Kaj je gostovanje več domen in spletnih strani?

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kaj je gostovanje več domen in spletnih strani?
0 8 мин.

kaj-koliko-je-več-domena-gostovanje spletnega mesta


Ali iščete spletno gostovanje za novo zgrajeno spletno mesto? Ali celo več? V tem primeru ste prispeli do prave spletne objave. Zakaj? Ker bomo v tem članku pogledali, kako je mogoče učinkovito in razumno gostovati na več kot enem spletnem mestu.

Najprej boste ugotovili, kaj pomeni gostovanje na več kot enem spletnem mestu ali domeni z uporabo skupnega načrta gostovanja. Ko to veste, bomo nadaljevali in podrobneje predstavili tri najboljša podjetja za gostovanje, ki ponujajo gostovanje za več spletnih mest.

Kaj pomeni gostovanje več spletnih strani / domen?

Gostovanje enega samega spletnega mesta je v teh dneh dokaj enostavno. Pravkar si našel dobro spletno gostovanje podjetje, ki ponuja odlične funkcije za razumne cene, in pojdi z njim. Postopek prijave je pri večini storitev preprost in se razlikuje le malo.

Lahko pa vprašate: ali je mogoče z istim podjetjem gostiti več kot eno spletno mesto? Kratek odgovor je: da, seveda je mogoče! ”V redu, razumem. Toda ali lahko v enem računu gostim več spletnih mest? “(Lahko vprašate). Vprašanje je povsem razumljivo. Konec koncev, kdo želi plačati gostovanje za vsako novo objavljeno spletno mesto? To ne bi bilo preveč dobičkonosno, kajne? Ali je to mogoče?

Da, z enim odprtim računom za gostovanje lahko gostite na več kot enem spletnem mestu. Bistvo je, da vam ni treba plačati posebej za vsako novo spletno mesto, ki ga imate. Če izberete pravi načrt gostovanja, ki podpira več spletnih mest, se morate na začetku prijaviti le enkrat.

Na spletu obstaja veliko storitev, ki podpirajo 2, 3 ali celo neomejeno spletno mesto (domene) za gostovanje v edinstvenem računu. Kakšne pa so prednosti uporabe storitve, ki omogoča gostovanje več spletnih mest?

Prednosti za več načrtov gostovanja spletnih strani

Prva in verjetno najbolj opazna perkina, ki prihaja z izbiro načrta gostovanja, ki podpira več spletnih mest, je dejstvo, da lahko svoje podjetje razširite enostavno in hitro. Zakaj je tako? Samo pomislite! Recimo, da želite ustvariti novo spletno mesto, ki se popolnoma razlikuje od tistega, s katerim že delate.

V tem primeru, če ste se prijavili na načrt gostovanja, ki vam omogoča samo gostovanje enega samega spletnega mesta, boste morda morali kupiti nov načrt za to drugo spletno mesto, ki ga načrtujete. A stvari so popolnoma drugačne, če imate načrt, ki podpira več spletnih mest od začetka.

V načrt lahko dodate novo spletno mesto, kadar koli se vam zdi primerno. Večina storitev gostovanja ponuja preprost in hiter način za dodajanje novega imena domene v vaš obstoječi načrt. Podjetja imajo ponavadi poseben odsek ali gumb, ki obravnava točno ta postopek.

Še ena prednost je, da se bo vaša možnost, da boste našli na spletu, precej zvišala, če imate več kot eno spletno mesto. Resnica je, da za upravljanje več spletnih mest potrebuje več časa. Če pa imate takšnega, ki že dobro deluje (ima stalne prihodke od obiskovalcev), bi bilo dobro, da vložite več časa v nekaj novega.

Tako boste lahko pokrivali več tal. Ni nujno, da ustvarite spletno mesto, ki se po vsebini razlikuje od tistega, ki ga že imate. Če imate na primer spletno mesto, ki govori o pametnih telefonih, lahko ustvarite novo o prenosnikih. S tem lahko hitreje oblikujete končano spletno mesto in nova vsebina vam lahko pride lažje.

Zdaj pa nadaljujmo in govorimo o treh najboljših podjetjih za gostovanje, ki ponujajo gostovanje za več spletnih mest v enem samem odprtem računu:

Gostovanje InMotion

spletna mesta z gostovanjem z večkratnimi gostovanjiInMotion je dobro znano ameriško podjetje za spletno gostovanje. Ponujajo veliko storitev za vsak proračun. Na primer, samo v odseku gostovanja najdete vse naslednje storitve: deljeno (poslovno) gostovanje, VPS gostovanje, namenski strežniki, gostovanje preprodajalcev in gostovanje WordPressa.

Tokrat bomo preverili skupno gostovanje, ki ga ponujajo. Tako kot večina drugih ponudnikov gostovanja, tudi InMotion to storitev razdeli na 3 ločene načrte. Ti se imenujejo Launch, Power in Pro.

Vsi 3 načrti, ki sem jih omenil, podpirajo gostovanje za več spletnih mest:

 • Zagon – podpira 2 spletni strani – stane 6,39 USD / mesec
 • Moč – podpira 6 spletnih mest – stane 8,49 USD / mesec
 • Pro – podpira neomejene spletne strani – stane 14,71 USD / mesec

Zgoraj napisane cene so na voljo, če plačate 2 leti vnaprej. Le za 1 leto se bodo cene nekoliko dvignile, vendar ne preveč. Tretji načrt z imenom Pro je najboljša vrednost za vaš denar, zato bom govoril o tem:

Kot lahko vidite zgoraj, vam ta načrt omogoča gostovanje neomejenega števila spletnih mest v enem samem računu. To je odlična novica. Ker pa je to tako, seveda potrebujete vire in funkcije, ki vam bodo pomagale pri upravljanju številnih spletnih mest. Na srečo bo InMotion dal vse, kar je potrebno za učinkovito upravljanje vsakega posameznega spletnega mesta, ki ga zaženete.

Na primer, dobite neomejen prostor na disku SSD za shranjevanje vseh vaših podatkov, neomejeno pasovno širino in neomejeno število e-poštnih računov. V primerjavi s prvim načrtom (Launch) Pro prinaša 4-krat večjo zmogljivost števila razpoložljivih jeder CPU-ja in količine RAM-a, ki je na voljo za procesno moč.

Nekaj ​​velikega v tem načrtu je možnost uporabe brezplačnih marketinških orodij: oglaševalskih kreditov, orodij za upravljanje strank, statistike obiskovalcev in celo brezplačnega graditelja spletnih strani (vključuje veliko brezplačnih predlog, ki so videti dobro na vseh napravah). Vsa ta orodja vam bodo pomagala hitreje rasti in bolj opazna v spletnem svetu.

InMotion daje velik poudarek na varni platformi. Ta trenutni načrt vsebuje številne varnostne funkcije, ki so vgrajene vanj. Na primer, prejmete brezplačen SSL certifikat, brezplačne avtomatske varnostne kopije (za to plačajo drugi) in brezplačno zaščito pred krampami z zaščito DDoS..

HostGator

gostovanje gostitelja z več domenamiHostGator je tudi ameriško podjetje, ki ima v vseh svojih načrtih gostovanja precej nizke cene in številne funkcije. Tako kot pri InMotion se bomo tudi v primeru HostGator osredotočili na skupno gostovanje.

Ta storitev je na voljo v treh ločenih paketih:

 • Načrtovalnik: 2,75 USD / mesec
 • Načrt za dojenčke: 3,95 USD / mesec
 • Poslovni načrt: 5,92 USD / mesec

Ker prvi načrt podpira samo eno samo spletno mesto, bom nadaljeval in govoril o druga 2 višja načrta: Baby in Business.

Načrt za dojenčke ponuja možnost gostovanja neomejenega števila spletnih strani od samega začetka. Prav ste prebrali: neomejeno število spletnih mest za samo 3,95 USD na mesec. Če to ni veliko, ne vem, kaj je.

Tako načrti Baby in Business vam nudijo brezplačen SSL certifikat, neomejeno pasovno širino in stotine namestitev z enim klikom, vključno s priljubljenim CMS, WordPress.

Poslovni načrt sicer vključuje nekatere druge prednosti v primerjavi s prejšnjim paketom. Prejeli boste tudi brezplačen namenski naslov IP in brezplačna orodja za SEO, s katerimi bodo vaša spletna mesta izstopala iz množice. Prav tako lahko prosto nadgradite na pozitiven SSL (podkrepljen z garancijo vrednosti 10K).

V 3. paketu je vse, kar bi kdaj lahko bilo potrebno za gostovanje več spletnih mest v enem samem računu.

Bluehost

modro gostovanje z več spletnimi stranmiBluehost je naš končni kandidat za gostovanje več spletnih mest v edinstvenem odprtem računu. To, da si zadnji, nikakor ne pomeni najslabšega. Bluehost je ena izmed najboljših možnosti pri spletnem gostovanju.

Vsi njihovi načrti za skupno gostovanje so bili skrbno izdelani, da bi ugodili vsem vrstam ljudi. Izbirate lahko med štirimi ločenimi načrti gostovanja, vendar prvi omogoča samo eno spletno mesto, zato bom preskočil to.

Ostali trije načrti so naslednji:

 • Plus: 5,95 USD / mesec
 • Izbira plus: 5,95 USD na mesec
 • Pro: 13,95 USD / mesec

Vsi ti paketi vam omogočajo gostovanje neomejenega števila spletnih strani. Ne glede na to, katero izbirate, so v vsakem paketu vsebovane naslednje funkcije:

 • Neomejen prostor za shranjevanje SSD
 • Neomejena pasovna širina
 • Brezplačno SSL potrdilo
 • Strokovnjaki za neželeno pošto
 • Vrednost tržnih ponudb v vrednosti 200 USD
 • Vrhunska podpora strankam (enostavno najboljša v poslu, skupaj z InMotionom)

Pro paket vam bo dal tudi namenski naslov IP skupaj s funkcijami zasebnosti domene in možnostmi varnostne kopije spletnega mesta. Dve zadnji možnosti sta tudi v načrtu Choice Plus.

Zaključek

Zdaj veste, kaj v resnici je več gostovanja spletnih strani. Ideja je, da bi morali iskati načrt gostovanja, ki vam omogoča, da imate v enem računu več kot eno spletno mesto. Tako vam ne bo treba preplačati storitve, ki jo izberete.

Ni pomembno, s katerim od treh prijavljenih kandidatov boste šli. Vsi trije imajo, kar je potrebno, da učinkovito gosti več kot eno spletno mesto. Razmislite o svojih posebnih potrebah in ne boste uspeli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector