Kako ustvariti profesionalno spletno mesto z WordPressom (začetnikom prijazno)

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kako ustvariti profesionalno spletno mesto z WordPressom (začetnikom prijazno)
0 8 мин.

ustvarite profesionalno spletno mesto wordpress začetnikom prijazno


Čeprav je WordPress zelo enostaven za uporabo in ustvarjanje spletnega mesta, se še vedno veliko ljudi bori za izdelavo profesionalnega spletnega mesta. V tej vadnici vas bom naučil, kako sestaviti profesionalno spletno mesto za vaše podjetje z uporabo WordPress-a. Koncept tega priročnika je, da vam da nasvete, ki bodo pomagali pri oblikovanju odličnega spletnega mesta, ki obiskovalce pretvori v kupce.

WordPress-ov spletni graditelj

Kot nalašč za začetnike! Izdelajte zunaj okvira, profesionalna in kakovostna spletna mesta z WordPress in BoldGrid.

Začni zdaj! »

Če se želite naučiti osnov, kako nastaviti WordPress ali želite vedeti, kako začeti blog v nekaj minutah, si oglejte povezane vadnice.

Ta vadnica ne vključuje veščin programiranja ali spletnega oblikovanja. Kot nalašč za začetnike, ki začenjajo WordPress. Vse je ponazorjeno s posnetki zaslona.

Začetnikom prijazno! Brez kodiranja! Brez strašljivih izrazov! Enostavno in naravnost naprej! Korak za korakom.

Poklicno gostovanje za profesionalno poslovanje

Medtem ko ustvarjate to spletno mesto za svoje podjetje, želite biti profesionalni. Za objavo spletnega mesta potrebujete storitev gostovanja. Za ta vodnik sem kot primer uporabil InMotion Hosting. Tovrstno gostovanje vam toplo priporočam za ustvarjanje in gostovanje vašega poslovnega spletnega mesta. Če želite izvedeti več o tem ponudniku gostovanja, preberite naš pregled InMotion hosting.

Najprej boste morali kupiti dvižni načrt.

Če sledite tej povezavi, boste dobili 47% instant popust. Pomaknite se do dna strani in izberite gumb »Začni načrt« s klikom na gumb »Naroči zdaj«.

naročite načrt za zagon inmotion

Preglejte svojo izbiro in kliknite »Nadaljuj«.

postopek naročanja gostovanja v poslovnem razredu inmotion

Če že imate ime domene, izberite to možnost, sicer lahko s tem načrtom gostovanja brezplačno registrirate novo domeno.

brezplačna domena registriraj inmotion

Za ta primer sem izbral možnost, da svojo domeno povežem s strežnikom InMotion, tako da nadaljujem z možnostjo »že imam domeno«. Preglejte svojo izbiro in kliknite »Nadaljuj«.

inmotion je že lastno ime domene

Sistem bo samodejno zaznal vašo lokacijo in izbral spletni strežnik, kjer bo gostovalo vaše spletno mesto. Če želite izvesti prilagoditve, izberite novo lokacijo za strežnik. Izbirate lahko med vzhodno obalo in zahodno obalo. Razmislite, da vaše spletno mesto gostuje na strežniku, ki je bližje vam in vašim strankam.

gostovanje vzhodna obala zahodna obala

Zdaj je najpomembnejši korak tega naročila izbrati sistem za upravljanje vsebine, ki ga želite namestiti na svoje spletno mesto. Tu boste izbrali »Namestite BoldGrid, ki ga poganja WordPress«. To je graditelj, ki ga bomo uporabili pri ustvarjanju in prilagajanju naše spletne strani. BoldGrid je WordPress program za izdelavo strani, ki vam omogoča ustvarjanje postavitev po meri, ne da bi vam bilo treba poznati HTML, CSS ali drugo programiranje. Oglejte si naš BoldGrid pregled, če želite izvedeti več o tem odličnem orodju.

inmotion samodejno namesti boldgrid ob prijavi

Izpolnite svoje osebne in finančne podatke. Ta stran je varna in šifrirana, tako da bodo vaši podatki zaščiteni. Za zaključek naročila kliknite gumb »Nakup računa«.

račun za gostovanje nakupa inmotion

Po nekaj minutah boste poklicani po telefonu in potrdili svoje naročilo. Ko bo vaše naročilo potrjeno, boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za prijavo. Medtem se WordPress in BoldGrid samodejno namestijo na vaše spletno mesto. Na koncu naročila boste imeli delujoč sistem, ki ga lahko prilagodite.

Zaenkrat tako dobro! Zdaj je zabaven del, ko ustvarite svoje spletno mesto.

Ustvarjanje vašega spletnega mesta WordPress

Ko vaš račun preverite po telefonu, boste od InMotion prejeli e-poštno sporočilo z vsemi podatki za prijavo. To e-poštno sporočilo vsebuje prijavo na ploščo upravitelja računa, prijavo v cPanel in na vaše spletno mesto WordPress, kjer je BoldGrid že nameščen.

Zdaj odprite nadzorno ploščo svojega spletnega mesta in se prijavite. Zaslon za prijavo se razlikuje od privzetega zaslona za prijavo v WordPress. Tudi armaturna plošča je nekoliko drugačna, vendar ne razlikuje veliko, tudi če ste že uporabljali WordPress.

prijava inmotion boldgrid

Na pozdravnem zaslonu boste imeli dva videoposnetka, enega za začetnike in enega za napredne uporabnike WordPressa. Ti videoposnetki so hitra predstavitev BoldGrid-a. Toplo priporočam, da jih gledate! V naslednjem videoposnetku je razloženo, kako začeti z BoldGridom:

Zdaj pa za začetek morate klikniti meni »Navdihi«.

spletna stran boldgrid inspirations

Na strani z navdihi lahko izbirate med dvema možnostma: Namestite kot postopno (izberite to, če že imate spletno mesto in ga želite nadgraditi z BoldGrid) ali Namestite kot aktivno (ta možnost je namenjena tistim, ki še nimajo spletnega mesta). Nadaljevali bomo z aktivnim spletnim mestom.

boldgrid namestite aktivna mesta

Naslednji korak je izbira kategorije za vaše spletno mesto. Ob pisanju lahko izbirate približno deset kategorij, vendar jih boste dodali še več, ko se razvija BoldGrid. Izberite kategorijo, ki je najbližje tržni niši.

boldgrid izberite kategorijo spletnih strani

Ko je izbrana kategorija, lahko izberete temo, ki vam je všeč. Lahko si ogledate katero koli od teh tem in si ogledate, kako bo videti na namizju, mizi ali mobilnem telefonu. Upoštevajte, da nekatere teme vsebujejo slike, zaščitene z avtorskimi pravicami. Te slike lahko kupite (s sistemom kovancev) ali jih zamenjate s svojimi fotografijami. Za to vadbo bomo izbrali temo »Uptempo«.

boldgrid izberite temo

Ko izberete želeno temo, izberite niz strani, ki ga želite namestiti na svoje spletno mesto. Odločili se bomo za namestitev petih strani, ki so za to kategorijo najpogostejše. Za nadaljevanje kliknite gumb »Izberi«.

boldgrid izberite niz strani

Potrdite svoj izbor in zaključite namestitev teme in strani s klikom na »Namesti to spletno mesto!« gumb. Na tem koraku se lahko še vedno vrnete in uredite prej izbrane nastavitve.

spletna stran za namestitev boldgrid

Namestitev in ustvarjanje strani bo trajalo manj kot minuto. Stran ne zapirajte, dokler se ne konča. Ko je namestitev končana, kliknite gumb »Prilagodi«.

boldgrid prenos spletnega mesta za namestitev teme

Prilagojevalnik tem vam omogoča urejanje spletnega mesta in predogled sprememb, ki jih izvajate. Možnosti se lahko razlikujejo od teme do teme. Za temo, ki smo jo izbrali prej, Uptempo, lahko spremenimo naslov spletnega mesta, spremenimo pisavo, položaj naslova, naložimo logotip slike ali ikono spletnega mesta.

boldgrid prilagodite spletno mesto

V razdelku o barvah lahko izbirate med različnimi barvnimi paletami. Obstaja funkcija “Predlagaj paleto”, ki predlaga barvno shemo vsakič, ko jo kliknete. Izberite barvno shemo, ki vam je všeč!

Palete za predlaganje barvgrid barvnih prilagoditeljev

Obstaja veliko drugih nastavitev, ki jih lahko konfigurirate tako, da bo vaše spletno mesto edinstveno in izjemno. Na primer, lahko izberete statično domačo stran, ki bo prikazala stran, ki ste jo izbrali vi. V glavo in nogo lahko dodate gradnike in vstavite tudi HTML po meri (Google Analytics na primer). V svojo temo je možno dodati tudi JavaScript ali CSS po meri, ne da bi bilo treba odpirati datoteke. Zdaj se ne bomo spuščali v podrobnosti, ker bi za to vadbo predolgo pisalo in bralo.

Ko končate, kliknite »Shrani & Gumb objavi! Lahko se vrnete pozneje in uredite katero koli možnost, če želite.

Zdaj pojdite na domačo stran svojega spletnega mesta in uživajte v pogledu:

Primer spletnega mesta boldgrid

Še niste pripravljeni! Na vašem spletnem mestu je pet strani, ki pa so napolnjene s privzeto vsebino, ki je priložena namestitvi. Te boste želeli spremeniti.

urejanje strani s krepko pisavo

V WordPressu boste lahko spreminjali besedilo, dodajali in zamenjali slike, klonirali ali brisali različne bloke, vlekli in spuščali bloke navpično in vodoravno.

urejevalnik boldgrid strani

S funkcijo »Dodaj GridBlock« lahko izbirate med številnimi vnaprej ustvarjenimi postavitvami. Ta funkcija omogoča tudi vstavljanje Googlovega zemljevida na svojo stran ali izbiro med številnimi kontaktnimi obrazci z različnimi polji.

postavitev rešetke za boldgrid

API BoldGrid vam omogoča tudi iskanje visoko kakovostnih slik, tako brezplačnih kot komercialnih. Nastavite lahko velikost slike, ki jo dodate na svojo stran, sistem pa bo samodejno obrezal in namestil sliko na vaše spletno mesto. Ta funkcija omogoča nastavitev strani s čudovitimi slikami v samo nekaj minutah, brez uporabe programske opreme za urejanje slik. Kako kul je to?

Na tej točki ste končali z gradnjo vaše spletne strani. Čestitamo! Ustvarili ste profesionalno spletno mesto z uporabo WordPressa in BoldGrid za vaše podjetje. Vse to, ne da bi se dotaknili posamezne vrstice kode, poleg tega pa ste lahko dodali slike, ne da bi jih morali urejati v računalniku..

Povzetek in priporočilo

Ta vodnik se je izkazal dlje, kot sem želel, vendar mislim, da sem pokril večino korakov, potrebnih za izdelavo profesionalne spletne strani. Upam, da bo ta priročnik pomagal veliko začetnikom. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z BoldGrid, lahko napišite komentar spodaj ali se obrnite na InMotion hosting. Tehnična podpora je zelo koristna in za začetnike prijazna.

Toplo priporočam BoldGrid in InMotion za ustvarjanje in gostovanje vašega spletnega mesta WordPress.

Čeprav je postopek izdelave tega spletnega mesta za demo posnetke trajal le nekaj minut, mi je priprava tega navodila po korakih trajala več kot eno uro. Če vam je pomagalo, prosimo, delite v svojih računih v družbenih medijih. Hvala!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector