ИнМотион Хостинг вс Хостингер – Који је хостинг провајдер најбољи?

01.06.2020
Упоређивање хостинга 'ИнМотион Хостинг вс Хостингер – Који је хостинг провајдер најбољи?
0 15 мин.

инмотион вс хостинг хостинг


Хостингер и ИнМотион Хостинг су две компаније које смо желели да упоређујемо дуже време. Сада је коначно дошло време и можемо вам објавити овај детаљни преглед предности и недостатака ова два. Међутим, нисмо овде да вам кажемо која је компанија боља.

Будући да је сваки пружатељ хостинг услуга другачији, овдје не можемо јасно прогласити побједника. Уместо тога, ту смо да вам помогнемо да одредите који је добављач бољи за ваше сопствене сврхе. На крају овог чланка моћи ћете лако да донесете избор на основу детаља које ћемо делити.

Разговараћемо о ценама, продуженом времену, корисничкој подршци, хардверу и бесплатним функцијама које можете добити претплатом. Иако је мања компанија на том пољу, ИнМотион пружа одличну корисничку подршку и перформансе засноване на најновијем хардверу.

Хостингер, с друге стране, има велику репутацију у пружању услуга једноставних за употребу на које се неискусни корисници могу пријавити. Иако су прилагођене почетницима, њихове услуге су такође поуздане и брзе у поређењу са индустријским стандардима. Без додатног дивљења, продрмајмо у детаље!

О ИнМотион хостингу

Обично постоји значајна разлика у мишљењу старијих корисника и новопридошлих када је реч о компанијама за веб хостинг. Ово дефинитивно није случај са ИнМотион-ом, јер они пружају прилично убедљиве хостинг пакете за обе групе клијената.

Увек су били добри у пажљивом испитивању потреба својих купаца. Компанија је у почетку била врло мала. 2001. године, два момка одлучила су посветити време раду у малом уреду. Имали су само један наменски сервер и телефон.

Њих двоје су се бринули за одржавање пружајући подршку својим купцима и водећи рачуна о целокупном послу. Иако су на серверу имали само неколико корисника на почетку, компанија је постала толико популарна да се хиљаде корисника данас пријавило на своје хостинг пакете.

ИнМотион пружа изврсну корисничку услугу, врхунски хардвер и много корисних функција у облику мрежног софтвера и апликација. Након скоро две деценије у индустрији, успели су да постану једна од најбољих хостинг компанија. Погледајмо шта ИнМотион чини тако великим конкурентом на тржишту веб хостинга.

За и против ИнМотион хостинга

Прос за ИнМотион

Без обавезе – У ИнМотион-у не морате одмах да се обавежете на хостинг пакет. Ако вам се то не допада, можете да вратите новац све док откажете претплату у року од 90 дана. У поређењу с осталим пружатељима услуга хостинга, можемо рећи да је њихова 90-дневна гаранција прилично издашна понуда. Већина других компанија даје вам 60 дана, али гаранције од 30 и 15 дана нису ретке.

Вредни хостинг пакети – ИнМотион се разликује од конкуренције нудећи неколико неограничених функција у сваком од својих пакета. Они укључују неограничен пренос и неограничено складиштење. Обе ове карактеристике су веома корисне за разне типове веб локација.

Ако су пренос података и простор на диску посебно важни за вашу веб локацију, сигурно ћете се задовољити планом ИнМотион хостинга. Провајдер укључује ове функције чак и у најосновнији план, омогућавајући вам да започнете са малим буџетом.

Корисни бесплатни производи – Провајдер је спреман да корисницима да много ствари бесплатно. Прво, добијате бесплатно име домена без обзира који хостинг пакет изаберете. Овај домен може се добити током регистрације или преноса веб локације.

Ово је сјајна вест, јер ће ваш домен бити основа ваше веб странице. Друго, добијате бесплатне кредите који се могу користити за промоцију ваше веб странице на мрежи. ИнМотион вам даје кредите за Бинг, Иахоо и Гоогле АдВордс, омогућавајући вам додатни промет из ових извора.

Али то није све! ИнМотион такође штити ваше податке аутоматизованим резервним копијама бесплатно. Кад ствари пођу по злу, лако се можете вратити на старију верзију података о веб локацији.

Стручна подршка – Не морате бити експерт да бисте купили хостинг пакет и изградили онлајн бренд. Међутим, сигурно вам је потребан искусан тим за корисничку подршку који вам има леђа. Иако ИнМотион пружа изванредну услугу, ствари у свету технологије могу бити прилично непредвидиве.

Њихова корисничка подршка спремна је да одговори да ли вам треба савет или брзо решење проблема на који сте наишли. До њих можете доћи преко различитих канала, укључујући телефон, чет уживо и е-пошту или испуњавањем обрасца на њиховој веб локацији.

ИнМотион је можда мањи од осталих врхунских компанија, али сигурно знају како да пруже изванредну корисничку подршку. Поврх свега, можете посетити њихову свеобухватну базу знања. Много корисних водича, често постављаних питања, видео туторијала и чланака доступно је корисницима који требају брзо решење.

Врхунски хардвер – Ако ваш веб хостинг провајдер користи најновију технологију за своје сервере, онда ће се ваша веб локација сигурно учитати муњевитом брзином. ИнМотион је једна од компанија које се нису стиделе инвестирати у хардвер високог квалитета.

Све се односи на брзину комуникације између сервера и ваше веб странице. Постоји још неколико фактора који одређују брзину учитавања, али ако хардвер није довољно моћан, ништа друго неће моћи да помогне ситуацији.

ИнМотион има само 2 дата центра, који можда не звуче убедљиво, али најмање та два су потпуно опремљена и потпуно поуздана.

99% продужења – Сервери на ИнМотион-у раде и раде више од 99% времена. Ово је пресудан фактор за предузећа, јер чак сат времена застоја може резултирати значајним губитком прихода за њих. У ствари, „хигх тиме“ или „поуздани продужетак“ су међу најтраженијим терминима када компаније желе да пронађу алтернативу за веб хостинг за своју веб локацију.

Њихови сервери су базирани на врхунској технологији. Користе Делл сервере са инсталираним Линук оперативним системом и инсталиране Цисцо компоненте. Ова три имена говоре сама за себе, јер би било штета да ове напредне технологије изневјере сервере.

Упркос тако поузданом хардверу, ИнМотион такође запошљава групу стручњака. Они обезбеђују непрекидно време рада за сервере и поправљају сваки проблем евентуално пре него што постану видљиви кориснику.

Сигурносни софтвер – ИнМотион вам даје филтер нежељене поште, што је једноставан, али веома ефикасан алат који вам може уштедети много времена. Уместо да ручно одаберете важне поруке е-поште међу обиљем нежељене поште, алатка их филтрира уместо вас како бисте јасно видели шта је важно у примљеној пошти.

Уз то, добијате две веома популарне безбедносне платформе укључујући Патцхман и Суцури. Патцхман, како само име каже, стално ажурира све, на тај начин спречавајући вашу веб локацију да буде рањива на нападе. Главни циљ оба софтвера је да заштити своје податке од злонамјерног софтвера и ДДоС напада, на начин да се међусобно допуњују у овим задацима..

Еколошки – Није ни чудо што је дата центрима потребно пуно енергије да би правилно функционисали. То обично значи да такве компаније остављају значајан траг угљеника, штетећи животној средини.

Данашња технологија нам омогућава да стварамо енергију из обновљивих извора и на тај начин је користимо за наш свакодневни живот, истовремено штитећи свет од загађења. Постао је све популарнији међу хостинг компанијама да користе зелену енергију.

ИнМотион, као једна од најсавременијих компанија у индустрији, такође је почео да користи зелену енергију, омогућавајући вам да смањите штету на планети тако што ћете се пријавити на један од њихових планова хостинга.

Против ИнМотион-а

Изнад просечне цене – Савјетујемо вам да пажљиво приступите цијенама на ИнМотион хостингу. Наравно, њихови основни планови могу се чинити приступачним, док постепено скалирају цене до најскупљих наменских сервера. Прилично сви провајдери следе исту шему.

Међутим, испоставило се да су, генерално, цене у ИнМотиону веће од просечних ако их упоредите са сличним пакетима које нуде друге компаније. Други разочаравајући фактор је то што не можете плаћати месечно, они желе да се обавежете најмање целу годину.

Њихова 90-дневна гаранција поврата новца ваша је једина шанса да безболно откажете претплату. Бројеви кажу да се потенцијални купци одлучују отићи након што погледају цене упркос издашној гаранцији.

Непотребна ограничења – Основни хостинг планови су прилично моћни на ИнМотион хостингу, али постоје одређена строга ограничења. План лансирања вам пружа оно најнеугодније ограничавањем количине веб локација које можете да имате на 2.

Иако су укључене и друге лепе функције, многи корисници и даље не могу расти даље само због овог ограничења. ИнМотион их у основи присиљава да надограде на скупљи план, који можда још није у складу са њиховим буџетом. Да не спомињемо да брзо можете пронаћи провајдера који вам омогућава покретање неограничених веб локација са основним пакетом.

Дуга подешавања и активирање – ИнМотион има необичну политику када је у питању подешавање и верификација веб локација. Ови задаци захтевају непотребно дуго времена да се заврше, док други провајдери дозвољавају да активирате свој налог и веб локацију много брже.

Строга резервна политика – Услуга аутоматске израде резервних копија коју пружа компанија у почетку је сјајна ствар, али може постати додатни трошак ако нисте пажљиви. Једном када величина података на вашој веб страници пређе ограничење од 10 ГБ, морате да платите резервне копије уместо да их бесплатно добијате.

Поврх тога, сигурносне копије нису доступне заувијек. Од тренутка креирања резервне копије, она је доступна 4 месеца пре него што се избрише. Једноставно не можете ићи даље уназад.

О Хостингеру

Хиљаде људи свакодневно се пријављују на Хостингер-ове планове, додавши до сада 29 милиона налога. Бројеви не лажу; овај провајдер сигурно пружа надпросечну услугу за своју циљану публику. Сада је једино што треба да сазнате да ли спадате у ту групу људи или не.

Можемо вам помоћи тако што ћете објединити све предности и мане пружаоца услуга. Према њиховој веб локацији, од њих добијате потпуно прилагођену, брзу и поуздану услугу уз врхунску сигурност, стручно особље за корисничку подршку и пуно бесплатних услуга.

Звучи добро, зар не? Међутим, према тим провајдерима увек морате бити мало скептични. Много пута ове услуге нису ни приближно тако добре као што тврде да јесу. Прво, погледајмо неке од најбољих функција које пружа Хостингер. Затим ћемо вам показати неке од потенцијалних пробијача уговора.

За и против Хостингера

Прос од Хостингера

Снажни сервери – Данас, ако желите да ваша веб локација буде успешна, треба да осигурате брза времена учитавања страница. Ако вам се веб локација захтева дуже од неколико секунди, можете се поздравити са већином својих посетилаца.

Срећом, Хостингер осигурава брзу повезаност са својим врхунским серверима и инфраструктуром. Основали су центре података у Европи, САД-у и Азији, чиме су њихове услуге доступне широм света. Њихова опрема корисницима може гарантовати 1000 Мбпс везу.

Чак и ако користите захтјевну тему за своју веб страницу, вјероватно неће требати више од једне секунде да се учита. Ако вам је брзина један од приоритета, не можете погријешити с Хостингером.

Корисник – Услуге хостинга могу бити прилично компликоване понекад, посебно за неискусног корисника. Главни фокус Хостингера је учинити почетницима мање фрустрирајућим да користе услугу хостинга. Осигурали су да недостатак искуства неће представљати проблем за све који се желе регистровати на своје услуге.

Управљачка плоча на Хостингеру је мало другачија. Користи минималистички, шарени дизајн с изгледом којим се лако креће. Свака опција има мали опис написан на њој у случају да одмах не схватите шта ради.

Унутар овог паметног контролног панела можете пронаћи све алате и опције које су вам потребне за управљање веб страницом и хостинг налогом. Ништа није скривено или тешко пронаћи, све можете достићи са неколико кликова.

Сигурност и приватност изван ССЛ-а – То више није тако велика ствар када хостинг провајдер нуди бесплатан ССЛ заједно са својим плановима. Толико је важно да на вашем вебсајту инсталирате ССЛ да чак и без њега не би требало да размишљате о покретању.

Потребно вам је више од ССЛ-а да бисте били потпуно безбедни на Интернету. Хостингер осигурава да постоје неке додатне мере безбедности на делу које штите податке ваше веб локације. Без обзира који план изабрали, добијате сигурносну платформу Битниња која вам нуди мноштво корисних функција.

Константно вас штити од ДДоС напада, злонамјерног софтвера, грубе силе и свих врста других напада које можете добити од хакера. Поред тога, добили сте СпамАссассин, филтер нежељене поште који уклања е-поруке које бисте ионако премјестили у смеће. Још једна ствар која доказује да Хостингер озбиљно узима безбедност је њихов бесплатан сервис сигурносних копија.

Бесплатни градитељ веб страница – Хостингер има велику предност у односу на многе друге провајдере са својим градитељем веб локација. Не само да добијате поуздан и моћан план за веб хостинг, већ ћете бити у могућности и да изградите веб локацију. Није основна вештачка веб локација, већ она која изгледа заиста професионално.

Крајњи резултат биће јединствена веб локација, не једна од оних које људи масовно производе са другим платформама. Постоји широк спектар предложака веб локација за избор са обиљем могућности прилагођавања у свакој од њих.

Након што завршите потпуно нови веб сајт, Хостингер ће вам понудити могућност да бесплатно региструјете име домена за то. Морате одабрати пословни или премиум план да бисте добили бесплатан домен.

Импресивна база знања – Хостингер је вољан делити знање и пружити својим корисницима брзе поправке и објашњења везана за веб локације и хостинг уопште. Због тога су створили сопствену базу знања где лако можете пронаћи теме које вас занимају помоћу траке за претрагу.

Бројни видео туторијали, водичи и корисни чланци доступни су за сваког корисника. То је сјајна прилика да они који немају искуства у веб хостингу брзо науче ствари. Можете чак да употребите њихов ливе цхат као базу знања. Њихово особље за подршку је обучено за комуникацију са клијентима као наставници.

Приступачни планови – На Хостингеру можете пронаћи прилично моћне планове за хостинг, чак и ако имате јак буџет. Ако га упоредите са неким другим врхунским хостинг провајдерима у игри, испада да су њихове цене прилично ниске. Уз то, добијате пуно бесплатних функција уз сваки од њихових планова.

Сада смо свесни чињенице да постоји неколико тактика у акцији због којих ћете платити мало више, али то је приличан случај са сваком компанијом. Они желе да прикажу најмање могућих информација о својим пакетима како би се људи што брже пријављивали.

Корисни алати за е-пошту – То може изгледати као мали бонус, али пакет алата за е-пошту може бити од велике користи за интернет пословање. Било који Хостингер план осим најосновнијег даје вам неограничене налоге за е-пошту без потребе за додатним плаћањем.

Ако направите Хостингер налог, моћи ћете да се пријавите и управљате својим рачуном е-поште кад год будете. Ако радите са тимом, такође можете да дате приступ сваком од чланова. Добијате врло корисне алате заједно са рачунима е-поште, укључујући аутоматске одговоре, филтер нежељене поште и софтвер за прослеђивање е-поште.

Изузетно продужење рада – Једна од ствари у којој пружатељ услуга хостинга треба да буде заиста добар јесте одржавање веб странице на мрежи без прекида. У веб хостингу постоји много ствари које могу поћи по злу и у хардверу и у софтверу.

Хостингер има одличне перформансе захваљујући врхунском хардверу и његовој способности да спречи проблеме пре него што постану видљиви корисницима. Они гарантују да ваша веб локација неће имати више од неколико сати станке месечно, што је више од 99,9% продуженог времена.

Против Хостингера

Превише заузета корисничка подршка – Хостингер захтева да се пријавите на свој налог ако се желите повезати са њиховом корисничком подршком путем ливе цхат-а. То понекад може бити прилично неугодно. Њихов тим за подршку чине стручњаци са великим искуством у својој области. Такође су добри у решавању проблема и давању савета.

Слаба страна овде је да требате да сачекате много времена док не добијете ту квалитетну подршку. Једном када коначно стигну до вас, можда ће вас замолити да причекате још мало док не пронађу члана тима или ресурса који је у потпуности погодан вашој тренутној ситуацији.

Нема цПанела – Желели су нешто једноставно, што их је довело до одлуке да се ослободе цПанела и понуде своју контролну таблу. Ово може бити лоша вест за оне кориснике који су се већ навикли на цПанел и сада морају да поново науче како да се крећу кроз нову платформу.

Све у свему, њихова верзија је прилично једноставна и неразумљива, али ипак, постоји разлог зашто је цПанел толико популаран међу хостинг провајдерима. Постоје и искуснији корисници који су навикли на компликоване задатке и може им сметати ако раде са тако поједностављеном контролном таблом.

Непријатни трикови са ценама – Међу хостинг провајдерима је уобичајено да примене неколико трикова и увере клијенте да имају јефтине цене, а затим на крају траже још. Хостингер дефинитивно није изузетак, тако да би требали бити спремни за додатне трошкове ако се желите придружити.

Трошкови обнове ће бити, али можете добити пристојну цену ако се пријавите на пуну годину или више. Уосталом, цене су прилично приступачне ако се одлучите тамо дугорочно угостити. Још једна од недостатака је то што не постоје планови из месеца у месец.

Закључак: Хостингер или ИнМотион хостинг?

ИнМотион је можда једна од мањих компанија на врху ранг листе, али је дефинитивно брзорастућа. Сваки проблем схватају озбиљно и труде се да што боље задовоље своје купце. Нажалост, такав став није толико чест код пружатеља веб хостинга. Уз то, добијате обиље бесплатних ствари без обзира на план хостинга на који се пријавите.

Компанија вам даје 90-дневну гаранцију поврата новца, што је пуно времена да испробате њихове услуге и утврдите да ли сте задовољни или не. ИнМотион је током дана почео пружати услуге са једним наменским сервером. Данас је то потпуно независна компанија која се из дана у дан побољшава.

Хостингер се топло препоручује почетницима који желе да успоставе онлајн присуство и изграде јак бренд. Њихове услуге су једноставне за кориснике, брзе и уз сваки пакет добијате широк спектар додатака. Ако сте спремни за додатне трошкове који би вам се могли догодити, Хостингер је изванредан избор. Сада је на вама само да одредите који вам даје већу вредност!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector