Kako prenesti WordPress spletno mesto z enega gostitelja na drugega

prenesite spletno mesto wordpress na novega spletnega gostitelja


Vaš trenutni ponudnik gostovanja vam ne zagotavlja potrebne moči za gostovanje za zagon vašega WordPress spletnega mesta z sprejemljivo hitrostjo in zmogljivostjo. Na težavo ste že stopili v stik s tehničnim oddelkom, ki pa vam ne more ali ne želi pomagati.

Ali vam trenutni ponudnik gostovanja ne zagotavlja potrebne moči gostovanja? Vaš WordPress spletna stran upočasnjuje? Hitrosti in zmogljivosti ne morete sprejeti zamud! Povezali ste se s tehničnim oddelkom, vendar težave niso odpravili. Ne morejo ali ne želijo skrbeti za vaše spletno mesto.

Kaj lahko storite v tem primeru? Najprej boste morali najti novega, zanesljivega spletnega gostitelja, ki podpira WordPress.

Gostovalna podjetja priporočam za WordPress spletna mesta:

Podjetje
Promotivna cena

1poceni zanesljiv spletni gostitelj za WordPress3,95 USD / mesec
2profesionalni gostitelj WordPress za več mest3,95 USD / mesec
3poslovno gostovanje WordPress3,49 USD / mesečno

BlueHost je najboljša izbira, ko gre za poslovno gostovanje WordPress-a. Imajo več skupnih načrtov, upravljano gostovanje za WordPress, VPS in namensko gostovanje ter gostovanje v oblaku. Ta ponudnik gostovanja je odličen od majhnih do velikih spletnih strani. Oglejte si naš pregled BlueHost, če želite izvedeti več o podjetju.

HostGator je dober, poceni ponudnik gostovanja za gostovanje majhnih do velikih WordPress spletnih mest. To gostiteljsko podjetje uporablja cPanel kot nadzorno ploščo, tako da če iščete poceni gostitelja cPanel, bi to lahko bila dobra izbira za vas. Več informacij o tem podjetju najdete v našem pregledu HostGator.

Gostovanje InMotion je še en velik ponudnik gostovanja, s cenovno ugodnimi cenami. To je še ena odlična možnost za gostovanje majhnega do srednje velikega mesta WordPress. Ponujajo tudi storitev, optimizirana za WordPress gostovanje in možnost nadgradnje na VPS ali Dedicated hosting. Ta gostitelj je odličen za nova in uveljavljena mesta. Več o InMotionu preberite v celoti v pregledu gostovanja InMotion.

Pomembno! Preden nadaljujete, varnostno kopirajte celotno spletno mesto WordPress. Naredite tudi varnostno kopijo datotek in baze podatkov.

Ko boste našli dobrega gostitelja programa WordPress, boste morali slediti spodnjim korakom.

1. korak: prenos datotek WordPress

Za prenos datotek WordPress na novega gostitelja imate dve možnosti: uporabo FTP ali uporabo cPanel. V nadaljevanju bom razložil obe metodi.

Za povezavo s strežnikom boste morali uporabiti FTP odjemalec. Priporočam uporabo FileZilla, je brezplačen in enostaven za uporabo. Za vzpostavitev povezave s strežnikom boste potrebovali FTP račun tako pri novem kot na starem ponudniku gostovanja. Račun FTP lahko ustvarite na nadzorni plošči gostovanja.

 • Povežite se s starim strežnikom in odprite mapo public_html. Tu so shranjene datoteke vašega spletnega mesta WordPress.
 • Prenesite datoteke v računalnik prek funkcije za prenos – odvisno od velikosti vašega spletnega mesta lahko to traja kar nekaj časa
 • Ko je prenos končan, se povežite z novim strežnikom in naložite te datoteke v mapo public_html. Na tem mestu, ko končate s prenosom datotek, lahko premaknete bazo podatkov.

Preden pa preidemo na naslednji korak, poglejmo, kako lahko s spletnega mesta cPanel prenesete svoje spletno mesto. To je hitrejši postopek in ne potrebujete dodatne programske opreme. Ta metoda deluje le, če oba, stari in novi gostitelj, uporabljata cPanel.

cpanel file manager wordpress prenos spletnega mesta

stiskanje datotek v cpanle upravitelj datotek wordpress spletnem mestu prenos

 • Dostopite do svojega starega računa za gostovanje in se prijavite v cPanel.
 • Pojdite do upravitelja datotek in poiščite mapo, v kateri so shranjene datoteke vašega spletnega mesta; mora biti v mapi public_html.
 • Izberite mapo in jo stisnite v .zip (ali drugo razširitev, ki jo želite) s pomočjo možnosti stiskanja iz menija.
 • Z gumbom za prenos shranite stisnjene datoteke v računalnik. Nalaganje bo trajalo nekaj minut, odvisno od vaše internetne povezave, hitrosti strežnika in velikosti vašega spletnega mesta.
 • Ko je prenos končan, se prijavite na svojega novega gostitelja in odprite cPanel.
 • V domeno Addon Domain dodajte svoje ime domene (če še ni dodano) – to bo ustvarilo mapo na vašem gostitelju.
 • Naložite arhivirane datoteke na novega gostitelja s funkcijo Upravitelj datotek in funkcijo nalaganja. Naložite datoteko v mapo public_html (ali v mapo, ki je bila ustvarjena v prejšnjem koraku)
 • Odstranite stisnjeno datoteko s funkcijo unzip in skrbno izberite ciljno mapo
 • Na tej točki ste datoteke uspešno prenesli na svojega novega gostitelja in lahko začnete premikati bazo podatkov.

2. korak: Premik baze podatkov WordPress

Zdaj boste morali prenesti bazo podatkov svojega spletnega mesta WordPress s starega gostitelja v novega.

izvoz baze podatkov mysql baze podatkov cpanel wordpress

 • Ponovno pojdite na cPanel svojega starega gostitelja in dostopajte do phpMyAdmin orodje.
 • Ko se povežete s strežnikom baz podatkov, boste na levi strani zaslona lahko videli vse svoje zbirke podatkov, ki jih gosti ta gostitelj. Izberite bazo podatkov, ki jo želite prenesti. Če imate težave ugotoviti, katera je pravilna baza podatkov, odprite datoteko wp-config.php (ki se nahaja v korenski mapi vaše namestitve WordPress) in poiščite vrstico, ki je videti nekako tako: definiraj (‘DB_NAME’ , ‘vaše ime_datoteke_podatkov’); V tej vrstici je shranjeno ime zbirke podatkov, na katero so datoteke povezane.
 • Zdaj izberite bazo podatkov na levi strani zaslona in na vrhu boste lahko videli nekaj možnosti. Pojdite v meni »Izvozi«.
 • Zdaj izvozite izbrano bazo podatkov v načinu hitrega izvoza v obliko SQL in jo shranite v računalnik.
 • Zdaj pojdite in dostopajte do cPanela svojega novega računa za gostovanje in s pomočjo čarovnika za bazo podatkov MySQL ustvarite novo bazo podatkov in uporabnika. Shranite ime uporabnika in geslo, ker boste te podatke pozneje potrebovali.
 • mysql bazo podatkov čarovnik wordpress prenos spletnega mesta
 • Ko je prazna baza podatkov pripravljena, dostopajte do phpMyAdmin na novem gostitelju in na levi strani izberite bazo podatkov, ki ste jo ustvarili prej
 • Kliknite na zgornji meni »Uvozi« in izberite bazo podatkov, ki ste jo shranili v računalnik.
 • V tem trenutku ste končali s prenosom baze podatkov, vendar to še ni pripravljeno.

3. korak: Posodobitev datoteke Config

Zdaj boste morali datoteke povezati z bazo podatkov na svojem novem gostitelju.

Poiščite in odprite datoteko wp-config.php v novem računu gostovanja bodisi s cPanel ali FTP.

Poiščite naslednje vrstice in stare podatke zamenjajte z novimi, ki ste jih predhodno shranili.

/ ** Ime baze podatkov za WordPress * /
define (‘DB_NAME’, ‘old_database_name’);
/ ** Uporabniško ime baze podatkov MySQL * /
define (‘DB_USER’, ‘old_database_user’);
/ ** geslo baze podatkov MySQL * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘old_database_password’);
/ ** Ime gostitelja MySQL * /
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Spremeniti boste morali ime, uporabnika in geslo baze podatkov; localhost lahko ostane, gostitelj baze podatkov bo ostal enak, saj večina ponudnikov gostovanja uporablja localhost.

Če bi naredili vse pravilno, bi se morale datoteke povezovati z bazo podatkov. In v bistvu ste KONČNI!

Obstaja pa nekaj dodatnih korakov, ki bi bili lahko zanimivi in ​​koristni za vas.

4. korak: Migracija e-poštnih računov

Če gostitelja uporabljate za gostovanje e-poštnih sporočil in imate en ali več e-poštnih računov, povezanih z vašim domenskim imenom, bi moral ta korak pomagati tudi pri premikanju e-poštnih računov.

selitev e-poštnega računa cpanel wordpress prenos spletnega mesta

 • Migracija e-poštnih računov je zelo podobna premikanju datotek WordPress.
 • Vse nastavitve in e-poštni e-poštni računi se nahajajo v javni_html / pošti / mapi.
 • Za premikanje e-poštnih računov lahko uporabite FTP ali cPanel, tako kot prej datoteke.
 • Tukaj, lahko najdete več o selitvi e-poštnih računov z enega gostitelja cPanel na drugega.

S prenosom e-poštnih računov s svojega starega strežnika in nalaganjem na novega boste ohranili vse nastavitve. V e-poštnem odjemalcu vam ne bo treba spreminjati e-poštnih nastavitev (v Thunderbird-u, Outlooku ali drugih).

5. korak: Spremenite strežnike imen / premaknite domeno

Da se izognete izpadom med premikanjem spletnega mesta na novega gostitelja, sledite temu koraku. Ko končate s prenosom datotek in baz podatkov ter selitvijo e-poštnih računov, lahko zdaj spremenite poimenske strežnike vašega imena domene.

Če je vaša domena registrirana pri gostiteljskem podjetju, iz katerega se selite, boste morali to domeno prenesti na svojega novega gostitelja. Pri tem lahko dobite pomoč svojega novega gostitelja, vendar se boste morali obrniti na svojega trenutnega gostitelja in jim povedati, da želite prenesti svojo domeno. To je lahko daljši postopek, prenos celotne domene pa lahko traja nekaj dni.

Če je vaša domena registrirana pri tretjem registrarju, morate spremeniti samo poimenske strežnike, ki jih ponuja vaše novo podjetje za gostovanje. Ko so posodobljeni strežniki imen, lahko sprememba začne veljati do 24 ur. Zato bodite potrpežljivi!

Končne misli!

Resnično upam, da vam je ta podrobna vadba pomagala pri premikanju spletnega mesta WordPress na novega spletnega gostitelja. Če imate še kakšno vprašanje, prosimo, uporabite spodnji razdelek za komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map