Kako zamenjati ponudnike spletnega gostovanja brez NO-a

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Kako zamenjati ponudnike spletnega gostovanja brez NO-a
0 6 мин.

kako zamenjati ponudnike spletnega gostovanja


Morda bo prišel čas, ko boste morali preklopiti spletne gostitelje, in čeprav se vam takšna naloga zdi kot težaven postopek, ki morda ni vreden vašega časa, je vsekakor nekaj, kar boste morali skozi. če se okoliščine spremenijo na slabše pri vašem trenutnem ponudniku gostovanja. V enačbo dodajte tveganje za izpade, selitev spletnega mesta pa bo verjetno prestrašila vsakogar, ki v takšnih zadevah ni izkušen. Čeprav je precej zapleteno, morate v določenem vrstnem redu upoštevati nekaj korakov, da bo stikalo čim bolj gladko. Če veste, kdaj in kaj storiti, vam lahko pomaga zmanjšati ali celo izogniti izpadom.

Zakaj morate zamenjati ponudnike gostovanja?

Veliko razlogov je, da se ljudje odločijo za zamenjavo gostiteljev, lahko pa zato, ker so se cene za obnovitev gostovanja pri njihovem trenutnem ponudniku spletnega gostovanja zvišale in so drugje našli boljši posel, ali pa zato, ker so nezadovoljni s storitvami in podporo, ki jih ponujajo njihovi obstoječega gostitelja in želijo, da bi njihovo spletno mesto gostilo bolj zanesljivo in ugledno podjetje za gostovanje.

Nekateri ponudniki spletnega gostovanja imajo obsežno dokumentacijo o tem, kako se premakniti na svoje gostovanje, nekatera podjetja pa lahko celo ponudijo podporo v procesu premikanja ali celo naredijo brezplačno za vas prenos.

Tukaj je 7 preprostih korakov za preklop gostovanja

Če želite zmanjšati tveganje izpadov med prehodom na novega gostitelja, morate opraviti naslednja dejanja v vrstnem redu, opisanem spodaj:

1. Poiščite in kupite novega gostitelja

Tako kot se boste preselili v novo stanovanje, boste morali najprej zamenjati novo mesto, preden boste lahko zamenjali. K sreči ponudnikov spletnih gostovanj ne manjka, zato ocenite njihove ponudbe in izberite takšno, ki ustreza vašim potrebam. Pri izbiri novega gostitelja upoštevajte dejavnike, kot so zanesljivost, garancije za čas delovanja strežnika, funkcije gostovanja, nadzorna plošča spletnega gostovanja, cene za prijavo in obnovo, pa tudi razpoložljivost podpore..

Ne prekličite obstoječega načrta niti po tem, ko ste kupili nov načrt pri svojem novem gostitelju. Preklic je zadnja stvar, ki jo želite storiti na tej stopnji, saj lahko predčasna odpoved povzroči izgubo vseh datotek in podatkov baze podatkov, ki so shranjeni pri starem gostitelju.

2. Varnostno kopirajte in prenesite datoteke

Zdaj, ko imate dva različna gostiteljska načrta na dveh različnih gostiteljih, se lahko začnete premikati, torej morate prenesti vse datoteke svojega spletnega mesta. V tem koraku se morate povezati s FTP starega gostitelja in naložiti vse datoteke, nato jih naložiti na novega gostitelja ali se prijaviti na spletno nadzorno ploščo svojega starega gostitelja, poiskati stran za varnostno kopiranje in prenesti popolno varnostno kopijo spletnega mesta. Varnostno kopiranje baz podatkov MySQL je mogoče zavarovati tudi na strani Varnostno kopiranje. Prenesene varnostne kopije bodo na voljo v stisnjeni obliki.

Ko imate vse varnostne kopije datotek, se pomaknite do novega gostitelja, se prijavite v skrbniški vmesnik in jih naložite / obnovite na nov strežnik. Poiščite stran Varnostno kopiranje in poiščite polje za nalaganje datotek za obnovitev varnostne kopije in naložite datoteke varnostnih kopij na celotnem mestu. Ko je ta korak končan, izvedite tudi postopek obnove baze podatkov.

Ne pozabite pregledati dokumentacije za varnostno kopiranje / obnovitev datotek pri starem gostitelju in novem gostitelju, da se prepričate, ali vse naredite pravilno.

3. Preverite, ali vse deluje na novem strežniku

Če ste naložili datoteke za varnostno kopiranje spletnega mesta in baz podatkov na nov strežnik, preverite, ali vse deluje pravilno. Svoje spletno mesto si lahko ogledate s pomočjo začasnega URL-ja ali IP naslova, nekatera gostiteljska podjetja pa imajo celo tako imenovano razvojno platformo, ki vam omogoča predogled spletnega mesta, preden začne delovati v živo. Tako boste lahko rešili vse težave, ki se lahko pojavijo med postopkom prehoda.

4. Spremenite strežnik domenskih imen

Za ta korak se morate prijaviti na nadzorno ploščo za registracijo domene, poiskati stran strežnika domenskih imen in svoje stare zapise DNS zamenjati z novimi podatki, ki jih je posredoval vaš novi gostitelj.

5. Počakajte, da se spremeni DNS

Spremembe začnejo veljati v 24 do 48 urah, v tem času pa si bodo obiskovalci lahko ogledali vaše spletno mesto, saj bo pravilno delovalo. Prekinitve najverjetneje ne bodo težave, kljub temu pa se vzdržite dodajanja vsebine ali datotek na vaše spletno mesto, saj lahko to povzroči izgubo vsebine ali podatkov. V tem obdobju obvezno spremljajte svoje spletno mesto.

6. Migracijo e-poštnih računov na nov strežnik

Če tako vaš stari gostitelj kot vaš novi gostitelj uporabljata cPanel, selitev ne bo težava, saj se bodo vaša e-poštna sporočila premaknila skupaj s celotno varnostno kopijo cPanel. V nasprotnem primeru morate storiti eno od naslednjih stvari:

 • Če gostite vaš e-poštni naslov z registratorjem domen, spremenite zapis A in ga usmerite na IP naslov novega gostitelja;
 • Če vaš e-poštni račun gosti tretja oseba, posodobite zapise MX v vašem DNS;
 • Če vaš e-poštni naslov gostuje na starem spletnem gostitelju, ustvarite obstoječi e-poštni račun in ga konfigurirajte na svojem novem gostitelju.

7. Prekličite stari načrt gostovanja

Po zaključku vseh teh korakov preizkusite, ali na vašem spletnem mestu vse deluje pravilno. Če ugotovite, da je vse v redu, lahko varno prekličete svoj stari načrt gostovanja in začnete uživati ​​vse prednosti vašega novega gostovanja.

Konec

Zamenjava gostiteljev je lahko stresen čas, vendar je vredno, še posebej, če ste obiskani s spletnimi storitvami gostovanja Če pa se vam vse to zdi preveč in ste utrujeni, da bi selitev spletnega mesta naredili sami, poglejte, ali bo vaš bodoči spletni gostitelj za vas opravil prenos brezplačno ali za primerno plačilo. Nekateri gostitelji, kot sta InMotion ali HostGator, bodo ta prenos opravili brezplačno, drugi gostitelji vam lahko zaračunajo pristojbino za izvedbo prenosa namesto vas. Če vam ponudnik gostovanja pomaga, vam bo zagotovil enostavno prenašanje spletnih strani.

Priporočeni vodniki:

 • Kako premakniti spletno mesto Joomla na novega spletnega gostitelja?
 • Kako prenesti svojo spletno stran WordPress na novega ponudnika gostovanja?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector