Kako ustanoviti spletno stran s fotografskim portfeljem?

start-photography-portfolio-spletna stran


Obstajajo tri bistvene sestavine, ki so potrebne za začetek dobrega fotografskega posla: spretnost fotografiranja, opreme in trženja. Z marketinškega vidika je prvi korak vzpostavitev močne spletne prisotnosti, da bi s svojimi storitvami dosegli več ljudi.

Dandanes je potrebno, da vsako podjetje vzpostavi svojo spletno stran. Ko ljudje nekaj potrebujejo, ga običajno poiščejo v internetu, obiščejo določeno spletno mesto in začnejo naročiti izdelke ali se obrnejo na podjetje za dodatne informacije o storitvi.

Spletno mesto portfelja fotografij je tisto, kar vaše podjetje potrebuje, in v tem članku vam bomo pokazali, kako ga lahko ustvarite. Fotograf preprosto ni boljšega načina, da svoje delo pokaže publiki kot portfelsko spletno mesto. To ni samo učinkovit način za rast kupcev, ampak tudi zelo enostaven za vzpostavitev. Ni pomembno, ali ste profesionalni fotograf ali začetnik; portfelsko spletno mesto je odličen način za popularizacijo vašega dela v obeh primerih.

Presenetljivo veliko fotografov se odloči, da bo svoje storitve vrtelo le okoli družbenih medijev. Ustvarijo si Facebook, Instagram ali stran 500px in tam naložijo svoje delo. To je en način za gradnjo vašega podjetja, zagotovo pa ne najučinkovitejši. Najprej bomo razložili, zakaj mora vsak neodvisni fotograf vzpostaviti portfelsko spletno stran. Nato vam bomo pokazali enega najpreprostejših načinov, kako ga sestaviti.

Zakaj bi morali zagnati spletno stran s portfeljem fotografij?

spletna stran fredrikclement-photography-portfolio-portfolio

Vir: fredrikclement.com

Za številne fotografe je prvič, ko javnost vidi njihove fotografije, ko jih naložijo na portfeljsko spletno mesto. Če imate lepo zbirko fotografij, jih lahko nato naložite na svoje spletno mesto, da bodo potencialne stranke lahko videle, kaj lahko pričakujete od vaših storitev. Pokazati ljudem lepo prodajalno je že dobra marketinška praksa.

Dejstvo je, da lahko svoje delo v internetu prikažete na več načinov, zato morda ne bo takoj jasno, zakaj bi to morali storiti z ustvarjanjem spletnega mesta. V nadaljevanju bomo govorili o nekaterih najbolj priljubljenih platformah, ki jih fotografi uporabljajo namesto spletnih mest, in o tem, kako ovirajo njihov uspeh. Potem bo veliko lažje razumeti, zakaj je portfelsko spletno mesto boljša možnost.

Fotografski računi na družbenih medijih

Kot smo že omenili, fotografi običajno radi naložijo svoje fotografije na spletna mesta, kot so Facebook, Instagram in 500px. Te platforme so precej priljubljene, vendar imajo vse enako pomanjkljivost. Svoje delo boste lahko objavili v krogu ljudi, ki vam sledijo, morda se jim bo pridružilo še nekaj, vendar boste še vedno omejeni na tiste, ki uporabljajo isto platformo.

Po drugi strani je glavna točka fotografskega posla privabiti ljudi, ki jih fotografija sploh ne zanima, temveč storitve, ki temeljijo na vaših spretnostih fotografiranja. Na zgoraj omenjenih platformah boste lahko svoje delo delili z drugimi fotografi, potencialne stranke pa bodo le redko zainteresirane.

Super je, če vaše fotografije cenijo drugi fotografi, če pa želite, da vaše podjetje raste, morate pritegniti naključne ljudi, ki potrebujejo vašo storitev.

Nalaganje fotografij na spletne tržnice

istcokphoto

Vir: istockphoto.com

Namesto da bi postavili spletno mesto za portfelj, se morda zdi dobra ideja, da svojo blagovno znamko objavite na straneh s seznamom imenikov in na spletnih tržnicah. Za tiste, ki potrebujejo fotografa za poroko, je na voljo veliko poročnih tržnic. Vse, kar morate storiti, je, da dodate svoj klasificirani oglas na te strani in počakate na stranke. Kot kaže, je to precej neučinkovita praksa.

Ko potencialne stranke stopijo v stik s fotografi, lahko pokažejo portfelj tako, da delijo povezavo do svojega seznama s seznami. Skupni rabi takšnih povezav se je treba izogibati na vse načine. Čeprav bodo ljudje, ki jih storitev zanima, lahko pogledali nekaj vzorčnih slik, fotografi le otežujejo, da jih vsi najamejo. Obstajajo trije različni dejavniki, ki močno vplivajo na njihov postopek odločanja:

 • Utrujenost odločitve – Ponavljajoče odločanje povzroči le frustracijo in utrujenost po določeni točki. Ko ljudje iščejo fotografa ali katero koli drugo storitev, bi se raje izognili sprejemanju odločitev po dolgem dnevu. Kar želijo videti, je enotna, vendar privlačna rešitev njihovega problema. Med službami so že prisiljeni sprejeti dovolj odločitev. Če povežete imenik, težave res ne rešite, temveč jih zmedete, končni rezultat pa je, da se odločijo napačno.
 • Ni možnosti za trženje blagovne znamke – Preden začnete katero koli dejavnost, morate ugotoviti blagovno znamko, logotip in nekaj idej za določen slog, ki bodo odlikovanje vašega dela. Vse te stvari so potrebne, če želite vzpostaviti močno blagovno znamko. Žalostno dejstvo je, da imenik vaše blagovne znamke ne bo mogel pravilno predstaviti občinstvu.
 • Preveč izbire – Ko ljudje obiščejo strani s seznami, ki iščejo fotografe, jih pozdravlja dolg seznam razpoložljivih strokovnjakov. Nihče se ne mara soočiti z neskončnim seznamom odločitev, ker pogosto ne more sprejeti odločitve. Preprosto je preveč, zato večina ljudi takoj zapusti ta spletna mesta, ne da bi sploh preverila, kaj je na voljo.

Na splošno so strani s seznamom imenikov in spletnimi tržnicami slabost kot dobra platforma, ko gre za popularizacijo fotografskega podjetja. Glede na to si poglejmo, kako lahko vsak fotograf ustvari profesionalno spletno mesto v portfelju!

Navodila za začetnike o ustvarjanju spletnega mesta o portfelju

Če želite pravilno oblikovati svojo blagovno znamko, morate postaviti lastno spletno mesto za portfelj. Oblika portfeljskega spletnega mesta mora biti minimalistična, s poudarkom na posnetkih na vaših straneh. Hitro mora biti, poleg tega pa morate sodelovati tudi s temo, ki ima čudovito funkcijo diaprojekcije ali galerije. Vaši obiskovalci morajo biti sposobni najti slike z enim klikom.

Potem se na podlagi vašega stila, kakovosti vašega dela in morda nekaterih mnenj kupcev, ki ste jih dodali, odločijo, ali vas bodo zaposlili ali odšli. Večina fotografov ustvari svoje osebno spletno mesto samo za zabavo, če pa želite, da je to poslovno spletno mesto, se morate osredotočiti na nekaj pomembnih stvari. Najprej je treba glavni razlog, zakaj ustvarite spletno mesto, doseči stranke.

Ljudje, ki obiščejo vaše spletno mesto, bi morali biti dobrodošli z vizualno osupljivim dizajnom. Poleg tega je treba vašo temo in vsebino optimizirati za SEO, da bodo ljudje lahko poiskali vaše podjetje, tudi če v iskalnik vtipkajo poizvedbe, povezane s fotografijo. Če potrebujete dobro platformo za izdelavo novega spletnega mesta, lahko izberete WordPress ali katerega koli gostitelja spletnega mesta.

WordPress je nedvomno najbolj priljubljena platforma za gradnjo blogov, spletnih mest za e-trgovino in v bistvu kakršno koli profesionalno ali osebno spletno mesto. Potem ko vas bomo predstavili v WordPressu, se bomo pogovorili tudi o gostujočih platformah za gradnjo spletnih strani.

Ustvarjanje svojega portfeljskega spletnega mesta z WordPressom

fotografija-portfelj-spletna stran-wordpress

WordPress je v zadnjih nekaj letih postal tako priljubljen, da ko ljudje želijo ustvariti spletno stran, je to platforma, ki jim takoj pobegne v mislih. Šteje se za najboljšo možnost za blogerje in majhna osebna spletna mesta, vendar jih uporablja tudi veliko podjetij. Na izbiro je na tisoče tem, med katerimi so brezplačne in premium tiste, ki pokrivajo vse možne kategorije. Poleg tega je na voljo nešteto vtičnikov, tako brezplačnih kot vrhunskih, ki lahko na vašo spletno stran dodajo nove funkcionalnosti.

Ko pridobite ime domene in se prijavite v zanesljivo spletno gostovanje, lahko začnete graditi novo spletno mesto. Ker želite na trg vstopiti kot profesionalni fotograf, boste potrebovali dobro zasnovano temo iz kategorije portfelja. WordPress se lahko na začetku zdi nekoliko zmeden, vendar lahko v spletu najdete obilico podrobnih vodnikov za platformo, ki vam lahko pomagajo pri postavljanju kakršnih koli profesionalnih spletnih mest iz nič..

Bistveni WordPress vtičniki za fotografe

Galerija Envira

Galerija Envira je trenutno zelo močan vtičnik WordPress za fotografe in vse druge poklice, kjer so pomembne slike. Omogoča vam dodajanje galerij slik, ki so popolnoma odzivne in jih je mogoče odpreti tudi prek pojavnega okna. Poleg tega ponuja številne funkcije, ki manjkajo iz privzete medijske knjižnice WordPress.

Izdelovalec galerije s povleci in spuščanja zagotavlja, da bodo vaše fotografije predstavljene na čeden način in vsaka galerija vzame le nekaj minut. Ker je Envira razširljiv vtičnik, mu lahko dodate veliko različnih dodatkov, s čimer je še boljše orodje. Če imate na svojem Instagramu ali Dropboxu fotografije, ki jih želite dodati, jih lahko uvozite z enim klikom.

Prenos galerije Envira je zelo koristen za vaš SEO, saj zagotavlja, da se vaše spletne strani nalagajo z veliko hitrostjo.

Soliloquy WP

Soliloquy je zelo priporočljiv, če želite svojemu portfelju dodati elegantne in popolnoma odzivne drsnike. Drsniki so združljivi tudi s slikami in video vsebinami. V vtičnik so vgrajene številne odlične funkcije, s katerimi lahko spremenite temo drsnika in dodate animacije, ki bodo bolj privlačne za vaše obiskovalce.

Številni vtičniki drsnikov WordPress so zapleteni in potrebujejo veliko časa, da se navadimo. Po drugi strani se Soliloquy brezhibno integrira v vašo armaturno ploščo in vsaka možnost je samoumevna. Veliko je odvisno od tega, kako je kodiran drsnik vtičnik. Zagotovo ne želite poškodovati SEO svojega spletnega mesta, tako da naložite slabo kodiran vtičnik, ki vašemu spletnemu mestu naredi več škode kot koristi. Soliloquy zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo z zagotavljanjem, da se vaši drsniki hitro naložijo z vsemi slikami, ki ste jih dodali.

Vtičnik je zasnovan tako, da na najučinkovitejši način obravnava tako poizvedbe kot nadomestne in sprednje poizvedbe, tako da na vaše strani ne bo prišlo do zamude pri nalaganju. Če dodate vse skupaj, je Soliloquy popolnoma optimiziran za hitro hitrost nalaganja strani, ne glede na to, kako prilagodite drsnik ali koliko fotografij dodate.

Nesmiselnost

Optimizacija fotografij za hitrejše hitrosti nalaganja strani je tisto, v čemer je Imsanity resnično dober. Vedno lahko svojim uporabnikom zagotovite boljšo uporabniško izkušnjo z optimizacijo vsebine. Če se vam na eni strani nabere veliko vsebine, lahko ljudje počakajo, da se vse prenese. Kot fotograf so vaše fotografije vrsta vsebine, ki lahko najbolj upočasni vaše spletno mesto.

To je težava na večini spletnih strani, saj lahko na svojih straneh imate na voljo številne slike, tudi če dejansko ne upravljate spletnega mesta s fotografskim portfeljem. To je tudi razlog, zakaj ljudje uporabljajo Imsanity na številnih različnih spletnih mestih. Je odlično orodje za optimizacijo slik, zagotavljanje visoke hitrosti nalaganja strani in zagotavljanje dobrega brskanja ljudi po vašem spletnem mestu..

Seveda lahko po želji naložite kateri koli tipični vtičnik za stiskanje slike, vendar ne bo tako učinkovit kot Imsanity. Razlog, zakaj ga priporočamo, je, ker lahko v kratkem času spremenite velikost slik. Vse vaše slike bodo manjše, vendar še vedno dovolj velike, da poudarjajo pomembne nianse ter splošno kakovost in slog fotografij, ki jih želite pokazati svojim strankam kot profesionalni fotograf.

Divi – naša najbolj priporočljiva WordPress tema

spletna stran divi-wordpress-tema-fotografija

Divi je WordPress tema, ki jo je razvila ekipa Elegant Themes. Tako ekipa kot ta posebna tema sta trenutno zelo priljubljeni na trgu, saj privablja na tisoče ljudi, ki želijo kakovostne predloge za svoja spletna mesta. V Diviju najdete vse, kar bi dober fotograf potreboval za super spletno stran. Obstaja veliko vnaprej določenih postavitev, polje po meri CSS, vmesnik povleci in spusti in na tone možnosti za prilagajanje.

Če želite na svoje spletno mesto dodati module, lahko to preprosto storite z Divi. Izbirate lahko med 40 različnimi moduli in jih lahko dodate v postavitev vaše strani po svojem okusu. S tem vtičem je skoraj vse mogoče, medtem ko je zasnovan tako, da streli hitro. Vtičnik ima funkcijo predogleda v živo, tako da lahko spremljate rezultat, dokler ne najdete popolnih barv, pisav in celotnega dizajna za svojo stran.

Z Divi je tisto, kar dobite, privlačen in sodoben dizajn za vaše spletno mesto. Ko boste začeli dodajati svoje fotografije, boste ugotovili, da tema ni le lepa sama po sebi, ampak bo tudi vaša vsebina videti čudovito. Uporabiti morate samo postavitev, dodati vsebino in nekaj modulov, nekaj sprememb spremeniti kot zadnji dotik in vaše spletno mesto je pripravljeno.

Ustvarjanje svojega portfeljskega spletnega mesta z gostiteljskim spletnim mestom

Gostovane platforme za gradnjo spletnih strani so še en odličen način za oblikovanje spletnega mesta s portfeljem fotografij. Obstajajo številni graditelji spletnih strani, ki jih je vredno poskusiti. To so običajno plačane, a cenovno ugodne storitve, ki zahtevajo, da se prijavite na mesečni načrt. Imeli boste svoje ime domene po meri in obilo odličnih funkcij, ki jih lahko uporabite na svojem spletnem mestu.

Morda mislite, da so ti nizkocenovni ali celo brezplačni graditelji spletnih strani precej omejeni in neprofesionalni. To sploh ne drži, saj lahko dandanes za visoko plačilo dobite visoko profesionalne storitve. Sestavljalci spletnih strani – zlasti bolj priljubljeni – so zasnovani z neizkušenim uporabnikom v mislih, vendar ponujajo širok izbor tematik profesionalnega izgleda.

Nekatere platforme ustrezajo samo podjetjem za e-trgovino, druge pa so v celoti polne funkcij za kreativne strokovnjake. Ciljno občinstvo določenega ustvarjalca spletnega mesta lahko jasno poveš, tako da obiščeš njihovo domačo stran. Kot fotograf morate najti ustvarjalca spletnega mesta, ki vam omogoča izboljšanje vsebine spletnega mesta z optimizacijo slik in lokalnim SEO.

BlueHost – Zmogljiv gostitelj in registrator domen

bluehost-start-photography-portfolio-spletna stran

Kot fotograf zagotovo ne želite zapletene storitve gostovanja. Želite načrt spletnega gostovanja, ki ga je enostavno upravljati in zagotavlja dovolj virov za vaše spletno mesto, medtem ko se osredotočate na zagotavljanje odličnih vsebin. Z Bluehostom spletno gostovanje ni le enostavno, ampak se lahko zanesete tudi na njihovo strokovno podporo. Razlog, zakaj spadajo med največja imena v panogi, je povsem preprost: trdo delajo, praznih obljub ni.

Njihovi načrti so optimizirani za WordPress, kar pomeni, da lahko CMS dvignete in zaženete z enim klikom. Ne le, da so njihove storitve konkurenčne, ampak so jim uspele ohraniti čim nižje cene, zaradi česar so bile dostopne tudi za mala podjetja in posameznike. V istem paketu lahko dobite spletno gostovanje, gostovanje po e-pošti in hitro nastavitev spletnega mesta WordPress in tako prihranite veliko časa.

Poleg tega ni treba iskati drugega registrarja domene. Ob vsakem paketu gostovanja vam Bluehost za celo leto podari brezplačno ime domene. Odlična stvar teh funkcij je, da vse obračunavanje poteka prek istega ponudnika. Ko se vaše spletno mesto portfelja fotografij začne rasti, lahko pritegne veliko ljudi, vendar ni treba skrbeti. Dokler nimate več kot 500 tisoč obiskovalcev na mesec, boste v redu z njihovim osnovnim načrtom.

Kaj izpostavlja portfelsko spletno mesto??

Danes so ustvarjalci spletnih strani in CMS zasnovani tako, da lahko ljudje ustvarijo profesionalno spletno mesto brez izkušenj. Spletno mesto lahko sestavite preprosto in v razmeroma kratkem času; vprašanje je, ali lahko naredite privlačno za svoje obiskovalce. Če k enačbi dodate miselnost poslovneža, morate omogočiti, da obiskovalci postanejo tudi kupci.

Ugotoviti morate, kako spodbuditi svoje obiskovalce, da na svojem spletnem mestu preživijo več časa kot običajno. To pomeni tudi, da imate med brskanjem več časa, da jih prepričate, da kot fotograf ponujate odlično storitev. Na internetu je na voljo veliko virov za optimizacijo menjalnih tečajev (CRO).

Če preberete nekaj člankov na to temo, boste na svoji spletni strani lahko izvajali najpomembnejše tržne prakse. Te lahko vključujejo manjše spremembe v oblikovanju vašega spletnega mesta ali dodajanje spletnega dnevnika na spletno mesto in objavo nekaj člankov. Obstaja veliko praks, ki lahko pomagajo izboljšati vašo stopnjo konverzije, veliko pa prinaša izjemne rezultate za fotografe.

Optimizacija velikosti slike

Obdelana fotografija v idealnem primeru zavzame 12-15 MB vašega prostora za shranjevanje. Če želite, da se vaše spletne strani hitro nalagajo, morajo biti vaše slike manjše od omenjene velikosti. Več slik, ki jih naložite, ne da bi jih stisnili, počasneje bo vaše spletno mesto. S stiskanjem fotografij bodo strežniku veliko lažje ravnali, saj bodo zasedali le delček njihove prejšnje velikosti.

Prav tako mora vaše fotografije opaziti Google. Iskalnik lahko razlaga samo tiste slike, ki jim je dodano nadomestno besedilo. Bolje bi bilo, če bi Google določil sliko samo tako, da bi jo pogledal, a je še nismo. Do takrat morate navesti nekaj dodatnih informacij o svojih fotografijah. Ta podatek omogoča, da ljudje poiščejo vaše fotografije z iskanjem slike.

Naj bo vaše spletno mesto odzivno

Dandanes ljudje raje uporabljajo svoj pametni telefon, če želijo brskati po internetu. Sedenje za namizni stroj je vse manj priljubljeno. Če ljudje potrebujejo določen izdelek ali storitev, je zelo verjetno, da ga bodo preverili na svojem pametnem telefonu. Vaše spletno mesto mora biti na voljo v vseh napravah, če želite doseči širšo publiko.

Večina ustvarjalcev spletnih strani in platform CMS je optimizirana za mobilne naprave. Vendar to ne pomeni, da na vašem spletnem mestu ne bo prišlo do nepričakovanih napak. Običajno so v obliki popačenih pik, napačno postavljenih okvirjev za fotografije in drugih težav z videzom, zaradi katerih je vaše spletno mesto videti čudno. Te napake je mogoče hitro popraviti. Vse, kar morate storiti, je, da se obrnete na ustrezno skupino za podporo strankam in ta bo čez nekaj minut prilagodila vašo spletno stran.

Uporabite ocene kupcev v svojo korist

Ljudje veliko pogosteje najamejo fotografa, če bi ga kdo od njihovih prijateljev ali drugo verodostojno spletno mesto nakazal nanj. Če so vaše spletno mesto pravkar našli v internetu in še nikoli prej niso slišali o vas kot o fotografu, potem možnosti zagotovo ne bodo na vaši strani.

Če želite ustvariti nekaj zaupanja pri svojih obiskovalcih, lahko na svoje spletno mesto vedno vključite tudi poštene ocene strank. Lep seznam teh pričevanj morate dodati na del svojega spletnega mesta, kjer ga bodo zlahka našli. Namesto da čakate na pričevanja, lahko od nedavnih strank prosite, naj jih napišejo, potem ko ste opravili delo.

Za večino ljudi to ni preveč truda, še posebej, če so bili zadovoljni z vašo storitvijo. Zbirajte povratne informacije, dokler ne dobite znatnega zneska, in jih nato dodajte na svoje spletno mesto kot socialni dokaz. Če bi bili drugi ljudje zadovoljni z vašimi fotografskimi spretnostmi, potem ne bo razloga, da vas bodoče stranke ne bi najele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map