akaun hosting bersama;
 • Pemasang 1 klik;
 • Kerentanan sifar dan pemantauan keselamatan 24/7 masa nyata;
 • Solid State Drive RAID-10 Storage Array’s;
 • Rangkaian cache dan penghantaran kandungan terbina dalam;
 • Akses SSH;
 • hosting sedia eCommerce (PrestaShop, Magento, ZenCart);
 • Hosting yang mematuhi PCI;
 • Lebar jalur 1, sambungan 1 Gb / saat pada rangkaian multi-gigabit premium;
 • Pelbagai pilihan sokongan.

Sokongan Pelanggan GreenGeeks

GreenGreeks menawarkan pelanggan mereka pelbagai cara untuk menghubungi sokongan pelanggan – telefon, sembang langsung, dan sokongan e-mel. Sokongan e-mel dan sembang langsung tersedia 24/7, sementara sokongan telefon tersedia dari hari Isnin hingga Ahad pada waktu kerja tertentu. GreenGeek menetapkan bahawa melalui e-mel, masa penyelesaian purata bagi sesuatu masalah adalah 15 hingga 20 minit. Halaman sokongan juga merangkumi 100 artikel, Soalan Lazim dan Panduan, serta tutorial laman web langkah demi langkah.

GreekGeeks popular di kalangan pelanggan berkat hosting dan perkhidmatan pelanggan yang sempurna. Walaupun begitu, mari kita lihat apakah ada kelemahan yang perlu anda pertimbangkan sebelum mendaftar ke salah satu rancangan mereka.

Kelebihan & Kekurangan GreenGeeks

Dengan pengalaman industri lebih dari 15 tahun, GreenGeeks adalah penyedia hosting yang dilihat dengan baik oleh kebanyakan pelanggan dan laman web tinjauan hosting. Mengenai kebaikan dan keburukannya, inilah yang perlu anda ketahui:

Kelebihan

 • Hosting yang mesra alam (bagus untuk organisasi yang menyokong tenaga boleh diperbaharui)
 • Pelan hosting bersama dengan harga berpatutan
 • Pelbagai jenis hosting menyediakan ruang untuk laman web anda berkembang
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
 • Pilihan sokongan yang hebat
 • Akses SSH dan pengurusan cPanel
 • Pematuhan PCI
 • Perkhidmatan penghijrahan percuma

Keburukan

 • Sedikit di atas harga purata untuk rancangan lanjutan
 • Tiada pilihan hosting berasaskan Windows

Sekiranya anda mencari rancangan hosting cPanel berasaskan Linux, GreenGeeks mungkin menjadi penyedia hosting di lorong anda. Anda boleh mulakan dengan rancangan hosting bersama yang berskala dan beralih ke lebih banyak sumber yang banyak ketika laman web anda berkembang.

GreenGeeks juga merupakan pilihan yang baik untuk hosting reseller, yang mencari platform hosting label putih 100%, ditambah dengan penyimpanan SSD, lebar jalur premium, uptime perkhidmatan 99.9% dan faedah lain yang berguna untuk syarikat reka bentuk web atau pembangun web yang ingin mempelbagaikan perkhidmatan mereka dengan pakej hosting web.

Kesimpulan Kajian GreenGeeks

GreenGeeks adalah penyedia hosting yang terkenal dengan pilihan hosting bersama dan pelbagai pakej hosting untuk keperluan yang lebih maju. Hosting mesra alam adalah salah satu titik penjualan utama GreenGeeks yang memanfaatkan asas pelanggan yang menghargai kesedaran persekitaran. Selain daripada perkhidmatan hosting hijau, GreenGeeks juga dihargai untuk perkhidmatan mereka yang boleh dipercayai (99.9% uptime) dan sokongan pelanggan 24/7.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map