Блуехост вс ХостГатор – Који је веб хостинг најбољи?

01.06.2020
Упоређивање хостинга 'Блуехост вс ХостГатор – Који је веб хостинг најбољи?
0 14 мин.

хостгатор вс блуехост


У свету веб хостинга за неке може бити тешко наћи, а нове могућности су доступне сваког дана. Упоређивање свих различитих компанија и свих различитих услуга које нуде могу бити прилично застрашујући задатак.

Да бисте били у току са оним што је најбоље за вашу веб локацију, добро је упоредити различите компаније раме уз раме, како бисте стекли више фокусиране идеје о томе шта њихове услуге могу да вам понуде.

Данас ћемо погледати БлуеХост и ХостГатор, две компаније са дугогодишњим поузданим сервисом под појасевима. Упоређиваћемо неке од њихових предности, као и успоређивати њихове недостатке и доносити неке процене о томе шта је најбоље.

Па кренимо од БлуеХост-а.

О БлуеХост-у

БлуеХост поуздано нуди услуге веб хостинга по повољним ценама од свог оснивања, Матт Хеатон 2003. Од када их је купио Ендуранце Интернатионал Гроуп, БлуеХост се учврстио као велико име у хостинг индустрији.

Све у свему, БлуеХост има на располагању много ресурса и велики фокус на корисничкој услузи и лакоћи коришћења. Њихови планови су јасни, а перформансе које нуде су конкурентне.

Да бисмо себи нешто олакшали, хајде да га разделимо на предности и недостатке:

Прос за БлуеХост

 • Углед марке. БлуеХост нуди поуздан веб хостинг већ 15 година. О њиховим услугама се широко извјештава, а на располагању је велика количина информација о томе како су њихови сервиси радили за друге у прошлости. Да не спомињем ресурсе којима располажу.
 • Одлични ресурси на броду. БлуеХост поседује велико знање за почетнике који уче да користе њихову услугу. Такође користе и цПанел који је индустријски стандард и омогућава вам да се упознате са алаткама које би вам могле бити корисне за будуће пројекте веб дизајна.
 • Попусти и посебне понуде. БлуеХост увек нуди безброј посебних понуда пакета са својим хостинг услугама, што може бити велики плус за кориснике који желе да уштеде нешто новца или приступе широком спектру функција за нижу цену..
 • Подршка муштеријама. БлуеХост нуди корисничку подршку путем телефона 24/7, као и путем ливе цхат-а, омогућавајући вам да добијете потребну подршку када вам је потребна..
 • Гаранција поврата новца. Увек је лепо добити поврат новца када нешто не иде како треба. БлуеХост нуди гаранцију поврата новца ако откажете хостинг услугу у року од 30 дана. Детаље гаранције можете погледати на њиховој веб локацији.
 • БлуеХост је компанија са великим именом, што значи да имају ресурсе да посвете пажњу задовољству својих клијената. Репутација коју је БлуеХост изградио као једноставна и приступачна платформа са поузданом услугом говори сама за себе.
 • Лакоћа коришћења. Индустријски интерфејс цПанел који напаја БлуеХост-ове управљачке алате је једноставан за употребу, са пуно информација на располагању. У комбинацији са улазним ресурсима доступним путем БлуеХоста, овај фактор може бити врло атрактиван за новорођенче тек од почетка.
 • Одлична услуга. Иако је БлуеХост имао неке исте штуцање типичне за друге компаније, распон њихових услуга и повољне цене више него што то надокнађују. Статистике перформанси на њиховом гостовању такође нису ништа за шалу. Ови фактори чине БлуеХост врло конкурентним када је у питању цена за могућност.
 • Флексибилни планови наплате. БлуеХост нуди годишње и месечне планове, са попустима на дуже планове на располагању. То купцима даје подстицај да буду са компанијом за дужи развој добрих односа са хостинг услугом и изградњу поверења у поузданост њихове веб странице.
 • Посебне понуде. БлуеХост често нуди посебне попусте и понуде на својим пакетима, тако да је добро припазити и видети да ли можете да уштедите нешто новца. Ово може бити атрактивна опција за људе који желе да троше мање, или за новорођенче који желе да минимизирају свој фактор ризика.

Против БлуеХост-а

Ниједна услуга није без грешака, а БлуеХост се, нажалост, не разликује. Постоји неколико области у којима БлуеХост теже заостаје за конкуренцијом:

 • БлуеХост има и поуздане и конкурентне услуге, али постоје неке које су боље. Иако БлуеХост можда нема највеће брзине у граду, они су у предности око ове чињенице, постављајући спецификације за своје сервере и функције.
 • БлуеХост-ова структура цена може бити веома разумна са посебним понудама и понудама, али у целини, њихове цене су мало оскудне у односу на конкуренцију. То се у великој мери одражава на чињеницу да су многи планови БлуеХоста врло ограничени у погледу складиштења и одређених других карактеристика.
 • Ограничења складиштења. Једна од најзанимљивијих карактеристика коју ће многи корисници приметити у вези са БлуеХост сервисним плановима је ограничење које многи планови имају на ствари попут складишта и паркираних домена. Иако су стварне цене и услуге БлуеХост-а веома конкурентне, добра је идеја пазити и знати шта тачно добијате и да ли се стварно уклапа у план који имате на веб локацији..
 • Велика компанија. Иако ресурси БлуеХост-а и препознатљивост бранда на много начина чине атрактивном, постоји пуно начина да се и већа компанија може покварити. Са великим фокусом на информисање и сервисирање корисника, нека нишна тржишта могу бити изостављена, а неке услуге могу бити занемарене или заборављене. Будући да је велика компанија, БлуеХост такође постаје мета цибер напада, што је важно питање.
 • Нема БББ акредитације. БлуеХост није акредитован од Беттер Бусинесс Буреау-а, упркос томе што је компанија са великим именом у индустрији више од 15 година. Ово може бити црвена застава за неке који су навикли да их организације као што је БББ уверавају.

Неки од ових недостатака могу се чинити поприлично великим, али заправо је питање како БлуеХост испуњава своје конкуренције. Много је предности које нуди БлуеХост које лако отклањају многе недостатке које смо овде навели.

Дакле, сада када смо добро погледали БлуеХост, погледајмо ХостГатор.

О ХостГатору

ХостГатор је веб хостинг провајдер са седиштем у Хоустону у Тексасу, који се мало проширио и у Аустин, Текас. Основали су их у октобру 2002. године тадашњи студент Брент Оклеи.

Компанија је прешла 200.000 регистрованих домена у 2006. години и нашла се на листи најбрже растућих компанија магазина Инц. 2008. године. Као и БлуеХост, они имају признату репутацију за квалитетну услугу коју су изградили током дужег периода..

Дакле, који су различити недостаци ХостГатор-а?

Прос ХостГатор

 • ХостГатор нуди загарантовано 99,9% продуженог времена и има репутацију за одржавање те гаранције. Поуздан домаћин је невероватно важан, а за неке веб локације неколико минута може значити огроман губитак промета и прихода. Знајући да вам хостинг услуга има леђа је огроман плус.
 • Гаранција поврата новца. ХостГатор нуди 45 дана гаранције поврата новца за своје услуге. Ако нисте задовољни и откажете у року од 45 дана, добит ћете пуни поврат. Вреди напоменути да ова гаранција покрива дужи временски период од 30-годишње гаранције БлуеХоста.
 • Лакоћа коришћења. ХостГатор заснован је на стандардном цПанелу који је познат по интерфејсу за лако учење, као и на Плеск интерфејсу. Услуга заснована на облаку и удобан цПанел чине ХостГатор веома пријатељским за нове и напредне кориснике.
 • Линук & Виндовс Планови. ХостГатор нуди и Линук и Виндовс базиране планове за своје дељене и наменске сервере. Ово може бити привлачнија функција за напредније кориснике, али новији или мање паметни корисници ће се мање бринути о овом фактору.
 • Бесплатна миграција веб локација. ХостГатор нуди бесплатан сервис за миграцију за померање ваше веб странице на њиховом хостингу. Ово је велики плус за људе који желе да замене хостинг пружатеље или људе који су набавили коришћени домен и желе да га обнове на ХостГатор.
 • 24/7 корисничка подршка. Као и БлуеХост, ХостГатор нуди 24/7 корисничку подршку путем телефона. Увек је важно да будете у могућности да добијете одређену подршку у случају да ваш сервис доживи застој или ако имате неко питање везано за вашу услугу. Непрекидно покретање ваше веб странице назив је игре, а добра подршка је добар начин да то осигурате.
 • Флексибилни планови наплате. Као и БлуеХост, ХостГатор нуди и годишње и месечне планове, уз попусте на дуже планове. ХостГатор нуди много шири спектар планова са сложенијим опсегом функција, тако да овај фактор може бити мало утицајнији у поређењу са БлуеХост-ом.
 • Бесплатне СЕО консултације. ХостГатор нуди бесплатне консултације о оптимизацији претраживача за вашу веб локацију. Ово је велики плус за кориснике који желе да повећају свој саобраћај или да њихов садржај види што већи број људи. Ово је добар начин да људи тек почну убијати две птице једним каменом, јер ће СЕО бити главни фокус многих нових веб локација које тек почињу, а професионалне консултације могу бити скупе..
 • Специјализовани ВордПресс хостинг. Нешто друге компаније доследно нуде да БлуеХост није специјализовани ВордПресс хостинг. Ова услуга је створена да максимизира употребљивост уз ВордПресс и садржи бесплатне миграције и друге специјализоване функције.

Као што видите, ХостГатор има неколико импресивних резова кад су у питању њихове карактеристике и предности. Неке од њихових понуда чак надмашују БлуеХост! Обе компаније су прилично упоредиве, а ми ћемо детаљније погледати како се упоређују у секунди.

Пре него што то учинимо, погледајмо неке од недостатака повезаних са ХостГатор-ом.

Против ХостГатор-а

 • Нема бесплатног имена домена. Хостгатор не нуди бесплатно име домена са својим плановима и мораћете да развучете тесто за неки домен. Ово није тако велики проблем за људе који мигрирају или који већ плаћају сопствени домен, али то може бити фактор за неке људе који желе уштедети новац.
 • Агресивни маркетинг. ХостГатор јако се труди да вам прода додатне функције и скупље планове, а они се не стиде тога. Иако њихови планови нуде добре карактеристике по прихватљивим ценама, агресивни маркетинг ових услуга није најатрактивнија карактеристика услуге.
 • Нема Виндовс ВПН хостинга. Нажалост, ХостГатор не нуди Виндовс ВПН хостинг. То може направити велику разлику за људе који су навикли да раде на платформи, али то не представља велику ствар за већину људи. Међутим, то може направити разлику за кориснике којима је сигурност више потребна од осталих. Сигурност је увек важна, али неке услуге могу захтевати више, а препадање у овој категорији може бити аутоматско пребацивање игара.
 • БББ није акредитован. Као и БлуеХост, ХостГатор нема БББ акредитацију упркос томе што послује више од једне деценије. Опет, то у ствари не разликује саму веб локацију, то једноставно значи да поуздану организацију попут БББ-а није испитивала поузданост његових услуга и конкурентна поштеност њене структуре цена. Ово је заиста велика ствар ако вам таква акредитација значи много, али постоји пуно других хостинг компанија које имају акредитацију од БББ.
 • Дуге обавезе за најбоље попусте. Да бисте остварили најбоље попусте од ХостГатор-а, мораћете да се обавезујете на године, што може бити неугодно за неке људе. Ово ће посебно донети разлику ако желите да минимизирате ризик или ако сумњате у ХостГатор-ове услуге. Ако не очекујете да ће ускоро бити домаћини или заиста требате да уштедите новац, ово вероватно неће бити велика ствар.

Дакле, сада када смо погледали шта обе компаније могу да понуде, погледајмо како се слажу један поред другог да видимо која од њих долази на врху.

Функционалност, подршка и цена

Да бисмо добили фокусиран поглед на то која компанија нуди више од осталих, поделићемо нашу поређење у три категорије: Функционалност, Подршка и Цена. Проналажење очитог лидера у овим категоријама дат ће нам дефинитивну идеју која је компанија најбоља за хостинг ваше веб странице.

Функционалност

Обе веб странице имају прилично поуздану гаранцију за своју услугу. Услуга БлуеХост такође може да се усклади са ХостГатор-ом у погледу брзине и продужетка. Гаранција за повраћај новца за ХостГатор је дужа, 45 дана у односу на 30 дана за услугу БлуеХост.

ХостГатор има много шири спектар планова, који у целини имају мање ограничења од БлуеХост-ових. ХостГатор је специјализовао ВордПресс хостинг који БлуеХост нема. На доњем крају распона цена, ограничења за складиштење и домене заправо се подударају са БлуеХост-ом, тако да је могуће да овде видимо БлуеХост који напредује.

ХостГатор такође има уграђен алат за прављење веб локација који може бити велики бонус за људе који не желе да се крећу поредећи други софтвер како би пронашли оно што траже. Једноставно могу користити програмера који најбоље интегришу своју хостинг платформу.

Генерално, назват ћу је везом у овој категорији, с обзиром на то да оба веб сајта имају одличне перформансе и имају упоредиве скупове функција у ниским распонима цена. ХостГатор би могао да напредује за искусније кориснике или људе који су спремни да узму више новца.

Подршка

Обе компаније нуде 24/7 корисничку подршку путем телефона. БлуеХост нуди подршку путем ливе цхат-а, али ХостГатор то такође чини, а доступан је и 24/7. ХостГатор такође нуди подршку путем система улазница.

Обе компаније имају репутацију поуздане корисничке подршке, а чини се да је лако контактирати људско биће ради добијања подршке, што може бити важно за неке људе. ХостГатор нуди више могућности за контактирање подршке, док БлуеХост нуди већу базу знања за своје кориснике.

Све у свему, мораћу и овај да назовем кравату. Тешко је судити о корисничкој подршци, а да је не употребите, па морамо проценити на основу шта је ту. Обе компаније нуде слично поуздане услуге, тако да овде нема јасног предњег тркача.

Цена

За многе кориснике ово ће бити прекид или прекид овог такмичења. Структура цена одређује колико ће ефикасан сет функција хостинг услуге бити за вас. Ако плаћате двоструко више него што бисте требали, кога брига да ли је ваша веб локација најбржа?

БлуеХост нуди заједнички хостинг почев од 3,95 УСД месечно, ВПС хостинг од 19,99 УСД месечно и наменски сервер хостинг од 79,99 УСД месечно. Њихов опсег опција је на први поглед мало ограничен, али планови које нуде имају много свестраности, а БлуеХост се може ефикасно користити за широк избор различитих веб локација.

 • За новорођенче, заједнички планови су вероватно добра идеја. Они почињу од 3,95 УСД месечно (обично 7,99 УСД) за основни план са ограниченом ССД меморијом, поддоменама, похраном е-поште и без посебних понуда или функција. Плус план износи 5,95 УСД месечно (обично 10,99 УСД) и нуди неограничене веб странице, ССД складиште, поддомене и складиште е-поште. Плус план такође има 200 долара доступних маркетиншких понуда. Избор плус пакета тренутно такође износи 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД) и нуди све функције неограничене са свим додатним пакетима и понудама.
 • БлуеХост нуди ВПС хостинг за 19,99 УСД месечно са 2 језгра, 30 ГБ ССД-а, 2 ГБ РАМ-а, 1ТБ пропусне ширине, 1 доменом / адресом и бесплатним ССЛ-ом. Побољшани ВПС пакет за 29,99 УСД даје вам 2 језгре, 60 ГБ ССД-а, 4 ГБ РАМ-а, 2ТБ пропусне ширине, 1 домен и две адресе. Ултимате пакет ВПС-а за 59,99 УСД месечно даје вам 4 језгре, 120 ГБ ССД-а, 8 ГБ РАМ-а, 3ТБ опсега, 1 домен и 2 адресе. Све у свему, ове цене и карактеристике недостају у поређењу са домаћинима Гатора, мада су цене упоредиве у доњим распонима.

ХостГатор нуди Цлоуд хостинг од 4,95 УСД месечно, специјализовани ВордПресс хостинг од 5,95 УСД месечно, ВПС хостинг од 29,95 УСД месечно и Дедицирани хостинг почевши од 119 УСД месечно.

 • Цлоуд хостинг је сличан заједничком плану БлуеХост-а, са „Хатцхлинг“ пакетом који нуди један домен, 2 ГБ меморије, 2 Цоре ЦПУ-а и бесплатни ССЛ сертификат за 4,95 УСД месечно. То кошта и до 7,95 УСД месечно са пакетом „Баби“, који удвостручује меморију и ЦПУ и баца се у неограничене домене. Најскупљи је облак пакет “Бусинесс” у облаку, за 9,95 УСД месечно, који вам омогућава 6 ГБ меморије, 6 језгара ЦПУ-а, бесплатну надоградњу на позитивни ССЛ, бесплатни наменски ИП и бесплатне СЕО алате.
 • Остали планови које ваља поменути су ВордПресс планови за хостинг. За 5,95 УСД месечно добијате 1 веб локацију, са 100 000 посета месечно, резервним копијама 1 ГБ и бесплатним ССЛ сертификатом. За 7,95 УСД месечно добијате 2 веб локације, 200к посета и 2ГБ резервних копија. Највиша је 9,95 УСД месечно са 3 веб локације, 500 000 посета и 3ГБ резервних копија. Ово је прилично једноставна структура цена, други ВордПресс планови за хостинг са другим услугама обично нуде шири спектар, али то је још увек врло добра опција ако желите поузданост и друге предности ХостГатор-а са веб локације са ВордПресс-ом..
 • ХостГатор-ов ВПС хостинг почиње од 29,95 УСД месечно нудећи 2 ГБ РАМ-а, 2 језгре, 120 ГБ простора и 1,5 ТБ пропусне ширине. Опција од 39,95 УСД месечно даје вам 4 ГБ РАМ-а, 2 језгре, 165 ГБ простора и 2 ТБ пропусне ширине. Најскупља је опција од 49,95 долара, која вам даје 8 ГБ РАМ-а, 4 језгре, 240 ГБ простора и 3 ТБ пропусне ширине. Све у свему, ови планови су упоредиви са БлуеХост-овим, али ХостГатор нуди изузетно супериорне могућности складиштења са њиховим ВПС плановима.

Пресуда: ХостГатор или БлуеХост?

Као што смо видели, обе компаније нуде широк спектар функционалности за конкурентне цене. Ове две компаније се веома приближавају у многим аспектима, а свака има тенденцију да заостане тамо где друга предност има.

Све у свему, због много јачих цена, морат ћу ову дати ХостГатор-у. Функционалност коју нуде у распону цена једноставно надмашују било коју другу област у којој БлуеХост може да напредује.

Али немојте да узмете моју реч за то, направите неко своје истраживање и видећете да ли можете да пронађете нешто што вам се истиче.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector