БлуеХост вс СитеГроунд – Који је хостинг провајдер најбољи?

01.06.2020
Упоређивање хостинга 'БлуеХост вс СитеГроунд – Који је хостинг провајдер најбољи?
0 14 мин.

блуехост вс сите сите


Прелиставање свих различитих веб хостова са свим њиховим блиставим веб локацијама и специјалним понудама може постати заморно, посебно за људе који желе да започну са својим првим веб страницама. Без посебног знања и истраживања сваког појединог веб домаћина, тешко је стећи заиста солидну представу о томе како се сви слажу један поред другог.

Зато може бити добра идеја да разбијете неколико веб хостова истовремено, да упоредите њихове јаке тачке и слабости. Ово нам омогућава фокусирану представу о ономе чиме се бавимо и омогућава нам да стварно ступимо у контакт са оним што нам свака компанија може понудити приликом израде наших веб локација.

За данас ћемо погледати БлуеХост и СитеГроунд. Ове две компаније су велика имена у индустрији веб хостинга и могу се похвалити са преко 2 милиона и 1,7 милиона домена. Свака компанија има различите дужине са ресурсима на располагању и обе имају своје снаге и слабости.

О БлуеХост-у

Основан 2003. године од стране Матт Хеатон-а, БлуеХост је једно од најпоузданијих имена у индустрији веб хостинга данас. Њихови планови нуде исплативо и ефикасно подешавање за новајлије и искусне веб дизајнере, а такође имају добар фокус на корисничкој подршци, што долази и кроз њихове критике купаца.

Они су добро повезано име у свету веб хостова и делују са мноштвом сестринских веб локација као што су Хостмонстер, Фастдомаин и иПаге. Иако су у прошлости имали штуцање јер су се проширили као компанија, имају добро успостављену репутацију због квалитетних услуга и конкурентних цена.

Постоје неке ствари, попут цена или ограничења података, које могу утицати на вашу одлуку, зато је важно погледати добре и усредсређене интересе.

Прос за БлуеХост

 • БлуеХост има репутацију једног од најпоузданијих имена у индустрији. Они опслужују више од 2 милиона домена и заинтересовани су за одржавање те репутације. До тога долази у многим аспектима њихове услуге, нарочито њиховој корисничкој подршци и употребљивости. Људи који желе да користе испробану и истинску компанију неће погрешити БлуеХост.
 • Ресурси за учење. Чак и ако тек почињете, БлуеХост поседује велику библиотеку ресурса за учење дизајниране да укрцају нове кориснике и буду срећни. Ови ресурси, заједно са општом употребљивошћу и одличном корисничком услугом БлуеХоста, чине га одличним избором за људе који траже једноставност.
 • Посебне понуде. Као и сваки добар веб домаћин, БлуеХост има честе понуде и понуде које својим купцима омогућавају уштеду новца на њиховим хостинг услугама. Све се то стално мења, и може бити тешко пратити их и упоређивати их са свим различитим понудама које имају други домаћини, тако да би могло бити добра идеја да сами истражите неке од тих понуда..
 • Подршка муштеријама. БлуеХост нуди 24/7 ливе корисничку подршку путем телефона, као и ограничену подршку за ливе цхат. Иако је доступна само њихова телефонска подршка 24/7, линија за корисничку подршку има одличне прегледе, а тим за корисничку подршку спреман је да вам помогне кроз све што може да мучи ваше искуство са њиховом услугом..
 • Гаранција поврата новца. БлуеХост нуди гаранцију поврата новца ако откажете њихову услугу у року од 30 дана. Њихова гаранција је мало кратка у поређењу с неким другим домаћинима, али то је још увек плус за оне који се фино одлучују на обавезу за пружањем услуге..
 • Ресурси великих компанија. БлуеХост је велика компанија и на располагању им је велика количина ресурса за потребе клијената. Ово чини велику разлику у њиховој корисничкој подршци и општем квалитету услуга.
 • БлуеХост користи индустријски стандардни цПанел интерфејс и осмишљен је да се лако учи заједно са обимним ресурсима који се нуде у возилу. Сам цПанел интерфејс је познат по својој директности и лакоћи коришћења.
 • Одлична услуга. БлуеХост је признато име у индустрији већ више од 15 година и имају одличан тим људи обучених за пружање најбоље услуге хостинга. Веб локације са БлуеХост-ом имају конкурентне перформансе и комплете функција који су веома повољни за распон цена.

Ово су већине најистакнутијих предности БлуеХоста. Постоје и друге ствари које могу да понуде, па би било добро да сами погледате њихове планове.

Како је речено, ниједна компанија није савршена, па погледајмо подручја у којима БлуеХост има простора за напредак.

Против БлуеХост-а

 • Учинак БлуеХоста је конкурентан због своје структуре цена, али постоје и други хостинг сервиси тамо са већом брзином. БлуеХост ипак има велику транспарентност у вези с тим, а спецификације за своје сервере постављају директно на својој веб локацији.
 • БлуеХост-ова структура цена је разумно дизајнирана и има пуно могућности за људе који желе да започну с малим, повећавају или искористе нешто конкретно као што је ВордПресс хостинг. Како се наводи, многи други веб сајтови са сличним карактеристикама и перформансама нуде своје планове за ниже цене.
 • БлуеХост поставља мноштво ограничења за податке и друге ствари попут паркираних домена, посебно на њиховим јефтинијим плановима. То је типично за већину хостинг компанија, али БлуеХост-ова ограничења су по правилу мало строжа од осталих компанија по свим ценама.
 • Проблеми са великим компанијама. Иако ресурси БлуеХост-а са великим именима омогућавају да оне ставе на располагање велики број тих ресурса, постоје и проблеми повезани са великом компанијом. Њихова линија за корисничку подршку понекад може дуго трајати, а ако будете велика компанија чини вас потенцијалном метом за цибераттацкс.

Као што видите, ови проблеми нису сви толико важни, и углавном се односе на упоређивање БлуеХоста с другим компанијама које напредују у одређеним категоријама. Ако тражите једноставност, конкурентне перформансе и повољну цену, БлуеХост је вероватно добра опција за вас.

Абоут СитеГроунд

СитеГроунд је основало неколико свеучилишних пријатеља 2004. године. Они опслужују преко 1,7 милиона домена широм свијета, и они имају репутацију као један од најбржих и најуспјешнијих веб домаћина на тржишту. Њихова компанија тренутно запошљава преко 400 људи.

Њихови планови су слично структурирани као и БлуеХост, а такође су и велика имена са репутацијом за изврсну услугу која траје скоро исто толико времена као и БлуеХост.

Да бисмо стекли добру идеју о томе како упоредити ове две компаније, прво ћемо погледати предности и недостатке СитеГроунд-а.

Прос оф СитеГроунд

 • Подршка муштеријама. Добра идеја
 • Постоји пуно променљивих које утичу на брзину веб странице. СитеГроунд има пуно моћних статистика за своје сервере на њиховој веб локацији, а чини се да њихов сервис живи у складу са хипер-уређајем. СитеГроунд је познат као један од бољих домаћина у погледу перформанси, тако да ово није изненађење.
 • Неограничени рачуни и базе података е-поште. Ситегроунд нуди неограничене базе података и налоге за е-пошту за своје планове. Ово може бити веома атрактивна функција ако планирате да користите функције које захтевају више база података или ако желите да имате више налога е-поште повезаних са доменом.
 • цПанел интерфејс. Као и БлуеХост, СитеГроунд користи интерфејс цПанел. Ово долази са свим предностима једноставности и корисности по коме је цПанел познат. То је такође добар фактор ако планирате да користите други домаћин у будућности, јер се интерфејс широко користи.
 • Бесплатна усаглашеност са ПЦИ путем ГоГеек плана. ГоГеек план СитеГреоунд нуди бесплатну ПЦИ усаглашеност, као и бесплатан Гит & сценске области. Ово су лепе карактеристике које треба да имате ако сте фокусирани на једноставност, јер ослобађа део вашег времена за фокусирање на важнија подручја.
 • Транспарентност & заједница. СитеГроунд има репутацију транспарентности и подржава успешну заједницу корисника која може пружити мноштво информација. Имати велику заједницу корисника пружа вам много ресурса за тражење одговора изван сервисне подршке СитеГроунд.

Све у свему, највећа предност СитеГроунд-а је његова перформанса. Цене и друге карактеристике такође су уједначене са другим компанијама попут БлуеХост-а.

Уз то, морамо погледати и недостатке ако желимо да добро схватимо са чиме се бавимо..

Против СитеГроунд

 • Иако СитеГроунд често нуди знатне попусте на своје планове, њихове цене су мало веће од конкуренције за исте скупове функција. Ово није велика ствар када се узме у обзир повећање перформанси, али можда је ипак фактор ако је цена ваш највећи проблем.
 • Као и БлуеХост, СитеГроунд има велика ограничења на већини својих планова, посебно оних јефтинијих. Ако почињете са малим, то можда није велики фактор за вас, али људи који траже планове вишег ранга могу сматрати да је ово проблем.
 • Услуга орјентисана на програмере. Много функција и специјалитета СитеГроунд-а усмерено је на професионалне програмере који професионално граде веб странице. Иако ово само по себи није недостатак, може утицати на вашу одлуку ако тек почињете. Људи који још увек уче како да направе и покрену веб страницу или ће предузећа са минималним присуством на мрежи и даље пронаћи услугу попут БлуеХост-а као преферирану..

То је прилично кратак списак са прилично приличним недостацима. У целини, чак и ако идете са јефтинијим планом, карактеристике су врло упоредиве са плановима сличних цена других домаћина, а перформансе су вредне додатних трошкова или неколико ограничења..

Људи који желе да повећају своје присуство на мрежи или професионално развију веб сајтове, СитеГроунд ће бити добар избор, док ће људи који желе више једноставности и свеобухватне подршке вероватно желе да иду уз БлуеХост.

Ипак, требали бисмо још једанпут погледати две компаније и видети како се њихове различите карактеристике посебно упоређују. За то ћемо се фокусирати на три области: Функционалност, подршка, и Цена.

Функционалност

Што се тиче сирове снаге, СитеГроунд осваја хандс-довн. БлуеХост је унапред у погледу својих спецификација, а иако су њихове услуге прилично конкурентне, не могу баш да одговарају брзини СитеГроунд-а. На крају ћете платити мало више, као што ћемо видети за тренутак, али перформансе су вредне цене уколико то захтева ваша веб локација..

Ту је и фактор оријентације према развојном програмеру. Карактеристике СитеГроунд су у великој мери прилагођене професионалним програмерима, што значи да је њихова хостинг услуга добро опремљена да удовољи захтевима професионалног дизајнера веб локација. Ако се ради о врсти клијента за коју сматрате да ће бити, тада ће вероватно бити изабран СитеГроунд.

Међутим, пад функционалности није толико екстреман да би поређење било непоштено. Као што сам рекао, БлуеХост нуди веома конкурентан скуп функција, са много ресурса за учење и добро прегледаним системом подршке за купце који могу бити привлачни новијим или малим корисницима.

Све у свему, вероватно ће зависити од врсте веб локације коју желите да развијете, али злато ћемо овде предати СитеГроунду на основу његових перформанси.

Подршка

БлуеХост нуди 24/7 подршку уживо путем телефона, уз добре критике и репутацију да буду пажљиви и корисни својим клијентима. Они такође нуде подршку за ћаскање уживо, мада она није доступна стално. Иако је њихова корисничка подршка добро прегледана, недостатак различитих начина подршке, попут система е-поште или карата, чини ову предност некако досадном. Подршка је заиста битна само ако вам је потребна помоћ.

Међутим, ипак је важно да размислите шта ће вам највише требати при развоју веб странице. Ако сте нови у веб развоју или је ваша услуга веома осетљива на перформансе или проблеме који би требало да се укључи у корисничку подршку, БлуеХост остаје врло јак конкурент. Ово је посебно тачно када размислите о количини ресурса за учење које БлуеХост нуди за своје кориснике.

Како је речено, СитеГроунд није у потпуности замишљен у одељењу за корисничку подршку. Њихова услуга подршке је такође веома добро прегледана, а иако су њихове услуге сложеније, они имају доста добре штампе у вези с корисничком подршком на мрежи. Њихова подршка је доступна и кроз различите путеве у поређењу са БлуеХост-ом, као што је систем карата. Њихова подршка за ћаскање је такође доступна 24/7.

Иако је БлуеХост генерално локација лакша за употребу, њихов недостатак различитих начина за корисничку службу поново усмерава ваге према СитеГроунд.

Цена

Износ који ћете платити за своју услугу хостинга често је фактор искористивости или прекида за већину корисника. Невероватни скуп функција није баш корисно ако морате да банкротирате да бисте га себи приуштили или ако једноставно можете да склопите бољи посао негде другде.

Ово овде може постати тешко. Као што сам рекао прије, праћење свих доступних понуда и посебних понуда може бити велика бол у врату. Зато ћемо једноставно слагати неке од БлуеХост-ових планова раме уз раме са СитеГроундом да бисмо видели како се сваки од њихових планова упоређује у погледу карактеристика и цене..

БлуеХост нуди заједнички хостинг почев од 3,95 УСД месечно, ВПС хостинг од 19,99 УСД месечно и наменски сервер хостинг од 79,99 УСД месечно. Њихов опсег опција је на први поглед мало ограничен, али планови које нуде имају много свестраности, а БлуеХост се може ефикасно користити за широк избор различитих веб локација.

 • За новорођенче, заједнички планови су вероватно добра идеја. Они почињу од 3,95 УСД месечно (обично 7,99 УСД) за основни план са ограниченом ССД меморијом, поддоменама, складиштењем е-поште и без посебних понуда или функција. Плус план износи 5,95 УСД месечно (обично 10,99 УСД) и нуди неограничене веб странице, ССД складиште, поддомене и складиште е-поште. Плус план такође има 200 долара доступних маркетиншких понуда. Избор плус пакета тренутно такође износи 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД) и нуди све функције неограничене са свим додатним пакетима и понудама.
 • Они такође нуде специјализоване ВордПресс хостинг планове који почињу од 3,95 УСД месечно за једну веб локацију са 50 ГБ простора и бесплатни домен на годину дана. Њихов Плус план наилази на то до 5,95 УСД месечно и баца се на неограничене веб странице, неометан простор на веб локацијама и неке суштинске карактеристике. Најскупља опција је Цхоице Плус план који нуди неограничен број веб локација, неизмерен простор на веб локацијама, бесплатан домен у трајању од једне године, приватност 1 домена и аутоматизовано прављење резервних копија за 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД).
 • Ту је и ВПС хостинг за 19,99 УСД месечно са 2 језгра, 30 ГБ ССД-а, 2 ГБ РАМ-а, 1ТБ пропусне ширине, 1 доменом / адресом и бесплатним ССЛ-ом. Побољшани ВПС пакет за 29,99 УСД даје вам 2 језгре, 60 ГБ ССД-а, 4 ГБ РАМ-а, 2ТБ пропусне ширине, 1 домен и две адресе. Врхунски ВПС пакет за 59,99 УСД месечно даје вам 4 језгре, 120 ГБ ССД-а, 8 ГБ РАМ-а, 3ТБ опсега, 1 домен и 2 адресе.

СитеГроунд нуди три плана: Стартуп за 3,95 УСД месечно укључује једну веб страницу, 10 ГБ простора, 10 000 месечних посета и све битне карактеристике. Њихов ГровБиг план износи 5,95 долара месечно и нуди више веб локација, 20 ГБ простора и 25 000 посета месечно. Овај план такође укључује све основне и премиум карактеристике. Њихов најскупљи план је ГоГеек план, за 11,95 УСД месечно, који нуди више веб локација, 30 ГБ месечно, 100 000 месечних посета и све основне, премиум и Гееки Адванцед функције.

Све у свему, ове две структуре цена су врло упоредиве, мада БлуеХост нуди мало више прилагођавања. Планови за СитеГроунд су мало поједностављени, али све су функције још увек ту. Њихови попусти чине цену веома разумном, мада су њихове редовне цене много веће.

Тешко је упоредити две услуге по цени јер су њихови скупови функција упоредиви и истовремено различити. Као што сам већ рекао, ако вам треба више енергије и спремни сте да платите још мало, СитеГроунд ће вероватно бити ваша најбоља опклада. Карактеристике које нуди прилагођавају се већим захтевима, а њихова структура цена је и даље веома конкурентна у поређењу са БлуеХост-ом.

Новији корисници и људи који и даље уче, с друге стране, неће пронаћи потребну додатну снагу или функције. Цене за БлуеХост на крају делују јефтиније, тако да може бити добра идеја да се кренете том рутом ако вам не треба толико снаге.

Корисничка подршка је такође добра ствар коју треба узети у обзир као део БлуеХост-ових цена, пошто су на крају прилично упоредиве са СитеГроунд-овим. Оба веб сајта имају веома добру корисничку услугу, али фокус на БлуеХосту на новијим веб програмерима и мање искусним клијентима ће на крају њихова корисничка подршка постати поузданија за оне којима је потребна.

Пресуда: БлуеХост или СитеГроунд?

Сада када смо оба домаћина обрушили, можемо видети да су њихове услуге врло упоредиве, али да је СитеГроунд напредан у погледу перформанси. Такође смо видели како су обимни ресурси БлуеХоста за учење, програми укрцавања и општа лакоћа употребе врло атрактивни за кориснике који још увек уче. Ово добро функционише са нижим спецификацијама и још увек конкурентним сетом значајки БлуеХост.

Међутим, природа СитеГроунд-а оријентисана на програмере, чини га врло атрактивним за потпуно другачији скуп клијената. Ако сте професионални програмер или особа која захтева већу брзину и прилагођавање за вашу веб локацију, додатни новац ће бити добро потрошен опредјељујући се за СитеГроунд.

Обе веб странице имају дугу историју и успостављену репутацију са широком базом клијената. Овде је тешко одабрати дефинитивног победника, али пошто вероватно желимо да почнемо од малог, уз пуно подршке, БлуеХост добија нашу крајњу препоруку. Опет, ако имате више стандарде, вероватно ћете сматрати да је СитеГроунд врло атрактиван.

Постоји пуно функција које нисам покривао за обе компаније, као и широка заједница етаблираних корисника који су можда вољни да поделе своје приче са вама. Урадите неко своје истраживање и видите да ли можете да пронађете нешто што сам пропустио.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector