Kako ustanoviti spletno stran podjetja?

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kako ustanoviti spletno stran podjetja?
0 15 мин.

spletna stran start-company


Želite izvedeti, kako ustanoviti spletno mesto za vaše podjetje? V tem priročniku vam bom pomagal sestaviti spletno mesto profesionalnih podjetij.

V 21. stoletju ni novo dejstvo, da morajo vsa podjetja imeti spletno stran, vendar je po raziskavah le 71% resničnih spletnih strani. Če imate podjetje in želite vzpostaviti svojo spletno prisotnost, ste se dobro odločili!

Pojdimo skozi potrebne korake, da bomo imeli dobro in dobro delovanje spletnega mesta.

1. korak: Poiščite dobro ime domene

find-domain-name-company-website

Dobro ime domene mora biti element spletne strategije. Ljudje bodo prebrali to ime domene; si ga bodo tudi zapomnili in uporabili. Moral bi biti edinstven, pameten in povezan z vašim poslovanjem. Tukaj je nekaj pravil, kako preprečiti mine:

Preprostejše ime, ki ga boste lažje zapomnili

Izogibajte se uporabi posebnih znakov, kot so črtice, saj bodo zmedli vaše obiskovalce, ki se ne bodo spomnili, kje natančno so bile uporabljene črtice. Uporaba domenskih imen z eno ali več črticami vas bo postavila tudi tarčo, saj lahko vaši konkurenti brez težav registrirajo različice domen brez črtic.

Imena, povezana z lokacijo, imajo boljše rezultate v iskalnikih

Če je vaše podjetje povezano s posebnim območjem, v ime podjetja dodajte tudi ime lokacije. S tem boste iskalniki razumeli vaše področje storitev in vam brezplačno zagotovili zelo ciljane uporabnike. Če imate na primer pekarno v Brixtonu, lahko uporabite tudi bakerybrixton.com ali brixtonbakery.com.

Imena domen niso za zabavo

Mogoče bi bilo dobro namesto črk ali besed uporabljati številke, na primer b3tt3r.com ali go2home.com, vendar veliko vaših strank šale ne bo razumelo. Tudi če bodo, pozneje ne bodo natančno prepoznali, kje je bil smešni del dodan v ime vaše domene in ne bodo mogli znova poklicati vašega natančnega URL-ja. V svojem imenu poskusite uporabljati samo klasične črke in besede.

Uporabite klasične TLD

Na trgu je na stotine domenskih imen najvišje ravni, na primer .academy ali .art, vendar niso tako pogosti in večinoma starejši ljudje ne bodo vedeli, da gre za neodvisne domenske zaključke. Z izbiro imena domene, kot je mysite.art, boste tvegali, da bodo ljudje prepoznali vaše ime kot mysiteart.com in celo kot mysite.com ali mysite.us. Izberite klasične zaključke domen, kot so .com, .net ali .org ali TLD, povezane z državo, na primer .us, .de ali .uk.

Nasvet za profesionalce: Ne pozabite vklopiti možnosti obnovitve. Nekateri registratorji domen ponujajo milostno obdobje, ko lahko obnovite pretečena imena domen, vendar je cena tega lahko desetkrat višja od prvotne kupnine. V nekaterih primerih ni milostnega obdobja, zato bodo lahko neznanci prevzeli vaše ime domene in vaše dobro znano ime domene bo izgubljeno.

Priporočamo: BlueHost

spletna stran bluehost-start-company

Za registracijo domen priporočamo BlueHost, saj ima enostaven vmesnik za upravljanje imen domen, vključno s spreminjanjem DNS strežnikov in še več. Podjetje ponuja samodejno obnovo, zato je mogoče domenska imena zaščititi pred naključnim potekom.

Drugo koristno orodje za varnost domene je funkcija zaklepanja domene. Z aktiviranjem bo domena zaščitena pred nepooblaščenimi prenosi. Eden izmed najmočnejših delov BlueHosta je oddelek za podporo; strokovnjaki za domeno in shranjevanje so na voljo 7/24. Uporabniki lahko profesionalce dobijo prek telefona, e-pošte ali klepeta.

Kliknite tukaj, da preverite razpoložljivost imena vaše domene in jo naročite s posebnim popustom BlueHost.

2. korak: Ugotovite, katero vrsto gostovanja potrebujete

web-hosting-type-company-website

Tudi vaše spletno mesto bo potrebovalo shrambo, zato morate kupiti paket spletnega gostovanja. Na internetu je dobesedno več deset tisoč ponudnikov, le nekaj deset jih je res dobrih.

Največja past, v katero se lahko znajdete, je cena gostovanja, ponavadi vam najcenejši ponudniki spletnega gostovanja nudijo slabo ali skoraj nedosegljivo podporo strankam, sistemske zaustavitve in druge nadležne težave. Poskusite izbrati zanesljivega ponudnika z mnogimi uporabniškimi priporočili!

Izberite tudi, katero vrsto gostovanja potrebujete; obstajajo različne stopnje od starterja do pro. Najbolj osnovna vrsta je deljeno gostovanje, kjer dobite košček pomnilnika na celotnem strežniku in nadzorni plošči, ki jo lahko uporabite za administracijo.

Ko bo vaše spletno mesto večje in bo obiskalo več obiskovalcev, boste morali preiti na naprednejše vrste shranjevanja, na primer VPS, kjer boste pridobili večje vire za večji promet. Končna rešitev je namenski strežnik, kjer boste imeli celoten fizični stroj, ki bo deloval za vašo spletno stran.

Ker zdaj govorimo o začetnem spletnem mestu, je idealno izbrati skupno gostovanje. Odpravil bo vašo težavo s shranjevanjem z nizkimi stroški in na vašo pot poslal spletno mesto.

Nasvet za profesionalce: Če spletno shrambo kupujete dlje, lahko kot prednost dobite popust ali celo brezplačno ime domene.

Priporočamo: BlueHost

spletna stran bluehost-start-company

Ker je BlueHost močan tržni član registracij domen, je tudi dragocen član gostiteljskega trga. Za stranke ponujajo 3 skupne pakete gostovanja, polne funkcij in sredstev.

Paket Basic je lahko dom enega spletnega mesta, kar daje ogromno 50 GB prostora za datoteke. Pasovna širina ni merjena in uporabniki lahko v paket dodajo 5 e-poštnih računov. Njena cena z brezplačnim SSL certifikatom se začne od 2,95 dolarja na mesec.

Paket Plus nima skoraj nobenih omejitev, lahko vsebuje neomejeno število spletnih strani, kar omogoča neomejeno shranjevanje z neomejeno pasovno širino. BlueHost je dodal vrednost trženjskih ponudb v vrednosti 200 USD, za mesečno ceno 5,95 USD pa je vključena tudi zaščita pred neželeno pošto.

Paket Choice Plus ima enako ceno kot Plus, in sicer od 5,95 dolarja. Ima vsa sredstva, ki jih ima manjši paket, vsebuje pa brezplačno zasebnost domene in varnostno kopiranje spletnega mesta CodeGuard Basic.

Priporočamo BlueHost, saj je zanesljiv, ima ime na trgu in ponuja dobre pakete v skupni rabi po zelo nizkih cenah. Brez pasti, brez ponarejenih ponudb, kliknite tukaj, če si želite ogledati skupne ponudbe gostovanja BlueHost!

3. korak: Pridobite dober logotip

strokovno-logo-design-company-website

Tudi vaše spletno mesto bo potrebovalo dober logotip. Ljudje včasih mislijo, da so logotipi preprost oblikovalski element, vendar se morate izogibati takšnemu razmišljanju. Vaš logotip je ključni element vašega spletnega mesta; prikazuje bistvo vrednot, razmišljanja in ključnih nalog vašega podjetja. Če ima nizko kakovost, bo pokazal, da je tudi vaše podjetje subjekt majhne vrednosti in bo prestrašil stranke.

Mogoče je, da že imate logotip svojega podjetja in dobro deluje na tiskanih materialih ali drugih elementih iz resničnega življenja. Ne pozabite se posvetovati z oblikovalcem, da bi videli, kako bo logotip deloval na spletnem mestu. Zelo priporočamo, da najamete logotip podjetja 99Designs. Na tej spletni strani lahko dobite visoko kakovostne modele logotipov.

Tudi drugi elementi spletnega mesta morajo slediti barvam in slogu logotipa, za to nalogo pa je potrebna prava profesionalna oblikovalka.

Nasvet za profesionalce: Ključnega pomena je, da je logotip v različnih oblikah datotek in dimenzijah. Prosite oblikovalca, naj ustvari preproste različice datotek, kot sta .jpg ali .png, z obliko, povezanimi z oblikovalcem ali tiskarno, kot sta..

4. korak: Ustvarite svojo spletno stran

spletna stran za gradbena podjetja

Končni korak delovanja spletnega mesta je izdelava spletnega mesta. V tem razdelku je veliko načinov, od programerja lahko zahtevate, da kodira postavitev, uporabi kateri koli brezplačni ali plačani sistem za upravljanje vsebine ali uporabi katero koli spletno orodje za ustvarjanje spletnih strani.

Najem programerja

Izdelava spletnega mesta po meri z edinstveno postavitvijo ni priporočljiva za začetna spletna mesta. Ne samo zato, ker je programiranje drago, ampak na trgu je veliko napačnih programerjev. Če nimate izkušenj s kodiranjem, je zelo težko ugotoviti, kateri programer je dober in kateri ne.

Kodiranje spletnega mesta ne gre samo za kopiranje osnutka in nanašanje na spletno mesto v živo, temveč za izdelavo dobre kode za sprednjim delom. Če naredite napačno kodo, bo vaše spletno mesto počasno, kar odvrača vaše stranke in vam v Googlu naloži kazen. Bolj počasnejša kot je vaša spletna stran, več kupcev boste izgubili.

Če torej niste programer ali imate prijatelja, preskočite zamisel o izdelavi edinstvenega spletnega mesta in preizkusite druge rešitve.

Nasvet za profesionalce: Če najamete programerja, vedno preizkusite njegove reference s takimi spletnimi preizkuševalci, kot je Google PageSpeed ​​vpogled v stran ali preskus hitrosti spletnega mesta Pingdom.

Uporaba spletnih ustvarjalcev spletnih strani

Na internetu je veliko storitev, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje spletnega mesta. Večina jih ponuja tudi spletno shranjevanje in uporablja model naročnine. Na voljo so tudi brezplačne storitve, vendar na vašem spletnem mestu prikazujejo svoje oglase in vam ne dajo možnosti, da jih odstranite, razen če ne plačate dodatne pristojbine.

Ti napredni ustvarjalci imajo običajno vgrajene predloge, tako da lahko izberete postavitev glede na profil ali slog vašega podjetja. Ko ga izberete, ga lahko prilagodite z orodji za povleci in spusti. To pomeni, da lahko prosto dodate nove razdelke, vrstice in stolpce ter posebne elemente, kot so obrazci, polja, besedila, slike, videoposnetki in več.

Pri večini ustvarjalcev spletnih strani lahko uporabite kodo CSS po meri, tako da lahko spremenite slog spletnega mesta. Najboljši ponudniki vam nudijo tudi video vadnice ali celo plačano podporo za prilagajanje. Imati takšno spletno mesto je lahko dobra ideja, zato če ste zadovoljni s sredstvi, ki jih dajete, lahko začnete s svojim spletnim mestom. Vendar obstaja še boljša rešitev; WordPress.

Nasvet za profesionalce: Ne pozabite shraniti prilagoditve, če urejate vgrajeno predlogo. V nasprotnem primeru lahko težava z internetno povezavo popolnoma pokvari vaše delo in celotno delo lahko začnete znova.

Uporaba WordPressa

use-wordpress-podjetje-spletna stran

WordPress v brezplačnem in odprtokodnem sistemu za upravljanje vsebine (CMS), ki ga lahko uporabite za izdelavo spletnega mesta. Dva dejstva opisujeta njegovo priljubljenost: 31% spletnih strani uporablja WordPress kot svoj CMS. Programsko opremo je doslej naložilo 60 milijonov ljudi. Razvija se nenehno in se lahko nastavi v eni minuti.

WordPress je idealna izbira za zagon vašega spletnega mesta; tudi cenejše gostovanje v skupni rabi bo dobro, če gostite primere. Namestitev programa WordPress potrebuje le nekaj znanja o zbirki podatkov in pomnilnika, vendar imajo številni ponudniki namestitveno skupino, včasih brezplačno. Še boljše pa je, da v sredstvih ponudnikov gostovanja obstajajo rešitve v enem kliku, ki namestijo WordPress z le nekaj kliki. To res pomeni, da lahko spletno mesto v živo nastavite le z nekaj kliki, ne da bi vedeli preprosto besedo o bazah podatkov ali internetnih tehnologijah.

Teme

Druga prednost WordPressa so teme in vtičniki. Teme delujejo kot prevleke, z namestitvijo teme lahko popolnoma spremenite videz svojega spletnega mesta. Lahko ga celo pretvorite v spletno trgovino ali revijo z eno samo temo. Na internetu je deset tisoč tem, plačljivih in brezplačnih.

Ena najbolj priljubljenih tem v internetu je Divi, ki prihaja z zelo naprednim Visual Page Builderjem. Ekipa razvijalcev za to temo WordPress je neverjetna; njihova vrhunska mojstrovina je Divi revolucioniral trg s svojim preprostim za uporabo oblikovalcem postavitev.

Kliknite tukaj, če si želite ogledati, kako deluje Visual Page Builder

V tej temi obstajajo tudi druga napredna orodja, ne le graditelj, če naštejemo nekaj, odzivno urejanje, 20+ vnaprej izdelanih postavitev in 46 kosov vsebinskih elementov, ki so v celoti vredni teme teme. Seznam vsebinskih delov je dolg, vendar lahko avdio predvajalnik, trgovina, blog, poziv k akciji, galerija, drsnik in elementi tabele o cenah lahko uporabite za vse nove lastnike spletnih strani.

Posebnost je tudi posebna; uporabniške postavitve je mogoče izvoziti, naložiti na druga spletna mesta ali deliti z drugimi. To sredstvo je ustvarilo majhen trg postavitve, na katerem si uporabniki brezplačno ali za nekaj denarja med seboj delijo svoje Divi postavitve.

Kliknite tukaj, če želite prebrati več o temi Divi WordPress ali jo kupiti

Vtičniki

Vtičniki so majhni dodatki za kodo, ki dajo dodatno funkcijo vašemu spletnemu mestu. Tako lahko z dodajanjem vtičnikov imate knjigo gostov, galerijo slik, forum ali katero koli drugo funkcijo. Celotna industrija je zgrajena na kodiranju vtičnikov, zato dobesedno ne boste našli nobenega posebnega primera, ki ga vtičnik ne zajema. Ali vsaj, na tisoče programerjev jih bo lahko razvilo za vas.

Na trgu je kar nekaj vtičnikov, ki so že postali skorajda nujni, zato jih lahko uporabite tudi zagotovo:

Dodatna prednost programa WordPress je vizualni urejevalnik, v katerega lahko pišete objave na spletnem dnevniku ali novice za svoje spletno mesto. Ima enostaven vmesnik za uporabo s podobnimi gumbi in znaki, ki jih boste našli v programu Microsoft Word in njegovih klonih. Z uporabo urejevalnika lahko članke preprosto objavite.

WordPress je vsekakor zelo dobra programska oprema za zagon spletnega mesta in s svojo uporabo na svojem novem mestu ne boste sprejeli napačne odločitve..

Nasvet za profesionalce: Ne pozabite redno izvažati varnostnih kopij za WordPress; programska oprema vam omogoča, da to storite z nekaj kliki. To vedenje vam bo prihranilo veliko časa, če se vaše spletno mesto zruši ali napade. Na voljo so tudi vtičniki, s katerimi izvoz opravite samodejno.

5. korak: Ustvarjajte vsebino in redno posodabljajte spletna mesta

ustvarite-vsebino-podjetje-spletno mesto

Kljub temu pa ta korak sledi, ko bo vaše spletno mesto zaživelo, je nujno, da redno objavljate novo vsebino na svojem spletnem mestu. Vzroka za to sta dva:

 1. pokazati ljudem, da je vaše podjetje živo in ima stalno novice
 2. prikazovanje sveže Googlove vsebine, da dobijo brezplačne obiskovalce kot menjavo zanjo

Zelo pomembno pravilo, da mora biti nova vsebina povezana s profilom vašega spletnega mesta. Če poznate šale, a niste klovn, potem spletna stran vašega podjetja ni idealno mesto za njihovo objavo. Najverjetneje bodo novice iz vašega podjetja, dogodki, ki so se zgodili, novi trakovi v industriji, tako da boste vedno imeli novo vsebino, ki jo lahko delite z ljudmi.

Članki dobre kakovosti bodo tudi povečali vaš ugled in s tem naredili več strank, medtem ko je vaše spletno mesto aktivno. In če pisno gradivo delite na platformah družbenih medijev, kot je Facebook, potem ste naredili vse, kar bo povečalo promet vašega spletnega mesta in vzpostavilo občinstvo.

Nasvet za profesionalce: Vseeno pa je za ustvarjanje takšne vsebine in širjenje v YouTubu potrebno več napora. Po raziskavah se večina ljudi dokončno odloči za nakup, potem ko so si pred tem ogledali ustrezen videoposnetek izdelka.

6. korak: Dostavite promet na svoje spletno mesto

spletna stran-promet-podjetje-spletna stran

Tudi če imate najboljše spletno mesto na Zemlji, vam ne bo koristilo, če nimate prometa. Z rednim ustvarjanjem vsebine in objavljanjem novic, deljenjem člankov na platformah družbenih medijev bo vaše spletno mesto pridobilo organski promet iz iskalnikov.

Poleg tega lahko osebno na vaše spletno mesto pripeljete tudi več prometa, samo poskusite:

 • Gost blogging: prosite lastnike spletnega mesta ali spletnega dnevnika, katerih posel je povezan z vašim, da vam dajo prostor za članek za pisanje gostujočega članka. Napisati morate resnično zanimivo in koristno, da boste pritegnili oči bralcev in jih posredovali na vašo spletno stran. Ob taki vsebini se boste pohvalili tudi z vašim SEO, tako da je to dvojna prednost, ki jo morate uporabiti!
 • Kupite oglase PPC: oglase lahko kupite tudi v največjih omrežjih PPC, kot sta Google AdWords ali Facebook Ads. To dejanje bo na vaše spletno mesto prineslo dodatne stranke; vendar bodo manj angažirani kot obiskovalci, ki so prispeli iz vašega neverjetnega gostujočega članka.
 • Plačajte influencer: Na platformah družbenih medijev obstajajo vplivniki, zlasti na Facebooku, Instagramu, Snapchatu in YouTubu. Najemite jih za oglaševanje vaše spletne strani in ti bodo prinesli promet na vašo spletno stran. Poleg tega bo vaša blagovna znamka deležna veliko večje pozornosti s strani oboževalcev vplivnežev kot prej, družabni sledilci pa bodo začeli biti povezani z vašim podjetjem. Kjer koli bodo kasneje videli vašo blagovno znamko, si bodo zapomnili, da je vaše podjetje tisti kul, ki je bil omenjen na kanalih najljubših vplivnežev.
 • PR članki: To je staromodna SEO strategija, ki še vedno deluje. Kupite članek v večjih revijah ali lokalnih časopisih in objavite članek o vašem podjetju. Učinek bo imel dvojno plat: ljudje bodo prebrali članek in bili obveščeni o vaši blagovni znamki in / ali obiskali vaše spletno mesto, medtem ko bo povratna povezava z močnega spletnega mesta imela močan SEO učinek.

Nasvet za profesionalce: Vse platforme družbenih medijev imajo vrhunske sezname, kjer najdete pomembne vplive. Na primer, trendi video posnetke si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/feed/trending

Zavijanje

Zdaj veste, kako ustvariti spletno mesto za svoje podjetje. Pojdite naprej na BlueHost, izberite rastlino, ki jo potrebujete, in začnite graditi svojo stran WordPress še danes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector