Kako prenesti spletno mesto s Wix.com na samostojno spletno mesto WordPress?

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kako prenesti spletno mesto s Wix.com na samostojno spletno mesto WordPress?
0 8 мин.

transfer-wix-website-wordpress


Wix je priljubljena platforma za izdelavo spletnih strani med lastniki novih spletnih mest, zlasti lastnikov malih podjetij in blogerjev. Mnogim je všeč zaradi svoje preprostosti in modernega občutka. V nekaj minutah lahko vzpostavite spletno mesto z uporabo Wixa (tudi če niste preveč dober).

Ker pa ste prispeli na to delovno mesto, mislim, da se želite oddaljiti od Wixa. Mogoče ste pred kratkim slišali za WordPress in vsa čudesa, ki jih lahko stori. Konec koncev je WordPress veliko bolj dinamičen kot Wix. Uporabite ga lahko za skoraj vse, kar vam daje popolno svobodo pri oblikovanju in postavitvi spletnega mesta vaših sanj.

Ne glede na razlog za to potezo, lahko to storite brez potrebe po obnovi celotnega spletnega mesta od zgoraj. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako lahko svoje spletno mesto preselite iz Wix-a v WordPress. Bomo podrobno preučili podrobnost, zato ne skrbite takoj. Vse boste dobili do konca tega članka.

Trenutno bom naštela vse korake, ki jih je treba izvesti, da lahko spletno mesto iz Wix-a preselimo na samostojno spletno mesto WordPress (podrobneje bomo podrobneje opisali takoj):

 1. Pridobite si načrt gostovanja WordPress (priporočamo gostovanje InMotion).
 2. Namestite WordPress na svoj račun.
 3. Prenesite svoje spletno mesto / domeno iz Wixa na novega ponudnika gostovanja.
 4. Dokončajte postopek z uporabo CMS2CMS vtičnik WordPress.

Pridobite paket gostovanja za WordPress

Ko govorimo o spletnem gostovanju, obstaja veliko podjetij, ki ponujajo vse vrste storitev: VPS gostovanje, skupno gostovanje, namensko gostovanje, gostovanje preprodajalcev in gostovanje e-trgovine. Toda za nas je najbolje najti podjetje za gostovanje, ki ponuja Upravljano gostovanje v WordPressu ali preprosto preprosto gostovanje, ki podpira WordPress.

Najboljše podjetje bi lahko našli precej težko, če ga poskusite sami poiskati. To je zato, ker je na spletu dobesedno na desetine (če ne na stotine) gostujočih podjetij. Na srečo smo sestavili seznam treh ponudnikov gostovanja, ki podpirajo WordPress. Vsak izmed njih bi bil lahko dober kandidat. Poglejmo jih ločeno:

Gostovanje InMotion

prenos-wix-wordpress-inmotion-gostovanje

Gostovanje InMotion – Prijavite se!

To podjetje je znani ponudnik gostovanja iz ZDA. Obstaja že dolgo in že od takrat pridobiva na priljubljenosti. Ponujajo številne zmogljivosti gostovanja, med katerimi lahko najdete tudi namensko gostovanje v programu WordPress.

Glede na vaše spletno mesto, ki ga je treba prenesti, lahko izbirate med 6 različnimi načrti gostovanja. Predpostavimo, da imate srednje veliko spletno mesto s precej številnimi mesečnimi obiskovalci. Glede na to bom razširil 2. paket gostovanja, imenovan WP-2000S.

Mesečno pride za 11,38 USD in dobite vse naslednje funkcije: brezplačno ime domene (v našem primeru velik plus), podpora za 2 spletna mesta WP, primerna za 50.000 mesečnih obiskovalcev, 80 GB shrambe SSD z neomejeno pasovno širino in e-poštnimi računi. Prav tako nudijo posebno podporo strankam za vsakega novega kupca.

HostGator

transfer-wix-wordpress-hostgator

HostGator – Prijavite se!

HostGator je znan po nizkih cenah. Ker pa je poceni, še ne pomeni, da ni zanesljiv ponudnik gostovanja. Ravno obratno je v primeru HostGator. Ponujajo 3 različne načrte gostovanja, ki so prilagojeni za WordPress uporabo.

 • Hatchling načrt: stane 2,75 USD na mesec
 • Načrt za dojenčke: ta prihaja za 3,95 USD na mesec
 • Poslovni načrt: 5,95 USD / mesec

Za vaše potrebe bi bila najboljša izbira poslovni načrt. Ta vključuje podporo za neomejeno gostovanje spletnih mest / domen, veliko namestitev z enim klikom (vključno z WordPressom), neomejeno pasovno širino, brezplačno zasebno SSL potrdilo in namenski IP naslov ter celo orodja za trženje po e-pošti.

Bluehost

transfer-wix-wordpress-bluehost

BlueHost – Prijavite se!

Bluehost je še eno ameriško podjetje, tesno povezano s spletnim gostovanjem. Ta kandidat pa se razlikuje od drugih dveh na našem seznamu: Bluehost priporoča WordPress sam za upravljanje WP gostovanja. To daje podjetju velik plus. (čeprav sta druga dva ravno tako dobra)

Najboljši načrt gostovanja, ki ga ponuja Bluehost, ki je na voljo v razdelku za gostovanje WP, se imenuje Choice Plus. Stane 5,23 dolarja na mesec. Vključeni so naslednje funkcije in viri: neomejeno spletno mesto za gostovanje, brezplačen SSL certifikat, brezplačno ime domene za celo leto, neomejeno parkirana in poddomena, brezplačne varnostne kopije in neomejen prostor za shranjevanje SSD.

Tako kot bi moral vsak program gostovanja WP, tudi ta vključuje samodejno namestitev WordPressa. Ko se naročite na paket, bo Bluehost samodejno poskrbel za namestitev, ne da bi morali storiti ničesar. To je za večino ljudi precej priročno.

Namestite WordPress na svojega gostitelja

Če vam je med tremi zgoraj uspelo izbrati načrt gostovanja, je čas, da na svoj gostovalni račun namestite WordPress. Glede na vašo izbiro lahko to storite na dva različna načina:

 1. Če ste izbrali Bluehost, vam sploh ni treba skrbeti za namestitev. Kot sem že omenil, bo WordPress, ko se enkrat prijavite za svoj upravljan načrt gostovanja WP, samodejno nameščen. Dobesedno ne bi smeli ničesar početi.
 2. Pri InMotion in HostGator so stvari nekoliko drugačne. Ko končate s prijavo, se lahko odločite, da takoj namestite WordPress z namestitvijo z enim klikom ali pa počakate in to storite pozneje. To je zato, ker lahko v primeru teh dveh podjetij namestite druge aplikacije, ki jih morda želite. Torej, odvisno je, da WordPress namestite takoj od začetka ali šele nekaj časa kasneje.

Postopek namestitve je zelo preprost. Vse, kar morate storiti, je najti WordPress na seznamu razpoložljivih aplikacij, kliknite nanj in odobrite namestitev. Od tod naprej je treba počakati (malo).

Prenos domene iz Wixa

Tudi prenos domene iz Wixa na izbranega ponudnika gostovanja ni preveč zapleten postopek. Spodaj so navedeni naslednji koraki:

 1. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da odprete stran Moje domene v vašem računu Wix. Vedite, da če imate na Wixu več domen, morate izbrati tisto, ki jo želite prenesti.
 2. Na strani Moje domene pojdite na zavihek Napredno in kliknite, kjer piše “Prenesi stran od Wixa”. Na tem koraku boste morali izpolniti, kam želite prenašati domeno in druge možne informacije.
 3. Ko naredite korak 2, morate klikniti Pošlji kodo. Na e-poštni naslov, naveden v informacijah vašega registracijskega zastopnika domene, boste prejeli e-poštno sporočilo s kodo za avtorizacijo za prenos vašega imena domene. Prejeli bi ga morali v 24 urah.

prenos-stran-od-wix

Prenos domene stran od Wixa (vir)

Ko ustrezno izvedete vse zahtevane korake, bo vaša domena prenesena na določenega ponudnika gostovanja. Toda zavedajte se, da ta postopek lahko traja do 7 dni.

Ko je vse končano, boste od novega gostitelja prejeli obvestilo (e-pošto), da je bil prenos uspešno opravljen. Če se iz nekega razloga to ne bo zgodilo, po 7 dneh preprosto preverite svoj račun ali se obrnite na njih za podporo. A to se redko zgodi.

Dokončaj prenos s pomočjo vtičnika CMS2CMS WordPress

To je zadnji korak v procesu selitve spletnega mesta z Wixa na samostojno spletno mesto WP. Če želite to narediti, morate namestiti vtičnik za WordPress, imenovan CMS2CMS. Kako lahko to storite??

Na nadzorni plošči WP se pomaknite na razdelke „„ vtičniki “. Ko ste tam, kliknite »dodaj novo«. Najlažji način je, da v iskalno vrstico preprosto vtipkate ime vtičnika: CMS2CMS. Ko ga najdemo, samo kliknite namestitev. WP bo ostalo namestitev opravil sam.

Ko to storite, morate aktivirati vtičnik. To storite s klikom gumba »aktiviraj« v opisu vtičnika. Ko ste na zavihku za aktiviranje, boste pozvani, da se prijavite v svoj račun CMS2CMS. Če ga še nimate (kar je verjetno), samo ustvarite nov račun. Traja le nekaj minut. Ko ste ga ustvarili, se samo prijavite.

Ko je to končano, lahko nadaljujete s selitvijo vašega spletnega mesta. Na tej strani morate vnesti obstoječe podrobnosti, ki se nanašajo na vaše trenutno spletno mesto, na primer trenutni URL in kamor želite, da se premakne (WordPress). Morate potrditi vsa polja (oznake, slike, vsebino itd.), Da se spletno mesto premakne v WordPress. Ker selite celotno spletno mesto, samo potrdite vsa polja.

Nato lahko najprej vidite, kako bo izgledalo vaše spletno mesto ob prehodu na WordPress. Če niste v redu z videzom, lahko nadaljujete in naredite popolno selitev. Ponovno morate odkljukati vsa polja in videti, kakšna je cena za storitev spodaj. Če vam je vse všeč, nadaljujte in zaključite prenos.

Traja približno 15–20 minut, odvisno od vaše spletne strani (če ima veliko vsebine ali ne toliko).

Zaključek

Ko opravite vse korake, kot je opisano zgoraj, boste lahko upravljali svoje novo spletno mesto s platformo WordPress. Vse: slike, članki, videoposnetki, metapodatki, dobesedno vse bo premaknjeno v WordPress.

Če pa želite še spremeniti videz spletnega mesta, lahko to storite tudi s tem, da spremenite temo, s katero deluje.

Skupno s pomočjo vtičnika CMS2CMS selitev poteka hitro in učinkovito. V nobenem trenutku boste imeli spletno mesto s sedežem v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector