Kako narediti spletno stran z Joomlo

kako sestaviti spletno stran z joomlo


V teh dneh je zelo enostavno sestaviti spletno stran zase. Programiranja sploh ne potrebujete. V tem članku bom razložil, kako zgraditi profesionalno poslovno spletno stran z uporabo Joomla CMS.

Joomla je po WordPressu drugi najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin. Programska oprema je bila od prve izdaje leta 2005 naložena že več kot 50 milijonov.

Najboljša spletna mesta, na primer univerza Harvard ali univerza Alliance za katoliško izobraževanje, temeljijo na Joomli. Ne le univerze se zanašajo na moč tega odličnega sistema za upravljanje sporočil, temveč tudi novice in portali, kot so Linux.com, TheHill.com, MTV Grčija in drugi. Oddelek za znanje InMotion Hosting temelji tudi na Joomli.

V nadaljevanju vas bom pregledal skozi postopek izdelave spletnega mesta Joomla iz nič:

 • Izbira pravega gostitelja Joomle
 • Namestitev in konfiguracija Joomle
 • Namestitev razširitev, predlog in objavljanje člankov

Ste pripravljeni za začetek?

1. Izberite popolno spletno gostiteljico Joomla

Večino časa ljudje težko izberejo dobrega spletnega gostitelja. Ob tako številnih gostovalnih načrtih in podjetjih, ki so na voljo na trgu, se je težko odločiti, kateri pravi načrt ali podjetje gre. Z Joomlo je še težje najti zanesljivega ponudnika spletnega gostovanja.

izberite popoln joomla spletni gostitelj

Številni ponudniki gostovanja ponujajo orodja, ki omogočajo namestitev Joomle na vaše spletno mesto v nekaj klikih. To ne pomeni, da so dober ponudnik gostovanja Joomla. Ker je Joomla programska oprema težka, potrebuje zanesljiv načrt gostovanja. Napačna izbira gostovanja bo privedla do počasnega delovanja spletnega mesta.

Na naši strani gostovanja joomla smo opisali, kako naj bi bil idealen ponudnik gostovanja Joomla. Tu boste našli tudi najboljša 3 podjetja, ki jih priporočamo za gostovanje vaše spletne strani Joomla.

1.1 Izbira pravega načrta gostovanja

Čeprav bo Joomla uporabil več virov strežnika, vam ni treba iti naravnost na VPS ali namenski strežnik. Joomla bo nemoteno delovala tudi na skupnem računu za gostovanje, vendar je res odvisno od tega, kakšno spletno mesto gradite.

Če na primer ustvarjate spletno mesto za svoje podjetje, predstavljate storitve ali izdelke, ki jih vaše podjetje ponuja, in vaše spletno mesto dnevno sprejema približno 500 edinstvenih obiskovalcev, je skupno gostovanje pot..

Če nameravate zagnati forum, spletno mesto skupnosti ali spletno mesto za e-trgovino, ki ga bo najverjetneje hkrati uporabljalo veliko uporabnikov, se vsekakor odločite za virtualni strežnik.

Ne glede na spletno mesto Joomla, ki ga gradite, poskrbite, da gostovanje, ki ga boste izbrali, podpira programsko opremo. Ne samo z brezplačnim orodjem za namestitev, temveč tudi z nekaterimi vajami ali pomočjo v živo.

InMotion ima na primer veliko bazo Joomla vadnic, do katerih lahko brezplačno dostopate in se naučite, kako v Joomli graditi, urejati in popravljati stvari. Ponujajo tudi Joomla optimizirano gostovanje, kar pomeni, da bo vaše spletno mesto postavljeno na strežnik, ki je bil nastavljen in prilagojen za Joomla spletna mesta. V InMotionu, ko vaše spletno mesto raste, se lahko odločite za večje načrte gostovanja, s čimer boste nadgradnjo in pomikanje med paketi olajšali.

2. Kako namestiti Joomlo?

Ko gre za namestitev Joomle na vaše spletno mesto, imate dve možnosti: ročno in samodejno namestitev. Samodejna namestitev, natančneje, namestitev Joomle z orodjem je preprosta. Potrebna je zelo minimalna interakcija uporabnika.

Medtem ko ročna namestitev zahteva nekaj več truda, ker je treba datoteke ročno naložiti v strežnik, mora uporabnik ustvariti bazo podatkov, postopek namestitve pa bo trajal dlje.

V naslednjem delu te vadbe vam bom pokazal obe metodi. Ročna namestitev se lahko izvede na katerem koli strežniku spletnega gostovanja, ki podpira MySQL in PHP, samodejna namestitev pa bo predstavljena na načelu gostovanja cMation InMotion.

2.1 Ročno namestite Joomla

Če novo spletno mesto Joomla gradite iz nič, vedno uporabite najnovejšo stabilno različico Joomla.org, prenesi ga brezplačno. Prenesite arhivirano datoteko in jo shranite v računalnik.

prenesi joomla zadnjo različico

Ko končate s prenosom, s pomočjo odjemalca FPT ali z uporabo FileManagerja s svojega gostovalnega panela, naložite in ekstrahirajte datoteke na strežnik. Naložite datoteke v mapo domene, v katero bo nameščen sistem.

Nalaganje datotek bo trajalo nekaj časa, toda v tem času lahko ustvarite bazo podatkov MySQL. Z dostopom do orodja čarovnika MySQL na nadzorni plošči gostovanja boste lahko nastavili bazo podatkov. Tu so naslednji koraki (dokumentirani s posnetki zaslona spodaj):

 • Korak 0 – dostop do orodja MySQL Wizard
 • 1. korak – ustvarite bazo podatkov
 • 2. korak – ustvarite uporabnika baze podatkov in nastavite močno geslo
 • 3. korak – dodajte uporabnika v bazo podatkov z »Vse privilegije«
 • 4. korak – dokončajte dotakne

step1 step2 ustvarite uporabnika podatkovne baze in baze podatkov

step3 doda uporabnika v bazo podatkov

ustvarjanje baze podatkov step4 je končano

Ko se datoteke naložijo in je baza podatkov pripravljena, lahko začnete namestitev Joomle z dostopom do svojega domena.

Skozi naslednje korake:

1. Konfiguracija – tu boste morali nastaviti naslov spletnega mesta in podatke za prijavo Super User (administrator). Tu bo izbran tudi jezik vaše spletne strani. Vsaka Joomla namestitev je privzeto nastavljena v angleščino, vendar lahko v spustnem meniju izberete drug jezik.

step1 konfiguracija joomla

2. Baza podatkov – tukaj boste povezali datoteke Joomla z bazo podatkov, ki ste jo ustvarili prej; samo dodajte ime baze podatkov, uporabnika baze podatkov in geslo in pridite na naslednji korak

korak2 povežite joomla z bazo podatkov

3. Pregled – tukaj se lahko odločite, da na svoje spletno mesto namestite nekaj vzorčnih podatkov ali pa pustite vse prazno. Če je vse nastavljeno, nalogo zaključite s klikom na gumb »Namesti«.

step3 namestite vzorčne podatke Joomla

Namestitev bo trajala nekaj sekund.

korak 4 namestitev joomla cms

Če je šlo vse v redu, se prikaže naslednji zaslon. Kliknite gumb »Odstrani mapo za namestitev« in končali ste. Zdaj lahko obiščete svojo spletno stran ali dostopate do upravnega območja.

step5 odstranite namestitveno mapo joomla

2.2 Samodejno namestite Joomla s programom Softaculous

Z InMotion lahko Joomla samodejno namestite iz cPanela. Ob prijavi boste dobili vse podrobnosti, ki jih potrebujete za dostop do računa cPanel. Ko se prijavite na nadzorno ploščo vašega računa gostovanja, se pomaknite na dno strani in poiščite logotip Joomla.

namestite joomla z mehkim

S klikom na majhno ikono Joomla boste preusmerjeni na novo stran: Softaculous, kjer lahko izberete domeno, na katero želite namestiti Joomla. Tu je podrobna vadnica, kako namestiti Joomla v InMotin Hosting.

Tukaj je video, ki razlaga, kako deluje Softaculous:

3. Nastavite svoje spletno mesto Joomla

Tako je vaše spletno mesto na spletu. Zdaj lahko objavljate članke, nalagate slike in nastavite stike, približno in druge strani. Če pa nameravate izdelovati profesionalno spletno stran iz Joomle, boste želeli narediti več prilagoditev. Na primer, Joomla ima zelo slabo strukturo URL-jev. Privzeti dizajn, ki je priložen Joomli 3, je videti zelo preprost in preprost. V nadaljevanju vam bom pokazal, kako narediti potrebne spremembe in prilagoditi svoje spletno mesto Joomla, da bo videti dobro tako za obiskovalce vaše spletne strani kot iskalnike.

Če se želite prijaviti v zadnji del svojega spletnega mesta Joomla, boste morali odpreti naslednjo stran: yourwebsite.com/administrator, vnesti skrbniško uporabniško ime in geslo, ki ste ju nastavili med namestitvijo Joomle, in začeti konfiguracijo spletnega mesta..

3.1 Spremenite globalno konfiguracijo in aktivirajte SEF naslove

Začeti bi morali s konfiguracijo spletnega mesta v razdelku Administrator / Sistem / Globalna konfiguracija. Tu lahko spremenite status spletnega mesta. Če ga želite med razvojem skriti pred nosnimi očmi, lahko spletno mesto postavite tukaj brez povezave. V tem razdelku lahko spremenite tudi naslov spletnega mesta, spremenite urejevalnik vsebin, nastavite meta opis in meta oznake za domačo stran. V Globalni konfiguraciji lahko omogočite, da URL-ji iskalnika uporabljajo tudi prepisovanje URL-jev.

Če želite omogočiti prepisovanje URL-ja, boste morali datoteko htaccess.txt preimenovati v .htaccess in jo narediti zapisljivo (ta datoteka se nahaja v korenski namestitvi joomla in je dostopna prek FTP ali FileManager).

nastavitve spletnega mesta seom joomla

Še vedno lahko tukaj omogočite Gzip Compression Page in tudi konfigurirate nastavitve predpomnilnika. To pa je treba omogočiti šele, ko bo vaše spletno mesto pripravljeno za javno uporabo.

3.2 Ustvari kategorije in objavi članke

Naslednji korak je ustvarjanje strukture spletnega mesta z dodajanjem potrebnih kategorij. V tem trenutku vam ni treba naložiti vse svoje vsebine, vendar so nekateri članki potrebni za nastavitev menijev in strani. Če ste namestili vzorčne podatke, jih lahko trenutno uporabite; vendar ne pozabite izbrisati vseh vzorčnih podatkov, ko končate. Za ustvarjanje kategorij in člankov pojdite na: Administrator / Vsebina / Kategorije.

3.3 Namestite potrebne razširitve: moduli, vtičniki, komponente

V imeniku razširitev Joomla je več kot 7000 navedenih razširitev. Obstaja na stotine več, ki tukaj niso navedene. Nekatere od njih so komercialne, vendar se večina razširitev Joomla lahko uporablja brezplačno. Ne preveč se zavezujte, da na svoje spletno mesto namestite preveč modulov ali komponent. Preveč razširitev bo upočasnilo vaše spletno mesto, zato namestite samo tiste, ki bodo uporabljene. Namestite module, vtičnike in komponente v Administrator / Extensions / Manage.

namestite razširitve joomla

3.4 Ustvari Kategorije menijev in menijske elemente

Zdaj lahko ustvarite strukturo menija. Najprej dodajte menijsko kategorijo in nato dodajte elemente menija. Pri ustvarjanju nove postavke menija lahko izbirate med dolgim ​​seznamom vrst menijev. Menijev je mogoče povezati neposredno z enim člankom, spletnim dnevnikom, kategorijo itd. Povezati ga je mogoče s kontaktnim obrazcem in tudi z drugimi razširitvami. Ustvarite lahko tudi elemente menija z URL-ji po meri, celo zunanje povezovalne menije. To storite v Administrator / Meniji / Upravljanje.

Če želite na svojem spletnem mestu imeti spustni meni, morate dodati tudi podmenije. Večina predlog je s predhodno oblikovanimi spustnimi meniji, vedno pa lahko v imeniku razširitev najdete prijeten spustni meni, če predloga, ki vam je všeč, ni vgrajena s to vgrajeno funkcijo.

Če imate omejen proračun, lahko na svoje spletno mesto namestite brezplačno predlogo Joomla. Običajno je na stotine spletnih mest, na katerih najdete profesionalne predloge in jih brezplačno prenesete.

Če si lahko privoščite plačilo predloge, se lahko pridružite šablonskemu klubu Joomla, kjer boste lahko izbirali na desetine različnih predlog ali pa si oglejte ThemeForest, kjer lahko izbirate več kot 650 predlog Joomla.

profesionalne predloge Joomla

Vedno izberite predlogo, ki je priložena nekakšni dokumentaciji, sicer bo težko težko ugotoviti, kako jo nastaviti in najti položaje modula.

Predlogo namestite prek namestitvenega programa za razširitev in ga omogočite v Administrator / Extensions / Templates. Ko je predloga aktivna, lahko module objavite na mestih, ki so na voljo s predlogo.

3.6 Namestitev in objava modulov

Jedro Joomla namestitve ima veliko vgrajenih modulov. Če ste se odločili za namestitev vzorčnih podatkov, je v upravitelju modulov na voljo nekaj modulov, sicer boste morali sami ustvariti module v Administratorju / Razširitvah / Modulih.

Ustvarite potrebne module in jih objavite na razpoložljivih položajih modulov. Tu je nekaj predlogov najpogostejših uporabljenih modulov:

 • Menijski modul
 • HTML po meri
 • Prijavni modul
 • Iskalni modul
 • Najnovejši članki
 • Modul z oznakami
 • Modul diaprojekcije

Moduli so zelo pomemben del vaše spletne strani, saj ti razbijejo navaden, dolgočasen postavitev članka in naredijo vaše spletno mesto bolj zabavno.

Ste pripravljeni začeti s svojo spletno stranjo Joomla?

Poskusil sem narediti to vadnico čim bolj podrobno; vendar še vedno obstajajo nekateri deli, ki niso podrobno opisani, kot sem želel. Obljubim, da bom v naslednjih nekaj tednih naredil več vadnice o Joomli. Resnično verjamem, da boste s tem vodnikom lahko začeli s svojo spletno stranjo Joomla. Če še nimate spletnega gostitelja, priporočam, da preverite ponudbo InMotionHosting.com. Kliknite na povezavo in si zagotovite 47% popusta od spletnega gostovanja in brezplačnega imena domene.

Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, kako lahko izboljšam to vadnico, ne oklevajte in pustite svoje povratne informacije v komentarju spodaj. Vso srečo z vašo spletno stranjo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map