Ulasan Netfirms.com

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan Netfirms.com
0 5 мин.

Netfirms.com adalah penyedia hosting web yang juga berkomunikasi dengan pendaftaran nama domain, pembangunan laman web, pemasaran e-mel dan perkhidmatan eCommerce, tetapi layanan utama mereka berpusat pada penawaran hosting bersama dan hosting VPS. Pelan hosting khusus tidak terdapat di dalam katalog hosting Netfirm, yang merupakan tanda bahawa syarikat itu mendedikasikan perkhidmatannya kebanyakan untuk perniagaan kecil dan sederhana.


Teruskan membaca Ulasan Netfirms kami untuk maklumat terkini mengenai ciri hosting dan rancangan hosting yang terdapat di Netfirms.

Tinjauan Netfirms.com

Anda mungkin belum pernah mendengar tentang Netfirms sebelumnya, tetapi mereka telah hadir di industri hosting web sejak tahun 1998. Pada tahun 2011, syarikat ini diakuisisi oleh Endurance International Group, dengan itu, menjadi sebahagian daripada salah satu syarikat hosting terbesar di dunia. Netfirms berkuasa lebih daripada 1.2 juta laman web di seluruh dunia, bagaimanapun, sebahagian besar operasi mereka berpusat di AS dan mensasarkan pangkalan pelanggan AS.

Rancangan & Harga

Netfirms menawarkan pelbagai rancangan hosting yang dihormati dengan ruang cakera yang tidak terhad dan lebar jalur yang boleh diskalakan. Pelan VPS ditawarkan oleh Netfirms.com dengan kerjasama SPRY, sebuah syarikat hosting yang mengkhususkan diri dalam hosting VPS. Mari lihat bagaimana setiap pilihan hosting ini dikonfigurasi dan berapa banyak yang anda harapkan untuk membayarnya.

Hosting Berkongsi

Pelan hosting bersama dibahagikan kepada 3 – Plus ($ 4,95 / bln dengan penagihan tahunan), Kelebihan ($ 9,99 / bln dengan penagihan tahunan) dan Perniagaan ($ 14,99 / bln dengan penagihan tahunan). Walaupun rancangan Plus dipilih sebagai pelan dengan harga terendah – serendah $ 3,49 / bln jika anda memilih pilihan penagihan 3 tahun – itu juga rancangan dengan bilangan ciri paling sedikit.

Pelan Advantage berharga $ 7.99 / bln dengan pengebilan 3 tahun, dan dikonfigurasikan seperti berikut: ruang cakera tanpa had, lebar jalur bulanan yang boleh diskalakan, 2 domain percuma, hosting berbilang laman web, eCommerce siap, aplikasi 1 klik, kredit Google AdWords percuma dan Bing kredit ($ 100 setiap satu), e-mel tanpa had, 200 pangkalan data MySQL 5+, sijil SSL bersama, panel kawalan berasaskan web, e-mel 24/7, sembang & sokongan bebas tol, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Rancangan Perniagaan adalah rancangan hosting bersama paling mahal, berharga $ 10,99 / bulan dengan pengebilan 3 tahun, dan tidak seperti rancangan Plus dan Advantage, ia dilengkapi dengan sijil SSL khusus, pangkalan data MySQL 5+ tanpa had, dan sokongan premium.

Hosting VPS

Pelan hosting VPS juga terbahagi kepada 3 rancangan. Pelan peringkat kemasukan berharga $ 33 / bulan dan mempunyai RAM 512 MB, lebar jalur 1000 GB, ruang cakera 20 GB, 2 IP khusus, OS Linux dan Platform OpenVZ. Pelan VPS Netfirms kedua berharga $ 66 / bln dan menggandakan ruang RAM dan cakera dan dilengkapi dengan lebar jalur 1500 GB. Pelan VPS dengan pukulan terbesar berharga $ 100 / bln dan mempunyai RAM 2048 MB, lebar jalur 2000 GB, ruang cakera 60 GB, dan 2 IP khusus.

Walaupun rancangan VPS dapat dibayar setiap bulan, pilihan hosting bersama tidak mempunyai pilihan pengebilan bulan ke bulan, waktu kontrak terpendek adalah 1 tahun. Pelanggan mempunyai jaminan pulangan wang 30 hari, tetapi ini berada di belakang jaminan pengembalian wang yang lebih murah dalam industri ini, yang boleh melebihi 90 hari.

hosting eCommerce juga merupakan antara perkhidmatan yang ditawarkan oleh Netfirms. Pelan eCommerce bermula pada $ 12.99 / bulan berdasarkan rancangan 2 tahun, dan merangkumi Tapak Kedai, 5 domain percuma, ruang cakera tanpa had, lebar jalur yang boleh diskalakan, dan beberapa ciri eCommerce seperti sokongan berbilang bahasa, kaedah pembayaran berbilang, kategori produk, penghantaran dan pembayaran pengurusan, templat yang boleh disesuaikan dan pelbagai alat penyimpanan pelanggan.

Ciri Hosting

Walaupun VPS merancang antara perkhidmatan hosting yang ditawarkan oleh Netfirms, mereka ditawarkan melalui kerjasama dengan SPRY, sebuah syarikat hosting VPS. Nampaknya ini adalah cara Netfirm untuk mengekalkan pelanggan yang melebihi rancangan hosting bersama mereka atau cara untuk tidak menjauhkan pelanggan hosting bersama yang mencari host web dengan pilihan peningkatan. Walau bagaimanapun, jelas bahawa Netfirm adalah penyedia hosting bersama dan paling utama. Yang dikatakan, berikut adalah ciri terpenting dari rancangan hosting bersama mereka:

 • Ruang cakera yang tidak terhad dan lebar jalur yang boleh diskalakan;
 • Hingga 5 nama domain percuma;
 • Templat laman web peribadi dan perniagaan siap sedia;
 • Sokongan e-mel, sembang dan telefon yang ditawarkan 24/7;
 • Kredit pemasaran percuma (Google, Bing, halaman kuning);
 • Pengehosan e-mel tanpa had, penapisan spam dan pengimbasan virus;
 • Pengurusan DNS penuh;
 • Sokongan Python, PHP 4 / PHP 5, Perl, MySQL;
 • Sokongan WordPress, WordPress multisite, Drupal, Joomla;
 • ciri eCommerce osCommerce dan Shopsite;
 • Ciri forum (bbPress, phpBB), ciri galeri foto;
 • Ciri keselamatan (dilindungi kata laluan, .htaccess, sijil SSL dikongsi dan dikhaskan, akses FTP selamat);
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari;
 • Panel kawalan berasaskan web.

Malangnya, Netfirms tidak menawarkan panel kawalan cPanel standard industri dan sebaliknya menawarkan panel kawalan vDeck yang kurang popular, yang sama seperti yang ditawarkan oleh hosting iPower. Reka bentuk laman web Netfirms juga agak ketinggalan zaman dengan standard masa kini.

Sokongan pengguna

Walaupun terdapat banyak cara untuk mendapatkan sokongan pelanggan di Netfirms – e-mel, sembang, telefon bebas tol – terdapat banyak aduan mengenai kualitinya. Pangkalan pengetahuan dan panduan pengguna yang boleh dicari juga tersedia, walaupun tidak dijaga dengan baik.

Aduan mengenai Netfirms tidak terbatas pada sokongan pelanggan, tetapi masalah dengan membatalkan pembaharuan automatik dan waktu operasi juga termasuk dalam senarai aduan yang berkaitan dengan Netfirms.com. Laman web mereka tidak mempunyai jaminan uptime, yang merupakan tolak besar memandangkan banyak penyedia hosting lain dalam bracket harga yang sama memberikan jaminan uptime yang disokong SLA.

Kelebihan & Kekurangan dari Netfirms

Mengenai kelebihan dan kekurangan Netfirms.com, inilah pendapat kami:

Kelebihan

 • Hingga 5 domain percuma
 • Kredit pemasaran dalam talian percuma
 • Laman Web Bersedia Percuma
 • hosting yang dioptimumkan eCommerce
 • Sijil SSL khusus dengan rancangan Perniagaan

Keburukan

 • Tiada pilihan pengebilan bulan ke bulan (hanya jaminan wang dikembalikan 30 hari)
 • Tiada pilihan hosting khusus
 • Pelan VPS ditawarkan melalui hosting pihak ketiga
 • Laman web usang
 • Tanpa cPanel
 • Tiada jaminan masa bekerja
 • Sokongan pelanggan yang teruk

Kesimpulan Kajian Netfirms.com

Masalah penguncian vendor Netfirms.com, kekurangan jaminan masa upah dan tempoh jaminan pengembalian wang yang rendah meletakkan mereka di belakang banyak hos dalam kurungan harga yang sama. Berdasarkan akaun pelanggan lama dan ulasan pelanggan yang ada, perkhidmatan Netfirms.com nampaknya merosot sejak beberapa tahun terakhir. Secara keseluruhan, terdapat banyak ulasan positif dan laporan positif mengenai perkhidmatan yang ditawarkan, terutama dari pelanggan lama.

Sekiranya anda mencari hosting yang boleh dipercayai, pertimbangkan InMotion, yang merupakan salah satu penyedia hosting perniagaan terbaik di sekitar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector