Ulasan HostUpon

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan HostUpon
0 8 мин.

HostUpon adalah penyedia hosting web Kanada yang mempunyai bilangan pelanggan yang berpuas hati dan ulasan positif. Ibu pejabat mereka berada di Toronto, tetapi mereka mempunyai pusat data tambahan di beberapa negara Amerika. Sekiranya anda tinggal di mana-mana negara di Amerika Utara, HostUpon ialah pilihan yang tepat untuk anda. Bagi mereka yang tinggal lebih jauh dari Kanada, ini masih merupakan salah satu pilihan yang lebih baik.


Syarikat ini menjamin ping yang baik untuk orang-orang dari seluruh Dunia. Ini terutama berkat penyediaan lebar jalur tiga tulang mereka, dan sambungannya dapat diperbaiki lagi jika anda menggunakan CDN. Angka tersebut menunjukkan bahawa memang banyak orang menggunakan perkhidmatan mereka di seluruh dunia. Pangkalan pelanggan mereka sudah melebihi 10.000 dan mereka merangkumi lebih dari seratus negara setakat ini.

HostUpon tidak berpuas hati, mereka hanya menggunakan perkakasan terkini di pusat data mereka. Mereka hanya menggunakan pelayan yang paling dipercayai, termasuk IBM, Dell dan HP. Dengan mendaftar ke salah satu rancangan mereka, anda juga melindungi alam sekitar. Penyedia ini menghidupkan perkakasan mereka dengan tenaga hijau, yang merupakan salah satu sebab mengapa begitu banyak orang memilihnya. Memilih perkhidmatan web hosting berdasarkan tenaga hijau membawa kepada pengurangan pencemaran dari karbon dioksida.

Rancangan Hosting Web HostUpon

Di HostUpon, anda dapat menemui lima rancangan yang paling biasa: VPS, hosting khusus, cloud, berkongsi dan hosting penjual semula. Selain itu, mereka juga menawarkan perkhidmatan untuk mendaftarkan nama domain. Ini bermakna anda boleh mendapatkan rancangan hosting web yang lengkap dan nama domain di laman web yang sama, jadi tidak perlu mencari pendaftar domain. Sekiranya anda memilih salah satu rancangan hosting bersama mereka, anda akan mendapat domain percuma juga.

Hosting Berkongsi

Untuk hosting bersama, idea utama adalah untuk menarik sebanyak mungkin pelanggan dengan rancangan di atas rata-rata yang memenuhi keperluan mereka. Semakin ramai orang berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut, semakin banyak mereka akan tinggal dan memilih rancangan yang lebih hebat yang disediakan oleh syarikat. HostUpon melakukan perkara yang sama, bukan hanya dengan menjaga harga yang rendah, tetapi juga menawarkan perkhidmatan yang cukup hebat dengan setiap rancangan.

Anda boleh mendapatkan pelan bersama Starter dengan harga hanya $ 3,95 sebulan. Perniagaan kecil dan sederhana boleh mendapat keuntungan daripada rancangan Perniagaan mereka, yang juga paling popular dengan hanya $ 7,95 sebulan. Seperti yang anda lihat di laman web mereka, setiap rancangan mereka tidak terhad, dan memang terdapat banyak ciri tanpa had, tidak kira yang mana yang anda pilih. Sudah tentu, tidak ada yang benar-benar tidak terhad, tetapi anda pasti akan mempunyai lebih daripada cukup sumber.

Pelan hosting bersama yang biasa di pasaran hanya membolehkan anda mengehoskan satu laman web, tetapi ini pasti tidak berlaku dengan HostUpon. Mereka membolehkan anda mengehos seberapa banyak laman web individu yang anda mahukan dan anda juga boleh menambahkan domain dan akaun e-mel tanpa had. Pelan Permulaan sudah cukup hebat, tetapi dua rancangan lain merangkumi beberapa ciri berharga yang mungkin anda perlukan untuk laman web anda.

Rancangan Perniagaan mereka menambah alamat IP khusus ke senarai ciri, sementara rancangan Premium dilengkapi dengan sandaran biasa dan sijil SSL. HostUpon memandang serius perlindungan data, membuat sandaran laman web anda beberapa kali sehari dan memastikannya tersedia sehingga 5 hari.

Hosting Penjual Semula

Anda boleh memilih dari 5 paket hosting reseller dengan harga mulai dari $ 19.95 sebulan hingga $ 99.95 sebulan. Setiap rancangan berlabel putih, yang membolehkan anda menambahkan logo perniagaan anda ke cPanel. Keseluruhan rancangan penjual semula dapat dikendalikan dengan menggunakan panel kawalan WHM. Di samping itu, anda akan mendapat akses ke pembangun laman web mereka dan banyak perisian yang boleh dipasang dengan satu klik.

Dengan rancangan pertama, anda mendapat ruang cakera 15GB untuk digunakan, lebar jalur tanpa had, 10 akaun cPanel, 2 IP khusus dan WHM juga. Ini dapat ditingkatkan hingga ruang cakera 100GB dan akaun cPanel tanpa had. Menurut ulasan pelanggan, rancangan penjual semula lebih dari cukup untuk permulaan. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan nilai terbaik untuk harganya, anda pasti memilih pelan kedua dengan harga $ 29.95 sebulan, yang juga merupakan rancangan paling popular mereka.

Pelan VPS

Apabila orang menyedari bahawa laman web mereka terus berkembang dan hampir kehabisan sumber, mereka terpaksa memilih rancangan hosting yang lebih hebat. Setelah meningkatkan rencana hosting bersama yang paling mahal, langkah selanjutnya adalah beralih ke paket VPS. HostUpon menawarkan 5 rancangan hosting VPS yang berbeza dengan harga bermula dari $ 49.95 sebulan hingga $ 149.95.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas pelayan dan sumber yang dapat menangani trafik laman web anda yang semakin meningkat, maka anda harus mencuba salah satu rancangan VPS. Mereka bukan sahaja lebih kuat, tetapi anda juga akan dapat memanfaatkan beberapa ciri tambahan. Sebagai contoh, jika anda mahukan laman web berdasarkan kandungan video, maka anda boleh memanfaatkan sokongan FFmpeg yang disediakan oleh rancangan HostUpon VPS.

Mereka menjamin sambungan 1GB / saat yang kuat ke pelayan dan lebih banyak kawalan dengan memberi anda akses root. Sekiranya anda ingin memasang perisian tambahan pada pelayan secara manual, ini pasti akan sangat berguna. Di samping itu, anda juga boleh reboot pelayan bila diperlukan. Pelan VPS termurah mereka memberi anda ruang cakera 20GB, lebar jalur 100GB, RAM 512MB dan 2 IP khusus. Ini dapat ditingkatkan sehingga ruang cakera 150 GB, lebar jalur tanpa had, RAM 3GB dan 3 IP khusus.

Cloud Hosting

Sebab utama mengapa banyak pemilik laman web memilih hosting HostUpon Cloud adalah kerana dapat ditingkatkan dengan mudah. Ini juga merupakan pilihan yang bagus jika anda ingin memastikan keselamatan data anda. Walaupun terdapat masalah yang lebih besar dengan laman web anda, sekurang-kurangnya ia tidak akan merosakkan segalanya. Dengan hosting awan, data laman web tersebar di antara banyak pelayan. Oleh kerana laman web anda mengambil datanya dari sekumpulan pelayan, tidak menjadi masalah sama ada salah satu daripadanya tidak berfungsi.

Semasa laman web anda berkembang, anda sentiasa dapat meningkatkan rancangan hosting awan anda. Pada asasnya, lebih banyak pelayan akan ditambahkan ke awan, menyediakan laman web anda dengan sumber yang diperlukan. Oleh kerana ia adalah penyelesaian yang lebih dipercayai daripada VPS atau kadang-kadang hosting khusus, hosting awan pasti antara perkhidmatan yang lebih mahal. Dengan HostUpon, anda boleh mendapatkan rancangan hosting awan dengan harga hanya $ 24.95 sebulan.

Anda boleh memilih dari tiga rancangan berbeza mengikut keperluan anda. Jelas, pelan pemula adalah yang paling terhad, menawarkan storan 25GB, lebar jalur 100GB, 5 pangkalan data MySQL dan 2 domain tambahan. Sekiranya anda ingin menghilangkan batasan ini, anda harus memilih salah satu rancangan yang lebih kuat. Kedua-duanya menawarkan pangkalan data, lebar jalur dan domain tambahan tanpa had. Satu-satunya perbezaan adalah penyimpanan, dengan yang kedua memberi anda 50GB dan ruang cakera 100GB ketiga.

Pelan Hosting Dedikasi

Memilih rancangan hosting khusus bermaksud bahawa anda mahukan kawalan penuh ke atas satu pelayan dan bukannya mendapatkan sebahagian daripadanya dengan rancangan VPS. Pelan khusus HostUpon akan memberi anda akses root ke pelayan sekiranya anda ingin memasang beberapa perisian secara manual untuk kerja anda. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak sumber, anda hanya perlu bertanya dan mereka akan segera menambahkan lebih banyak RAM atau perkakasan lain yang anda perlukan.

Laman web anda akan berjalan pada pelayan IBM Enterprise terkini dengan sambungan 1GB per saat yang dijamin. Tidak perlu risau tentang konfigurasi apa pun, kerana HostUpon menyiapkan MySQL, PHP, CSF, ImageMagick, Apache, CentOS dan banyak lagi dengan betul sebelum anda mendaftar ke rancangan mereka. Mengkonfigurasi semua ini memerlukan banyak masa jika anda perlu melakukannya sendiri. Dengan menjalankan semuanya, anda dapat memfokus pada tugas yang lebih penting sejak awal.

Terdapat lima pelayan khusus untuk dipilih, dengan yang pertama berharga $ 175 sebulan dan yang terakhir $ 595 sebulan, yang menawarkan penyelesaian untuk perniagaan besar dan kecil. Pelan khas HostUpon yang paling kami cadangkan di sini adalah rancangan kedua mereka. Harganya $ 225 sebulan dan anda mendapat 2GB RAM, storan 150GB, lebar jalur 10TB yang dikuasakan oleh CPU dua teras 2.8 GHz.

Sokongan Pelanggan HostUpon

Sudah tentu, ia adalah titik penjualan syarikat hosting yang sangat penting untuk menyediakan rancangan hosting yang hebat dan berpatutan. Namun, dalam kebanyakan kes, tidak perlu mendaftar ke rancangan hosting web jika anda tidak boleh bergantung pada sokongan pelanggan mereka. Ini boleh menjadi faktor penentu dengan mudah dan untungnya, HostUpon mempunyai pasukan sokongan teknologi yang aktif, berpengetahuan dan boleh dipercayai.

Belum lagi bahawa kebanyakan penyedia mengambil sokongan pelanggan pihak ketiga, biasanya dari Asia dan anda harus benar-benar bernasib baik untuk mendapatkan yang cepat dan bermanfaat di antara pasukan tersebut. Ini tidak berlaku di HostUpon, kerana mereka mempunyai pasukan pakar mereka yang bersedia 24/7 setiap hari untuk memberikan sokongan terbaik. Mereka bekerja terus dari Toronto, ibu pejabat mereka. Malangnya, anda tidak dapati terdapat banyak syarikat yang mengikuti amalan yang sama.

Seperti pesaingnya, HostUpon juga meluangkan banyak masa untuk mewujudkan pangkalan pengetahuan yang luas. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, anda selalu dapat melihatnya dan membaca beberapa artikel mereka yang menerangkan mengenai perkara tersebut dengan mempertimbangkan pengguna pemula. Sekiranya anda mahukan penyelesaian yang lebih cepat dan mudah, anda juga boleh menonton tutorial video mereka. Anda boleh menggunakan sistem sokongan tiket mereka atau memukulnya dalam sembang langsung. Dengan mendaftar ke pelayan khusus, anda juga layak memanggilnya melalui telefon.

Ringkasan

Sekiranya anda mahukan penyedia hosting yang boleh dipercayai di Kanada, anda pasti memilih HostUpon. Walaupun anda tidak berada di suatu tempat di seluruh negara, rancangan hosting mereka tetap kukuh. Pada masa ini, mereka menawarkan salah satu rancangan hosting bersama paling murah, namun paling kuat di pasaran. Lebih baik lagi jika anda mengambil kira bahawa kebanyakan penyedia memberi anda hanya satu laman web dengan paket, sementara dengan rancangan bersama HostUpon, anda boleh memiliki laman web individu tanpa had.

Mengenai jenis rancangan hosting lain, ia masih berpatutan. Anda dapat mencari beberapa pilihan yang lebih murah untuk rancangan VPS, hosting khusus atau cloud, tetapi dengan mempertimbangkan spesifikasi dan ciri yang mereka tawarkan, itu adalah nilai yang baik untuk wang anda. Juga, mencari pilihan yang paling murah adalah idea yang agak buruk. Ia biasanya dilengkapi dengan perkakasan yang lemah dan sokongan dari luar. Oleh kerana HostUpon berusaha untuk memastikan semuanya berada di tahap paling atas, kami hanya boleh mengesyorkan anda mencuba perkhidmatan mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector