Ulasan SiteGround

01.06.2020
Ulasan SiteGround 'Ulasan SiteGround
0 13 мин.

SiteGround adalah syarikat hosting web yang berpusat di Eropah, ditubuhkan pada tahun 2003; hari ini mengehos sekitar 350 ribu laman web di pelayan mereka. Mereka kebanyakan menumpukan pada hosting bersama individu dan perniagaan kecil, namun syarikat itu juga menawarkan pelayan maya, pelayan khusus dan hosting penjual semula.


Nampaknya mereka sangat berminat dengan perisian sumber terbuka, menawarkan hosting yang dioptimumkan untuk Joomla dan WordPress, bersama dengan banyak tutorial dan templat percuma. Mereka mempunyai sokongan untuk Magento dan aplikasi e-dagang popular lain, bagi mereka yang ingin membina kedai dalam talian.

Tidak kira sama ada anda ingin memulakan perniagaan anda sendiri atau anda ingin berkongsi idea anda dengan dunia, sangat penting untuk berhubung dengan masa anda hidup. Itulah sebabnya sekarang ini semua orang berada di Internet, jadi laman web sendiri sangat penting.

Walau bagaimanapun, menyiapkan laman web anda sedikit sukar. Sekiranya anda bukan pengaturcara (dan kebanyakan dari kami bukan) anda ditakdirkan untuk memberikan kepercayaan anda kepada orang yang tahu bagaimana mengaturnya untuk anda. Itulah sebabnya kami boleh mengesyorkan SiteGround. Mari lihat fakta: Pertama sekali, SiteGround disyorkan oleh banyak orang di pelbagai blog dan forum. Sudah diketahui bahawa jika anda ingin memeriksa sesuatu, anda harus bertanya kepada orang lain mengenai pengalaman mereka. Itulah sebabnya mengapa kita dapat memperoleh banyak pendapat mengenai pelbagai blog, laman web dan forum. Pengalaman yang dikongsi dapat, dan selalunya sangat dipercayai.

Di sisi lain, sangat penting untuk melihat berapa banyak syarikat dan perniagaan yang menggunakan perkhidmatan yang anda cari dan syarikat yang anda minati. SiteGround telah mengumpulkan lebih dari 450 ribu nama domain di seluruh dunia, dan mempunyai pusat data di seluruh United Negeri, Eropah dan Asia.

Ini lebih mengagumkan jika anda tahu bahawa mereka bermula dengan hanya seorang pekerja pada tahun 2007. Hari ini, mereka adalah salah satu raksasa termuda dalam bidang hosting, tetapi mereka bertenaga dan profesional yang dibuktikan dengan jumlah dan fakta yang kami berikan kepada anda di perenggan pertama. Sebagai kesimpulan, kita dapat mengatakan bahawa mereka mesti melakukan sesuatu yang betul kerana mereka telah mencapai ketinggian jauh lebih cepat daripada banyak pendahulunya.

Pelan, Harga, Ciri dan Nilai

Apabila kami mula bercakap mengenai rancangan dan harga, kami lebih yakin untuk memberitahu anda bahawa SiteGround mempunyai semua yang anda perlukan. Mereka mempunyai lima jenis hosting yang boleh anda pilih, bergantung pada keperluan dan jenis perkhidmatan yang anda ingin dapatkan.

Sebagai permulaan, anda boleh memilih untuk memiliki Hosting Berkongsi yang merupakan penyelesaian hosting bersama berasaskan SSD. Atau anda boleh memilih Pengehosan awan yang merupakan platform awan berprestasi tinggi. Pelayan khusus hosting akan memberi anda mesin hosting terurus premium mereka yang terletak di 3 wilayah untuk hosting prestasi terbaik. Sekiranya anda mencari nafkah misalnya mengembangkan dan mengekalkan laman web pelanggan anda, SiteGround Pengehosan penjual semula program adalah yang sesuai untuk anda. Dan anda boleh memilih untuk memberikan kepercayaan kepada anda Hosting syarikat yang menawarkan penyelesaian khas khusus yang akan memenuhi semua kehendak dan keperluan anda. Semua jenis hosting mereka mempunyai rancangan khusus yang sesuai dengan keperluan semua orang.

Sebelum kita melihat lebih jauh setiap jenis rancangan hosting khas yang mereka berikan, kita harus menyebutkan bahawa mereka menyediakan hosting WordPress yang dikendalikan pada semua itu. Untuk permulaan yang mudah, mereka akan menyediakan pemasang 1 klik serta pemindahan percuma. Mereka akan menyediakan WordPress dengan kemas kini automatik yang dikendalikan dan pengurusan baris perintah yang mudah dengan WP-CLI. Untuk kelajuan super WordPress, mereka menawarkan SuperCacher pada semua rancangan di atas rancangan StartUp. Pengguna yang lebih berpengalaman akan dapat menggunakan pementasan WP dan integrasi Git pada awan GoGeek dan rancangan khusus mereka.

Web Hosting Berkongsi

Sharing Web Hosting adalah “best seller” mereka dan ini adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang baru menggunakan Internet. Pek ini menawarkan persediaan terpantas yang pernah anda dapat – anda hanya memerlukan tiga minit untuk membina laman web baru dan mereka juga boleh dipanggil untuk membimbing anda melaluinya.

Dengan pek ini anda boleh membuat laman web anda sendiri dengan cara yang mudah. Dengan pembangun laman web drag-and-drop yang sederhana, anda tidak perlu menunggu lama sebelum anda mendapatkan laman web yang asli dan bergaya.

Sekiranya kita berbicara mengenai waktu operasi, SiteGround mempunyai pendekatan unik untuk mencapai salah satu waktu operasi tertinggi. Sebagai bonus, mereka menjamin bahawa anda akan mendapat pampasan sekiranya anda mengalami lebih daripada 0.1% waktu henti setiap tahun.

Juga, kelebihan menggunakan perkhidmatan SiteGround terletak pada alat unik mereka yang mereka hasilkan untuk memudahkan aplikasi paling popular – WordPress dan Joomla. Melalui perkhidmatan ini mereka menawarkan pemasang Auto untuk permulaan yang mudah, Pengemas kini automatik untuk keselamatan yang hebat dan juga SuperCacher untuk kelajuan dan pementasan yang hebat dan Git untuk pengguna geeky.

Mereka mengatakan bahawa antara muka mereka akan menjadikan hidup kita lebih mudah, dan kita mempercayainya. Mereka telah memikirkan kawasan pengguna yang unik di mana anda boleh menguruskan semua aspek akaun anda seperti domain, penagihan dan tiket anda. CPanel diintegrasikan ke dalam kawasan pengguna dengan banyak fungsi unik yang ditambahkan kepadanya.

Kawasan pengguna yang merangkumi semua mempunyai pengurusan sehenti, reka bentuk yang indah dan alat yang mudah digunakan. CPanel yang ditingkatkan adalah panel kawalan hosting terbaik yang disatukan di kawasan pengguna mereka dan mengandungi banyak ciri tambahan.

Sekarang, mari kita lihat rancangan hosting web bersama mereka. Mereka mengatakan bahawa hosting web mereka dibuat untuk pengalaman unggul yang pasti dapat kita setujui.

 • Pertama dalam barisan rancangan web hosting mereka disebut Memulakan rancang yang anda dapat dengan hanya 3.95 euro sebulan, iaitu potongan 50% dari harga biasa 7.95 euro sebulan. Pelan ini memberi anda ciri-ciri utama yang diperlukan untuk penginapan laman web yang baru ditambahkan ke dunia, atau blog bersaiz rata-rata yang ada serta laman web perniagaan.

Pelan StartUp bagus untuk kedai dalam talian yang lebih kecil juga yang tidak mempunyai jumlah produk yang banyak dijual. Pelan ini tidak sesuai untuk anda sekiranya anda menarik lebih dari 10 ribu lawatan unik setiap bulan.

Pelan ini menawarkan pembina laman web percuma, akses cPanel dan SSH, penyediaan dan pemindahan percuma serta sokongan teknikal tanpa henti, Penyimpanan SSD dan sandaran harian percuma. Dari rancangan ini, anda juga mendapat jaminan wang dikembalikan 30 hari, e-mel dan DB tanpa had serta perkhidmatan HTTP / 2 Enabled, Let’s Encrypt SSL percuma dan Cloudflare CDN percuma.

 • Yang kedua dari ketiga rancangan mereka disebut rancangan GrowBig yang, seperti namanya, dibuat untuk pertumbuhan web anda; anda boleh mendapatkannya dengan harga 6.45 euro sebulan dengan potongan 50% dari biasa 12.95 euro sebulan.

Pelan ini akan sesuai dengan anda sekiranya anda adalah pengguna yang lebih maju dan anda memerlukan ciri yang lebih maju yang disertakan dengan ciri-ciri penting. TumbuhBesar akan sesuai sama ada satu laman web yang lebih banyak diperdagangkan atau beberapa laman web berbeza yang bersaiz purata. Rumor mengatakan bahawa rancangan ini lebih popular di kalangan orang yang suka menghoskan semua laman web mereka dalam satu akaun.

Dengan rancangan ini, anda akan mendapat sokongan premium, yang bermaksud bahawa tiket anda akan dianggap sebagai keutamaan. Anda juga akan mendapat kelajuan premium kerana SuperCacher mereka akan menjadikan laman web anda lebih cepat. Kerana mereka tahu sejauh mana kita meletakkan nilai kita untuk menjadikan perniagaan kita selamat, dengan paket ini, anda akan mendapat keselamatan premium, yang bermaksud anda boleh memiliki hingga 30 salinan sandaran laman web anda.

Dengan GrowBig, anda boleh menggunakan domain tambahan tanpa had untuk mengehoskan banyak laman web dan anda akan mendapat alat e-dagang premium dan mendapat sijil Wildcard SSL satu tahun secara percuma.

 • Sekiranya anda memilih untuk mendapatkannya GoGeek merancang yang, seperti yang mereka katakan “dibuat untuk geeks web sebenar”, anda hanya akan membayar 11,95 euro sebulan untuknya, yang mana 50% dari harga biasa 23,95 euro sebulan.

Pelan ini akan sangat sesuai untuk anda sekiranya anda ingin mengehoskan laman web yang lebih popular di kalangan orang dan mempunyai lebih banyak lawatan daripada laman web bersaiz purata biasa. Sekiranya anda ingin berusaha menubuhkan perniagaan e-dagang anda, rancangan ini sangat sesuai untuk anda kerana dapat menyimpan produk dalam jumlah yang lebih besar dan termasuk pematuhan PCI pelayan.

Cloud Hosting

Sekiranya kita berbicara mengenai hosting Cloud mereka, kita dapat mengatakan bahawa itu adalah platform hosting yang sempurna yang menyediakan perkhidmatan yang sangat pantas, ini dapat diskalakan secara automatik dan membolehkan anda membuat rancangan anda disesuaikan dengan keperluan anda. Perkhidmatan hosting jenis ini dilengkapi dengan empat rancangan berbeza: Entry, Business, Business Plus dan Enterprise plan.

Perbezaan antara mereka, jika kita tidak hanya melihat harganya adalah jumlah CPU Core, memory, SSD Space dan transfer data mereka.

 • Dengan Pelan masuk untuk 64 euro sebulan anda akan mendapat 2 Core CPU, memori 4GB, ruang SSD 40GB dan pemindahan data 5 TB.
 • Itu kurang daripada apa yang anda dapat dengan a Rancangan perniagaan di mana anda akan, untuk 96 euro sebulan, mendapat 3 Core CPU, 6 memori, ruang SSD 60GB dan 5TB pemindahan data.
 • Sekiranya anda memilih Perniagaan plus merancang untuk jumlah 128 euro sebulan, anda akan mendapat 4 Core CPU, memori 8GB, ruang SSD 80GB dan pemindahan data 5TB.
 • Dengan Pelan perusahaan yang berharga 192 euro sebulan, anda akan mendapat 8 Core CPU, memori 10GB, ruang SSD 120GB dan pemindahan data 5TB. Penting untuk mengatakan bahawa PPN tidak termasuk dalam harga awal yang kami berikan kepada anda dalam perenggan ini.

Hosting Pelayan Dedicated

Mesin Pelayan Dedicated mereka terletak di tiga wilayah yang dapat anda pilih untuk prestasi terbaik perkhidmatan hosting anda. Wilayahnya adalah Amerika Syarikat, Eropah dan rantau Asia Pasifik. Setelah memilih wilayah yang paling sesuai untuk anda, pilihan anda yang seterusnya adalah antara 3 rancangan mereka: Pelayan Kemasukan, Pelayan kuasa dan juga Pelayan perusahaan.

 • The Pelayan kemasukan hadir dengan harga 179 euro sebulan dengan PPN tidak termasuk dalam harga. Ia dikuasakan oleh Intel Xeon E3-1230 CPU yang mempunyai Kelajuan Jam CPU 3.20Ghz, 4 Core CPU, 8 Threads CPU, Cache CPU 8MB, RAM DDR3 4GB, HDD SATA II 500GB dan Lebar Jalur 5TB.
 • The Pelayan kuasa sebaliknya datang dengan harga 258 euro sebulan. Ia mempunyai mesin yang dibina dari CPU Intel Xeon E3-1270 yang mempunyai Kelajuan Jam CPU 3.50Ghz, 4 Core CPU, 8 CPU Threads, 8MB CPU Cache, 16GB DDR3 RAM, 1TB SATA II HDD dan Bandwidth 5TB.
 • Dan yang terakhir dan seterusnya adalah yang terbaik tetapi yang paling mahal adalah Pelayan perusahaan yang akan menelan belanja 336 sebulan. Ia berjalan pada 2 CPU Intel Xeon E5-2620, Kelajuan Jam CPU 2.00Ghz, 2 kali 6 Core CPU, 2 kali 12 Thread CPU, Cache CPU 15MB, RAM DDR3 16GB 4 kali 500GB SATA III / RAID 10 HDD dengan Lebar Jalur 5TB.

Hosting Penjual Semula

Sekiranya anda seorang pengaturcara, pereka web, pembangun atau anda hanya mengekalkan laman web pelanggan anda jenis hosting ini adalah yang sesuai untuk anda. Dan inilah cara ia berfungsi.

Apabila anda membeli lebih banyak akaun, anda mendapat lebih daripada apa yang mereka namakan kredit yang memberikan anda harga yang lebih murah pada satu tahun hosting; jadi satu kredit bernilai satu tahun hosting.

Satu hingga empat kredit akan memberi anda 40 euro setiap kredit. Sekiranya anda membeli lima hingga sepuluh kredit anda akan memperolehnya dengan harga 36 euro setiap satu kredit. Dan penyelesaian tawaran terbaik jika anda membelinya secara pukal. Sekiranya anda membeli lebih daripada sebelas kredit anda akan memperolehnya dengan harga 33 euro setiap kredit. PPN tidak termasuk dalam harga ini.

Jenis hosting ini juga memberi anda tawaran istimewa untuk nama domain yang bermula pada 8 euro per tahun tanpa termasuk PPN.

Hosting Perusahaan

Tetapi itu bukan semua dari SiteGround. Sekiranya anda menganggap diri anda sebagai pengguna yang lebih maju, dan bahawa anda tidak dapat memenuhi keperluan anda dengan mana-mana rancangan yang kami sebutkan sebelumnya, hosting Enterprise yang dibuat khas semestinya sesuai untuk anda.

Pelan ini membolehkan anda menyesuaikan perkhidmatan dengan keperluan anda dengan cara yang sangat tepat. Pakar SiteGround hadir untuk menyesuaikan rancangan anda. Pertama mereka akan mengetahui keperluan perniagaan khas anda, dan kemudian mereka akan membina keseluruhan infrastruktur yang berdasarkannya.

Mereka menjamin anda seni bina yang sangat dipercayai; mereka akan menguruskan infrastruktur hosting anda dan membiarkan anda mengembangkan perniagaan anda tanpa mengambil masa yang tidak perlu untuk mencari tahu apa yang harus dilakukan dengan laman web anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan alur kerja pengembangan khusus, mereka akan memberi anda bantuan untuk menggabungkan anda dalam penyelesaiannya.

Sokongan pengguna

Sekiranya kita melihat lebih dekat sokongan pelanggan mereka, kita akan sampai pada kesimpulan bahawa mereka melakukan pekerjaan yang sangat mengagumkan. Mereka memberikan sokongan pelanggan 24/7, dan pelbagai cara untuk membuat aduan hanya memberi nilai tambah kepada perkhidmatan mereka.

Anda boleh memfailkan tiket sepanjang hari dan sepanjang malam, dan anda akan mendapat balasan pertama anda dalam masa 10 minit. Anda juga boleh menggunakan sembang langsung, di mana anda akan mendapat balasan segera, atau jika anda lebih tradisional, anda boleh memanggilnya melalui telefon.

Mereka terlalu banyak bekerja sehingga selalu ada seseorang yang akan mengangkat telefon atau berbual dalam talian, jadi anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa minit untuk mendapatkan bantuan. Mereka juga menilai kepantasan setiap pekerja serta prestasi pasukan secara keseluruhan secara berkala, jadi anda akan mendapat layanan berkualiti tinggi secara berkala.

SiteGround mempunyai penjejakan dalaman dan pengimbangan beban. Ini bermaksud bahawa mereka melaburkan banyak tenaga teknikal dan manusia untuk menjadikan sokongan mereka cekap dan pantas seperti biasa.

Di laman web SiteGround, anda boleh mendapatkan tutorial dan asas pengetahuan terperinci, yang merupakan antara bahan hosting bantu diri yang paling popular dalam talian. Mereka juga menawarkan siri webinar di mana mereka berkongsi pengetahuan mengenai topik terpanas pada masa ini. Dan anda boleh menemui wizard penyediaan yang telah mereka buat dan yang menyambut setiap pendatang baru di kawasan pengguna dan memberikan panduan melalui langkah pertama penyediaan akaun hosting.

Kelebihan & Kekurangan SiteGround

SiteGround adalah pilihan yang baik untuk hosting web berdasarkan prestasi berterusan mereka dan inovasi dan peningkatan berterusan ke platform hosting mereka. Ciri hosting yang dikendalikan oleh SiteGround sangat sesuai untuk WordPress, Joomla dan juga laman web Drupal.

Sekiranya kita membincangkan perkara yang baik di SiteGround, kita pasti akan menyebut domain percuma yang akan anda perolehi, sandaran dan pemulihan harian percuma serta Let’s Encrypt SSL percuma. Perkara yang baik ialah mereka menawarkan Cloudflare CDN, antara muka cPanel percuma serta waktu operasi dan hosting bersama yang sangat pantas menggunakan wadah Linux.

Sebilangan besar rancangan di bawah jenis hosting pasti sesuai dengan keperluan anda dan jika tidak dengan jenis Enterprise, anda boleh menyesuaikan rancangan anda dengan bantuan pengurus akaun peribadi SiteGround.

Satu-satunya bahagian yang tidak baik dari tawaran SiteGround adalah anda mendapat ruang web terhad pada 10GB hingga 30GB.

Kesimpulannya

SiteGround adalah salah satu syarikat hosting laman web yang paling pesat berkembang, dan inilah sebabnya. Pertama sekali, produk mereka mempunyai nisbah kualiti yang baik. Ini bermakna anda mendapat perkhidmatan terbaik dengan harga yang lebih berpatutan. Mereka juga mempunyai banyak rancangan dan jenis hosting untuk dipilih. Juga, sokongan pelanggan yang baik adalah perkara lain yang menambah nilai mereka, serta rancangan harga untuk memenuhi keperluan semua orang. SiteGround adalah pilihan yang tepat untuk anda sama ada anda mencari hosting bersama, berdedikasi, perusahaan, cloud atau anda merancang untuk menjadi penjual semula mereka. Anda tidak perlu ragu-ragu lagi, cukup sertai komuniti Internet – anda kini tahu apa yang harus dipilih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector