Ulasan HostPapa

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan HostPapa
0 5 мин.

HostPapa menggabungkan kelebihan hosting mesra alam dengan pakej mesra pemula untuk memenuhi keperluan hosting pemula dan perniagaan kecil dengan anggaran. Nama jenama mereka menunjukkan bahawa mereka telah lama berjalan dan perkhidmatan mereka mesra pengguna ketika datang, sesuai walaupun untuk perniagaan ibu dan pop yang ingin masuk dalam talian.


Mari kita lihat di HostPapa ini mengkaji bagaimana syarikat mengukur hingga pemain besar dalam industri, dan adakah mereka mungkin menjadi penyelesaian hosting yang baik untuk anda.

Tinjauan Pantas HostPapa

HostPapa telah wujud selama lebih dari satu dekad, yang hampir tidak menjadikan mereka pendatang baru dalam industri ini. Mereka adalah syarikat hosting Kanada yang dimiliki secara bebas dengan pusat data di Amerika Utara dan mengawasi pasaran global.

Perkhidmatan hosting mereka tertumpu pada empat kategori – hosting bersama, hosting WordPress, VPS dan penjual semula – dilengkapi dengan perkhidmatan web lain seperti pendaftaran domain, pembinaan laman web, alat keselamatan web, dan hosting e-mel.

HostPapa adalah syarikat hosting hijau, yang mengimbangi 100% penggunaan tenaga mereka dengan meletakkan setara penggunaannya kembali ke grid. Komitmen mereka terhadap tenaga boleh diperbaharui, bagaimanapun, tidak diterjemahkan ke dalam harga yang lebih tinggi untuk perkhidmatan mereka.

Pelan Hosting HostPapa

Hosting bersama dan hosting WordPress masing-masing mempunyai tiga peringkat hosting, sementara rancangan VPS dan penjual semula masing-masing mempunyai lima tahap hosting.

Pelan Permulaan dalam kategori hosting bersama menawarkan ruang cakera 100 GB dan hosting untuk dua laman web, sementara dua rancangan lain dirancang sebagai pelan tanpa had, menawarkan ruang cakera, lebar jalur dan hosting laman web tanpa had. Pendaftaran domain percuma disertakan dengan setiap rancangan. Harga untuk hosting bersama bermula pada $ 3,95 / bulan.

Hosting WordPress juga tersedia mulai $ 3.95 / bulan. Pakej WP Starter dibuat berdasarkan rancangan Starter hosting bersama, tetapi juga merangkumi ciri khusus WordPress seperti caching WordPress, CloudFlare CDN, pemacu SSD yang dipertingkatkan untuk prestasi yang lebih baik, SSL percuma, dan sokongan WordPress 24/7.

Pelan VPS peringkat kemasukan HostPapa (Paket Plus) mempunyai harga mulai $ 19.99 / bulan dan merangkumi CPU 4 teras, memori 1.5 GB, penyimpanan 50 GB, dan pemindahan 1 TB. Semua rancangan dalam kategori ini adalah rancangan VPS yang dikendalikan, yang bermaksud bahawa semua perkara dari masalah rangkaian hingga kemas kini perisian dan penyediaan firewall dijaga untuk anda. Pelan ini juga mempunyai pelayan SSD dan akses tahap root.

Rancangan hosting reseller bermula dengan rancangan Gangsa, yang berharga $ 19.95 / bulan. Rancangan ini dilengkapi dengan ruang cakera 50 GB, lebar jalur 500 GB, pemacu SSD yang dipertingkatkan, panel kawalan cPanel dan WHM, dan senarai keselamatan, alat peningkatan prestasi, dan alat pemasangan skrip yang panjang.

Sokongan Pelanggan HostPapa

Dukungan pelanggan di HostPapa dapat diakses melalui e-mel, telefon, atau sembang langsung. Syarikat itu dengan tepat menamakan pasukan sokongannya sebagai PapaSquad.

Halaman Pusat Khidmat Pelanggan mereka mempunyai akses mudah ke semua pilihan sokongan yang tersedia termasuk pangkalan pengetahuan, bahagian dengan tutorial video, halaman pemantauan status rangkaian untuk memeriksa waktu henti yang dijadualkan, dan halaman yang menawarkan petua pengiriman tiket sokongan.

Bagi respons dan pengetahuan pasukan sokongan, HostPapa berada di kedudukan tinggi berbanding dengan penyedia hosting anggaran lain. Mereka juga menawarkan sokongan berbilang bahasa, yang sangat jarang berlaku bahkan di syarikat hosting besar. Pada masa ini, sokongan tersedia dalam bahasa asing berikut: Bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Jerman. Dan kerana syarikat itu telah mengawasi pasaran global, bahasa lain akan segera diikuti.

Ciri-ciri Hosting HostPapa

Setelah mengetahui beberapa perkara mengenai pilihan hosting web dan harga perkenalan di HostPapa, mari kita lihat apa ciri hosting terbaik yang dinantikan ketika mendaftar dengan mereka:

 • Pendaftaran domain percuma dengan kontrak 12 bulan;
 • Alat pembina laman web percuma;
 • Panel kawalan cPanel percuma;
 • Pengehosan domain tanpa had;
 • Tiada caj berlebihan;
 • Sandaran automatik, imbasan dan penyingkiran perisian hasad;
 • Jaminan masa upah 99.9%;
 • Pengehosan web hijau;
 • Cakera SSD dengan rancangan WordPress dan lebih tinggi;
 • Pilihan hosting yang dioptimumkan oleh WordPress;
 • Sijil SSL percuma;
 • keupayaan eCommerce;
 • Terdapat sokongan 24/7 bila-bila masa;
 • Penghijrahan laman web percuma;
 • Pangkalan pengetahuan yang luas;
 • Pemasangan skrip 1-klik;
 • 30 hari tiada jaminan risiko;
 • Pelan VPS terurus.

Ini hanya beberapa ciri yang menjadikan hos web ini menjadi pilihan yang lebih layak untuk pemula dan syarikat kecil atau pemula yang menginginkan perkhidmatan yang boleh dipercayai tanpa tanda harga atau ciri yang tidak dapat mereka gunakan.

Anda boleh melihat keseluruhan senarai ciri untuk setiap kategori hosting di laman web syarikat. Anda boleh membandingkan rancangan dalam kategori yang sama untuk melihat rancangan mana yang mempunyai semua ciri yang anda perlukan untuk laman web anda.

Pro HostPapa & Keburukan

Sebagai ringkasan ulasan HostPapa ini, mari kita lihat apa kebaikan dan keburukan untuk menjadi pelanggan mereka:

Kelebihan:

 • Hosting yang telus dengan fokus untuk menjadi mesra pengguna dan berpatutan;
 • Ciri-ciri yang baik di semua rancangan;
 • Sokongan berbilang bahasa dan pelbagai saluran sokongan tersedia;
 • Hosting hijau yang diperakui;
 • SSD pada kebanyakan rancangan;
 • Jaminan masa upah 99.9%;
 • Syarikat milik bebas;
 • Penghijrahan laman web percuma;
 • Tiada caj berlebihan.

Keburukan:

 • Rancangan bersama dan WordPress hanya tersedia dengan kontrak tahunan.
 • Pembina laman web yang disertakan secara percuma terhad kepada 3 halaman dan 120 templat reka bentuk, untuk halaman tanpa had, anda memerlukan peningkatan (pelan Tanpa Had bermula pada $ 9,99 / bulan);
 • Sebilangan besar penjualan semasa pembayaran.

Kesimpulannya

Daya tarikan HostPapa untuk pemula atau pemilik perniagaan kecil adalah dua kali ganda: mereka adalah hosting mesra yang mudah digunakan dan mereka adalah hosting yang komited untuk menyokong tenaga boleh diperbaharui. Syarikat ini menawarkan ciri berguna dengan pakej hosting mereka yang memenuhi keperluan banyak pemilik laman web pertama kali.

Sekiranya anda mempertimbangkan mereka untuk menghoskan laman web peribadi kecil anda atau untuk melancarkan blog WordPress anda, anda boleh memulakannya dengan mudah dengan rancangan WordPress peringkat kemasukan.

Sekiranya anda ingin menambahkan keupayaan eCommerce ke blog atau laman web perniagaan kecil anda, HostPapa juga membuat anda merangkumi bahagian ini, menyediakan kad kredit dan pembayaran PayPal serta beberapa penyelesaian integrasi keranjang belanja.

Walaupun mereka memasarkan diri sebagai pilihan yang berpatutan, rancangan hosting mereka cukup kompetitif dari segi teknologi yang digunakan. Ciri-ciri seperti SSD, panel kawalan cPanel, alat caching, pelaksanaan CDN, dan alat keselamatan adalah tanda syarikat web hosting yang menghargai prestasi dan keselamatan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector