Kako prenesti svoj blog iz WordPress.com na spletno mesto z lastnim gostom

kako prenesti wordpress com blog samostojno spletno mesto


Ena najbolj priljubljenih platform za bloganje je WordPress. Če ste začeli svoj blog na WordPress.com, je v redu, ker smo mnogi od nas preizkusili tako super programsko opremo, kot je ta. Uvod v osebni ali hobi blog na brezplačni gostovalni platformi je odličen način za učenje prvih korakov. Če dolgoročno načrtujete, bi morali svoj spletni dnevnik premakniti s strani WordPress.com na račun za plačano gostovanje.

V tem članku vas bom vodil skozi postopek prenosa vašega spletnega dnevnika WordPress.com na samostojno spletno mesto.

Toda zakaj bi vseeno prenesli svoj blog WordPress.com? Preden začnem v tem priročniku, vam želim razložiti, zakaj morate razmisliti o premikanju svojega spletnega dnevnika na plačljiv hosting program. WordPress.com vam nudi odlično in zanesljivo platformo za blog, vendar ima nekaj velikih omejitev v primerjavi s samostojnim spletnim mestom WordPress:

 • Na samostojno spletno mesto WordPress lahko namestite in prilagodite katero koli temo WordPressa, medtem ko na WordPress.com imate na voljo omejeno število tem (brezplačnih in komercialnih)
 • V programu WordPress.com niso dovoljeni nobeni dodatki (razen če kupite načrt VIP, ki stane 2500 dolarjev mesečno in vam omogoči popoln nadzor nad CSS, PHP, vtičniki in temami), medtem ko v skupnem načrtu gostovanja (stane približno 5 USD na mesec) lahko namestite katere vtičnike želite.
 • Blog, ki ga gosti brezplačna WordPress.com, je zelo težaven in ima omejene možnosti za zaslužek; Ko enkrat sprejmete, morate prihodke razdeliti na Automatic Inc, ki je lastnik in vodi WordPress.com. Na spletnem mestu, ki ga gostuje WordPress, lahko na svoje spletno mesto dodate kateri koli kanal za zaslužke in vam ni treba deliti dobička z nikomer.

Slaba stran vodenja spletnega mesta WordPress na lastnem računu za gostovanje je, da ga morate upravljati. Odgovorni boste za redno posodabljanje spletnega mesta, posodabljanje sistema, vtičnikov in tem.

Priprava na začetek prenosa

Zdaj veste, katere so prednosti in slabosti, da imate WordPress pod nadzorom in upravljanjem. Za začetek prenosa boste morali kupiti ime domene in zanesljiv načrt gostovanja za WordPress. V ta namen toplo priporočamo BlueHost iz več razlogov: dobili boste brezplačno domeno .com, 50% popust za njihov skupni načrt, veliko brezplačnih dodatkov in garancij ter odlično tehnično podporo, ki je usposobljena za pomoč uporabnikom, ki so zagon njihovih spletnih mest z WordPressom.

1. korak: Izvažanje podatkov iz WordPress.com

Če želite izvoziti svoj blog WordPress.com, se morate prijaviti na nadzorno ploščo in klikniti »Izvozi«, ki ga najdete v meniju »Orodja«. Za dostop do nadzorne plošče pojdite na:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Orodje za izvoz vas bo preusmerilo na novo stran, na kateri lahko izbirate med brezplačnim ali vodenim prenosom (ob pisanju stane 129 dolarjev). Izberite možnost Brezplačni izvoz, medtem ko vas bo ta vadnica vodila skozi vse korake.

izvoz spletnega mesta wordpress com

Za izbiro brezplačnega izvoza kliknite na gumb Start Export. Tako boste prišli do zadnjega koraka, kjer lahko izberete vrsto podatkov, ki jo želite izvoziti. Privzeto je izbrana možnost »Vsa vsebina«. Obdržite to možnost, če želite prenesti celoten spletni dnevnik, vključno z objavami, stranmi, polji po meri, komentarji, navigacijskimi meniji, prilagojenimi objavami itd..

začetek brezplačnega izvoza wordpress com

Kliknite gumb »Download Export File« in ga shranite v računalnik. Datoteka bo shranjena v .xml obliki. To lahko odprete s katerim koli urejevalnikom besedil, če želite pogledati kodo.

izvoz vse vsebine wordpress com

2. korak: Namestite WordPress na svoj račun gostovanja

Če se odločite za BlueHost za gostovanje na svojem mestu WordPress, boste imeli možnost samodejno namestiti sistem. Za ta korak ne potrebujete nobenega znanja programiranja, le nekaj minut, da ga nastavite. Ne bom se spuščal v podrobnosti, kako namestiti WordPress na BlueHost ali druge ponudnike gostovanja, saj sem v povezanem članku opisal celoten postopek zagon spletnega mesta WordPress..

Tu boste našli dva načina za nastavitev spletnega mesta WordPress: ročno ali samodejno. Vključena je tudi video vadnica.

3. korak: Uvoz bloga WordPress.com na svoje spletno mesto, ki ga gosti WordPress

Ko je spletno mesto, ki ga gostuje, pripravljeno, se prijavite na nadzorno ploščo z naslednjim URL-jem:

yourwebsite.com/wp-admin

V meniju »Orodja« zdaj kliknite možnost »Uvozi«, medtem ko boste uvažali podatke, ki ste jih izvozili prej.

uvoz podatkov za WordPress

Izbrati boste morali sistem, iz katerega uvažate. V tem primeru izberite WordPress.

uvoz podatkov iz wordpressa

Za uvoz podatkov iz WordPress.com boste morali hitro namestiti WordPress vtičnik Uvoznik. V pojavnem oknu kliknite gumb »Namesti zdaj« in aktivirajte vtičnik.

namestite uvoznik wordpressa

Ko je vtičnik aktiviran, pojdite spet na »Orodja -> Meni »Uvozi«. Brskajte in izberite datoteke, ki jih želite uvoziti (.xml datoteko, ki ste jo pravkar shranili prej) in kliknite gumb »Naloži datoteko in uvoz«.

naložite in uvozite WordPress blog

V naslednjem koraku boste morali izbrati uporabnika, ki mu bo dodeljena vsebina. Uporabnika, ki ste ga uporabljali na WordPress.com, lahko uvozite, lahko ustvarite novega uporabnika ali ga dodelite trenutnemu uporabniku, ki ga imate na svojem novem spletnem mestu. Izberite tudi uvoz prilog. Ta možnost bo prenesla vse slike iz vašega starega bloga in jih naložila na novo spletno mesto. To možnost lahko pustite neizbrano; v tem primeru bodo slike naložene s strežnika WordPress.com. To pa ni dobra ideja, saj boste želeli izbrisati svoj spletni dnevnik (pojasniti ga boste pozneje).

dodeli avtorjem prenos datotek za uvoz datotek

S klikom na gumb »Pošlji« boste podatke uvozili in jih samodejno objavili na vašem novem spletnem mestu. Žal ne morete uvoziti svojega starega dizajna, vendar lahko uporabite veliko brezplačnih in vrhunskih WordPress tem.

4. korak: Odstranjevanje in preusmeritev spletnega dnevnika WordPress.com

Če ste v celoti uvozili WordPress.com na novo spletno mesto, toplo priporočam, da odstranite ali naredite svoje zasebno. Priporočamo tudi, da ga preusmerite na novo domeno.

Če želite svoj blog nastaviti v zasebni način, boste morali dostopati do »Nastavitve -> Branje “na nadzorni plošči WordPress.com in nastavite” Rad bi bil moj blog zaseben, viden samo uporabnikom, ki jih izberem. ” možnost.

nastavitev wordpress com zasebnega

Če že nekaj časa blogirate in imate veliko občinstva, jih lahko o tem obvestite pred premikanjem spletnega dnevnika. Prav tako lahko izbrišete vso svojo vsebino iz starega bloga in ustvarite pevsko objavo, ki obiskovalcem sporoča, da je bil vaš blog premaknjen na novo domeno. Stare objave morate izbrisati ali narediti zasebne, saj iskalniki ne marajo podvojene vsebine.

Izberete lahko tudi, da svoj stari blog preusmerite na novo spletno mesto. Pojdite na meni »Trgovina« na nadzorni plošči. Zdaj odprite meni “Domene” v trgovini in kliknite na gumb “Dodaj domeno”.

dodaj domeno wordpress com

Tako boste dobili nekaj domenskih predlogov, ki jih lahko kupite, pa tudi možnost za preusmeritev spletnega mesta. Če želite nadaljevati s preusmeritvijo, kliknite gumb “Mat it”. Za to nadgradnjo boste morali vstaviti novo domeno in plačevati 13 evrov letne pristojbine. Ta možnost bo preusmerila (s pomočjo preusmeritve 301, ki iskalnim iskalnikom sporoča, da je bilo spletno mesto trajno premaknjeno) vaš stari spletni dnevnik na novo samostojno spletno mesto. Ko nekdo dostopa do vašega spletnega dnevnika WordPress.com, bo samodejno pristal na vaši novi domeni in spletnem mestu. Tako ne boste izgubili svojih težko pridobljenih bralcev in iskalniki bodo tudi veseli tega koraka.

preusmeritev domene wordpress com

Dokončaj jo!

Če ste upoštevali zgornji navodila po korakih in ste naredili vse, kar je bilo treba, bi morali biti zdaj ponosni lastnik domene in novega spletnega mesta WordPress, ki ga sam gosti..

Resnično upam, da vam je ta vadnica pomagala pri premikanju vašega spletnega dnevnika WordPress.com na novo domeno. Če imate še vedno kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč, pošljite komentar spodaj.

Premaknite blog WordPress.com!

Prenesite WordPress.com na BlueHost in pridobite BREZPLAČNO ime domene in 50% popust na spletno gostovanje.

Začni zdaj! – 3,95 USD / mesec »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map