Kako na vašem gostovalnem računu gosti več spletnih mest?

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kako na vašem gostovalnem računu gosti več spletnih mest?
0 8 мин.

gostiteljsko-več-spletnih strani-en-hosting-račun


Že imate lastno spletno stran, vendar nameravate razširiti področje dela z novim? Ali imate več spletnih strani, vendar se vsa razširijo na različne gostovalne načrte ali v različnih podjetjih? Potem ste prispeli do pravega članka. Kot lahko razberete iz naslova, bomo razpravljali o tem, kako lahko gostite na več kot enem spletnem mestu na svojem računu za gostovanje.

Upoštevajte pa eno pomembno stvar: pogovorili se bomo o tem, kako lahko gostite na več spletnih mestih, v enem samem odprtem računu. Ideja je torej, da vam ni treba kupiti več paketov gostovanja, da bi lahko gostili več spletnih mest. Kako je to storjeno, bomo videli v kratkem.

Prednosti in slabosti gostovanja več spletnih strani na enem računu za gostovanje

Morda se boste vprašali, zakaj je dobro gostiti več spletnih mest v samo enem računu? No, obstaja več razlogov, zakaj je to učinkovito.

Prednosti

Prvič, ceneje je. To je dejansko najpomembnejši vidik, ki ga upošteva veliko ljudi. Samo pomislite na to. Recimo, da želite gostovati 3 spletna mesta v 3 ločenih paketih gostovanja. Če bi ponudnik gostovanja stal 5 USD na mesec, boste morali plačati 15 USD na mesec, če boste gostili skupno 3 spletna mesta. Kje je pozitivno v tem?

Namesto tega je najbolje, če iščete načrt gostovanja, ki ponuja možnost od samega začetka, da gostite 3 spletna mesta, ki ga uporabljajo. V našem primeru boste plačali le 5 USD / mesec za vsa 3 spletna mesta. To je še bolj pomembno, ko šele začnete z novim spletnim mestom. Navsezadnje od tega ne morete zaslužiti veliko denarja. Do tega trenutka ga morate gojiti.

Naslednja prednost, ki prihaja od gostovanja več spletnih mest v enem odprtem računu, je ta, da lahko upravljate vse svoje spletno mesto lažje. Konec koncev bo vse na enem mestu. Tako boste lahko preprosto preklapljali med imeni domen in v določenem času delali s spletnim mestom, ki ga želite.

Slabosti

Zdaj pa naštejmo še enega negativnega. Če v enem računu gostite več spletnih mest, bodo razpoložljivi viri za gostovanje razdeljeni med vsa vaša spletna mesta. Sprva, ko imate spletna mesta z manj obiskovalci, to morda ne bo težava.

Toda pozneje, ko vsa vaša spletna mesta rastejo v prometu, boste potrebovali več virov, da boste lahko obvladovali število dnevnih obiskovalcev. V tem primeru, če še vedno želite v enem računu gostiti več kot eno spletno mesto, bi bilo najbolje, da se prijavite za storitev, ki vam nudi vsaj virtualni zasebni strežnik (VPS) ali namenski strežnik, ki je namenjen vsem..

Kako lahko gostite na več spletnih mestih v enem samem računu?

Zdaj bomo razpravljali o tem, kako je mogoče gostiti več kot eno spletno mesto s samo 1 odprtim gostiteljskim računom. Najpomembnejši vidik, na katerega morate biti pozorni, je, da se odločite za paket gostovanja, ki vam omogoča gostovanje več spletnih mest. Če tega ne storite, tega ne boste mogli storiti. Kasneje vam dam 3 najboljša podjetja, ki ponujajo načrte z možnostjo gostovanja na več spletnih mestih.

Zdaj pa bi morali videti, kako lahko v enem računu gostite več kot 1 spletna mesta. To je lažje, kot si morda mislite. Če imate več kot eno spletno mesto ali to nameravate, to pomeni, da imate tudi več imen domen, kajne?

Torej, prvo, kar morate storiti, da dodate sekundarno spletno mesto skupaj s svojim prvim, je, da v račun dodate novo domeno. To je mogoče storiti na vsaj dva načina:

 1. Če že imate ime domene registrirano na nekoga drugega (drugo podjetje za gostovanje), ga morate prenesti na novega gostitelja. Metoda, ki se uporablja za ta postopek, se lahko med podjetji razlikuje. Bistvo pa je, da lahko to domeno prenesete in na njej zgradite novo spletno mesto v svojem novem računu za gostovanje.
 2. Druga metoda se uporablja, če želite ustvariti novo spletno mesto iz nič, brez že obstoječega imena domene. Postopek je malo podoben, a tokrat morate domensko ime kupiti od svojega gostiteljskega podjetja. Ko to storite, lahko ustvarite sekundarno spletno mesto s kupljenim imenom domene. Ta postopek je mogoče izvesti večkrat, če želite dodati še veliko novih spletnih mest.

Zdaj, ko je bila nova domena dodana v račun za gostovanje, je vse, kar morate storiti, prehod na to. Ko ste tam, lahko začnete graditi spletno mesto poleg tistega, ki ga že imate.

Če pa svojo domeno prenesete od drugega ponudnika gostovanja, lahko prenesete tudi celotno spletno mesto (če ga imate izdelano) in ga dodate kot drugo mesto v svoj račun. Tako bosta dve spletni strani uporabljali en račun.

Najboljši ponudniki gostovanja za več spletnih mest

Zdaj, ko veste, kako je to storjeno, bomo nadaljevali in govorili o treh najboljših kandidatih, ki ponujajo gostovanje za več spletnih mest v edinstvenem računu. Na koncu ni pomembno, katerega boste izbrali. Vsak od treh nudi vrhunske storitve. Da bo jasno, bomo govorili o skupnem gostovanju za vsa tri podjetja.

Gostovanje InMotion

spletna mesta z gostovanjem z večkratnimi gostovanjiInMotion je ameriško podjetje, ustanovljeno pred mnogimi leti. Skozi leta so pridobili veliko priljubljenost in to z dobrim razlogom: InMotion ponuja učinkovite storitve gostovanja za dokaj nizke cene. To še posebej velja za storitve, kot so VPS gostovanje in namenski strežniki, ki stanejo veliko več pri drugih ponudnikih.

Vendar je skupno gostovanje najbolj priljubljena storitev v InMotionu. Kupite jo lahko v 3 ločenih načrtih. Vsi 3 podpirajo gostovanje za več spletnih mest v enem računu:

 1. Zagon: mesečno stane 6,39 USD in podpira 2 gostujoča spletna mesta.
 2. Moč: stane 8,49 USD / mesec, podpira 6 spletnih strani za gostovanje.
 3. Pro: prihaja za mesečno 14,71 USD z možnostjo gostovanja neomejenega števila spletnih mest.

Najbolj priljubljen načrt je drugi, priporoča pa ga tudi InMotion. Z nakupom dobite vse naslednje funkcije, ki so vključene v ceno: brezplačno domeno za celo leto (če plačate 1 leto vnaprej), 6 spletnih strani, neomejeno shranjevanje SSD in pasovne širine, oblikovalec spletnih mest, tržna orodja in varnostne funkcije (SSL certifikat ) in neomejeno e-poštnih računov.

Bluehost

modro gostovanje z več spletnimi stranmiBluehost je naš drugi izbor na tem seznamu, vendar še ne pomeni, da je na drugem mestu po gostovanju paketov. Dobiš eno najboljših storitev za gostovanje več spletnih strani. Tako kot InMotion gostovanje je tudi Bluehost zelo priljubljen zaradi svojih storitev gostovanja v skupni rabi.

Prvi načrt, ki ga ponujajo, podpira samo 1 spletno mesto, zato bom omenil samo ostale pakete:

 • Plus: 5,95 USD / mesec. Gostovanje neomejenih spletnih mest v 1 računu.
 • Izbira plus: 5,95 USD na mesec. Prav tako podpira neomejeno spletno mesto.
 • Pro: 13,95 USD / mesec. Neomejeno tudi spletnih strani.

Kot lahko opazite, sta načrta Plus in Choice Plus stala enak znesek. Nekaj ​​razlike je med njimi. Z načrtom Choice Plus dobite tudi funkcijo zasebnosti domene in varnostno kopijo spletnega mesta. Vse ostalo, kot so SSD funkcije za shranjevanje in e-poštno sporočilo, so vključene. Najbolj priljubljen načrt je ta. Če greš z njim, ne boš razočaran.

Če pa se počutite bolj udobno s planom nižje stopnje, pojdite s preprostim paketom Plus. Z njim lahko gostite neomejeno spletno mesto.

HostGator

gostovanje gostitelja z več domenamiHostGator je tretji in zadnji izbor, ki ga je res vredno preveriti na več spletnih mestih. Priloženi so 3 različni načrti gostovanja, vendar le 2. in 3. mesto omogočata gostovanje več spletnih mest. Torej, govorili bomo o teh:

 1. Načrt za dojenčke: stane 3,95 USD na mesec. Za tako nizko ceno dobite podporo za neomejeno število spletnih mest, številne namestitve v enem kliku (WordPress in druge), neomejeno pasovno širino, brezplačno SSL potrdilo in shrambo SSD za hitro nalaganje strani.
 2. Poslovni načrt: stane 5,95 USD na mesec. To je priporočeni načrt HostGatorja. Dobite vse zgoraj omenjene perke (Baby plan) ter nekaj dodatkov: brezplačno nadgradnjo na pozitiven SSL, brezplačen namenski IP naslov in brezplačna orodja za SEO, ki vam bodo pomagali hitreje iti.

HostGator ponuja tudi brezplačno platformo za gradnjo spletnih mest z več sto brezplačnimi temami. S tem orodjem lahko enostavno zgradite novo spletno mesto. Omeniti velja, da so vse predloge odzivne, tako da bodo videti dobro na vseh napravah.

Zaključek

Na splošno, gostovanje več kot enega spletnega mesta v enem računu ni tako zapleteno. Kot lahko vidite zgoraj, obstaja veliko načrtov gostovanja, ki vam omogočajo, da imate v enem računu več spletnih mest. Zdaj je na vas samo, da izberete načrt, ki podpira več spletnih mest in ustreza vašim potrebam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector