Ulasan Hosting.co.uk

Hosting.co.uk adalah penyedia hosting di UK yang menawarkan hosting bersama, hosting VPS, pelayan khusus, dan pendaftaran domain dan beberapa alat laman web (penyimpanan awan, pemasaran e-mel, pembangun laman web, pengurusan media sosial, dll.) Sebagai perkhidmatan pelengkap kepada web hosting.


Dalam tinjauan Hosting.co.uk ini, kami menganalisis kekhususan host web UK ini, dengan fokus khusus pada jenis rancangan hosting, harga dan ciri yang ada.

Gambaran Keseluruhan Hosting.co.uk

Hosting.co.uk ditubuhkan pada tahun 2012, dan hari ini merupakan salah satu nama terbesar di lanskap hosting web di UK. Rangkaian, pusat data, pelayan, dan staf sokongan mereka semua berpusat di UK. Pusat data Tier 4 Midlands melayani pelanggan UK dan Eropah yang lain.

Walaupun hosting berasaskan Linux adalah penawaran utama mereka, beberapa pelayan khusus juga tersedia dengan Windows atau Linux. Sekiranya anda menyasarkan pasaran UK dengan laman web anda, rangkaian rancangan yang ditawarkan oleh Hosting.co.uk akan membolehkan anda melancarkan dan mengembangkan laman web anda.

Rancangan & Harga

Setiap jenis hosting di Hosting.co.uk diwakili melalui 4 rancangan hosting, dengan harga bulanan serendah £ 2 / bulan.

Hosting Berkongsi

Keempat-empat pakej hosting dalam kategori ini tersedia berdasarkan bil tahunan. Oleh itu, pakej hosting yang lebih kecil, Permulaan, berharga £ 24 / tahun, iaitu £ 2 / bulan. Pakej ini merangkumi ruang cakera 10 GB, pemindahan data 100 GB, hosting untuk 2 laman web, 5 pangkalan data MySQL dan 10 akaun e-mel.

Rancangan Lanjutan dan Perniagaan, masing-masing berharga £ 48 / tahun (£ 4 setiap bulan) dan £ 72 / tahun (£ 6 bulanan), mengemas lebih banyak sumber dari segi ruang cakera (sehingga 100 GB) dan pemindahan data (sehingga 1000 GB ), hosting untuk beberapa laman web (sehingga 10), dan pangkalan data MySQL tanpa had dan akaun e-mel dengan rancangan Perniagaan.

Pelan Ultimate berharga £ 96 / tahun (£ 8 / bulan) dan ini adalah rancangan yang tidak terhad untuk ruang cakera, pemindahan data, laman web yang dihoskan, akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL. Rancangan ini juga dilengkapi dengan alamat IP khusus percuma.

Hosting VPS

Untuk bulan pertama, semua rancangan hosting VPS di Hosting.co.uk berharga hanya £ 1. Selepas bulan pertama, rancangan VPS peringkat kemasukan, VPS Standard, berharga £ 9,95 / bulan. Pelan ini merangkumi ruang cakera 20 GB, 1 teras CPU, 1024 MB RAM, dan 2 alamat IP. Lebar jalur tidak terhad dan anda mempunyai tiga pilihan OS Linux: Debian, Fedora, dan CentOS.

Pelan VPS Optimal dan VPS Power berharga £ 19.95 / bulan dan £ 29.95 / bulan. Lebih banyak RAM, lebih banyak CPU, lebih banyak ruang cakera dan lebih banyak alamat IP.

Pakej VPS Premium berharga £ 39.95 / bulan dan menawarkan ruang cakera 50 GB, 2 teras CPU, 4096 MB RAM, dan 4 alamat IP.

Pelayan Dedicated

Pelayan khusus Hosting.co.uk dilengkapi dengan sistem operasi Linux atau Windows dan akses pentadbir root penuh, termasuk akses jauh KVM melalui IPMI. Pelan peringkat kemasukan dilengkapi Intel Core 8 C2750, 8 × 2.4GHz CPU Core, 8GB DDR3 ECC RAM, 500GB SATA3 HDD Storage, Bandwidth 5,000 GB, dan 2 Alamat IP. Pelan ini berharga £ 40 / bulan.

Pelayan khusus Hosting.co.uk yang paling berkuasa berharga £ 299 / bulan dan mempunyai konfigurasi berikut: Intel Xeon E3-1270 v3, Teras CPU 4 × 3.5GHz, 16GB DDR3 RAM, 2 x 1TB HDD Storage, Bandwidth GB TANPA MENGATASI , dan 2 Alamat IP.

Hosting Penjual Semula

Hosting.co.uk menawarkan hosting penjual semula label putih melalui 4 pakej yang berkisar antara £ 6.00 / bulan dan £ 24.00 / bulan. Anda boleh mendapatkan ruang cakera hingga 200 GB, pemindahan data 2000 GB, akaun cPanel + tanpa had, IP khusus percuma.

Ciri Hosting

Di luar konfigurasi rancangan yang diperincikan di atas, berikut adalah ciri hosting yang disertakan dengan rancangan Hosting.co.uk:

 • Sokongan 24x7x365;
 • Hosting neutral karbon;
 • 9& jaminan masa bekerja;
 • Pusat data UK Tahap IV;
 • Akses jauh KVM melalui IPMI (pelayan khusus);
 • Persediaan pada hari yang sama dan jaminan penggantian perkakasan 4 jam (pelayan khusus);
 • Pemasangan CMS 1-klik (WordPress, Drupal, Joomla, Magento, phpBB, PrestaShop, Zen Cart, OpenCart dan 200 yang lain);
 • Pilihan pengedaran Linux (Fedora, Debian dan CentOS) dan beberapa rancangan hosting khusus dengan pilihan untuk OS Windows;
 • Hingga 4 alamat IP;
 • Akses root penuh;
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari;
 • Sokongan pengaturcaraan penuh (PHP, MySQL, Perl, HTML, CSS, HTML5, JavaScript, Python, Ruby on Rails dan banyak lagi);
 • cPanel dan WHM (percuma dengan beberapa rancangan, tersedia dengan bayaran tambahan dengan rancangan lain!);
 • Pilihan pengurusan perkhidmatan penuh (dengan bayaran tambahan!);
 • Jaminan pembekuan harga dengan beberapa rancangan.

Sokongan pengguna

Sokongan Pelanggan Hosting.co.uk dapat dihubungi melalui sembang langsung atau dengan mengirimkan tiket sokongan. Walaupun Hosting.co.uk pernah menawarkan sokongan telefon juga, nampaknya mereka tidak lagi menawarkan pilihan ini untuk pelanggan mereka.

Pangkalan pengetahuan juga tersedia, tetapi diisi dengan sedikit artikel, jadi tidak mungkin pelanggan dapat menggunakannya untuk mencari pertolongan tulen untuk masalah mereka.

Kelebihan Hosting.co.uk & Keburukan

Hosting.co.uk adalah penyedia hosting yang lengkap dengan beberapa pakej hosting untuk memenuhi keperluan hosting laman web individu, syarikat dan laman web eCommerce, tetapi tidak semestinya sesuai untuk syarikat yang sangat besar. Mereka yang ingin melancarkan laman web khusus UK, boleh menikmati faedah berikut dari Hosting.co.uk.

Kelebihan

 • Jaminan masa upah 99.9%;
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari;
 • Kebolehtingkatkan;
 • Rancangan dengan lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad;
 • Ciri kunci harga;
 • Sokongan 24/7.

Mengenai hits dan kehilangan Hosting.co.uk:

Keburukan

 • cPanel berharga tambahan dengan VPS (£ 9 / bulan) dan pelayan khusus (£ 26.00 / bulan);
 • Kos pengurusan penuh tambahan dengan pelayan khusus (£ 35.00 / bulan);
 • Pengebilan bulanan tidak tersedia dengan rancangan hosting bersama.

Walaupun dengan harga yang berpatutan, beberapa perkhidmatan tambahan yang ditawarkan oleh Hosting.co.uk hanya tersedia dengan bayaran tambahan, yang dapat menaikkan harga di atas pakej yang ditawarkan oleh pesaing.

Kesimpulan Tinjauan Hosting.co.uk

Hosting.co.uk adalah penyedia hosting dengan pilihan rancangan hosting yang baik dengan beberapa ciri hebat seperti ciri jaminan harga, yang mengunci harga pakej hosting anda sepanjang masa akaun anda. Ini bermaksud bahawa harga tetap sama semasa pembaharuan dan anda dilindungi dari sebarang kenaikan harga yang akan dilaksanakan syarikat pada masa akan datang.

Walaupun pilihan sokongan tidak begitu banyak – asas pengetahuan agak langsing dan tidak ada sokongan telefon – pilihan sokongan yang tersedia terbukti pandai menyelesaikan pertanyaan dan membuat pelanggan Hosting.co.uk gembira.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map