Ulasan Vultr

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Ulasan Vultr
0 7 мин.

Dengan Vultr, anda boleh mendapatkan hosting VPS yang hebat dan tidak terkawal yang bersaing dengan persaingan sambil mengekalkan harga yang rendah pada masa yang sama. Sebenarnya, anda hampir tidak perlu membayar lebih banyak daripada yang anda lakukan untuk rancangan hosting bersama biasa. Mendaftar ke rancangan hosting VPS di Vultr mempunyai faedah besar: sistem berasaskan awan mereka sangat fleksibel. Anda boleh menambahkan contoh VPS baru, lebih banyak CPU, RAM atau penyimpanan bila-bila masa yang anda mahukan dengan hanya membayar perbezaannya.


Sudah tentu, mencari rancangan VPS yang tidak dikendalikan sebagai pemula mungkin kelihatan agak berisiko. Nasib baik, terdapat banyak sumber di Internet yang dapat membantu anda menguruskan pelayan anda. Cukup mudah untuk mencari panduan yang luas yang menunjukkan kepada anda proses langkah demi langkah penyediaan dan penyelenggaraan pelayan anda. Terdapat juga perkhidmatan yang berguna seperti ServerPilot.io. Yang ini menjamin bahawa anda tidak perlu menggunakan konsol dan sebagai gantinya menyediakan antara muka mesra pemula.

Sebaliknya, anda dapat menjimatkan wang dengan memilih VPS yang tidak dikendalikan. Anda hanya akan membayar persembahan kerana tidak ada kakitangan yang terlibat dalam menguruskan perkhidmatan anda. Vultr memperoleh reputasinya sebagai penyedia yang sangat baik dalam hal hosting VPS. Selanjutnya, kami akan meneliti harga dan setiap bahagian perkhidmatan yang ditawarkan oleh penyedia ini, termasuk rancangan, sokongan pelanggan dan ciri.

Pelan dan Ciri Vultr

Di Vultr, tidak ada kekurangan perkhidmatan berguna. Mereka mempunyai rancangan Pengkomputeran Awan mereka yang bagus untuk perniagaan kecil dan sederhana yang ingin memperkasakan laman web mereka yang semakin meningkat. Mereka mempunyai perkhidmatan Penyimpanan Blok di mana anda dapat menetapkan jumlah storan SSD yang anda inginkan dan menyewanya dengan harga bulanan atau bahkan setiap jam. Oleh kerana terdapat permintaan tinggi untuk pelayan khusus, Vultr menyertakan 4 rancangan berbeza yang dapat anda temukan di bahagian Instance Dedicated mereka.

Ini menjamin prestasi hosting peringkat tinggi untuk perniagaan dan projek yang lebih besar yang memerlukannya. Kami akan melalui pilihan ini satu persatu, memberikan anda beberapa maklumat penting mengenai mereka sehingga anda dapat memilih yang sesuai dengan keperluan anda. Tetapi pertama-tama, mari kita lihat beberapa ciri utama yang ditawarkan syarikat ini:

 • Banyak Sistem Operasi – Anda boleh memilih antara Linux dan Windows, atau memasang sistem operasi lain pilihan anda. Vultr mempunyai banyak versi Linux yang tersedia, yang membolehkan anda memilih yang sesuai dengan perisian yang ingin anda gunakan di pelayan.
 • Gambar dan Sandaran – Anda boleh membuat gambar keadaan semasa pelayan anda bila-bila masa yang anda mahukan. Ini dapat membantu sekiranya anda ingin menambahkan contoh pelayan lain kerana yang perlu anda lakukan hanyalah menerapkan snapshot padanya dan itu sudah diatur. Selain itu, sandaran automatik berharga hanya $ 1 setiap bulan.
 • Pusat Data – Vultr telah menubuhkan 15 pusat data sejauh ini, tersebar di seluruh Dunia sehingga semua orang dapat mempunyai hubungan yang kuat. Semua ini dilengkapi dengan alamat IP Kelas C yang dapat banyak membantu dalam meningkatkan SEO anda.
 • Panel kawalan – Di Vultr, panel kawalan adalah perkara yang bahkan pemula dapat menggunakan dengan lancar berkat dokumentasi bermanfaat yang tersedia. Anda boleh memilih cPanel, yang merupakan panel kawalan pentadbir paling popular sekarang. Ini membuat pemindahan laman web, sandaran, pemulihan data dan semua tugas yang disertakan dengan perkhidmatan web hosting semudah pai.
 • Sokongan Mudah Alih – Aplikasi mudah alih untuk Vultr lebih lancar daripada versi desktop. Ini benar-benar mesra pengguna dan membolehkan anda menambah pelayan baru dan menguruskan yang sedia ada juga.
 • Akses Tidak Terhad – Dengan rancangan hosting bersama, anda dibenarkan memasang perisian yang anda mahukan di pelayan. Bukan sahaja akses pelayan anda tidak akan dihalang, tetapi anda juga dapat memasang banyak aplikasi sekali klik yang disediakan oleh Vultr.

Pelan Pengiraan Awan (VPS)

Ini adalah perkhidmatan yang sering ditumpukan oleh Vultr, menyediakan 8 rancangan berbeza untuk dipilih oleh pelanggan mereka. Sekiranya anda mahukan pelayan yang boleh dipercayai untuk menghoskan aplikasi atau laman web anda, bahagian Vultr Cloud Compute pastinya merupakan tempat di mana anda harus mencarinya. Harganya sangat rendah, bermula dengan rancangan $ 2.50 sebulan yang mengalahkan sebahagian besar persaingan. Anda boleh mendapatkan banyak rancangan serupa di Internet, tetapi biasanya untuk menggandakan harga.

Dan yang paling hebat ialah anda mendapat nilai wang yang berpatutan. Orang lebih berpuas hati dengan rancangan hosting mereka mengikut sebilangan besar maklum balas. Pelan Cloud Compute sangat disyorkan bagi mereka yang mempunyai pengalaman dalam reka bentuk web atau apa-apa jenis pembinaan laman web. Pelan ini berkembang sesuai dengan keperluan anda, yang bermaksud anda dapat meningkatkan rancangan anda bila-bila masa yang anda inginkan tanpa waktu henti.

Seperti yang kami sebutkan, rancangan pertama mereka berharga hanya $ 2.50 sebulan dan dilengkapi dengan SSD 20 GB, CPU 1-teras, dan RAM 512MB dan lebar jalur 0.50TB. Anda boleh meningkatkannya melalui 7 tahap tambahan. Pelan paling berkuasa berharga $ 320 sebulan dan anda mendapat SSD 400GB, CPU 16 teras, RAM 64GB dan lebar jalur 10 TB. Semua pelayan ini boleh disewa dengan harga setiap jam juga.

Penyimpanan Sekatan

Semasa anda menambahkan lebih banyak halaman, kandungan dan fungsi ke laman web anda, pelayan anda mungkin akan kehabisan sumber. Sekiranya hanya masalah ruang penyimpanan, anda tidak semestinya beralih ke rancangan yang lebih kuat. Rancangan yang lebih hebat juga bermaksud bahawa CPU, RAM, lebar jalur akan bertambah baik, walaupun anda mungkin belum memerlukan sumber tersebut.

Vultr tidak mahu anda membayar sumber yang tidak anda perlukan. Inilah sebabnya mengapa mereka memperkenalkan pilihan Penyimpanan Blok. Sekiranya anda melihat bahagian ini di laman web anda, anda akan melihat bahawa terdapat meter penyimpanan SSD di mana anda boleh menetapkan jumlah simpanan yang diperlukan dan kemudian menyewanya. Anda boleh membayar setiap jam walaupun untuk simpanan.

Sekiranya anda ingin membayar setiap bulan, maka anda boleh mendapatkan SSD 10GB dengan harga $ 1 sebulan atau maksimum SSD 10,000GB dengan harga $ 1,000 sebulan. Anda sentiasa boleh mendapatkan ruang tambahan dari Vultr sekiranya anda memerlukannya untuk sandaran atau data laman web / aplikasi tambahan.

Pelayan Dedicated

Dengan pelayan khusus, tidak perlu risau pengguna lain yang menggunakan data laman web anda di pelayan yang sama. Anda mempunyai pelayan yang sepenuhnya milik anda, anda hanya perlu memilih yang sesuai dengan keperluan dan anggaran anda. Di Vultr Hosting, terdapat 4 pelayan khusus yang tersedia. Yang pertama berharga $ 60 dan ia dilengkapi dengan penyimpanan SSD 120GB, 2 teras CPU, 8GB RAM dan lebar jalur 10 TB.

Pelan terkuat di sana berharga $ 240 sebulan dan anda mendapat penyimpanan SSD 480GB, 8 teras CPU, RAM 32GB dan lebar jalur 40 TB. Sudah tentu, anda boleh menambahkan sedikit simpanan tambahan ke pelayan khusus anda juga dengan menetapkan jumlah yang diperlukan di bahagian Blok Penyimpanan di laman web Vultr.

Memilih VPS mungkin merupakan pilihan yang baik untuk jangka panjang, tetapi hakikat bahawa pengguna lain juga menjalankan laman web mereka di pelayan boleh memberi kesan negatif terhadap prestasi VPS anda. Oleh itu, jika anggaran anda tidak terlalu banyak, adalah lebih baik untuk menaik taraf ke pelayan khusus. Di Vultr, bukan sahaja harganya rendah, tetapi anda pasti akan berpuas hati dengan pelayan khusus mereka juga.

Waktu Waktu Pelayan

Vultr menjamin bahawa jika laman web anda mengalami gangguan, anda akan mendapat kredit untuk pampasan. Sudah tentu, ini tidak bermaksud bahawa tidak apa-apa sekiranya pelayan mereka tidak berfungsi. Pemilik laman web boleh kehilangan sejumlah besar pendapatan jika laman web mereka tidak berfungsi. Walau bagaimanapun, adalah wajar bahawa sekurang-kurangnya mereka membuat bayaran bulanan seterusnya sedikit lebih rendah.

Namun, akan lebih baik jika mereka memberikan wang sebagai pampasan; ternyata, pelayan mereka jarang turun. Vultr sebenarnya bekerja keras untuk memastikan pelayan terus beroperasi pada tahap 100%. Selalu ada kegagalan perkakasan, kesalahan manusia, kemalangan atau semacam kegagalan perisian, jadi anda tidak boleh mengharapkan 100%, tetapi mereka pasti berusaha untuk mengekalkannya setinggi mungkin.

Sebaliknya, salah satu sebab mengapa mereka melabur begitu banyak dalam cloud hosting adalah untuk mengekalkan waktu henti minimum. Pengehosan awan membolehkan semua data tersebar di antara banyak pelayan, memastikan bahawa jika salah satu daripadanya tidak berfungsi, laman web anda masih dapat berjalan di selebihnya tanpa waktu henti.

Sokongan Pelanggan Vultr

Dengan pasukan sokongan pelanggan mereka yang terlatih, Vultr dapat memberi respons kepada tiket sokongan dan menyelesaikan masalah anda dengan cepat sehingga anda hampir tidak mempunyai masa untuk berehat. Anda juga boleh meminta nasihat, bertanya tentang perkara seperti bagaimana meningkatkan prestasi hosting anda mengikut keperluan laman web anda. Mereka hanya memerlukan beberapa minit untuk bertindak balas dan menerangkan semuanya dengan jelas.

Kesimpulannya

Anda perlu mengambil kira bahawa kami membincangkan rancangan VPS yang tidak dikendalikan, jadi kenyataan bahawa mereka menawarkan sokongan yang boleh dipercayai cukup mengesankan. Vultr juga mempunyai dokumentasi mendalam yang tersedia, yang merangkumi semua aspek hosting web yang tidak dikendalikan dengan panduan menyeluruh. Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk menyiapkan VPS anda, anda sentiasa dapat mengikuti panduan mereka yang membawa anda dengan rapi dalam proses tersebut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector