Ulasan Host1Plus

Host1Plus adalah syarikat hosting web yang sangat berjaya yang berpusat di Lithuania dan UK. Semuanya bermula pada tahun 2008 dan syarikat telah berkembang menjadi salah satu penyedia teratas di luar sana dengan banyak ulasan pelanggan yang positif. Kini mereka mempunyai lebih daripada 40,000 pelanggan yang menggunakan perkhidmatan mereka dengan senang hati dari seluruh dunia.


Mereka sama sekali tidak mahal berbanding dengan banyak penyedia lain, namun mereka menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi. Dengan rangkaian pusat data yang besar di seluruh dunia, sebenarnya tidak boleh dipersoalkan sama ada anda mendapat perkhidmatan berkualiti tinggi yang sama di wilayah anda atau tidak.

Orang yang bekerja di Host1Plus menyedari bahawa terdapat banyak penyedia hosting yang lemah. Inilah sebabnya mengapa mereka begitu berdedikasi untuk memberikan perkhidmatan yang dipercayai dan ciri berguna. Walaupun mereka kebanyakan khusus dalam hosting Cloud dan VPS untuk perniagaan, mereka juga menawarkan pelayan khusus dan pilihan hosting reseller.

Host1Plus mempunyai pelbagai rancangan yang tersedia, menjadikannya sesuai untuk blogger, perniagaan kecil dan syarikat yang lebih besar serta dengan kestabilan yang dijamin. Mereka mempunyai sebilangan besar pelanggan setia yang telah menggunakan perkhidmatan mereka selama bertahun-tahun, yang membuktikan lagi kebolehpercayaan dan keberkesanan mereka. Sekarang mari kita lihat ciri dan harga yang ditawarkan oleh Host1Plus.

Gambaran Keseluruhan Host1Plus

Host1Plus mempunyai pusat datanya yang ditubuhkan di Amerika (California dan Illinois), Jerman, Afrika Selatan dan Brazil. Ini menjadikan perkhidmatan mereka boleh dipercayai dari segi kepantasan kerana pusat data mereka tersebar di seluruh dunia. Sekiranya anda ingin menukar lokasi ini, anda boleh melakukannya walaupun dengan rancangan termurah.

Perkakasan yang mereka tawarkan adalah yang terbaik dan berbeza bergantung pada rancangan yang anda pilih. Host1Plus menggunakan cakera keras SSD untuk rancangan hosting VPS mereka sementara jumlah inti CPU bertambah apabila rancangannya semakin besar. Mereka menggunakan pelbagai prosesor Intel Xeon bergantung pada lokasi mana yang anda pilih, tetapi perbezaannya tidak signifikan.

Perkara yang hebat mengenai Host1Plus ialah mereka membiarkan anda menggabungkan rancangan mereka jika memberikan anda penyelesaian yang lebih baik. Sebaliknya, jika anda tidak mempunyai bajet yang besar, anda boleh membeli pelan yang lebih murah dan kemudian menaikkannya kemudian.

Untuk OS, pengguna mempunyai banyak pilihan: Suse, Fedora, Ubuntu, CentOS dan Debian. Mereka juga sangat murah hati dengan panel kawalan kerana anda dapat memilih antara Admin Langsung dan cPanel sebagai pelanggan hosting bersama.

Pelan dan Harga Host1Plus

Pelan VPS Host1Plus

Keistimewaan utama Host1Plus pastinya hosting VPS. Mereka adalah antara penyedia teratas mengenai VPS dan juga berpatutan. Mereka mempunyai 6 rancangan yang berbeza untuk hosting VPS, termasuk pilihan Custom di mana anda dapat membuat konfigurasi tertentu yang paling sesuai dengan keperluan anda.

host1plus-vps-hosting-rancangan

Anda boleh memulakan dengan keahlian Gangsa jika anda ingin mencuba perkhidmatan mereka. Harganya serendah $ 5.20 dan apa yang anda dapat ialah CPU 1-Core, RAM 1GB, Hard Drive 60GB dan Lebar Jalur 1TB. Host1Plus mengetengahkan rancangan mereka yang paling popular iaitu rancangan Perak. Ia menaik taraf CPU menjadi 2 Cores, memberi anda RAM 2GB dan ruang cakera 100GB dengan lebar jalur 2TB dengan hanya $ 8,80 sebulan.

Sekiranya anda berminat dengan rancangan VPS mereka yang paling hebat, lihat pelan Diamond yang bernilai $ 66.40 dan berikan anda 8 Core CPU, 16GB RAM, 1000GB ruang cakera dan lebar jalur 12TB. Ia berfungsi dengan baik untuk perniagaan yang lebih besar yang memerlukan spesifikasi yang sedikit lebih tinggi. Sudah tentu, semua rancangan menyokong sistem operasi Linux yang popular dan juga menawarkan sandaran.

Pelan Awan Host1Plus

Host1Plus menawarkan pelbagai rancangan Cloud untuk Windows dan Linux pengguna. Sekiranya anda memerlukan penyedia hosting Cloud berprestasi tinggi dan fleksibel, anda harus melihat rancangan mereka dan kemungkinan besar anda akan menjumpai yang sesuai dengan keperluan anda.

Menaik taraf dan menurunkan perkhidmatan Cloud tidak pernah semudah ini. Dengan Host1Plus, anda dapat melakukannya dalam beberapa saat dan ia akan menghalang anda daripada membayar lebih banyak sumber yang anda tidak perlukan. Terdapat 6 rancangan untuk Linux dan 4 rancangan untuk pengguna Windows.

Tidak ada “Paket Khusus” yang berasingan tetapi Anda dapat menyesuaikan rencana ini juga di Kawasan Pelanggan mereka yang bermaksud banyak kelonggaran lagi. Mereka telah banyak melabur dalam memori DDR4 RAM yang menerapkan kod pembetulan ralat dan tentu saja pemproses Intel Xeon E5.

Pelan Awan Linux berkisar antara $ 6.40 hingga $ 124.80 setiap bulan dan terdapat banyak konfigurasi untuk dipilih. Bermula dengan CPU 1 Inti, RAM 512MB, pelan cakera keras 20GB, anda boleh meningkatkan semuanya sehingga CPU 8 teras, RAM 32GB dan cakera keras 1000GB yang sangat kuat.

Konfigurasi Windows sedikit berbeza tetapi anda pasti mendapat prestasi yang sama dengan rancangan terbesar. Mereka bermula dari $ 20.00 dan anda mendapat CPU 2 Core, RAM 4GB, cakera keras 100GB dan ini juga merupakan rancangan Windows mereka yang paling popular. Melalui 4 rancangan mereka, anda dapat meningkatkannya hingga 8 Core CPU, 32GB RAM dan 1000GB ruang cakera. Ia mempunyai spesifikasi yang sama dengan rancangan Linux termahal dan harganya $ 121.60 setiap bulan.

Pelan Penjual Semula Host1Plus

Terdapat 3 rancangan hosting Reseller yang ditawarkan oleh Host1Plus. Mereka menyediakan pelayan Cloud dan API mereka dan kemudian anda menambahkannya ke sistem pengurusan dan pengebilan pelanggan anda. Anda juga akan menjadi penjual semula label putih, jadi nama jenama anda akan selalu dapat dilihat oleh pelanggan anda.

Dengan semua rancangan penjual semula, anda juga akan mendapat pengurus peribadi. Anda boleh menghubungi pengurus untuk mendapatkan maklumat mengenai latihan penjualan, produk dan pertanyaan lain. Di kedai penjual semula, anda akan menjadi orang yang menentukan harga, diskaun dan penjualan khas.

Untuk menjadi Rakan Reseller di Host1Plus, anda hanya perlu mengisi borang pendaftaran dan anda sudah bersedia. Tidak ada bayaran pendaftaran dan pengurus akan menghubungi anda sejurus selepas pendaftaran. Tiga rancangan yang ada adalah seperti berikut:

 • Peribadi – Diskaun 5% berdasarkan jumlah, Manfaat sehingga $ 4,999, acara percuma dan webinar
 • Perniagaan – Diskaun 10% berdasarkan jumlah, faedah $ 5,000- $ 14,999, sokongan keutamaan
 • Perusahaan – Diskaun 15% berdasarkan jumlah, faedah $ 15,000 +, kempen pemasaran bersama dan pengembangan panggilan API khusus

Ciri Hosting Host1Plus

Host1Plus adalah salah satu penyedia hosting web yang boleh dipercayai dengan sokongan pelanggan yang hebat dan bahkan harganya tidak begitu tinggi. Setelah anda melihat ciri-cirinya, anda pasti akan yakin untuk mencuba salah satu rancangannya sekurang-kurangnya selama sebulan. Seperti yang anda lihat, terdapat banyak alasan untuk memilihnya. Mari kita ringkaskan ciri-ciri yang paling terkenal yang ditawarkan oleh Host1Plus:

 • Orang yang tidak biasa dengan pengekodan boleh menghadapi masalah ketika mereka ingin membuat blog atau CMS mereka setelah menyertai rancangan VPS. Untuk mengelakkan masalah ini, Host1Plus menawarkan banyak skrip untuk Pemasangan Satu Klik untuk pelbagai platform CMS. Yang perlu anda lakukan hanyalah dengan mengklik butang
 • Tidak semua orang bergantung pada sistem operasi yang sama dan orang yang bekerja di Host1Plus tahu betul. Dengan rancangan hosting mereka, banyak OS Linux Terkenal disokong seperti Fedora, Debian, Ubuntu dan banyak lagi.
 • Awak boleh Jejaki Sumber jadi tidak perlu risau laman web anda akan jatuh kerana penggunaan CPU atau memori yang berat. Sumber-sumber ini dapat dipantau secara langsung dan anda juga akan mendapat makluman sekiranya anda mencapai had.
 • Host1Plus banyak melabur dalam perkakasan, menyediakan Pemacu Keras SSD dengan setiap rancangan VPS. Mereka menawarkan penskalaan yang bagus dengan inti dan penggunaan CPU Pemproses Intel Xeon E5 yang sangat kuat. Rancangannya sangat fleksibel sehingga anda boleh menggabungkan konfigurasi dua rancangan jika perlu.
 • Mereka juga mempunyai Program Gabungan dan pelanggan dan penyokong mereka boleh memanfaatkannya. Buka sepenuhnya dan anda mendapat akses ke pelbagai alat iklan yang boleh anda masukkan ke mana-mana laman web. Anda bahkan boleh mencadangkannya kepada rakan anda dan setelah ada yang membelanjakan wang melalui pautan, anda juga akan mendapat wang ke akaun anda.
 • Host1Plus menjamin a 99% Masa Masa untuk pelanggan mereka. Anda boleh yakin bahawa laman web anda akan sentiasa aktif dan menjana pendapatan sepanjang masa, memuatkan laman web dengan kelajuan tinggi. Sudah tentu, waktu operasi juga dapat dipantau setiap saat.
 • Selain kad kredit dan pilihan PayPal biasa, kini anda juga boleh membayar dengan

Sokongan Pelanggan Host1Plus

Di Host1Plus, anda mempunyai tiga pilihan berbeza berkaitan dengan sokongan teknikal. Sudah tentu, ada perkhidmatan sokongan standard yang disertakan dengan semua rancangan mereka dan tidak memerlukan perbelanjaan tambahan. Ini memastikan pemantauan berterusan terhadap perkhidmatan dan prestasi. Pasukan sokongan juga dapat membantu anda dengan perisian anda dan merancang pilihan melalui perundingan.

Mereka boleh dihubungi setiap hari dengan menulis tiket. Lapisan sokongan seterusnya adalah pelan sokongan berbayar dengan penyelesaian yang lebih maju. Pasukan Host1Plus akan dapat menguruskan cPanel dan WHM anda, untuk menambah dan mengkonfigurasi perisian di panel kawalan anda dan untuk menyiapkan LAMP atau OpenVPN. Selain memantau segala sesuatu untuk anda, anda akan layak mendapat sokongan khusus selama empat jam dengan setiap langganan bulanan.

Jenis perkhidmatan sokongan ketiga di Host1Plus adalah apabila anda membayar lebih banyak lagi untuk menerima lebih banyak jam sokongan khusus. Dengan perkhidmatan premium ini, mereka akan menangani konfigurasi firewall dan rangkaian anda, GRE dan konfigurasi pelayan web dan anda juga boleh meminta rancangan pemantauan khusus.

Kebaikan dan Kekurangan Host1Plus

Dengan Host1Plus, anda pasti akan mendapat perkhidmatan yang kukuh dan stabil. Walaupun mereka menjanjikan masa operasi 99.5%, apa yang anda harapkan adalah 100% sebagai gantinya – tentu saja tanpa penyelenggaraan yang dijadualkan. Waktu operasi yang kukuh sangat penting bagi perniagaan yang dapat kehilangan banyak pendapatan dalam jangka masa yang singkat sekiranya laman web mereka tidak berfungsi.

Ringkasnya, kami telah membuat senarai kebaikan dan keburukan Host1Plus yang boleh membantu anda memutuskan sama ada memilih penyedia ini atau tidak:

Kelebihan

 • Anda boleh meningkatkan rancangan anda dengan lancar bila-bila masa yang anda mahukan
 • Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka
 • Rancangannya fleksibel, anda bahkan boleh menggabungkannya
 • Sandaran adalah percuma
 • Semua rancangan VPS menyediakan cakera keras SSD
 • Mereka membolehkan anda memasang panel kawalan sumber terbuka yang menyokong Ubuntu

Keburukan

 • Terdapat banyak cara untuk mendapatkan sokongan kecuali panggilan telefon
 • Spesifikasi yang agak rendah untuk rancangan pemula

Kesimpulan Kajian Host1Plus

Host1Plus adalah penyedia hosting web yang tersedia di seluruh dunia berkat pelaburan besar mereka di pusat data. Tidak kira di mana anda berada, pusat data mereka cukup dekat dengan anda dan bersedia memberikan perkhidmatan yang luar biasa.

Penyedia ini mempunyai rancangan pemula yang cukup murah jika anda membandingkannya dengan banyak penyedia lain sambil menawarkan beberapa ciri berguna. Pelan bersama Cloud dan VPS sangat berbaloi di Host1Plus. Spesifikasi yang anda dapat dengan setiap rancangan pemula agak lemah tetapi itu hanya bermaksud bahawa mereka ingin memihak kepada pelanggan yang hanya mahukan laman web peribadi atau memiliki perniagaan kecil.

Secara keseluruhan, anda pasti mendapat nilai wang anda. Perkhidmatan Host1Plus boleh dipercayai, berpatutan dan menyediakan anda alat terkini. Anda boleh bergantung pada sokongan pelanggan mereka sepanjang hari, setiap hari. Kenyataan bahawa anda tidak dapat menghubungi mereka melalui telefon agak merugikan, tetapi mereka mengimbanginya dengan membantu dan boleh dipercayai di saluran mereka yang lain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map