Ulasan HostMonster

Nama gila dan menarik seperti itu selalu berjaya menarik perhatian saya. Faktor kerenah HostMonster tidak hanya bergantung pada namanya. Sebaliknya, ia bergantung pada pengalaman bertahun-tahun, sejak syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1996. Itulah pengalaman 21+ tahun dalam menyediakan perkhidmatan hosting web kepada orang-orang. Adalah mudah untuk berfikir bahawa para veteran industri ini sudah mengetahui setiap simpulan web hosting dan mereka benar-benar mempunyai barang bersama. Itulah sebabnya kami berpendapat bahawa kami harus meninjau mereka dan melihat sendiri, jika begitu banyak pengalaman yang cukup untuk mereka muncul di hadapan pemimpin industri lain.


HostMonster berpusat di Provo, Utah, Amerika Syarikat, di mana semua sokongan (telefon, e-mel dan sembang) dan pengurusan dikendalikan oleh pasukan dalaman mereka. Baru-baru ini syarikat itu dibeli oleh Endurance Group, yang memiliki syarikat hosting besar lain dan menyediakan perkhidmatan dalam talian untuk lebih dari dua juta pelanggan di seluruh dunia.

Sekarang, mari kita lihat apa yang telah kita pelajari!

Gambaran Keseluruhan HostMonster

Oleh itu, apa yang dipelajari oleh syarikat dan bagaimana syarikat itu berkembang setelah 21 tahun? Adakah HostMonster meletakkan semua pengalaman itu di atas host web lain? Tidak juga. Perkhidmatan mereka baik tetapi tidak benar-benar bersaing dengan anak-anak baru di blok ini. Lelaki ini sudah lama wujud, tetapi anak muda seperti HostGator, InMotion dan Siteground, jauh lebih tinggi dari segi kualiti perkhidmatan. Namun, mereka perlu diperhatikan, kerana mereka mungkin menawarkan beberapa perkhidmatan yang akan menjadikan pelancaran dan pengurusan laman web anda lebih mudah dalam jangka panjang. Saya mempunyai perasaan yang cukup bercampur-campur mengenai HostMonster. Saya akan menghuraikannya di bahagian Kebaikan dan Keburukan di bawah.

Rancangan & Harga Pelan HostMonster

HostMonster mempunyai beberapa rancangan hosting bersama yang cukup baik. Terdapat tiga daripadanya, dengan setiap tawaran mengenai apa yang anda harapkan daripada syarikat yang tidak begitu memalukan. Mereka juga menyediakan hosting VPS yang dikendalikan dari $ 19.99 hingga $ 59.99, yang merupakan harga yang berpatutan jika anda menjalankan perniagaan dalam talian dan memerlukan tenaga kuda tambahan. Tetapi jika anda ingin habis-habisan, anda juga boleh melihat rancangan hosting khusus mereka yang harganya dari $ 79.99 hingga $ 119.99 sebulan. Dalam artikel ini, saya akan lebih fokus pada rancangan hosting bersama mereka, kerana itulah yang dicari oleh kebanyakan orang.

Hosting Berkongsi HostMonster

 • Pelan Asas – Pelan hosting termudah dan termurah yang ditawarkan oleh syarikat ini. Ia menyokong laman web tunggal, 5 akaun e-mel, 25 subdomain, ruang penyimpanan 50 GB dan lebar jalur tanpa had. Anda boleh mendapatkannya $ 4.95 sebulan, yang bukan penyelesaian paling jimat yang saya lihat.
 • Pelan Plus – Pelan ini menunjukkan lonjakan mendadak dalam jumlah yang anda tawarkan. Ini memberi anda sokongan untuk 10 laman web, 100 akaun e-mel, dan 50 sub domain dan dilengkapi dengan ruang penyimpanan 150 GB. Ini cukup mengagumkan, memandangkan kebanyakan syarikat memberikan sokongan hanya untuk 2 laman web dalam rancangan kedua mereka. Anda boleh mendapatkannya $ 6.95 sebulan, yang merupakan tawaran yang berpatutan.
 • Rancangan Perdana – Ini adalah rancangan hosting bersama tanpa had HostMonster, yang menawarkan storan, lebar jalur, laman web, sub domain dan akaun e-mel tanpa had. Ia dijual, jadi anda juga boleh mendapatkannya $ 6.95 sebulan. Anda akan dikenakan bayaran sebanyak $ 14,99 sebulan. Ia juga dilengkapi dengan barangan tambahan seperti tawaran Pemasaran bernilai $ 200 dan beberapa pilihan keselamatan premium.

Seperti penyedia hosting lain, anda juga akan mendapat nama domain percuma dengan mana-mana rancangan yang anda beli.

Harga ini terdengar berpatutan bukan? Namun, jika sudah lama melihat-lihat pasaran hosting web, anda tahu bahawa harga yang baik kadang-kadang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan. HostMonster tidak berbeza. Mereka penuh dengan helah harga yang tidak disukai oleh sesiapa pun. Anda perlu mendaftar selama tiga tahun untuk mendapatkan harga yang diiklankan di atas. Jika tidak, harganya akan jauh lebih tinggi. Itu gelisah ya? Kenaikan harga secara mendadak sudah cukup untuk mematikan kebanyakan orang. Juga, harga ini hanya berlaku untuk pendaftaran “baru”. Sekiranya anda benar-benar memperbaharui rancangan anda, anda harus membayar harga “biasa” yang meningkat setiap bulan, yang akhirnya menjadikan syarikat ini semakin teruk.

Kualiti perkhidmatan ini cukup baik. Waktu operasi pelayan jatuh melebihi standard industri, dengan waktu operasi purata 99.85%. Ia meningkat setinggi 100% dalam beberapa bulan, tetapi tidak pernah turun dari 99,80%. Seperti yang saya katakan, ini cukup baik untuk menjadikan laman web anda berjalan dengan lancar, tetapi ini bukan prestasi yang mengasyikkan. Perkara yang sama berlaku untuk masa memuatkan halaman.

Diperlukan sekitar 1050 milisaat untuk memuatkan halaman web rata-rata pada pelayan HostMonster yang lebih rendah daripada yang saya jangkakan dari rancangan pada harga ini. Sebilangan syarikat menawarkan masa pemuatan yang lebih pantas dengan dolar kurang atau lebih. Oleh itu, anda perlu melihat-lihat jika anda tidak mahu menyelesaikan 1050 milisaat.

Sokongan Pelanggan HostMonster

Ini adalah tempat di mana para veteran benar-benar bersinar dan menunjukkan bahawa mereka tahu apa yang mereka lakukan dan apa yang pelanggan mahukan. Malangnya, HostMonster tidak begitu jauh. Sebaliknya mereka memberi kita sokongan yang baik, tetapi sangat tidak konsisten. Walaupun, mereka tahu bahawa mereka harus bertindak balas dengan cepat untuk memuaskan pengguna. Itulah sebabnya mengapa mereka tidak memerlukan masa lebih dari 5 minit untuk bertindak balas dalam sembang langsung. Kecenderungan ini jarang berlaku di kalangan syarikat hosting dan harus dihormati.

Jawapan dan perbualan yang anda dapat dari perbualan dengan wakil mereka tidak akan membuat anda benar-benar terpesona. Tetapi mereka akan menyelesaikan tugasnya.

Satu-satunya masalah dengan sokongan pelanggan HostMonster, adalah hakikat bahawa mereka memerlukan anda menjalani proses pengesahan sebelum anda benar-benar dapat bercakap dengan seseorang. Ia memerlukan sedikit masa untuk dilakukan, yang mungkin mematikan banyak pengguna. Pemeriksaan latar belakang ini telah mendapat ulasan yang beragam dari pengguna, jadi saya tidak boleh mengatakan bahawa mereka boleh dipercayai sepanjang masa. Berhati-hatilah dan lakukan penyelidikan anda sekiranya anda ingin bekerja dengan syarikat ini.

Kebaikan dan Kekurangan Menggunakan HostMonster

Saya mempunyai harapan yang tinggi untuk para veteran ini dan melihat perkhidmatan mereka kuat dan boleh dipercayai, tetapi penting untuk mendasarkan pendapat dan keputusan berdasarkan fakta. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana perasaan dan pendapat saya mengenai HostMonster bercampur-campur dalam kesimpulan.

Pengalaman kami dengan HostMonster cukup lumayan, walaupun harganya sangat banyak. Di sinilah keadaan menjadi menarik, kerana kami cuba mengungkap negatif penggunaan perkhidmatan HostMonster.

Kelebihan

 • Sambutan pantas dari sokongan pelanggan – Saya suka apabila syarikat memperlakukan setiap pelanggan mereka sebagai keutamaan. Itulah yang kita beri mereka wang, bukan? HostMonster melakukannya dengan baik dalam hal ini dan bertindak balas dengan sangat cepat setelah anda melalui proses pengesahan yang panjang. Walaupun begitu, anda juga harus melihat beberapa ulasan pengguna mengenainya.
 • Pilihan keselamatan yang kukuh – HostMonster mempunyai barisan perisian keselamatan yang bagus untuk membantu anda dalam memerangi ancaman yang paling biasa terhadap laman web. Laman web WordPress adalah salah satu laman web yang sering diretas, dan penting untuk anda mendapat semua perlindungan yang anda dapat. Untuk ini, HostMonster menawarkan ciri seperti Akses SSH, Perlindungan Hotlink, sandaran laman web biasa dan Spam Assassin.
 • Penyediaan Akaun Cepat dan Penskalaan Mudah – Menyiapkan akaun di HostMonster tidak memerlukan masa yang lama dan akan diaktifkan sejurus anda selesai menjalani proses tersebut. Setelah anda mendapat akses ke hosting anda dan memerlukan sumber pelayan tambahan atau ingin meningkatkan ke sesuatu yang lebih baik, anda boleh melakukannya dengan beberapa klik. Penyediaan dilakukan dengan serta-merta.

Keburukan

 • Trik Harga ‘Standard’ – Harga yang diiklankan mengelirukan. Mereka memerlukan anda untuk mendaftar selama 36 bulan, yang merupakan pesanan tinggi. Sekiranya anda mengambil masa kurang dari setahun, rancangan asasnya akan meningkat hingga $ 5,95 / bln. Sekiranya anda lebih suka menggunakan langganan satu tahun, maka pelan asasnya akan dikenakan biaya $ 6.95 sebulan. Jadi pada dasarnya, ini adalah cara HostMonster mengatakan bahawa anda akan membayar jumlah wang yang mereka mahukan, tidak kira apa pun. Ini agak memilukan, memandangkan kebanyakan syarikat melakukan ini. HostMonster tidak belajar daripada orang yang kecewa setelah 21 tahun.
 • Sandaran Tidak Percuma– Mereka berjanji anda akan mendapat sandaran dan anda benar-benar akan. Sejurus anda membayar $ 1.99 bulanan untuknya. Oh ya, anda jatuh cinta!
 • Bayaran Tersembunyi – Pasti, ada masa yang singkat apabila anda dapat meminta wang anda kembali. Hebat. Tetapi jika anda hampir setahun menggunakan perkhidmatan hosting anda di HostMonster, semuanya akan menjadi tidak kemas. Ternyata, domain anda tidak akan bebas setelah anda membatalkan akaun anda. Tidak ada nikmat percuma dengan HostMonster sepertinya, jadi anda harus membayar harga yang besar jika anda membatalkan perkhidmatan. Oleh itu HostMonster ingin mengatakan bahawa mereka pasti akan menjadikan anda lembu tunai mereka dan memerah susu anda, sama ada anda suka atau tidak.
 • Perkhidmatan Rata-rata Untuk Banyak Wang – Setelah anda mengatasi helah harga HostMonster, anda boleh meneruskan kehidupan anda dan memulakan laman web sial anda. Sekiranya anda tidak menggunakan perkhidmatan tambahan, anda akan baik-baik saja dengan hanya membayar harga bulanan. Tetapi bagi saya $ 4,95 nampaknya terlalu banyak dengan kontrak 3 tahun. Anda juga akan mendapat waktu operasi rata-rata dan kelajuan pemuatan halaman, sementara ada syarikat yang menawarkan banyak lagi.

Kesimpulannya

Setelah merasakan perkhidmatan HostMonster, saya tidak hairan mengapa mereka berjaya berada di bawah radar selama lebih dari 21 tahun. Apa yang anda dapat untuk wang yang anda bayar sama sekali tidak buruk, tetapi tidak mencukupi dengan begitu banyak pesaing yang menawarkan perkhidmatan yang lebih baik, lebih pantas dan lebih dipercayai dengan lebih sedikit wang.

Ringkasnya, saya tidak akan mengesyorkan menggunakan HostMonster. Anda lebih baik memeriksa apa yang sedang berlaku InMotion, HostGator atau SiteGround, kerana mereka adalah pemain teratas pada pendapat saya. Perkhidmatan mereka lebih unggul daripada apa sahaja yang dapat ditawarkan oleh HostMonster, baik dari segi kualiti dan harga, jadi tidak ada pertanyaan mengenai hal itu. HostMonster tidak cukup baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map