ИнМотион Хостинг вс БлуеХост – Који је добављач хостинга најбољи?

инмотион-хостинг-вс-блуехост


Индустрија веб хостинга мења се сваког дана. Појављују се нове компаније које нуде узбудљиве нове могућности хостинга за веб локације са великим идејама попут оне коју планирате да правите. Кључ за осигуравање одабира правог је информисање.

Постоји огромна количина информација за све различите домаћине и може их бити тешко проћи, тако да ћемо погледати неколико компанија које нуде хостинг и видети како се слажу једно поред другог. У овом чланку ћемо упоређивати два најбоља хостинг провајдера: ИнМотион и БлуеХост.

Започнимо са кратким прегледом БлуеХоста.

БлуеХост – Лидер домаћина у индустрији

БлуеХост основао је Матт Хеатон 2003. године и они су једно од највећих имена веб хостинга данас. Заједно са сестринским компанијама; Хостмонстер, ФастДомаин и иПаге, они имају укупно преко 2 милиона домена.

Много се може рећи о БлуеХост-у, они су риба великог имена у живахном рибњаку. Па како да схватимо да ли су они у праву за нас? Па, погледајмо неке ствари које сматрам предностима и недостацима рада са БлуеХост-ом.

Прос за БлуеХост

БлуеХост нуди респектабилан низ функција са великим именима и могућностима подршке за све потребе клијента:

 • Већ 15 година БлуеХост је изградио име за себе као поуздану хостинг услугу. Нуде широк спектар квалитетних услуга по којима су познате. Имати велико име такође значи да постоји много информација о томе како је ова компанија у прошлости радила за друге. Погледајте шта други кажу о БлуеХост-у и погледајте да ли сами не можете доћи до закључка.
 • Добри ресурси за учење. Укрцавање нових корисника саставни је део добре хостинг компаније, а БлуеХост има фонт одличних ресурса за учење како би се нови корисници прилагодили услузи. БлуеХост такође користи стандардни цПанел и може вас научити важним вештинама које ће вам помоћи да наставите са веб страницом.
 • Посебне понуде. Као и свака добра хостинг компанија, БлуеХост има честе посебне понуде за попусте на њихове различите хостинг услуге. Погледајте и њихове сестринске компаније и видите да ли можете да остварите добре понуде.
 • Подршка муштеријама. Осигурање да ваши купци имају потребну подршку један је од најважнијих фактора за добру компанију за веб хостинг. Нарочито када тек почињете, ресурси подршке могу да учине или прекину ваше искуство хостинга. БлуеХост нуди 24-часовну подршку путем телефона, као и подршку за цхат уживо.
 • Гаранција поврата новца. БлуеХост нуди 30-дневну гаранцију поврата новца за своје услуге. Ако откажете хостинг услугу у року од 30 дана, добит ћете пуну накнаду за услуге хостинга. Ипак постоји неки фини отисак, па је добра идеја да то проверите њихове веб странице.
 • Ресурси са великим именима. Бити један од великих момака значи да БлуеХост има на располагању довољно ресурса да се заиста фокусира на задовољство купаца. Добра веб хостинг компанија је подједнако добра колико су задовољни и њихови купци, тако да је ово важан фактор.
 • Као што сам већ напоменуо, БлуеХост користи индустријски стандардни цПанел интерфејс и нуди велику базу знања за нове кориснике. ЦПанел интерфејс је надалеко познат по својој једноставности употребе, а ови фактори се комбинују да би БлуеХост постао веома пријатан за кориснике. Заиста атрактиван квалитет за новије програмере власника предузећа који се желе проширити на мрежи.
 • Одлична услуга. БлуеХост је провео 15 година оштрећи своје вештине да би вам донео најбоље услуге веб хостинга. На путу је дошло и до неких проблема, али репутација једног од водећих веб домаћина звучи истинито. Веб странице са хостовима БлуеХост врло су брзе, а распон доступних функција врло је прихватљив за распон цена и структуру.

Против БлуеХост-а

Очигледно, мора постојати нешто што БлуеХост не иде набоље. Ево неколико области у којима конкуренција има тенденцију да се мало повуче испред БлуеХост-а:

 • Иако БлуеХост нуди одличне брзине за свој распон цена и структуру функција, неке друге услуге имају тенденцију да их надмаше у овој категорији. БлуеХост је, међутим, веома искрен у својим услугама и транспарентно пружа тачне информације о спецификацијама свих својих сервера и функција.
 • БлуеХост има разумну структуру цена која има тенденцију да се стопи повољно у односу на своје конкуренте, али понекад може да пропадне. Неки планови и проширене функције су скупљи од сличних повластица из њихове конкуренције, а чини се да готово да плаћате за подршку и препознавање бренда, а не за функције.
 • Ограничени планови складиштења. За разлику од већине других хостинг компанија, БлуеХост не нуди неограничено чување података са својим плановима за хостинг. Иако су цене веома прихватљиве, ово је невјеројатан недостатак у поређењу с неким другим домаћинима са неограниченим могућностима.
 • Проблеми са великим именима. Имати препознатљив бренд може бити велика предност за компанију; привлачи пословање и гради поверење у ваше потенцијалне клијенте и инвеститоре. Ипак, постоје и неки проблеми повезани са великом компанијом. Ако сте велико име, можете да постанете мета цибер напада, као што смо видели у прошлости са БлуеХост-ом. Ово такође може донети велику разлику у нивоу контроле квалитета и квалитета услуге купцима.

За БлуеХост неки од недостатака могу изгледати попут огромних црвених застава, али у целини, они су солидна хостинг компанија чији робусни модел и широк спектар ресурса и функција чине их атрактивном опцијом за широк спектар веб локација.

Дакле, следећи наш план је да погледамо ИнМотион.

ИнМотион хостинг – стабилност & Прилагодљивост

ИнМотион је још један бренд великог имена, упоредив са БлуеХост. Повећали су своју корисничку базу на преко 300 000 домена од 2001. године и они износе велике тврдње о најбољим перформансама од свих хостинг компанија.

Као што се каже, многе од ових великих компанија могу да разговарају са својим брендовима и онда се распадну под озбиљним надзором. Погледајмо шта ИнМотион доноси на сто пре него што видимо како две компаније успоређују.

Прос за ИнМотион хостинг

 • Кориснички сервис. ИнМотион ставља велики нагласак на њихову корисничку подршку за њихов маркетинг. Они нуде подршку засновану на САД-у путем телефона, е-поште, карте или ливе цхат-а. Већина нас се бавила службом за кориснике и знамо како може изгледати да компаније не брину. Чини се да је ИнМотион вероватно посвећен раскривању ове идеје, а многи задовољни купци са задовољством пријављују одличну услугу са места подршке.
 • ИнМотион има 99.926% просјечног продуженог времена. То је на доњем крају најбољих просека, али је и даље врло добар просек. Њихова стварна дешавања су понекад била и боља од ове. Још један добар стандард за оцењивање је време до првог бајта (ТТФБ). Односно, колико времена треба серверу да одговори након што посетилац упути захтјев. ИнМотион је тестиран са основном веб страницом ВордПресс на дељеном хостинг програму око 0,528 секунди за ТТФБ.
 • ИнМотион нуди гаранцију поврата новца од 90 дана, што је знатно дуже од 30-дневне гаранције БлуеХоста. Ово може бити фактор искористивости или прекида за неке клијенте, посебно оне који желе да одустану од накнаде за целу годину одједном како би уштедјели нешто новца, а да не повећају свој фактор ризика.
 • Посебне понуде. Као и многе компаније у индустрији, ИнМотион има мноштво специјалних понуда и бесплатних функција на располагању. Увек је добра идеја да направите неко истраживање о томе шта нуди свака компанија у овом тренутку, да бисте видели да ли не можете да се договорите негде другде.
 • Бесплатно сигурносно копирање података. Поуздане сигурносне копије података врло су важан дио добре хостинг услуге, јер већина људи није превише вољна изгубити све своје податке. Резервне копије које је направио ИнМотион могу се бесплатно преузети, што је атрактивно у поређењу са неким другим компанијама које наплаћују да узму резервне копије података..
 • Бесплатна миграција веб локација. Ово је велики плус за људе који много скачу или који могу бити незадовољни компанијом домаћина коју су одабрали за своју веб страницу. ИнМотион нуди бесплатну услугу преноса веб страница са нултим застојем веб локације током обављања преноса.
 • Добра заједница подршке. Као друго велико име у индустрији, ИнМотион има верну заједницу клијената и следбеника који формирају чврсту базу знања и подршке за све који желе да започну с ИнМотион-ом. ИнМотион је такође један од ретких заиста независних брендова у индустрији, који им омогућава да се заиста фокусирају на своју заједницу клијената и задовољство корисничке подршке..
 • Као и БлуеХост, ИнМотион за свој интерфејс користи индустријски стандардни цПанел. Контролни панел је једноставан за употребу, а тамо је пуно информација и литературе о томе како га ефикасно користити. ИнМотион такође интегрише цПанел интерфејс директно у контролну таблу, што значи да вам неће требати посебни рачуни за пријаву за ваш цПанел и рачун за наплату.
 • БББ акредитација. За разлику од БлуеХост-а, ИнМотион Хостинг, Инц. је акредитован од Беттер Бусинесс Буреау-а од 2003. Они имају А + оцену, што значи да су постигли веома висок ниво у погледу перформанси услуге и задовољства купаца..

Слабости ИнМотион хостинга

 • Структура цена. Проналажење праве услуге по правој цени је назив игре овде. Нико не жели да плати више него што треба за услугу која можда и не вреди. ИнМотион има веома ниске рекламиране цене за своје планове, али ово су годишњи планови где бисте морали купити целу годину одједном. Они имају приступачне планове, али постоје опсежна ограничења о којима ћу даље расправљати.
 • Ограничења веб локација. Број дозвољених база података на вашој веб локацији одређује које ћете апликације моћи да покрећете и како ће уопште функционисати ваша веб локација. Број веб локација које можете да имате на једном домену такође је важно продајно место за многе хостинг услуге. ИнМотион, нажалост, поставља строга ограничења ових могућности, ограничавајући број веб локација и база података чак и са њиховим скупљим плановима.
 • Фокус на бренд. ИнМотион нуди широк спектар услуга специјализованих за различите типове веб локација. То може бити добро ако пронађете нешто што савршено одговара вашој веб локацији, али може представљати и бол ако не знате шта желите. Чак и ако знате шта желите, ако компанија шири фокус на толико много сервисних модела може створити проблеме неким клијентима који могу да добију више специјализоване пажње од више фокусиране компаније.
 • Спора верификација. ИнМотион води много рачуна о својој безбедности и захтева верификацију телефона за све нове клијенте. Не постоји могућност да моментално приступите свом налогу и може проћи дуго времена да се прође кроз поступак провере вашег идентитета. Неки купци су чак пријавили да морају да пошаљу слику своје личне карте. Иако је ово добра ствар за сигурност, то може представљати заокрет за многе потенцијалне клијенте.
 • Проблеми са великим именима. Као и БлуеХост, ИнМотион је позната компанија са великим бројем етаблираних клијената. Иако ово пружа бројне различите предности, то може претворити одређене аспекте пословања с компанијом у неоправдану главобољу.

Као што видите, има много тога да се размотри између две компаније. Обе имају различите предности и недостатке, а њихов учинак и репутација су врло упоредиви. Па, како бирамо који је прави за нас?

Како се слажу?

Одлука која је хостинг компанија боља може бити изазов. Постоји много различитих поена које треба покрити и свака компанија нуди знатно другачији спектар услуга и специјалних понуда. Заиста зависи од тога што тражите, али ако желимо детаљније погледати, можемо је поделити у три категорије: функционалност, подршка, и Цена.

Функционалност

Оба вебсајта се одликују импресивном статистиком о брзини и продуженом времену, неограниченим дисковним простором, бесплатним именом домена у трајању од једне године и повратом гаранције за њихову услугу. Гаранција ИнМотион-а је три пута дужа од БлуеХостс-а, иако се БлуеХост може похвалити водећим хардвером и продуженим временом.

Све у свему, чини се да БлуеХост има нешто бољи учинак, али разлика у цени и структура ће заправо учинити овај фактор. БлуеХост нуди бесплатан алат за прављење веб локација са шаблонима, заједно са бесплатним Цлоудфаре ЦДН-ом и безброј попуста у зависности од тога ко вас упућује на услугу. ИнМотион такође нуди низ бесплатних опција са својим планом хостинга, укључујући бесплатне грађевинске алате и шаблоне, бесплатне миграције, бесплатно ССД складиште, &ц.

Неограничена пропусност чак и на дисконтним плановима за ИнМотион чини је атрактивном у ниском ценовном рангу, иако БлуеХост сигурно нуди веће перформансе и могућности подршке са својим јефтинијим плановима.

Међутим, ИнМотион почиње да напредује када гледате скупље планове, међутим, када надоградње перформанси и функција имају тенденцију надмашити БлуеХост-ове док раст цена.

Подршка

Корисничка подршка и ресурси за учење које нуде компаније за гостовање неки су од најважнијих фактора за пуно купаца. Чак и ако не планирате да вам икада затреба корисничка подршка, расположиво знање и стручност у случају да наиђете на проблеме представља непроцењиву предност.

Обје компаније имају опсежне центре знања у којима нови корисници могу научити како ефикасно користити своје услуге хостинга, а обје компаније нуде својим клијентима подршку за ливе цхат. Док обе компаније нуде телефонску подршку, само БлуеХост нуди ову 24/7. С друге стране, ИнМотион такође нуди корисничку подршку путем система карата или Скипе позива.

ИнМотион је нешто мањи од БлуеХост-а, што показује и њихова посвећеност задовољству купаца. Иако се у поређењу са њиховим карактеристикама може мало недостајати, репутација корисничке подршке је феноменална. Тешко би вас пронашао неко ко је упорно разочаран могућностима подршке за ИнМотион.

Уз то, телефонска подршка компаније БлуеХост 24/7 може бити од велике користи оним купцима који не желе да прођу аутоматизовани систем услуга или карата да би добили подршку, а БлуеХост-ов тим стручњака за подршку такође има веома добру репутацију у решавању проблема..

На крају, то ће зависити од тога колико вам је подршка потребна и која врста. Обје компаније нуде врло поуздану корисничку подршку која би требала бити довољна да будете задовољни веб хостингом.

Цена

Као што видите, обе услуге нуде широк спектар функција и подршке. Ове разлике показују неке очигледне предности и недостатке, а један од најважнијих фактора за већину купаца биће Цена. Колико кошта свака услуга и како се цене упоређују?

 • БлуеХост нуди заједнички хостинг почев од 3,95 УСД месечно, ВПС хостинг од 19,99 УСД месечно и наменски сервер хостинг од 79,99 УСД месечно. Њихов опсег опција изгледа прилично ограничен, али њихови планови су врло разнолики и могу се ефикасно користити са широким спектром модела веб локација.
  • За људе који тек почињу, њихови заједнички планови вероватно су најбоља опклада, а крећу се од 3,95 УСД месечно (обично 7,99 УСД) за основни план са ограниченом ССД меморијом, поддоменама, складиштењем е-поште и без посебних понуда или функција. Плус план износи 5,95 УСД месечно (обично 10,99 УСД) и нуди неограничене веб странице, ССД складиште, поддомене и складиште е-поште. Плус план такође има 200 долара доступних маркетиншких понуда. Избор плус пакета тренутно такође износи 5,95 УСД месечно (обично 14,99 УСД) и нуди све функције неограничене са свим додатним пакетима и понудама.
 • У покрету нуди изузетно широк спектар опција са различитом цијеном, дизајниране да буду прилагођене ономе што треба вашој веб локацији. Њихови планови крећу се од 3,99 УСД месечно за основни дељени хостинг хостинг, па све до њихових наменских сервер планова који почињу од 95 УСД месечно
  • Њихово дељено пословно хостинг, које тренутно износи 50%, долази са бесплатном ССД меморијом, инсталирањем једним кликом са 400+ апликација и бесплатним доменом.
  • Они имају специјализовани ВордПресс хостинг од 4,99 долара месечно. Ови планови дизајнирани су тако да буду оптимизовани за веб локације са ВордПресс-ом и пружају одличне брзине и поузданост. Ово је оно што тражите ако желите да покренете ВордПресс страницу.
  • Друга занимљива опција имају пакет препродавача који је специјализован за оне који су заинтересовани за препродају домена. Они почињу од 13,99 УСД месечно и омогућавају вам да угостите своје клијенте и препродајете домене са неограниченим веб локацијама.

Као што можемо видети, распони цена за обе услуге су врло различити. ИнМотион има много свестранију структуру, са специјализованим плановима за ВордПресс или препродају домена. С друге стране, БлуеХост својим клијентима нуди неуспоредиве перформансе и огромну количину ресурса које могу користити у своју корист. БлуеХост планови су такође јефтинији.

На крају ће зависити од врсте веб странице коју желите да направите. Људи који тек почињу вероватно ће волети БлуеХост због његове једноставности, док ће се специјализовани клијенти вероватно одлучити за ИнМотион због његове свестраности и опција.

Пресуда: ИнМотион или БлуеХост?

Оба хостинг сервиса имају деценије поузданог сервиса под појасевима, а ниједан од њих није имао великих превида у свом послу. БлуеХост је веће име, и док то понекад може значити мању услугу и задовољство купаца, БлуеХост заиста иде ка плану када је у питању подршка њиховој клијентској бази..

Такође су перформансе прилично подједнаке, а ИнМотион је заиста привлачнија опција само ако тражите специјализовани план. Купци који гледају ове две компаније вероватно ће бити задовољни без обзира на то са чим иду, али увек је добра одлука да донесу информисану одлуку, а не журбу..

Имајући то у виду, значајно ће размислити о врсти веб локације коју желите да дизајнирате и како очекујете да различите функције обе услуге функционишу у вашу корист. Моја препорука је да погледате обе компаније независно, можда чак разговарате са представником и видите да ли можете да пронађете нешто што вам одговара..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map