БлуеХост вс А2Хостинг – Који је веб хостинг најбољи?

блуехост вс вс а2хостинг


Веб хостинг је индустрија која се брзо развија и која представља огроман камен данашње пословне економије. Присутност на мрежи је хлеб и маслац многих пословних модела ових дана, а чак и изван пословног света, независни хобисти и блогери такође купују домене рекордном брзином.

Са здравим тржиштем долазе здраве могућности. На располагању имамо многобројне хостинг услуге и добре и лоше као веб дизајнери. Како можемо да изаберемо савршену за нашу веб страницу? Бирање кроз све попусте и понуде може представљати бол, посебно за некога новијег.

Стога ћемо концентрисано погледати две компаније упоредо и упоредити их директно. Ово ће нам помоћи да добијемо тачнију представу о томе како се две компаније упоређују једна са другом и са другим конкурентима. Надамо се да ћемо завршити са идејом који од њих ће бити више погодан за хостинг наше веб странице.

Данас ћемо погледати БлуеХост и А2Хостинг. Обе компаније су добро познате у индустрији и нуде широк спектар конкурентских карактеристика. Како је речено, постоје неке кључне разлике између њих двојице, па уђимо одмах и почнимо са општим погледом на Блуехост.

Шта је БлуеХост?

Блуехост је позната хостинг компанија коју је 2003. основао Мике Хеатон. Након свог оснивања, брзо су постали једно од најпоузданијих имена у индустрији, а данас имају преко 2 милиона веб локација заједно са сестринским сајтовима Хостмонстер, ФастДомаин и иПаге.

Све у свему, Блуехост је познат по поузданости, употребљивости и изврсној корисничкој услузи. Неке од њихових техничких спецификација или напреднијих карактеристика могу заостајати у односу на неке од својих конкурената, али веома су атрактивна опција за нове кориснике или људе који траже нешто мањег обима.

Њихови планови су по повољним ценама, али имају строга ограничења у нижим ценама. Прећи ћемо на то за минут, за сад, погледајмо предности и недостатке Блуехоста.

Прос за БлуеХост

 • Блуехост пружа конкурентно веб хостинг већ више од 15 година. Изградили су репутацију као поузданог домаћина са одличним ресурсима за учење. Ово је репутација коју ће желети заштитити. Током година било је неких штуцања (више о томе касније), али ништа толико важно да би се оскврнило њихово име.
 • Ресурси за учење. Блуехост има одличан низ знања који вам стављају на располагање. Учење како користити њихову платформу је лагано, а на свако могуће питање можете добити одговор; било због одличних ресурса за укрцавање и учења, било од једног од њихових изврсних представника корисничких служби.
 • Посебне понуде. Као и сваки добар веб домаћин, Блуехост увек нуди посебне понуде и попусте на многе функције и планове. Ово можда није велика ствар за вас, осим ако вас пре свега не занима штедња новца. Ти се послови често мењају, па је кључно обављање сопственог истраживања.
 • Подршка муштеријама. Као што сам већ рекао, Блуехост је надалеко познат по томе што има одличан тим за корисничку подршку. Они нуде подршку 24/7 телефоном, али и путем ливе цхат-а, иако је цхат ограничен. Иако имају мање подршке за подршку од других компанија, њихови стварни тим за подршку и услуге врло су добро прегледани од стране купаца. Све у свему, тешко је судити о подршци ако нисте она особа којој треба много, али за људе који воле да имају мало подршке на својој страни, ово је дефинитивно врло атрактивна карактеристика.
 • Гаранција поврата новца. Блуехост нуди 30-дневну гаранцију поврата новца за своје услуге. Ако вам се не свиђају услуге, можете отказати у року од 30 дана да бисте извршили цео поврат новца. Гаранције попут ове су прилично стандардне, а Блуехост је заправо краћи од већине конкуренције; али ово је још увек леп додир за оне који желе да смање ризик.
 • Ресурси са великим именима. Будући да је компанија са великим именом, Блуехост-у пружа неке посебне привилегије. На располагању имају много ресурса да посвете како би били сигурни да су њихови купци задовољни. Корисници се обично осећају као код куће са Блуехост-ом, а њихова репутација великог имена показује се кроз њихове услуге и поузданост.
 • Блуехост је познато име у употребљивости што се тиче веб хостинга. Њихов интерфејс покреће индустријски стандардни цПанел, који је познат по употребљивости и директности. Чињеница да је то и индустријски стандард значи да можете користити вештине које сте научили на томе у будућим настојањима која користе исти интерфејс. У комбинацији са својим бродским ресурсима и услугом за кориснике, ово Блуехост чини небудим за нове кориснике или људе са мањим веб локацијама.

Ово су главне предности Блуехоста. Иако нас нема пуно за то, они дефинитивно пружају обећање о поузданости и директности. Све у свему, Блуехост је добра опција за мање веб пројекте или људе који још увек уче конопе као веб дизајнер.

Дакле, сада кад смо погледали предности Блуехоста, требали бисмо завирити у контрасту.

Против БлуеХост-а

 • Иако Блуехост нуди веома конкурентне могућности у поређењу са својом конкуренцијом, њихове стварне спецификације сервера нису ништа посебно у поређењу с неким бржим домаћинима. У коначници, то значи само мало смањење брзине, све док покрећете релативно малу веб локацију. Корисници који желе да покрећу веће веб странице или се ослањају на то да је њихова веб локација најбржа, можда би желели да потраже негде друго.
 • Иако су цијене Блуехоста врло конкурентне, неке цијене су мало скупље због скупова функција које пружају. Ово се посебно односи на неке јефтиније планове, веровали или не, пошто постоје тако строга ограничења за бројне могућности планова ниже цене..
 • Као што сам већ рекао, Блуехост поставља многа ограничења својим корисницима, посебно на нижим ценама. Њихов најмање скупи план је заиста користан само за једну малу веб локацију која нема посебне функције. Ово за вас неће бити много велика ствар ако планирате да идете са планом вишег ранга или ако ограничења не утичу на врсту веб локације коју намеравате да направите.
 • Проблеми са великим именима. Бити препознато име у индустрији може имати своје замке. Иако Блуехост-ов тим за корисничке услуге препоручује корисничке прегледе, њихова стварна линија подршке понекад може имати дуга времена чекања. Будући да је велико име, компанија такође постаје мета цибер напада.

Ту је и питање неких питања везаних за цибер-безбедност које је Блуехост имао у прошлости. Иако догађаји попут овог могу бити велика црвена застава за неке купце, Блуехост се показао као поуздан и конкурентан веб домаћин последњих година и остаје атрактивна опција за многе кориснике.

Дакле, сада кад смо погледали Блуехост, погледајмо А2Хостинг.

Шта је А2Хостинг?

А2хостинг је независна Линук хостинг компанија која обећава квалитет и приступачност. Они нуде ВПС, дељене, препродаваче и наменске хостинг планове, а они тврде да су један од најбрже растућих независних домаћина у индустрији..

Много је ствари које се издвајају око А2хостинга одмах испод шишмиша; али да бисмо добили фокусирану представу о томе шта они могу учинити за нас, погледаћемо неке од њихових предности и недостатака.

Прос А2Хостинг

 • Неограничено складиштење. А2Хостинг нуди неограничено складиштење чак и на плановима ниже цене. Ово је велики плус у поређењу са Блуехостом, који ограничава складиштење чак и на њиховим најскупљим плановима. Ако не планирате да имате велику веб локацију са пуно апликација или других ствари, то за вас неће бити велика ствар, али то је још увек велики плус у поређењу са Блуехост-ом.
 • Неограничене веб странице. А2Хост такође нуди неограничене веб странице кроз своје Свифт и Турбо планове. Ово је сјајна функција ако вам је потребно више веб локација, али биће много мање ако још увек започињете. Неки планови Блуехост такође нуде неограничене веб странице.
 • Неограничене базе података. Још један велики плус који нуди Свифт и Турбо планови је неограничена функција база података. Ово је сјајно ако имате много апликација или других ствари за које је потребно пуно база података. Опет, ако вашој веб страници неће требати сва та неограничена доброта, можда би било боље да наставите са Блуехост-ом.
 • 9% продужетка. Иако Блуехост има веома поуздане статистике за своје сервере, А2Хост се може похвалити 99,9% продуженим временом и има репутацију за испуњавање тог референтног стандарда. Ово је заиста велика ствар ако вам је потребна веб локација да буде супер брза, али већина корисника ће пронаћи брзину као важан фактор у њиховој веб локацији..
 • 4к сувишна мрежа. А2Хостинг има четвероструку редундантну мрежу која пружа невиђену поузданост. Прекомјерна мрежа значи да чак и ако сервери не успију до три пута, четврта редунданција ће и даље радити. Ово је сјајно за веб странице које су заиста осетљиве на потенцијалне застоје.
 • цПанел интерфејс. Као и Блуехост, А2Хостинг користи стандардни цПанел. Ово долази са истим предностима лакоће употребе и учења које бисте могли очекивати. ЦПанел интерфејс је познат по својој директности и употребљивости.
 • Дио А2Хостинг-ове „Трајне сигурносне иницијативе“, Хацксцан је 24/7 заштита од злонамјерног софтвера која је са вашим рачуном укључена бесплатно. Упоредо са неким другим функцијама „Перпетуал Сецурити“, то може бити велики плус за кориснике који се баве сигурношћу.
 • ВордПресс планови. А2Хостинг је оптимизовао софтвер за руковање ВордПресс-ом, Друпал-ом или Престасхоп-ом. То је сјајно за људе који користе ове услуге у изградњи веб странице. Многи домаћини нуде специјализоване услуге за ВордПресс, али А2Хостинг има високо оптимизовани софтвер за интегрисање употребе ових програма.
 • Укључено је постављање веб локација. А2Хостинг пружа бесплатну локацију за тестирање промена и функција на вашој веб локацији уживо. Ово је леп додир јер много домаћина наплаћује додатну опрему за постављање функција. Ако већ имате добру стратегију за осигурање квалитета, ово можда није најважнија карактеристика.
 • Алатке СЕО СЕО за привлачење. А2Хостинг пружа приступ моћним СЕО алатима Аттрацта. Оптимизација претраживача огроман је део успешног веб сајта за пуно ниша, тако да ова опција може бити велика предност. Ово је посебно добар алат ако сте мање упознати са СЕО и желите да научите како да га ефикасно примените у изградњи веб странице.
 • Било када гаранција поврата новца. Као и сваки добар веб домаћин, А2Хостинг нуди гаранцију поврата новца у року од 30 дана. Међутим, они су мало повисили анте, укључујући повраћај новца након 30 дана неискориштене услуге. Ово је велико побољшање у односу на Блуехост-ову прилично слабу гаранцију поврата новца. Иако њихова гаранција покрива исту количину времена, додата гаранција „било када“ пружа огромну прилику за услуге без ризика.

Ово је прилично дугачак списак, а многе од тих предности су веома атрактивне за одређене типове веб локација. Али, као што кажемо, ниједан веб сајт није савршен, а А2Хостинг није изузетак. Да бисмо стекли избалансирану представу о томе чиме се бавимо, погледајмо контре.

Против А2Хостинг

 • Неке функције захтевају Свифт или Турбо планове. Иако многе од горе наведених функција чине А2Хостинг врло атрактивном опцијом, неким од њих су потребни скупљи планови како би у потпуности искористили предност. Ту се убрајају: неограничене веб локације, неограничене базе података и сигурносно копирање података на серверу.
 • Агресивни маркетинг. Иако не треба да трошите додатни новац са А2Хостингом, они сигурно покушавају да вас натерају да купујете више ствари на целој њиховој веб локацији. Ово неће бити велика ствар ако вас не гњаве агресивни распродаји, али неким корисницима то може представљати велику бол.
 • Цена А2Хостинг-а је врло разумна и конкурентна у целини, али неке од њихових карактеристика изгледају мало изван места за цене. Примјер за то би биле веће цијене обнављања годишњих планова у односу на двогодишње. Њихови јефтинији планови су такође генерално строго ограничени, готово на исти начин као што је Блуехост.
 • Недостају функције укрцавања. А2Хост једноставно нема исти рационализирани процес укрцавања и фонт ресурса за учење који нуди Блуехост. Ово неће бити превелики проблем ако сте навикли да учите и навикавате се на ствари, али за кориснике који очекују мало већу подршку током процеса укрцавања, то би могло бити велика ствар.

Као што видите, многи од ових недостатака су врло специфични или се појављују само у одређеним ценама. Упркос овим недостацима, А2Хостинг остаје атрактивна и успешна опција. Постоји неколико начина на које се повлачи испред Блуехоста за виши енд хостинг, али мислимо да ће Блуехост вероватно бити најбоља опклада за мање дизајнере веб дизајнере и новајлије.

Како је речено, напреднији сет функција и нешто атрактивније цене чине А2Хостинг добром опцијом за оне који се не труде да потроше мало више за мало више функционалности. Разлика није тако изражена као што је то случај код неких упоређивања веб локација, али је значајна.

Сада када имамо добру идеју шта обе ове компаније могу да нам понуде, хајде да их сложимо један уз други и да видимо како се мере. Да бисмо добили сконцентрисано поређење две компаније, раздвојићемо наше поређење у три категорије: Функционалност, подршка, и Цена.

Поређење функционалности

Обе странице нуде веома конкурентан скуп функција. Чини се да је сет функција Блуехоста углавном фокусиран на једноставност употребе. Иако су оба домаћина врло корисна, користе стандардни цПанел и нуде својим клијентима гаранције за пробно тестирање њихових услуга..

Стварне перформансе А2Хостинг много су конзистентније од Блуехоста. Они такође пружају више опција кибернетске безбедности као што је Хацксцан. Ако сте забринути за сигурност своје веб странице или ако је ваше предузеће заиста осетљиво на време застоја, додатни перформансе и поузданост А2Хост вероватно ће бити најбоља понуда.

Међутим, људи који раде на мањим веб локацијама и даље могу пронаћи Блуехост као бољу опцију, јер имају много обимнија средства за учење за нове кориснике. На крају, ово је помало компромис, јер су предности и недостаци обе веб странице у овој категорији врло добро избалансиране.

Поређење подршке

Још један велики камен темељац доброг веб домаћина је корисничка подршка. И нови и напредни корисници тешко ће постати ефикасни са новом веб страницом ако не могу добити никакву подршку о томе како је ефикасно покренути. У овом одељењу Блуехост је јасан победник, јер имају одличну репутацију за корисничку службу, као и велику библиотеку ресурса за укрцавање и учење како би новијим корисницима помогли да започну са својим веб страницама.

Наравно, А2Хостинг такође нуди добру корисничку подршку, али они немају репутацију за одличну услугу коју Блуехост има. Такође им недостаје обимна библиотека ресурса. На крају, иако су обе веб странице врло уравнотежене у погледу могућности, Блуехост је дефинитивно јасан предњи покретач у погледу корисничке подршке.

Поређење цена

Ово је велики фактор за већину корисника. Нема смисла хватати најефикаснији и најмоћнији веб хостинг на тржишту ако ће вас једноставно банкротирати. Као што сам већ рекао, упоређивање различитих цена и попуста може бити тешко, али погледаћемо конкретне планове које нуди свака компанија да бисмо видели који је од најбољих опција у погледу цене.

 • Блуехост нуди заједнички хостинг почев од 3,95 УСД месечно, ВПС хостинг од 19,99 УСД месечно и наменски сервер хостинг од 79,99 УСД месечно. Њихов опсег опција је на први поглед мало ограничен, али планови које нуде имају много свестраности, а Блуехост се може ефикасно користити за широк избор различитих веб локација.
  • За новорођенче, заједнички планови су вероватно добра идеја. Они почињу од 3,95 УСД месечно (обично 7,99 УСД) за основни план са ограниченом ССД меморијом, поддоменама, складиштењем е-поште и без посебних понуда или функција. Плус план износи 5,95 УСД месечно (обично 10,99 УСД) и нуди неограничене веб странице, ССД складиште, поддомене и складиште е-поште. Плус план такође има 200 долара доступних маркетиншких понуда. Избор плус пакета тренутно такође износи 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД) и нуди све функције неограничене са свим додатним пакетима и понудама.
  • Они такође нуде специјализоване ВордПресс хостинг планове који почињу од 3,95 УСД месечно за једну веб локацију са 50 ГБ простора и бесплатни домен на годину дана. Њихов Плус план наилази на то до 5,95 УСД месечно и баца се на неограничене веб странице, неометан простор на веб локацијама и неке суштинске карактеристике. Најскупља опција је Цхоице Плус план који нуди неограничен број веб локација, неизмерен простор на веб локацијама, бесплатан домен у трајању од једне године, приватност 1 домена и аутоматизовано прављење резервних копија за 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД).
  • Ту је и ВПС хостинг за 19,99 УСД месечно са 2 језгра, 30 ГБ ССД-а, 2 ГБ РАМ-а, 1ТБ пропусне ширине, 1 доменом / адресом и бесплатним ССЛ-ом. Побољшани ВПС пакет за 29,99 УСД даје вам 2 језгре, 60 ГБ ССД-а, 4 ГБ РАМ-а, 2ТБ пропусне ширине, 1 домен и две адресе. Врхунски ВПС пакет за 59,99 УСД месечно даје вам 4 језгре, 120 ГБ ССД-а, 8 ГБ РАМ-а, 3ТБ опсега, 1 домен и 2 адресе.
 • А2Хостинг нуди дељени хостинг почев од 5,16 УСД месечно, реселлер хостинг од 17,39 УСД месечно, ВПС хостинг од 6,59 УСД месечно и наменски хостинг почев од 131,24 УСД месечно.
  • Дељени хостинг нуди ВордПресс и Друпал оптимизацију, турбо сервере до 20к брзине и велику лакоћу коришћења. Да бисте стекли неке од лепших карактеристика, морат ћете платити више од основне цијене.
  • Њихов хостинг продавач је добар за људе који прелиставају веб странице, нудећи лако подешавање за појединачне хостинг налоге, као и светску ВХМ контролну таблу.
  • За кориснике који желе већу сигурност, њихов ВПС хостинг нуди велику брзину, већу изолацију и динамичан ниво управљања. Опет, мораћете да порадите са вишом ценом за неке луксузније карактеристике.

Све у свему, обе компаније су веома повољне. Ограничења за планове нижих цена су врло упоредива, али разлика у подршци и ресурсима купаца је значајна.

Па, каква је пресуда?

Иако обе компаније нуде веома упоредиве цене и могућности са својим јефтинијим плановима, БлуеХост има тенденцију да надмаши А2Хостинг једноставно због својих већих ресурса и могућности корисничке подршке. По вишим ценама, А2Хостинг почиње повлачити своје атрактивније карактеристике и мање строга ограничења.

Наравно, могло би нешто да нам пропусти, па се мало погурајте и погледајте да ли можете да пронађете нешто што би ми доказало да нисам у праву!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map