ВПЕнгине вс Цлоудваис – Који је управљани ВордПресс домаћин најбољи?

01.06.2020
Упоређивање хостинга 'ВПЕнгине вс Цлоудваис – Који је управљани ВордПресс домаћин најбољи?
0 15 мин.

впенгине-вс-цлоудваис


При тражењу веб домаћина често можемо бити претрпани свим услугама које су вани. Нарочито када први пут започињемо или скалирамо, смишљамо са којом компанијом да кренемо за ваше веб хостинг може бити ноћна мора.

Важно је да се решите свих блиставих маркетинга и усредсређено погледате шта треба ваша веб локација и како вам разне компаније могу помоћи да испуните те потребе. У том циљу, требаће нам добар начин да разбијемо основе и прилагодимо се проблему у комадима величине угриза.

Да бисмо добили овакав облик величине залогаја на шта се морамо фокусирати, данас ћемо размотрити две компаније за хостовање и како се слажу једно поред другог. Пролазак кроз овај процес са различитих веб локација одличан је начин да се упознате са индустријом и заиста видите шта свака компанија може да понуди.

За данас ћемо гледати две услуге хостинга усмерене на ВордПресс; ВПЕнгине и Цлоудваис. Ове двије странице нуде веома добро прихваћене и познате услуге, обје с јединственим приступом овој конкретној ниши. Иако обе ове странице имају много тога за понудити, посебно у погледу ВордПресс функционалности, дефинитивно обоје имају неке области којима је потребно и побољшање..

Да бисте започели, прећи ћемо на ВПЕнгине, ко су и шта су.

Шта је ВПЕнгине?

Данас софтвер ВордПресс покреће мноштво веб локација. Сходно томе, многи домаћини су одлучили да своје услуге фокусирају на пружање оптимизованих ВордПресс хостинг услуга, дизајнираних тако да савршено функционишу са инсталирањем и додацима ВордПресс-а. ВПЕнгине је један од водећих домаћина усмерених на ВордПресс.

Према веб локацији ВПЕнгине, 30% свих веб локација на целом Интернету је направљено помоћу ВордПресс-а. Поврх тога, 27% од првих 10.000 локација у саобраћају покреће и ВордПресс. Ови бројеви заиста воде кући стварност одрживости ВордПресс-а као платформе садржаја, а добро смештене ВордПресс веб локације могу бити велика предност за одређене типове веб локација.

ВПЕнгине-ови различити планови нуде широк спектар статистика и услуга оријентисаних на ВордПресс, а они пружају стручну разину корисничке подршке и једноставности коришћења, што их чини врло атрактивном опцијом за новорођенче, а истовремено имају снагу потребну за испуњавање потреба већих веб локација.

Погледајмо неке од различитих предности које ВПЕнгине може да понуди.

Прос за ВПЕнгине

 • ВордПресс оптимизација. ВордПресс је моћан алат који може да направи веб перформансе веб локација са пуно функција и могућности хостинга садржаја. Како би ваш ВордПресс сајт успео да постигне максималну ефикасност, ВПЕнгине хардвер и комплети функција дизајнирани су за напајање чак и најтежих ВордПресс инсталација. Добро је имати на уму и њихове опције планова заснованих на ВПС-у, јер то додаје велику количину свестраности структури цена и могућности скалирања ВПЕнгине-а.
 • Теме за СтудиоПресс. Постоји мноштво премиум тема, укључујући и теме које одговарају мобилним уређајима, доступне преко СтудиоПресс-а. Употреба ових тема са ваше веб локације ће вам пружити лако примењиву функционалну и естетску предност у односу на остале дизајнере који морају да креирају сопствене теме или додају додатни износ путем друге услуге. Многе од ових СтудиоПресс тема долазе са уграђеним СЕО и безбедносним функцијама.
 • Процена спремности. ВПЕнгине има на располагању тим стручњака који је спреман да изврши процене на вашој веб локацији како би се уверили у облик брода пре него што кренете уживо. Ово може бити велика атракција за људе који тек почињу или који имају тенденцију да много експериментишу са својим дизајном и функцијама веб локација. Сами тестови се изводе тестирањем компатибилности са кодом и постављањем места.
 • ВПЕнгине има много садржаја који су географски усмерјени према одређеним географским областима. Ово вам омогућава да прилагодите начин на који се људи из различитих делова света баве вашим садржајем, омогућавајући вам да лако приступите невероватној количини читалаца помоћу функције веб локације..
 • Подршка муштеријама. Подршка за ВПЕнгине има одличне прегледе купаца и доступна је путем 24/7 подршке за телефон и ливе цхат. Они такође нуде велику библиотеку средстава за учење дизајниране да прибаве нове веб дизајнере и искусне ветеране подједнако навикнуте на додатке и услуге.
 • Глобално присуство. Са серверима са седиштем у САД, Европи, Блиском Истоку, Азији и Африци, ВПЕнгине је способан да понуди задивљујуће брзине и приступачност сервера без обзира на то где се налазите у свету. Имати ову врсту глобалне присутности значи да ће ВПЕнгине увек бити у могућности да вам пружи најбоље перформансе на тржишту на којем сте присутни и активни.
 • Широк спектар партнерстава. ВПЕнгине је удружен са широким спектром других услуга и нуди безброј иновација као резултат. Њихови различити партнери укључују Амазон Веб Сервицес, Гоогле Цлоуд и друге. Сав њихов садржај који се пружа путем партнерства оптимизован је за употребу са ВордПресс-ом и пружа мноштво додатних функција са којима се многи конкуренти не могу поредити.

Очигледно је да се много воли о услугама ВПЕнгине-а. Имају одличну корисничку подршку, укрцавање ресурса и глобално присуство које у основи гарантује добре перформансе и смисла за ваше географско тржиште.

Њихова структура цијена је такође врло разнолика, али на то ћемо доћи у трену. Очигледно је да постоје неки други начини на који се ВПЕнгине не повољно слаже са конкуренцијом и не би било добро доносити одлуке без заокруживања нашег истраживања.

У том циљу, погледајмо начине на који ВПЕнгине има тенденцију да пропадне.

Против ВПЕнгине-а

 • Мање свестран од неких конкурената. ВПЕнгине нуди широк спектар планова специјализованих за употребу са ВордПресс-ом. Иако их ово чини врло свестраним и скалабилним за веб локације са ВордПресс-ом, њихова функционалност није толико привлачна за веб локације које неће користити ВордПресс платформу. Будући да су обе веб странице које данас гледамо усмерене на оптимизацију ВордПресс-а, ово није мало, али још увек је добро имати на уму да идете напред.
 • Будући да ВПЕнгине нуди тако широк спектар функција, понекад кроз партнерство са другим сервисима, на неки од њихових интерфејса и функција може се мало тешко навикнути. Иако је систем дизајниран тако да се лако користи, још увек постоје његови аспекти за које ће требати мало времена да се научи како да се ефикасно користи.
 • Нека ограничења. Како би понудио најбоље брзине и продужење рада на тржишту, ВПЕнгине поставља мала ограничења за различите инсталације и додатке које можете користити за своју ВордПресс локацију. Иако је ово прилично стандардно и омогућава ВПЕнгине-у да нуди ону врхунску ВордПресс оптимизацију по којој су познати, ипак је разочаравајуће када радите са тако потенцијално свестраном платформом.

За снажан ВордПресс хостинг са глобалним присуством и повољним ценама, ВПЕнгине је веома конкурентна опција. Без обзира да ли сте нови и желите да почнете са коришћењем својих заједничких планова или ветеран који жели да повећа своје присуство на мрежи, ВПЕнгине има пуно ресурса и функција које ће вам требати да вам помогну на путу.

Њихови недостаци нису ни превише проклети. Већина њих је прилично стандардна када је у питању услуга хостинга заснована на ВордПресс-у. Уз то, нећемо заиста разумети како се ове предности и недостаци слажу са конкуренцијом док не погледамо следећу компанију на листи.

За наш следећи поглед ући ћемо у Цлоудваис и у чему се разликују од осталих услуга на хостинг тржишту.

Шта је Цлоудваис?

Цлоудваис је лако управљана платформа за хостинг у облаку. Омогућавају управљану конзолу за хостинг веб локација на цлоуд серверима. Иако пружају широк спектар услуга, усредсређени су на ВордПресс хостинг. Њихов јединствени модел такође им даје и неколико других предности.

Њихову стварну облачну инфраструктуру пружају треће стране као што су ДигиталОцеан, Вултр, Амазон и Гоогле. Они такође нуде бесплатну миграцију на своју платформу како би добили свој тим стручњака који управљају вашим сервером и управљањем сигурношћу, док се ви фокусирате на делове веб локације који су важни за вашу доњу линију.

Још једна јединствена карактеристика Цлоудваис-а је њихова исплативост цена. Они заправо имају уговоре по сату који вам омогућавају да плаћате њихове услуге до сат времена, тако да никада не плаћате за услуге које не завршите са коришћењем. Постоје и неке друге занимљиве ценовне карактеристике, али до њих можемо доћи у трену.

За сада, кренимо са разгледањем различитих предности које нам Цлоудваис може пружити.

Прос од Цлоудваис-а

 • 5 различитих цлоуд хостинг услуга. Цлоудваис-ово гостовање је у ствари обезбеђено избором једне од пет трећих компанија. Компаније укључују ДигиталОцеан, Линоде, Вултр, Амазон Веб Сервицес и Гоогле Цлоуд Платформ. Понуда услуга различитих добављача омогућава Цлоудваис-у да пружи сјајне безбедносне функције и функције управљања сервером, једноставне интерфејсе и одличну корисничку подршку на основу које услуге облака одлучите да идете.
 • Једноставан за коришћење. Поред обимне базе знања и блога који детаљно описује додатке и услуге, Цлоудваис поседује и интуитиван и једноставан за употребу кориснички интерфејс који је лако одабрати чак и за неискусне веб дизајнере. Ово је леп додир ако сте нови или мање искусни када је реч о хостинг услугама.
 • Подршка муштеријама. Цлоудваис пружа добро прегледану корисничку услугу путем 24/7 ливе телефона или цхата. Иако су ове опције прилично стандардне за већину хостинг услуга које вреде сол, ипак је уверљиво знати да ћете имати приступ компетентној корисничкој подршци кроз пут који одаберете.
 • Брзи сервери. Будући да стварне услуге хостинга у облаку Цлоудваис-а пружају неки од водећих трећих провајдера хостинга облака, на располагању су им врло моћни сервери. Будући да се могу фокусирати на управљачку и корисничку интерфејс своје услуге, вањски хостинг у облаку је муњевит и обавља одличан посао да будете ажурни и конкурентни.
 • Бесплатни ССЛ сертификати. Као прилично стандардна безбедносна функција, Цлоудваис нуди бесплатне ССЛ сертификате за веб локације које се налазе на њиховој платформи. Ово је леп додир, чак и ако је прилично стандардна функција. ССЛ сертификати од суштинског су значаја за сигурност вашег вебсајта и увек је лепо ставити све ове ствари на једно место уместо да пролазите кроз треће стране.
 • Бесплатан ВордПресс додатак за кеширање. Цлоудваис има уграђени додатак за кеширање који функционише Лак и пружа могућности кеширања претраживача. Ово вам омогућава да кеширате своју веб локацију без одласка другом трећем лицу за ваше услуге кеширања. Такође можете да контролишете опције кеширања на плочи поставки ВордПресс-а.
 • Планови са платишем. Цлоудваис нуди плати за плаћање који наплаћује за сат сервера. Ово функционише мало другачије него сатно наплаћивање у реалном времену, а веб локације које користе више ресурса коштат ће више по сату него на плану дужег ангажовања. Ово је још увек добра опција за мање веб локације, а систем је изненађујуће одржив за веће веб локације које не користе пуно тешких додатака.
 • Бесплатна реклама. Цлоудваис нуди бесплатно 30-дневно пробно раздобље својих услуга. Ово се мало разликује од типичне гаранције поврата новца од 30 дана коју већина компанија нуди, тако да не морате одлагати новац и нема шансе да вам се наплати за неповратне услуге. Неће вам требати ни кредитна картица да бисте се пријавили.
 • Провизија за препоруку корисника. Цлоудваис нуди партнерски програм који омогућава корисницима да сакупљају провизије за упућивање нових купаца на услугу. Ваше време вероватно можете боље потрошити на дизајнирање или управљање веб страницама и пословањем, али ово је мали згодан трик који се истиче.
 • Једноставно аутоматско ажурирање. Цлоудваис вам омогућава да лако закажете аутоматско ажурирање свог ВордПресс софтвера. Ово је добра функција као део њихове „управљане“ налепнице за хостинг у облаку и олакшава ажурирање веб локације.
 • Неограничене апликације на било којем плану. Сви планови које нуди Цлоудваис нуде неограничене апликације заједно са вашом ВордПресс инсталацијом. Ово је сјајно за људе који желе да покрећу веб странице са широким распоном функција заснованих на апликацијама. Додатне апликације користиће додатне ресурсе, а ово је важно имати на уму ако размишљате о њиховој структури плаћања.
 • Бесплатна миграција. Као и сваки добар веб домаћин, Цлоудваис нуди бесплатну миграцију ваше веб локације на њихову хостинг платформу. Ово је још једна карактеристика која се поприлично стандардно користи код било ког реномираног хостинг плана и више је маркетиншки трик него стварна функција. Ипак, лепо је избегавати плаћање из сопственог џепа за миграцију сајта ако не морате.

Много тога се свиђа Цлоудваис-у, а они имају јединствен приступ пружању одличних услуга заснованих на облаку. Њихове услуге раде сјајно за веб локације са ВордПресс-ом, али нису ограничене у тој ниши као специјализовани сервис попут ВПЕнгине.

Очигледно је да паметни веб дизајнер може одлично искористити Цлоудваис-ове услуге, али ипак је важно да пређете преко неких њихових недостатака пре него што наставимо са нашим разматрањима. У наставку ћемо размотрити неке недостатке који иду заједно са Цлоудваис-ом.

Против Цлоудваис-а

 • Нема регистрације домена. Иако Цлоудваис пружа одличне услуге управљања хостингом у облаку путем различитих компанија за хостинг у облаку трећих страна, оне не пружају регистрацију за имена ваших домена. Морате да региструјете свој домен преко друге компаније, што може бити повлачење ако сте навикли да ову услугу добијате од своје хостинг компаније.
 • Нема хостинга путем е-поште. Поред недостатка регистрације домена, Цлоудваис такође не пружа адресе е-поште и услуге хостинга. Све ове врсте имају смисла када размишљате о начину на који се рукује њиховим облаком, али и даље може бити разочаравајуће ако сте навикли да све ове услуге добијате на једном месту.
 • Подршка је тешко доступна. Иако је Цлоудваис добро прегледао корисничку подршку с различитим начинима, постоје извештаји о спорим временима одзива путем телефона или путем ливе цхат-а. То је незгодно, али то је прилично чест недостатак, чак и међу компанијама са одличном репутацијом за корисничку услугу.

Баш као код ВПЕнгине-а, ни ови недостаци нису ништа превелики. Међутим, још увек је важно имати на уму, поготово док напредујемо у завршној фази наше одлуке.

Даље ћемо раставити ове две компаније и гледати како се конкретно упоређују у три различите категорије. Погледаћемо како функционишу ове две компаније функционалност, подршка, и Цена.

Поређење функционалности

И ВПЕнгине и Цлоудваис пружају одличну подршку за веб локације засноване на ВордПресс-у и довољно су свестране за подједнако мале и велике веб локације. ВПЕнгине функционалност је мало ограниченија, по томе што је много више оријентисана на веб локације са седиштем у ВордПресс-у. Цлоудваис-ово хостинг је такође мало јединствено, са хостингом трећих страна у облаку.

Све у свему, обе веб странице имају глобално присуство и упоредиву функционалност када се гледају искључиво њихове ВордПресс могућности. Цлоудваис има неколико додатних занимљивих бесплатних садржаја као што су њихов покусни програм и додатак за предмеморирање. Иако можда немају исту библиотеку средстава за учење као ВПЕнгине, чини се да је Цлоудваис и даље веома јака опција за нове и мање клијенте.

Сама функционалност је помало нејасна без гледања на цену, па ћемо се вратити на све ово и погледајте сада како ове две компаније решавају подршку.

Поређење подршке

Обе компаније су добро прегледале корисничку подршку. Будући да Цлоудваис пружа услуге управљања преко хостинга преко трећих страна, то може бити мало компликовано и чешће можете користити корисничку подршку. Као што је речено, њихов управљани модел хостинга поједностављује много техничких аспеката управљања и безбедности сервера.

ВПЕнгине с друге стране нуди корисничку подршку истим путевима и има врло упоредиву репутацију по ефикасности њиховог тима за подршку. Ово је још увек мало тешко судити, јер су обе компаније одлично примиле тимове подршке, али малу репутацију за споро време реаговања.

Поређење цена

Ово је тренутак извођења или прекида за многе купце. Без гледања цене, немогуће је заиста проценити колико је одређена хостинг услуга ефикасна. Структура цена Цлоудваис-а прилично је сложена, јер нуде своје услуге у облаку преко низа компанија трећих компанија, али ипак ћемо упоредити свеобухватан резиме цена цена обе компаније..

 • ВПЕнгине онуди „стартуп“ планове од 35 УСД месечно, „раст“ планове од 115 УСД месечно, „скали“ планови од 290 долара месечно и прилагођене планове за људе којима је потребно још већег обима и поузданости.
  • Цене могу изгледати помало стрме у поређењу с Блуехостовим, али функционалност је много свестранија. „Стартуп“ план вам омогућава 25.000 посета, 10ГБ складиштења, 50ГБ месечне пропусности и 1 веб локацију. Такође садржи оквир Генесис Фрамеворк, теме СтудиоПресс и опције подршке које сам раније споменуо.
  • План раста повећава ово до 100.000 посета, 20ГБ складиштења, 200ГБ месечне пропусности и 5 места.
  • План „скале“ је огромних 290 долара месечно и укључује 400.000 посета, складиште 30ГБ, 400ГБ пропусне ширине и 15 веб локација.
  • Они такође имају „прилагођени“ план за људе којима је потребна много моћнија веб локација. Ово нагомилава посете у милионима, складиштење у 1ТБ подручју, пропусни опсег изнад 400ГБ месечно и до 25 веб локација.
 • Цлоудваис дјелује мало другачије и има различите структуре цијена засноване на хостинг услузи треће стране коју на крају одаберете. Компаније које нуде Цлоуд хостинг преко Цлоудваис-а укључују ДигиталОцеан, Линоде, Вултр, Амазон Веб Сервицес и Гоогле Цлоуд Платформ.
  • Распон цена и могућности ових различитих сервиса варирају. Најјефтинији је ДигиталОцеан, а најскупљи је Амазон Веб Сервицес.
  • За ДигиталОцеан планови почињу од 10 УСД месечно (0,0139 УСД на сат) и укључују 1 ГБ РАМ-а, 1 језграни процесор, 25 ГБ простора за складиштење и 1ТБ пропусне ширине..
  • Ови се планови крећу све до 1035 УСД месечно (1,4375 УСД на сат), што вам купује 192 ГБ Рама, 32 језгреног процесора, 3840 ГБ простора за складиштење и 12 ТБ пропусне ширине..

За Амазон планови почињу од 34,91 УСД месечно (0,0485 на сат), што вам омогућава 1,75 ГБ РАМ-а, 1вЦПУ процесор, 4 ГБ простора за складиштење и 2 ГБ пропусне ширине..

 • Ови се планови крећу све до 3058,26 долара месечно (2,2246 долара на сат), што укључује 256 ГБ РАМ-а, 64вЦПУ процесор, 4 ГБ простора за похрану и 2 ГБ пропусне ширине..

Опћенито, распони цијена су много различитији код Цлоудваис-а, а има и занимљивих ситница. Вероватно сте приметили да ДигиталОцеан планови нуде далеко супериорну меморију и пропусност, али важно је имати на уму да су ово почетне цене за ове планове, а додатни простор или пропусни опсег могу се купити и.

Завршавање

На крају, чини се да је ВПЕнгине вероватно боља опција за почетнике и мање веб локације, због њихових цена и лакоће употребе. Ако сте већег обима, Цлоудваис има безумну количину опција у свим својим плановима и пуно добрих функција подршке које ће вам помоћи да смањите и управљате веб ресурсима.

Као и увек, ако имате коментаре или желите да истакнете нешто што смо пропустили, јавите нам!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector