Kako ustvariti zasebno omrežje spletnega dnevnika (PBN), ki ga ljubi Google?

ustvarite zasebno omrežje blogov


Vem, vem! Naslov je oster, ker Google dobesedno sovraži spletna spletna spletna mesta in kakršno koli povezavno shemo, ki je ustvarjena za manipuliranje s SERP-ji. V preteklosti smo videli veliko primerov, ko je bilo popolnih omrežij, na katerih je bilo več sto blogov deindeksiral Google. Očistite omrežje blogov iz SERP-jev lahko uniči veliko podjetij.

Najprej bo lastnik PBN izgubil celoten dohodek iz spletnega dnevnika, saj ga ne bo mogel zaslužiti. Drugič, vsa podjetja, ki so se na spletu sklicevala na razvrstitev svojih spletnih mest, bodo izgubila uvrstitev, promet in prihodke.

Nakup povezav iz javnega spletnega dnevnika je lahko tvegan. Obstajajo pa možnosti za uporabo spletnega spletnega dnevnika, s pomočjo katerega bo vaše spletno mesto z denarjem pridobilo višje uvrstitve. V tem članku vas bom predstavil po korakih o ustvarjanju zasebnega spletnega spletnega dnevnika, ki je v celoti v vaši lasti.

To ni hiter način za uvrstitev vašega spletnega mesta in tudi ne bo poceni, namesto tega bi ga morali obravnavati kot dolgoročno naložbo v svoje podjetje.

Torej, če želite vzpostaviti zasebno omrežje blogov, ki bo dolgo stalo, se boste morali osredotočiti na tri glavne stvari:

 • Kupite dobra in stara imena domen
 • Kupite poceni, a zanesljivo spletno gostovanje
 • Izdelajte svoja spletna mesta s CMS

Kako kupiti najboljše domene za svoje omrežje blogov?

Izbira in nakup pravih domen za vaše zasebno omrežje blogov lahko traja dolgo. Ne morete samo kupiti nobene domene, ki pride zraven. Pri nakupu domen se morate osredotočiti na pridobivanje starih, starih domen, ki so jih v preteklosti uporabljali za obstoječe spletno mesto. Pomembno je tudi izbrati domene, ki so povezane z vašo nišo. Profil povezave domene je tudi ključni vidik, ki ga morate preveriti pred nakupom. Neželena pošta ne bo dobra za vašo mrežo blogov in zapravili boste svoj denar. Poskusite izbrati domene s čistim profilom povezav, ki prihajajo z zaupnih in avtoritetnih spletnih mest.

Kje kupiti dobra stara imena domen?

Obstaja veliko spletnih mest, kjer lahko kupite starejše domene. Verjetno najbolj priljubljena je dražba GoDaddy, kjer lahko izbirate med sto tisoč starimi, ki pretečejo ali dražijo. Iztekajoče se domene lahko kupite tudi na NameJet ali Dynadot Auctions.

Kako preveriti, ali je domena primerna za vaše omrežje spletnega dnevnika?

Pri nakupu domen za vaše zasebno omrežje blogov je nujno, da kupite nišne domene s čisto zgodovino. Če želite preveriti parametre domene, ki jo želite kupiti, lahko uporabite več orodij.

DomCop je spletno orodje, ki zbira informacije o domenah z različnih spletnih strani, kot so starost domene, domenska uprava (DA), strani strani (PA), tok navajanja (CF), skrbniški tok (TF), domenska niša in druge meritve. DomCop je vrhunska storitev, do nje pa lahko dostopate z brezplačnim preizkusnim načrtom. Stroški DomCop se začnejo pri 39 USD na mesec. Če boste kupovali le nekaj domen, verjetno ne splača kupiti naročnine, namesto tega uporabite brezplačna orodja.

Meritve domene lahko preverite tudi z brezplačnimi orodji:

 • Na Arhiv.org si lahko ogledate celotno zgodovino spletnega mesta, ki je bilo zgrajeno na določeni domeni. Tu lahko jasno vidite, katera vsebina je bila naložena in v katero nišo je bila domena uporabljena.
 • SeoMastering.com vam bo omogočil popolno revizijo določene domene, vključno s starostjo domene, Googlovimi meritvami (resnična in dejanska uvrstitev strani), dejavnostjo družbenih medijev in nekaj osnovnih informacij o povezavah, zbranih iz orodja za preverjanje povezav Majestic.com premium link.
 • Z BackLinkWatch lahko izveste celoten profil povezav določenega spletnega mesta ali domene. To orodje ni zelo natančno in nekatere povezave morda manjkajo iz njihove baze podatkov, vendar je brezplačno za uporabo. Odličen način zaznavanja, ali je domena neželena pošta z nenaravnimi povezavami ali ne.

Medtem ko so DA, PA (metrike Moz) CF, TF (metrike Majestic.com) zelo pomembne pri izbiri domen za vaše spletno mesto blogov, boste morda morali kupiti nekaj premium storitev, da jih preverite. Strokovnjaki pravijo, da lahko dosežete dobre rezultate z domenami, ki imajo metrične vrednosti (DA, PA, CF, TF) nad 15.

Koliko bi morali plačati za ime domene?

Zelo težko bi vam svetoval, koliko bi morali porabiti za dobro domeno. Cena se razlikuje od niše do niše in od domene do domene. Cena ni določena in dejansko ne morete oceniti, koliko stane ime domene. Preprosto povedano tako: domena, vredna toliko, kolikor jo je kdo pripravljen plačati.

Moj predlog je, da ne smete plačati več kot 100 dolarjev za domeno, ki bo del vašega spletnega dnevnika. Prav tako priporočam, da ne kupujete preveč domen hkrati.

Izogibajte se lažnim kontaktnim informacijam – uporabite zasebnost domene!

Google zlahka lovi blogovska omrežja; zlasti v nevarnosti, kadar informacije o domeni niso skrite. Mnogi lastniki spletnih mest uporabljajo lažne kontaktne podatke, da prihranijo nekaj denarja za zasebne pristojbine za registracijo. Večino časa bodo izgubili svoje domene, ker je prepovedana uporaba ponarejenih informacij. Izogibajte se za vsako ceno z lažnimi kontaktnimi podatki o vaših imenih domen.

Namesto tega registrirajte svojo domeno z zasebnostjo domene. To stane približno 10 dolarjev na leto in bo vaše osebne kontaktne podatke skrival pred javnostjo in tudi z Googla. Na ta način je nemogoče zaznati, kdo je lastnik domene. Zagotovo v nekaterih primerih (če je domena nezakonito aktivirana) zasebnost domene ne bo zaščitila osebe, ki stoji za domeno, v spletnem dnevniku pa je zasebnost domene nujna.

Kakšno vrsto gostovanja bi morali kupiti za omrežje Blog?

Obstajajo različne možnosti gostovanja, ki jih lahko uporabite za svoje zasebno omrežje blogov. Uporabite lahko SEO gostovanje, različne poceni ponudnike gostovanja, VPS ali namenske strežnike z več namenskimi naslovi IP. Vsaka vrsta gostovanja ima svoje prednosti in slabosti. V nadaljevanju vam bom povedal, kakšna vrsta gostovanja je najboljša za zasebno omrežje blogov.

SEO gostovanje

Ko so se spletna spletna spletna mesta začela razvijati, je bila SEO gostovanje najboljša možnost. Ta vrsta storitve je bila zasnovana tako, da spletnim skrbnikom ponuja platformo, kjer lahko upravljajo vsako spletno mesto z enega mesta, hkrati pa se razprostirajo na več naslovih IP. SEO gostovanje je bila odlična rešitev, dokler Google ni začel kaznovati spletnih mest na podlagi naslovov IP, kjer so bili gosti. V bistvu je Google začel črno uvrstiti vse naslove IP, ki so bili povezani z različnimi ponudniki gostovanja SEO.

Predlagam, da se izogibate ponudnikom gostovanja, ki trdijo, da je SEO hosting podjetje. Tisti časi so minili, ko je bilo SEO gostovanje dobro za spletno blog.

VPS & Namensko gostovanje

Virtualni ali namenski strežniki so odlični za gostovanje več spletnih mest. Na isti strežnik lahko dodate več naslovov IP, na ta način lahko gostite več spletnih mest na več naslovih IP, hkrati pa jih imate na istem strežniku.

Vendar obstaja nekaj slabosti. Vzdrževanje VPS ali namenskega strežnika zahteva določeno raven znanja v tem dokumentu. Ti strežniki so dragi in za dodatne IP naslove morate doplačati. Ne boste mogli uporabiti namenskega strežnika za celoten potencialni splet spletnih mest, zato ga morda ne bi bilo vredno najeti. Poleg tega je na strežniku omejena količina IP naslovov, ki jih lahko dodate, velikokrat pa vam ponudniki gostovanja ne bodo dali IP razredov C, ki so najboljši za spletna spletna spletna dnevnika.

Če šele začnete s svojim prvim zasebnim spletnim spletnim blogom, ne bi smeli najemati strežnika; namesto tega bi morali iskati nekaj bolj preprostega in stroškovno učinkovitega.

Skupno gostovanje

V tem trenutku je skupno gostovanje pot, če gradite zasebno omrežje blogov. Skupno gostovanje je stroškovno učinkovito, enostavno za upravljanje in vzdrževanje ter ponuja vsa potrebna orodja, ki jih boste morda potrebovali za svoje omrežje spletnega dnevnika.

Stroški načrta skupnega gostovanja znašajo približno 4–6 USD na mesec, če plačate vnaprej za leto ali dve. Večina načrtov gostovanja omogoča gostovanje več kot enega spletnega mesta, kar je super, saj lahko z istimi viri zgradite več spletnih omrežij blogov.

Pomembno je izbrati dobre in zanesljive ponudnike gostovanja. Tu je seznam najboljših gostiteljev v skupni rabi, ki jih lahko uporabite za svoje zasebno omrežje blogov:

 • iPage
 • FatCow
 • JustHost
 • BlueHost
 • V gibanju
 • HostGator
 • HostMonster
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Zagotovo obstaja več drugih ponudnikov gostovanja, vendar predlagam, da začnete s temi. Na voljo so cenovno, imajo odlično uptime in dobro podporo strankam. Ne smete gostiti svojih spletnih mest na nekem naključnem gostitelju smeti. Pojdite samo z dobrimi in zanesljivimi ponudniki gostovanja. Nima smisla kupovati drage domene s potekom veljavnosti, vlagati čas in denar v vsebino in ustvarjanje spletnega mesta in poceni strežnika. Bilo bi kot lastnik lepega avtomobila, vendar ga ne vozite s polno hitrostjo, ker si ne morete privoščiti goriva.

Ustvarjanje spletnih strani vašega zasebnega spletnega spletnega dnevnika

Predvidevam, da veste, kako lahko svoje domene usmerite na račun gostovanja s spreminjanjem imenskih strežnikov. Ne bom se spuščal v podrobnosti, če pa želite izvedeti več o strežnikih imen in želite vedeti, kako delujejo, preberite naš povezani vodič.

Ko se DNS posodobi in je vaša domena usmerjena na vaš račun za gostovanje, lahko začnete graditi svoje spletno mesto. Da bi stvari nekoliko pospešili, lahko uporabite namestitveno orodje z enim klikom, ki ga ponuja večina gostujočih podjetij. S tem orodjem lahko na svoje spletno mesto z le nekaj kliki namestite WordPress, Drupal, Joomla ali drug CMS. Ne bi smeli porabiti preveč časa za postavitev jedra spletnega mesta.

Izbira CMS-a za vaše omrežje blogov

Mnogi pravijo, da pri gradnji spletnega dnevnika ne smete pustiti nobenega odtisa. Zato strokovnjaki priporočajo uporabo različnih CMS-ov za vsako vaše spletno mesto. Iz osebnih izkušenj vam lahko povem, da ni razlike med omrežji, ki delujejo samo na WordPressu, in omrežji, kjer je vsako spletno mesto zgrajeno na drugačnem sistemu.

Glede na to predlagam, da izberete preprost CMS, ker ga boste lažje upravljali. Raje uporabljam WordPress, ne le za spletna spletna spletna spletna mesta, ampak tudi za vsako spletno mesto, ki ga zgradim. Lepota uporabe WordPressa je v tem, da lahko prilagodite vsako spletno mesto svojega omrežja, ne da bi pustili noben odtis.

Izdelava spletnih strani brez puščanja odtisov

Če uporabljate samo WordPress za svoje omrežje, je lahko sled. Vendar je polovica spleta zgrajena na WordPressu in pogosto imajo spletna mesta samo povratne povezave iz spletnih dnevnikov WordPress. Je to res odtis? Po mojem mnenju ni.

Če uporabljate isto temo in vtičnike za vsako spletno mesto, ki ga gradite, je to velik odtis, ki bi se mu morali izogibati. Vsako spletno mesto morate misliti kot drugačen projekt, ki ni povezan z drugim. Najboljši način, da se izognete odtisom pri izdelavi spletnih mest:

 • Logotip po meri – ustvarite logotip za vsako spletno mesto; če niste dober v Photoshopu ali ne veste ničesar o tem, kako ustvariti logotip, lahko poiščete poceni oblikovalce logotipov na Fiverrju ali forumih.
 • Drugačna tema – na tisoče je brezplačnih tem; samo uporabite drugačno temo za vsak projekt
 • Strani po meri – vsako spletno mesto ima stran O, Stiku, Pravilniku o zasebnosti, Pogojih uporabe. Te strani bi morali ustvariti za vsako vaše spletno mesto. Zagotovo bi morali ustvariti edinstvene zgodbe in na teh straneh ne uporabljajte iste vsebine.
 • Različni vtičniki – vem, da je Yoast najbolj priljubljen in verjetno najboljši SEO vtičnik, vendar ga ne bi smeli nameščati na vsako vaše spletno mesto. Poiščite druge vtičnike, ki počnejo enako, in jih zmešajte.
 • Edinstvena vsebina – ustvarite edinstveno vsebino za vsak vaš blog in ne objavljajte isti dan. Z WordPressom lahko razporejate objave, zato vam ni treba vrniti na svoje spletno mesto vsakič, ko želite dodati nov članek. V svoje objave vključite tudi slike, videoposnetke in na koncu še druge koristne stvari, ki jih lahko naložite. Če želite pospešiti postopek, lahko najamete pisca ali dva, ki vam bodo pomagali pri ustvarjanju vsebine.
 • Gradnja povratnih povezav – povezava spletnega dnevnika je slaba ideja. To je največja napaka, ki jo počne večina ljudi. Gotovo je, da lahko povezovanje vaših spletnih strani močno spodbudi celotno spletno mesto v omrežju in denarju, vendar dolgoročno to ne koristi. Poskusite pridobiti povratne povezave z različnih spletnih strani tretjih oseb s komentarji na spletnem dnevniku, spletnimi lastnostmi 2.0, objavami na forumu itd.
 • Naj bo naravno – spletno mesto, ki se redno posodablja, izgleda zelo naravno, ne samo za uporabnike, ampak tudi za Google. Vendar pa se povezovanje z istimi mesti vedno znova zdi čudno. Ko se v svojem omrežju povezujete na spletno mesto z denarjem, poskusite dodati tudi druge vire, ki niso vaši konkurenti, ampak nekatera informativna spletna mesta visoke vrednosti.

Vzpostavite in razvijajte svojo mrežo

Izdelava PBN-ja zahteva veliko časa in truda. Porabil bo tudi ogromno denarja. Ob tem bi morali narediti toliko, kot si lahko privoščite v smislu časa in denarja. Torej ni smiselno zaporedoma delati na 30-50 spletnih mestih, medtem ko nimate dovolj časa in proračuna za to.

Morali bi se osredotočiti na manj spletnih mest in jih sestaviti od tal. Ko so spletna mesta vzpostavljena in prejmete nekaj prometa, lahko nadaljujete in začnete z novimi spletnimi mesti, vendar se ne pozabite vrniti na svoja stara in jih občasno posodobiti..

Konec

Če želite uvrstiti nišna spletna mesta, lahko ustvarite svoje zasebno omrežje za blog. Za ustvarjanje dobrega PBN je zahtevno in dolgotrajno, vendar so rezultati neverjetni. Imeti koga, ki vam bo pomagal, je dober plus, saj lahko nekatere naloge oddate v najem, kot so pisanje vsebine, posodabljanje spletnega mesta, oblikovanje povezav itd..

Na koncu še moje osebno priporočilo: ne vznemirjajte se z izgradnjo osebnega spletnega spletnega dnevnika, če niste vztrajna oseba, če boste po enem ali dveh mesecih obupali. Vzpostavitev mreže spletnih strani je dolgotrajen proces in ne boste dobili rezultatov čez noč. To je dolgoročna naložba in strategija, ki bo dala rezultate le na dolgi rok.

Če imate vprašanja ali kakršna koli opažanja v zvezi s tem člankom, prosimo, ne pustite komentarja spodaj.

Vso srečo pri izgradnji svoje PBN!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map