Kako začeti blog o uspešni hrani?

blog start-food


Ste sprehajalna enciklopedija okusnih receptov? Imate enako strast do kuhanja kot drugi do prehranjevanja? Mogoče ste kuhar, ki si želi, da bi zdrava kuhanja postala dostopna in enostavna za vse?

Če še nimate spletne platforme, vendar razmišljate o njej, je začetek spletnega dnevnika o hrani hiter in enostaven način za delitev svojega kulinaričnega znanja in takojšnje povratne informacije od občinstva po vsem svetu..

Če vas skrbi, da ne boste imeli tehničnih znanj, ki bi ustrezale vašim kuharskim znanjem, vam ni treba skrbeti, da je začetek bloga o hrani enakovreden pihanju omlete – dobesedno lahko to stori vsak.

V tem priročniku o tem, kako ustvariti blog o hrani, vam bomo predstavili recept za uspešen blog o hrani. Tu so sestavine, ki jih boste potrebovali:

 1. Platforma za bloganje;
 2. Domena & blagovna znamka;
 3. Spletno gostovanje;
 4. Nasveti za bloganje o hrani.

Izbira platforme za bloganje

Ker smo vam obljubili, da vam ni treba ukvarjati s kodiranjem, če želite začeti kulinarični blog, morate vedeti nekaj stvari o platformah, ki omogočajo blogiranje brez kodiranja.

Imenujejo jih sistemi za upravljanje z vsebino in naredijo natanko to – pomagajo pri upravljanju z vsebino tako, da ponudijo vizualni vmesnik, ki omogoča nalaganje, prilagajanje, dodajanje slik, povezav do mesta itd..

Priljubljeni CMS-ji vključujejo Joomla in Drupal, najboljši blog CMS pa je daleč najbolj WordPress. Ta blogerska platforma svojo priljubljenost dolguje svoji zelo vsestranski naravi, ki ne vpliva na prijaznost do uporabnika..

WordPress ne samo da vam odvzame breme kodiranja, temveč vam tudi na krožnik preda oblikovalske elemente vašega bloga.

V WordPress-u je zasnova vašega spletnega dnevnika dosežena s temami, medtem ko se funkcionalni vidiki vašega spletnega mesta (npr. Orodje za optimizacijo hitrosti) dosegajo s pomočjo vtičnikov.

Medtem ko lahko na vaše spletno mesto nekatere teme dodate tudi s temami (npr. Obrazci za stike, naročnino na glasilo, razdelek za komentarje, integracija družbenih medijev itd.), Teme prvenstveno določajo vizualni vidik vašega spletnega mesta, tj. Kako obiskovalci vidijo vaše spletno mesto, ko so dostop do njega. Teme lahko prilagodite svojim željam, kar pomeni, da lahko izberete predloge strani, barvne sheme itd.

Vtičniki na drugi strani samo dodajo funkcionalnost na vaše spletno mesto, tako da lahko vključite orodja, kot so optimizacija iskalnikov, omrežje za prikazovanje vsebin, orodja za predpomnjenje za pospešitev spletnega mesta, varnostni vtičniki (odkrivanje zlonamerne programske opreme, požarni zid itd.).

Obe temi in vtičniki so na voljo brezplačno, vendar so najboljše možnosti najboljše, če želite imeti dostop do posodobitev, varnostnih popravkov ali podpore.

Še pomembneje pa je, da je WordPress sam brezplačen za prenos in uporabo, zato vam ni treba plačevati samega CMS-a.

Izbira imena domene

Ime domene je tisto, kar vnesete v spletni brskalnik za dostop do spletnega mesta. Položil jo je www. ki mu sledi edinstveno ime in se konča v .com ali drugem priponu, kot so .net, .org itd.

Domensko ime lahko kupite pri registratorju domen za majhno letno plačilo ali če izberete dobrega ponudnika gostovanja (glejte točko 3 spodaj), ga lahko celo registrirate brezplačno.

Ko izberete ime domene, upoštevajte naslednje:

 1. Imejte kratko, ime vašega domene predolgo in nihče si ga ne bo zapomnil, naj bo kratko in privlačno in bo lepilo.
 2. Naj bo hrana, kuhanje ali prehranjevanje, kot je tasty.com, ali uporabite pametno igro besed, kot je mineat.com (krčenje besed “minuta” in “jesti”). Če ste že priljubljen kuhar, se lahko namesto tega umaknete s svojim lastnim imenom;
 3. Odsev mora odražati vašo blagovno znamko – če ne uporabljate svojega imena, se prepričajte, da je izbrano ime blagovne znamke v skladu z vsebino, ki jo nameravate predstaviti (npr. Če se boste ukvarjali samo z vegetarijanstvom recepti, ne poimenujte svojega spletnega mesta meatit.com).

Prijava s ponudnikom gostovanja

Spletno gostovanje je storitev, ki omogoča, da je vaše spletno mesto vidno vsem, ki dostopajo do vašega spletnega mesta iz brskalnika na namizju, telefonu ali drugi napravi. Gostovanje je tudi storitev, za katero se plačuje mesečno ali letno. Običajno dlje kot je čas zavezanosti (obdobje, za katerega se prijavite na gostovalni načrt), cenejša je mesečna pristojbina.

Kot smo omenili, ko smo razpravljali o izbiri domenskega imena, lahko izkoristite tudi ponudbe paketov, ki jih ponujajo spletni gostitelji in ki brezplačno vključujejo ime domene. Tako proračunske kot premium storitve spletnega gostovanja ponavadi vključujejo brezplačno registracijo domen z enoletnimi pogodbami.

Seveda lahko svojo domeno držite ločeno od gostovanja, vendar je najbolje, da izkoristite ponudbe paketov, ki jih ponujajo spletni gostitelji.

Ko izbirate ponudnika gostovanja, se prepričajte, da ste kakovostni tako kot pri izbiri sestavin za obrok. Obrok je enako dober kot kakovost sestavin, ki jih vsebuje. Vaše spletno mesto je lahko pravi bonbon za oči z vrhunsko funkcionalnostjo, vendar če počasi ali počasi večino časa javnost ne more dostopati do njega.

Pri izbiri vašega gostovanja je nekaj, kar morate iskati:

Izvedba

Izberite spletni gostitelj z velikimi uptime posnetki in časi nalaganja. Začasna razpoložljivost ali razpoložljivost se nanaša na čas spletnega mesta, ki mora biti 24/7. Gostitelji spletnih strani pogosto ponujajo garancije za produkcijo v razponu od 99,9% do 100% garancije za produkcijo.

Težave s trajanjem nedelovanja zavirajo vaše blogerske napore in potencialno bodo izgubile prihodek ter odgnale bralce. Počasi obremenitve motijo ​​uporabniško izkušnjo vaših obiskovalcev. Stran, ki se počasi nalaga, je morilec zvoka, zato je pomembno, da se vaše spletno mesto hitro naloži.

Ker težave z uspešnostjo lahko spodkopavajo vaša prizadevanja za osvojitev občinstva, lahko negativno vplivajo tudi na vašo uvrstitev v iskalnikih, kot sta Google ali Bing. Uspešnost spletnega mesta je pomemben dejavnik razvrstitve za iskalnike.

Lastnosti

Značilnosti načrta spletnega gostovanja so orodja in storitve, ki so vključene v vaš paket, razen virov strežnika (pomnilnik, pasovna širina itd.). Nekatere funkcije, na katere ste pozorni, še posebej začetnik, so: orodja za oblikovanje in oblikovanje spletnih mest, namestitev programske opreme in aplikacij z enim klikom, garancija za vračilo denarja, brezplačna domena in varnostno kopiranje spletnega mesta.

24/7 Podpora

Dobra podpora je ključnega pomena za vaše spletno gostovanje, še posebej, če ste neizkušeni. Izberite spletnega gostitelja, ki ponuja celodnevno podporo prek e-pošte, telefona ali klepeta v živo. Izogibajte se gostiteljskim podjetjem z različno slabo podporo.

Vrednost denarja

Izberite spletnega gostitelja, ki je ugleden po tem, da ponuja dobro vrednost za denar. Čeprav lahko obstajajo premium ponudbe gostovanja z dragimi paketi, obstaja veliko proračunskih gostiteljev, ki ponujajo zanesljivo storitev za veliko manj.

Raziskujte

Morda ne veste veliko o gostovanju, vendar obstaja veliko strokovnjakov za gostovanje, ki to počnejo, in njihova mnenja lahko preberete v pregledih gostovanja. Ta mnenja lahko celo navzkrižno preverite tako, da preberete ocene strank na trustpilotu ali drugih podobnih spletnih mestih, kjer lahko uporabniki predložijo svoje ocene.

In ker smo sami strokovnjaki za spletno gostovanje, je tukaj gostitelj proračuna, ki ga priporočamo za gostovanje vašega kulinaričnega bloga WordPress: BlueHost.

Eden od razlogov, zakaj je BlueHost naša najboljša izbira za bloge WordPress, je to, da je podjetje za spletno gostovanje odobrilo podjetje WordPress. Pravzaprav WordPress od leta 2005 priporoča BlueHost iz leta v leto.

Drugi razlogi, zaradi katerih je BlueHost lahko primeren za novinca, so njihova enostavna gostovalna platforma, zanesljivost, raznoliki paketi gostovanja in odzivna podpora.

Nato vas bomo vodili skozi korake za ustvarjanje računa v BlueHost-u, registracijo vaše domene v BlueHost-u in začetek svojega kulinaričnega bloga z WordPress-om..

Prijava s BlueHost – Vodnik po korakih

Čeprav se postopek prijave lahko razlikuje pri različnih spletnih gostiteljih, večina postopkov registracije običajno sledi spodaj opisanim korakom:

1. korak: Uvod

Kliknite tukaj, da odprete WordPress stran za gostovanje BlueHosta, nato pa poiščite zeleni gumb »Začnite zdaj« in kliknite nanjo. Odprlo vas bo stran, na kateri lahko izbirate med različnimi gostovalnimi načrti.

2. korak: Izbira vašega načrta

V tej kategoriji so trije gostovalni paketi: Basic, Plus in Prime.

Osnovni načrt je zasnovan za začetnike, ki želijo na svojem računu gostiti eno spletno mesto. Čeprav je ta načrt v svojih virih omejen, je dobro začeti. Če vaše spletno mesto preraste – kar se običajno nikoli ne zgodi čez noč – lahko nadgradite na načrte Plus ali Prime.

Načrti Plus in Prime vam omogočajo gostovanje na več domenah in ponujate več virov in naprednejših orodij, vendar so bolj primerni za uveljavljene blogerje, ki že imajo veliko občinstvo.

Kar zadeva ceno, boste opazili dve ceni – promocijsko ceno in navadno ceno. Promotivna cena velja za prvi termin vašega gostiteljskega načrta, po katerem se načrti obnavljajo po rednih cenah, več o tem pa nekoliko kasneje.

Za izbiro načrta kliknite »Izberi«. Povezava vas bo usmerila do naslednjega koraka postopka prijave.

3. korak: Izbira imena domene

V tem koraku vam bosta na voljo dve možnosti: lahko registrirate novo domeno ali, če že imate domeno, se lahko prijavite z obstoječo domeno.

Če še nimate domene, vendar ne veste, katero domeno izbrati, vam bo BlueHost omogočil, da izberete domeno pozneje, tako da vam dodeli brezplačen kredit (vrednost 11,99 USD). Preprosto kliknite povezavo »Izberi kasneje« in pojdite na naslednji korak.

Če je ime domene, ki ga želite registrirati, že zasedeno, bo BlueHost ponudil seznam podobnih možnosti domene.

4. korak: Informacije o računu

Ko izberete ime svoje domene, bo v naslednjem koraku BlueHost vprašal podatke o vašem računu. Na tej strani boste videli tudi podatke o paketu (cena vašega paketa, želeno časovno obdobje in različni dodatki) ter polja za vnos podatkov o plačilu.

Izpolnite obvezna polja (osebni podatki, podatki o podjetju, podatki za obračun, e-poštni naslov itd.) In se pomaknite navzdol do naslednjega koraka.

5. korak: Izberite termin pogodbe

Izbirate lahko med 4 možnostmi določanja cen. Daljša je doba zaveze, cenejši je paket. 12-mesečno obdobje je najkrajše, 60-mesečno obdobje pa najcenejša možnost paketa.

Medtem ko je cena prikazana mesečno, boste morali plačati vnaprej za celotno izbrano obdobje, katerega cena je prikazana v razdelku »Gostovalna cena«.

Cena na mesec, ki se prikaže, ko izberete svoj načrt (glejte 2. korak zgoraj), je promocijska cena za pogodbeno obdobje. Ko se to obdobje izteče, se vaš načrt gostovanja obnovi po običajni ceni, ki je prikazana pod promocijsko ceno.

Poleg pogodbenega pogoja boste videli tudi več možnosti dodatkov, kot so SiteLock Security, CodeGuard Basic, SEO Tools itd. Te možnosti so izbrane privzeto, vendar jih lahko prekličete in dodate pozneje, če je potrebno.

Ko izberete obdobje gostovanja in morebitne dodatke, ki jih boste morda želeli, se pomaknite navzdol, če želite predložiti plačilo.

6. korak: Oddajte plačilo

Vnesite podatke o svoji kreditni kartici, preverite Pogoje in pogoje zasebnosti ter kliknite na gumb »Pošlji«.

7. korak: Nastavite geslo

Preden se lahko prijavite v svoj račun, morate nastaviti geslo. Kot pri vsakem geslu tudi pri tem izberite, da izberete močno geslo, ki je kombinacija znakov in simbolov.

Ko nastavite geslo, kliknite gumb »Naprej« in se prijavite v svoj račun.

8. korak: Prijavite se v svoj račun

Kliknite »Prijava« ali če ste se vrnili na domačo stran, odprite zavihek »Prijava« v zgornjem desnem kotu in pošljite poverilnice za prijavo.

Ko se prijavite v svoj račun, poiščite ikono WordPress in jo kliknite za hitro namestitev.

9. korak: Izberite temo

Predstavili se vam bodo številne privzete teme WordPress, ki jih lahko izberete za svoj blog o hrani. To ni stalna izbira, vedno lahko spremenite svojo temo ali dodate novo temo, če želite, da uporabite premijsko možnost. Na spletni strani topicforest.net najdete več tem, povezanih s hrano in kuhanjem.

Ko izberete temo, lahko začnete blogati, vendar najprej:

10. korak: Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress

Kliknite gumb »Začnite graditi«, ki vas bo popeljal na pozdravno stran vaše nadzorne plošče WordPress. Izberite vrsto spletnega mesta, ki ga želite zgraditi – Osebno ali Poslovno.

Če ne želite opustiti ponujene pomoči BlueHost, kliknite povezavo »Ne potrebujem pomoči«. Če želite nadaljevati s pomočjo BlueHosta, v zgornjem levem kotu navigacijskega menija kliknite »BlueHost«..

11. korak: zaženite

Ko kliknete BlueHost, se bodo prikazali različni zavihki z orodji, ki jih potrebujete za izdelavo spletnega mesta (npr. Vsebina spletnega mesta, oblikovanje & Build itd.).

Nato kliknite na gumb “Zaženi”, nato izpolnite naslov spletnega mesta (ime svojega spletnega mesta) in polja Opis mesta (kar se vaše spletne strani tiče).

Zdaj lahko izberete postavitev, prilagodite temo, dodate menije, strani ali uredite obstoječe, ki so priloženi vaši temi.

Končno ste pripravljeni na blog o hrani, receptih in vsem kulinaričnih stvareh!

Pogosta vprašanja o spletnem dnevniku & Nasveti za uspešno kulinarično bloganje

Verjetno imate še nekaj neodgovorenih vprašanj v zvezi z blogi o živilih, zlasti v zvezi s stroški vzdrževanja spletnega mesta, monetizacijo ali pripravo dobre vsebine.

Tu je seznam najboljših pogosto zastavljena vprašanja o kulinaričnem bloganju in naših odgovorih nanj.

Ali je lahko blogging o hrani uspešno?

Morda mislite, da se ljudje manj zanimajo za kuhanje, toda uspeh spletnih dnevnikov in kuharskih oddaj po vsem svetu dokazuje nasprotno.

Vsi radi jedo, vendar nima vsak časa ali nagnjenosti do kuhanja. Vendar to ne pomeni, da ne marajo gledati drugih, kako kuhajo. Pomislite na vsa živilska omrežja, kuharske oddaje in priljubljene blogerje o hrani tam – uspešni so ravno zato, ker imajo ljudje naravno željo po pregledu hrane.

Kuharske oddaje ustvarjajo čustveno povezanost z jedjo, ki jo ustvarjajo, in igrajo v “vizualno lakoto” ljudi, ki jih gledajo.

Samo pomislite na uspeh Tasty video posnetkov na Youtube ali njihovih priljubljenih receptov gif. Ti videoposnetki in gifi uporabljajo način kuhanja “od zgoraj navzdol”, tako da opazovalca postavijo v čevlje kuharja in ponujajo preproste in enostavne za sledenje receptov, kar motivira celo ljudi brez veliko prostega časa, da se preizkusijo v kuhanju.

Zato blogi o hrani nikakor niso zastareli in obstaja veliko načinov, kako izzvati “vizualno lakoto” občinstva, o nekaterih bomo razpravljali v razdelku “Kako odpraviti vizualno lakoto” tega članka.

Kakšni so stroški začetka bloga o hrani?

Do zdaj smo gostovanje obravnavali kot edino plačljivo storitev, ki jo boste potrebovali za začetek spletnega dnevnika in morda ime domene, če ne želite izkoristiti brezplačne domene, ki jo ponuja vaš ponudnik spletnega gostovanja. WordPress gostovanje je na BlueHostu na voljo že za 2,95 USD / mesec.

Morda boste morda želeli plačati tudi temo WordPress-a za premijsko hrano, ki lahko stane od 20 do 69 dolarjev. Te teme so zasnovane posebej za spletna spletna spletna dnevnika in recepte ter vključujejo funkcije, kot so pripomočki po meri, prilagojeni za recepte, časovnik kuhanja, sestavine receptov, ki jih je mogoče iskati, funkcionalnost pregledovanja uporabnikov itd..

Medtem ko šele začenjate, vam ni treba iskati teme po meri WordPressa, ki lahko stane na tisoče dolarjev ali drago gostovanje, ki ga morda ne boste uporabili do konca. Vedno lahko nadgradite svojo WordPress temo in načrt gostovanja, ko jo dosežete v velikem obsegu.

Kako zaslužiti svoj blog o hrani?

V nekem trenutku boste z blogom želeli zaslužiti bodisi za podporo stroškom vzdrževanja bodisi kot način za dopolnitev dohodka. Če je vaš blog zelo velik, se boste morda celo lahko podprli s svojega bloga.

Če že imate dobro uveljavljeno bazo sledilcev, je ustvarjanje prihodka od vašega spletnega dnevnika lahko zelo enostavno s poskusom enega ali vseh spodnjih metod:

 • Oglasni prostor – Eden najlažjih načinov za zaslužek vašega spletnega dnevnika je prikazovanje oglasov v stranskih vrsticah ali pasicah podjetij, ki prodajajo kuhinjske pripomočke, kuhinjsko opremo, začimbe itd..
 • Partnerski programi – Če omenjena podjetja vodijo partnerske programe, se lahko prijavite za njihov program, da oglašuje njihove izdelke na vašem spletnem mestu in boste prejeli plačilo provizije po vsakem nakupu kupcev prek vašega spletnega mesta..
 • Prijavite se v Google AdSense – Google AdSense je priljubljeno oglaševalsko omrežje, v katerega se lahko prijavite. Ko bo prijava za prijavo sprejeta, bodo vaši obiskovalci videli ciljne oglase, predstavljene na vašem spletnem mestu.
 • Restavracija & Mnenja izdelkov – Na svojem blogu lahko vključite sponzorirane vsebine, ki vključujejo restavracije (npr. Če pišete o vegetarijanski prehrani, lahko pregledate najboljše vegetarijanske restavracije na vašem območju) ali ocene izdelkov. Ko bo vaše spletno mesto postajalo vse bolj priljubljeno, bodo podjetja želela, da se na vašem spletnem mestu predstavijo.
 • Promovirajte svojo kuharsko knjigo – Na svojem blogu lahko prodajate tudi svoje izdelke, kot so kuharska knjiga ali e-knjiga, ki ste jih napisali, ali druge izdelke, kot so na primer lastni kuhinjski predpasniki z blagovno znamko..
 • Ekskluzivna vsebina – Na svojem spletnem mestu lahko ustvarite možnosti članstva, če želite prodati edinstveno vsebino, za katero bi bili obiskovalci pripravljeni plačati.

To je nekaj načinov, kako lahko zaslužite z bloganjem, lahko pa odkrijete tudi druge metode, ki najbolje delujejo za vas. Pomembno je, da se ne odvračate, če vam nekateri od teh metod ne uspejo. Nadaljujte z eksperimentiranjem, dokler ne najdete tistega, ki to počne.

Koliko lahko zaslužite z bloganjem o hrani?

Odvisno. Znane osebnosti blogerjev hrane zaslužijo stotine dolarjev na leto, druge veliko manj. Vse je odvisno od tega, koliko časa ste pripravljeni vložiti v svoje blogging o hrani in koliko sledilcev imate.

Irski bloger o slavnih o hrani Donal Shekan ima bazo za spremljevalce 500.000 ljudi, zato mu je gotovo lažje zaživeti od svojega bloga kot nekdo, ki ima samo 500 sledilcev.

Pomembno je ostati dosleden in povečevati svojo bazo sledilcev, s časom pa lahko tudi iz svojega bloga zaslužite dovolj denarja.

Splošni recepti ali niša?

Pomembno je, da se odločite, ali se želite osredotočiti na nišo ali pokriti kuhanje na splošno. Razlika je običajno v tem, da z nišo bolj izstopate. Če boste imeli blog o hrani brez glutena, boste morda pritegnili bolj navdušeno bralstvo kot s splošnim blogom o kuhanju.

Torej, če ne boste mogli na zanimiv način spraviti na svoje splošne recepte (na primer pomislite na Tastyjeve videoposnetke in gif velikosti, ki jih je treba ugrizniti), boste morda želeli najti edinstveno nišo, v katero je konkurenca manj močna, vendar obstaja dovolj velika publika, da se lahko loti (npr. veganski in vegetarijanski recepti, kuhanje za otroke itd.).

Kako pogosto morate posodabljati vsebino?

Na začetku bo verjetno potrebno več časa za pripravo objave ali videoposnetka, toda ko boste obesili to, bo za vas postala druga narava.

Svoj blog posodabljajte čim pogosteje, če boste morda imeli ustvarjalne in izvirne vsebine. To bi lahko bilo dnevno ali tedensko. Če ustvarite eno objavo na mesec, vaš blog ne bo povzročil višine uspeha, zato če resno razmišljate o svojem življenju, ga morate pogosteje posodabljati..

Najboljši nasveti za blogging o hrani

Za lažji začetek kulinaričnega bloganja smo zbrali najpomembnejše nasvete, kako načrtovati, popestriti in postreči svojo vsebino.

Možne teme za objavo

Spodaj najdete seznam najpogostejših tem, ki jih zajemajo priljubljeni blogi o receptu. Lahko si omislite nove teme, ki so skladne z vašo nišo, nekatere od teh tem lahko uporabite v svojo nišo ali pa na te lahko celo postavite nov nov zvitek.

 • Poskusite mednarodne jedi (indijska, italijanska, kitajska, japonska, francoska kuhinja itd.);
 • Živila, ki spodbujajo zdravo mikrobioto;
 • Živila, ki zmanjšujejo vnetja v črevesju;
 • Najboljši poletni recepti (to obliko lahko uporabljate za vse letne čase);
 • Kuhanje za praznike (božič, velika noč, silvestrovanje, zahvalni dan itd.);
 • Izdelek & restavracije;
 • Nasveti in triki za kuhanje;
 • Skrivni družinski recepti;
 • Hitri obroki;
 • Zdravi obroki z malo sestavin (npr. Obroki s tremi sestavinami);
 • Spodbujanje kuharskih tečajev itd.

Preprosto pisanje o teh temah ne bo zadostno, ljudem morate zbuditi vizualno lakoto s pomočjo privlačnih slik, videoposnetkov ali gifov.

Praznik za oči: Kako izzvati vizualno lakoto 

Kuhanje je izkušnja vseh čutov – vidnih, vohalnih, taktilnih, slušnih – ampak kako lahko ta čutila vključite samo skozi vizualni medij? Odgovor: z mešanico vizualno presenetljivih slik, videoposnetkov in opisov.

Fotografije

Za fotografiranje obrokov vam ni treba fotografirati s hrano, sami pa lahko fotografirate s spodobnim fotoaparatom ali telefonom. Samo pomislite na vse Instagram fotografije na računih, kot je Foodporn, posnet s kamero na pametnem telefonu.

Ko fotografirate korake v receptu, se prepričajte, da počistite svoj pult in se osredotočite na vpletene sestavine. Poskrbite, da bodo slike čiste in jasne ter da je osvetlitev prilagojena. Izogibajte se temnim in zamegljenim slikam.

Za izboljšanje posnetkov lahko igrate z okraski. Na primer, če pripravljate jedi z raznobarvnim sadjem ali začimbami, lahko uporabite barvite skodelice, krožnike in druge kuhinjske pripomočke, da ustrezajo celotni barvni shemi kuhanja.

Svoje slike bi morali optimizirati, da na vašem blogu ne bo težav z nalaganjem. Fotografije shranite v .png ali .jpg formatu in v ločljivosti 72dpi. Svoje slike lahko še bolj optimizirate z orodji, kot je TinyPNG, ki zmanjša velikost datoteke na slikah.

Ne pozabite, da fotografije naložite pred nalaganjem in jih oštevilčite, če jih dodate v galerijo korakov, potrebnih za recept. Končni izdelek naj predstavlja predstavljena slika vaše objave.

Svoje slike lahko celo predstavite na kanalih družbenih medijev spletnega dnevnika in tako privabite več bralcev na svoj spletni dnevnik.

Infografika

Infographics je še eno odlično orodje za posnetke, s pomočjo katerega lahko na vizualno privlačen način ponudite informacije o velikosti ugriza. Infografika je koristna, če želite povzeti prednosti določene kuhinje (npr. Zdravstvene koristi mediteranske kuhinje), govoriti o izvoru, uporabi in koristih nekaterih začimb (npr. O koristih kumine) in tako naprej.

V svoje objave vključite Infographics, da bodo izdelki iz hrane še bolj zanimivi in ​​lahki za branje.

Video

Uporaba fotografij in infografik za privabljanje bralcev je odlična, vendar se na tem ne ustavite! Če želite, da vaše občinstvo vzpostavi čustveno povezanost s hrano, ki jo kuhate, naredite videoposnetek, kako dejansko pripravljate jed.

Video omogoča, da vaše občinstvo vidi vas in vašo strast do hrane v akciji ter sliši vaše komentarje postopka kuhanja. Videti in slišati praženje zrezka v ponvi doda veliko več izkušenj kot preprosta slika. Poleg tega je video odlično okno v vaše življenje kuharja ali ljubitelja hrane.

Lahko nastavite Youtube kanal, kjer delite svoje videoposnetke s svojimi sledilci in pripeljete nov promet na svoje spletno mesto.

Gifs

Gifi so še eno orodje za slikovne slike, ki jih morate upoštevati pri svojem spletnem dnevniku o hrani, zlasti pri manjših receptih. Lahko si pripravite gifs receptov za zajtrk ali sladice brez peke za tiste, ki so preveč zaposleni, da bi preživeli veliko časa v kuhinji.

Poleg dejanskih slik in videoposnetkov poskrbite, da bo vaša besedilna vsebina tudi dobro strukturirana, estetsko prijetna in enostavna za branje. Izogibajte se dolgim ​​besedam besedil, stvari naj bodo preproste in enostavne.

Zaviti

Zdaj, ko ste seznanjeni s koraki, potrebnimi za ustvarjanje bloga o hrani, lahko začnete deliti svoje edinstvene recepte in nasvete za kuhanje v spletu. V svoje objave vključite videoposnetke, gif, slike in infografike in se ne izogibajte promociji na družbenih medijih.

Upamo, da je naš podroben vodnik o blogerstvu o hrani odgovoril na večino vaših perečih vprašanj o tem in boste lahko svoje novo spoznanje zlahka uporabili za promocijo svoje blagovne znamke, izmenjavo okusnih novih receptov in olajšali ljudi pri kuhanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map