ХостГатор вс ИнМотион Хостинг – Који је пружалац хостинг услуга најбољи?

хостгатор вс вс инмотион хостинг


ИнМотион Хостинг и ХостГатор тренутно су једно од главних имена у индустрији веб хостинга, што је главни разлог зашто их желимо упоредити у овом чланку. Уосталом, морате бити у могућности да одлучите који је бољи за потребе вашег вебсајта. Има доста снажних провајдера напољу, али то не мора нужно да је сваки од њих савршен.

У ствари, сваки провајдер има своје предности и мане. Овде смо да их откријемо за вас и на тај начин вам пружимо увид у то како изгледа користити њихове услуге као клијента. Постоји разлог зашто ове компаније владају многим топ листама на Интернету. Они знају како да добро опслужују своју главну публику, пружајући им тачне алате и функције потребне за њихове веб странице.

Колико су поуздани? Да ли њихове цене одговарају вашем буџету? Које су уобичајене повратне информације њихових клијената? Одговорићемо на ова питања за вас и још многе друге. Прво, проћи ћемо кроз главне предности и недостатке ИнМотион Хостинг-а, а затим ћемо наставити са ХостГатор-ом.

Једном када дођете до краја нашег чланка, моћи ћете да одлучите који вам најбоље одговара. Оно што вам можемо одмах рећи је да је ИнМотион широко хваљен због своје љубазне и корисне корисничке подршке, док је ХостГатор најбоља компанија ако желите да обезбедите широк спектар корисних функција за ваше пословање. Да видимо шта још ови пружаоци могу понудити својим клијентима!

ИнМотион Хостинг – угледна компанија за веб хостинг

Према њиховим достигнућима, ова компанија је засигурно поставила неке строге циљеве. Имају изузетан број корисника који већ годинама користе њихове услуге и још увек пишу позитивне критике о провајдеру. Са друге стране, и новопридошли су веома задовољни. Према својој корисничкој бази, ова компанија тешко може учинити нешто погрешно.

Говоримо о компанији која има дугу историју. ИнМотион Хостинг започео је свој пут давне 2001. године, када су два момка укључила свој једини сервер у малом уреду. Они су у почетку били руководиоци, служба за кориснике и особље за одржавање у компанији. Ко би помислио да ће се претворити у тако велику ствар?

Дуго година су изнајмљивали сервере, непрестано побољшавајући своје услуге и још увек их сматрају брзо растућом компанијом. Омогућавају дељени хостинг за блогере, наменске сервере за предузећа и ВПС за средња предузећа. Све у свему, они нуде широк спектар пакета за веб хостинг. Сада да видимо њихове главне предности!

Прос & Слабости ИнМотион хостинга

Прос за ИнМотион хостинг

 • Нема притиска – Уз њихову великодушну гаранцију поврата новца од 90 дана, на вас више неће бити вршен притисак. Можете отказати претплату кад год желите и ИнМотион ће вам вратити пуни поврат, без икаквих питања. Ово је један од најдужих периода поврата на тржишту тренутно, при чему већина компанија нуди гаранције од 15, 30 или 60 дана. Тако дуго само показује да је провајдер уверен у квалитет сопствених услуга.
 • Најбоље неограничене опције – Уобичајена пракса код пружатеља услуга хостинга је да у своје пакете додате неколико неограничених функција, а затим да понудите још неке функције за које морате да платите. ИнМотион хостинг није изузетак. Право је питање да ли заиста можете да искористите те неограничене функције. ИнМотион је одлучио да одабере пренос података и простор на диску као своје неограничене функције. Не морате чак ни да платите додатни износ да бисте их укључили у пакет, јер их можете добити чак и најосновнији план. Ако желите да покренете врсту веб странице која изузетно захтева простор на диску и пренос података, онда се дефинитивно пријавите за један од њихових планова. У супротном, нећете добити толику вредност за свој новац.
 • Бесплатни домен, промоција и резервне копије – Уз ИнМотион, нема потребе да се бринете око регистрације имена домена. Нећете морати да пронађете регистрара домена јер вам дозвољава да га региструјете на њиховој веб локацији. Такође, ако сте придошлица у ИнМотион-у, добијате домену бесплатно. Једном када се пријавите, дају вам могућност да одаберете један за своју веб локацију. Моћи ћете одмах да почнете да промовишете своју веб страницу захваљујући бесплатним кредитима које добијате уз сваки план. Платформе на којима можете оглашавати укључују Гоогле АдВордс, Иахоо и Бинг. Три странице које су заиста важне за оне који желе промовирати. И на крају, али не најмање битно, ИнМотион ће аутоматски креирати бесплатне сигурносне копије података на вашој веб локацији. Ово може бити врло корисно у случају да наиђете на проблеме и желите да ваши подаци буду у добром стању.
 • Свеобухватна корисничка подршка – Ово је једна од првих ствари коју бисте требали потражити код пружатеља услуга хостинга. Без добре корисничке подршке, ко зна шта ће се догодити ако ствари пођу по злу на вашој веб локацији. Посао пружаоца услуга је да буду паметни и да проблеме решавају што је брже могуће. Корисничка подршка једно је од јаких одлика ИнМотион хостинга. Увек су спремни да вам дају савет и да реше било које питање које се појави. Можете видети компаније које наводе да је њихов тим за подршку доступан 24 сата дневно, али то није увек тачно. Према прегледу, особље у ИнМотион-у је доиста доступно свакодневно путем ливе цхат-а, е-маила, форума веб локација и телефона. Имајте на уму да говоримо о релативно малој компанији. Када га упоредите са другим великим именима на тржишту, испада да овај није ни приближно тако велик. Због тога је тако велика ствар да они стално раде добар рад и пружају професионалну подршку. За оне који још не желе контактирати тим за подршку, на располагању је база знања са мноштвом водича, видео туторијала, често постављаних питања и чланака. Већина најчешћих проблема тамо је документована тако да корисници могу да пронађу брзо решење.
 • 2 високотехнолошка дата центра – Један од разлога зашто људи називају ИнМотион малом компанијом је тај што има само два дата центра, оба у САД-у. Њихови сервери опремљени су најсавременијим хардвером, што гарантује високе перформансе. Ако нисте предалеко од Сједињених Држава, веб страница ће се сигурно учитати муњевитом брзином. Иако се компанија није проширила за више од два датацентра, они се дефинитивно не стиде инвестирати у најновију технологију. Желе осигурати врхунско корисничко искуство за све који користе њихове услуге.
 • Сервери раде 99% времена – Поред корисничке подршке, продужење времена је друга ствар коју треба да проверите пре него што одаберете провајдера. Очигледно, што је мање времена за рад одређеног пружатеља услуга хостинга, то је боље за ваше пословање. У ствари, добро је за сваку врсту веб локација, јер гледаоци мрзе кад не могу да приступе веб локацији коју желе. На ИнМотион-у, сервери су покренути и раде 99% времена. Њихово особље их стално надгледа, пазећи да сваки сервер обезбеди максималан рад и такође спречи проблеме. Максимално повећавају продужење рада коришћењем издржљивих Цисцо компоненти, Линук оперативног система и Делл сервера. Ова имена говоре сама за себе, јер имају дугу историју у производњи врхунских машина и компоненти.
 • Заштита од нежељене поште и злонамјерног софтвера – Уз ИнМотион, више неће бити нежељене поште. Захваљујући бесплатном софтверу филтера за нежељену пошту, лако ћете пронаћи најважније поруке. Поред тога, у своје пакете укључују добро познати сигурносни софтвер: Патцхман и Суцури. Патцхман проналази и уклони злонамјерни софтвер, а такође осигурава да је све уредно ажурирано на серверу. Са друге стране, Суцури је одговоран за безбедносна упозорења, резервне копије, брзину веб локације и ДДоС нападе.
 • Хостинг са зеленом енергијом – Дата центрима је потребно пуно енергије, посебно ако желите да се врхунски хардвер ради на максималним перформансама. То обично значи загађење околине. Међутим, ова компанија производи енергију из обновљивих извора, пазећи да не остави угљенични траг као већина конкуренције. Хостовањем ваше веб странице у ИнМотион-у можете умањити штету нанесену околини.

Слабости ИнМотион хостинга

 • Скупи хостинг – Ако посетите званичну страницу ИнМотион хостинга, можете видети разне цене. Чини се да постоје јефтини планови и скупљи, као и код било ког другог добављача. Међутим, ако упоредите цене на тржишту, испада да ИнМотион уопће није јефтин. Њихове цијене су очигледно изнад просјека и не дозвољавају вам плаћање из мјесеца у мјесец. Једина позитивна ствар у томе је што вам дају 90 дана да откажете претплату. Започнете план, испробате све функције, тестирате корисничку подршку итд. Ако вам се чини да вам новац није довољан, једноставно се можете опростити и добити сав свој новац; једноставно. Нажалост, њихове цене су већ лош маркетинг за гледаоце на њиховим страницама, јер већина њих одлази одмах након што их виде.
 • Велике разлике у цени – Њихов план лансирања је толико ограничен да вас приморава да након кратког времена надоградите на следећи план. Ако желите расти путем интернета, неће вам дуго служити. Његове карактеристике могу бити моћне, али план је ограничен на највише 2 веб странице и 2 базе података. У овом случају би надоградња била прикладна ако би коштала само нешто више од вашег тренутног плана. Нажалост, постоји прилично велики јаз између цена. Да бисте надоградили, морате да имате знатно већи буџет него раније. Остали пружаоци вам пружају много више слободе чак и са најосновнијим плановима.
 • За почетак је потребно дуго – ИнМотион је прилично темељит када је у питању безбедност. Можда је зато потребно толико дуго да се успостави нови налог и, на крају, веб страница. Потребно је да прођете кроз безброј страница и образаца док не дођете до тачке када коначно можете брзо да покренете своју веб страницу. Ако се одлучите за регистрацију, припремите се за дуг поступак ручне активације.
 • Недостаци резервних копија – Бесплатна израда сигурносних копија на ИнМотион-у је одлична бесплатна функција и корисници који имају мале веб странице у потпуности су задовољни њоме. Проблем је у томе што како ваша веб локација расте, можете достићи ограничење где требате да платите ако желите да наставе прављење резервне копије ваше веб странице. Ако желите бесплатну сигурносну копију, задржите величину веб странице испод 10 ГБ. У супротном, то се сматра премиум услугом. Такође, немојте очекивати да ћете вратити податке старије од 4 месеца. ИнМотион аутоматски брише резервне копије старије од тога.

ХостГатор – Моћан пословни хостинг

ХостГатор је провајдер који нуди један од најразноврснијих репертоара хостинг планова. Њихови пакети нису само разноврсни, већ су врло моћни и јефтини. Они вам гарантују да ћете добити огромну вредност цене, чинећи њихове услуге апсолутно вредним свима.

Они непрестано раде сјајан посао у одржавању и покретању својих сервера у 99% времена. Што је тај број већи, то је мања шанса да Интернет предузећа изгубе потенцијалне купце. Они се сматрају стручњацима за разне врсте хостинг пакета, укључујући дељени, цлоуд, ВПС и наменски хостинг.

Заједнички хостинг често користе мале веб странице. Заснован је на серверима који су подељени у много мањих делова. Сваки део је налог на коме корисник може угостити своју веб локацију. Са дељеним хостингом, налог је везан за један сервер, док хостинг у облаку вам омогућава да се проширите коришћењем делова више од једног сервера.

Ови делови су практично злепљени заједно, што значи да се подаци ваше веб локације истовремено чувају на многим серверима. ХостГатор пружа изванредне алтернативе за хостинг за пословање путем Интернета. Ово је углавном због тога што у своја паковања укључују посебна решења која их воде даље у конкуренцији. Да видимо које су ове посебне понуде!

Прос & Против ХостГатор-а

Прос ХостГатор

 • Јефтини, потпуно представљени планови – ХостГатор тренутно има велику репутацију као јефтин хостинг провајдер. Сваки њихов план у потпуности вреди новца. Не желе да вас натерају да одаберете скупљи план. Погледајте само један од њихових најосновнијих планова, Баби план. Овим јефтиним планом већ добијате несмерену пропусност, неограничене домене и доста инсталација једним кликом. Ово је више него довољно ако желите да покренете веб страницу и успоставите чврсто присуство на мрежи. Ако идете корак даље, испада да њихов пословни план садржи неке премиум планове које други провајдери продају по много већој цени. Такође, морате пазити на попусте јер они нуде неке прилично велике на редовној основи. Цене су већ привлачне, али овде је ствар: новопечени купци добијају свој пакет за нижу цену у првој години претплате. ХостГатор вам даје слободу плаћања, што значи да ћете плаћати месечно, уместо годишње.
 • Корисна корисничка подршка – Постављање веб локације на новом хостинг рачуну можда није тако једноставно као што мислите; поготово ако то радите први пут. Међутим, можете бити сигурни да ХостГатор неће дозволити да то забрљате. Они су спремни да вас воде кроз цео процес пружањем професионалне подршке. Наравно, то можете и сами, али нема потребе. Они су више него жељни помоћи у брзим временима реаговања. Можете им веровати и поверљиве податке за пријаву. Једном када га пошаљете, они одмах почињу са радом и намештају вам све. Не желите да буде укључена корисничка подршка? Нема проблема. Ако то желите учинити сами, на њиховом веб мјесту налазе се корисни видео туторијали. Само их морате пратити корак по корак, а своје ћете задатке довршити ни у којем тренутку.
 • Поуздан продужетак – Као што смо већ споменули, продужење рада сервера је једно од јаких одлика ХостГатора. Уптиме је један од најважнијих аспеката веб хостинга, али многи велики провајдери се труде да одржи своје продужење времена изнад жељених 99%. Надгледање и инфраструктура сервера толико су добри у ХостГатору да је прилично лако удовољити својим клијентима добрим подацима о продуженом времену. Они минимизирају шансу да њихови сервери пропадну спречавајући проблеме пре него што чак и учине ефекат на своје сервере. Уз 99% продуженог времена, процијењени испади за ваше веб странице ће бити око 6 сати годишње, што у ствари није ништа. Поврх тога, чак је смањен и износ пријављених прекида рада сервера у последњих неколико година.
 • цПанел је спреман – Хостинг провајдери не могу порећи да је цПанел тренутно најпопуларнија контролна табла. Једноставан је и погодан за кориснике који прелазе са једног на другог. Не морају да уче нову платформу, уместо тога могу наставити да раде у истом окружењу и то је велика предност. цПанел осигурава да можете лако управљати позадином веб локације. Захваљујући популарности, из дана у дан на Интернету се појављују бројне корисне подуке, које пружају помоћ онима који немају искуства са употребом. ХостГатор је увек спреман за новопридошле кориснике који желе да пренесу податке својих веб локација од свог претходног провајдера. Једном када се пријавите, чека вас ФТП.
 • Заштита животне средине – Зелена енергија је тренутно популарна ствар код пружатеља услуга хостинга, али то ни мало не смањује њену важност. Увек је повољније пријавити се код провајдера који своје сервере напаја зеленом енергијом. ХостГатор је један од играча у игри који ову идеју цени. Они дају велики допринос када је у питању заштита животне средине од загађења. Коришћењем њихових услуга такође можете допринети бољем и чистијем окружењу. Уместо традиционалних дата центара, ХостГатор поседује много природних електрана које производе обновљиву енергију. Бескрајно је боље стварати енергију користећи вјетроелектране умјесто електрана на угаљ.
 • Огромна база знања – Компанија поздравља неискусне кориснике и пружа им прилику да се едукују. Имају огромну базу знања у којој можете пронаћи водиче о различитим стварима везаним за изградњу веб локација, хостинг и пословање на мрежи. Добијате висококвалитетни материјал који друге компаније обично продају за много новца. Све што требате је да отворите ХостГатор налог и да почнете да учите нове ствари бесплатно.

Против ХостГатор-а

 • Збуњујуће подешавање – Процес пријаве на ХостГатор је прилично једноставан, али много је теже поставити веб локацију. Прилично је збуњујуће доћи до тачке у којој су сви подаци ваше веб локације на њиховом серверу, спремни за увођење. Тешко ћете имати чак и ако користан материјал искористите на њиховој бази знања.
 • Недостатак сигурности – Да, ХостГатор вам пружа велику подршку ако вам је потребна помоћ око миграције веб локација или било шта друго током подешавања. Међутим, то не значи да нећете имати проблема. Чињеница је да ћете се често сусретати са проблемима код ове компаније што ће изгубити доста времена. Иако њихово особље решава већину проблема, многи од њих ће се понављати изнова и изнова. Са друге стране, добијате само резервне копије недељно уместо уобичајене дневне рутине коју нуде други провајдери. Они ријетко претражују злонамјерне уређаје, тако да ваши подаци неће бити заштићени као што бисте мислили. Ако вирус нападне вашу веб локацију у право време, то ће неизбежно нанети штету.
 • Најмањи број бесплатних – Они укључују неке додатке у своје хостинг пакете, али постоје и многе друге компаније које вам дају много више. ХостГатор се фокусира на пружању поузданог сервера и врхунског хостинг хостинга, али не толико на пружању додатне помоћи. Разлог за то су вероватно њихове јефтине цене. Ако желите приступачан хостинг, не добијате толико вредних бесплатних. Барем вам дају неколико једноставних алата који могу мало да појачају ваше присуство на мрежи. Укључују кредите за Гоогле АдВордс који можете да користите за промоцију своје веб локације у претраживачу. Они су издашнији уз гаранцију поврата новца од уобичајеног пружатеља услуга хостинга, омогућавајући вам повраћај новца ако откажете претплату у року од 45 дана.

ХостГатор или ИнМотион – који бисте требали да одаберете?

Можемо закључити да је ХостГатор провајдер на који се дефинитивно можете ослонити ако желите сталну продужницу, квалитетну подршку и високе перформансе. Они нуде повољне планове за блогере и друге појединце који желе да покрећу мале веб странице, док постоје и добро прилагођени пакети за компаније свих величина. Прилично свако може пронаћи план који одговара њиховим потребама.

Разлог зашто бисмо препоручили њихове планове за предузећа је тај што постоје неке снажне функције које су доступне у њиховим плановима за виши буџет. Ово су функције које вам могу помоћи да растете на мрежи и привучете више посетилаца на вашу веб локацију за кратко време. Само погледајте листу функција на њиховој веб локацији и биће очигледно зашто се овај провајдер тако препоручује предузећима.

Постоји пуно старијих купаца који су и даље задовољни услугом након што је годинама користе, а на разним мрежним форумима објављују позитивне критике. Сада, да упоредимо о ИнМотион Хостингу за поређење. Препоручујемо ИнМотион за оне којима је потребан брзорастући, поуздани хостинг провајдер који стално улаже у побољшање својих услуга. То је независна компанија која се изграђивала од нуле током многих година и непрестано стиче репутацију.

Без обзира на то што друге компаније раде, они имају другачији приступ и ствари схватају озбиљније. То можете приметити ако погледате њихову листу карактеристика. Нуде многобројне бесплатне хитове који вам помажу да на једноставан начин решите сложене проблеме. На крају крајева, ИнМотион не жели да се заглавиш и губиш време. Уместо тога, можете се усредсредити на ваше интернет пословање, док њихови алати воде рачуна о осталом.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map