Kako zgraditi spletno mesto za neprofitne organizacije z WordPressom?

build-wordpress-spletna stran-neprofitna organizacija


Obstajajo številne neprofitne organizacije, ki si prizadevajo za spremembo v svetu. Njihov glavni cilj je vedno navdihovati in spodbujati dejanja, ki pomagajo pri reševanju določenega vprašanja. Najboljši način za širjenje sveta o problemih in rešitvah po svetu je, kot ste že uganili, izgradnja spletnega mesta. Sestavljanje dostojnega spletnega mesta, ki ne le deluje, ampak naredi sporočilo jasno in vplivno, ni vedno enostavno.

Za velike organizacije, kot je to, ni problem GreenPeace in rdeči križ, ker lahko najamejo cele ekipe. Toda manjše lokalne organizacije nimajo toliko sredstev in delovne sile, da bi to uresničile. Torej, pogosto ne puščajo ljudi, ki ne vedo tehnic, da to delo opravijo kar najbolje.

Brez skrbi, ker zahvaljujoč WordPressu, lahko to storite tudi z minimalnim tehničnim znanjem. Zahteva tudi zelo minimalne naložbe. V najboljšem primeru je vse, kar morate plačati, gostovanje vaše spletne strani. Če pa želite doseči dodatno kilometrino in olajšati svoje delo, hkrati pa bo vaše spletno mesto videti resnično neverjetno, je premium tema odlična naložba. V tem članku vam bom povedal, zakaj morate uporabljati WordPress, ki je moj najljubši ponudnik gostovanja in kako ga nastaviti tako, da ustreza potrebam neprofitne organizacije. Pojdimo na to!

Glavni razlogi za uporabo WordPressa

Obstaja veliko ustvarjalcev spletnih strani, kot sta Squarespace in Wix. Te olajšajo izdelavo spletnega mesta s funkcijami povleci in spusti, vendar lahko WordPress stori enako. WordPress je v resnici odprtokodna platforma, zato je uporaba popolnoma brezplačna. Drugi ustvarjalci spletnih strani zahtevajo vsaj 8 do 15 USD mesečne pristojbine in niso tako prilagodljivi kot ta priljubljeni sistem za upravljanje vsebin..

Zato je vsako četrto spletno mesto zgrajeno s programom WordPress. To doda do 74 milijonov spletnih strani ki jo vodi ta platforma.

Ni treba posebej poudarjati, da je WordPress odlična možnost poseben primer neprofitne ali dobrodelne organizacije. Tukaj so glavni razlogi za uporabo WordPressa za izdelavo spletnega mesta.

Zelo prijazno začetnikom

WordPress je izjemno obsežen in ga lahko uporablja vsakdo. Na voljo imate tudi na tone učnega gradiva. Obstajajo številna spletna mesta in YouTube kanali, namenjeni WordPressu, na katerih so vsi odlični vadnice, ki jim lahko sledite. Običajno lahko spletno mesto zaženete in obratujete v eni uri ali dveh.

WordPress je popolnoma odziven

Približno polovica internetnega prometa prihaja iz mobilnih naprav z dostopom do spleta, zato je naravno, da spletno mesto zgradite tako, da jim ustreza. Pomembno je, da je vaše spletno mesto v celoti funkcionalno tudi mobilno in da lahko bralci zlahka dostopajo do vašega spletnega dnevnika, donacij, dogodkov in česar koli drugega na vašem spletnem mestu.

Zato je dobro, da WordPress podpira popolnoma odzivne teme in postavitve. Vse, kar morate storiti, je, da izberete dobro oblikovano temo, ki bo popolnoma odzivna, vendar je 99%, tako da brez skrbi o tem.

Je zelo prilagodljiv

Poleg tega, da je WordPress neverjetno enostaven za uporabo, je tudi enostavno razširljiv. Številne funkcije in funkcije lahko dodate z nekaj kliki. To je zahvaljujoč sistemu vtičnikov platforme, ki vam omogoča namestitev vtičnika brez izhoda iz nadzorne plošče. Tako lahko preprosto dodate vse funkcije, ki jih zahteva vaše neprofitno spletno mesto.

To je stroškovno učinkovito

Nepridobitne organizacije in dobrodelne organizacije imajo večino časa omejen proračun, saj svoj denar porabijo za to, kjer to dejansko vpliva. Torej je velika pomoč pri rezovanju vogalov, kjer koli je to potrebno. Zato je brezplačno WordPress odlično. Ni vam treba kupiti ali česar koli, preprosto ga naložite s svojega spletnega mesta ali ga namestite na strežnik gostovanja.

Z brezplačnimi temami in vtičniki, ki so na voljo tam, se lahko popolnoma brezplačno umaknete. Toda vaše spletno mesto bo izgledalo veliko bolje in bo veliko bolj funkcionalno, če vam ne bo zamerilo približno 70 ameriških dolarjev.

Kako zgraditi spletno mesto svoje neprofitne organizacije z WordPressom

Izdelava spletnega mesta za neprofitne organizacije je podobna gradnji katerega koli drugega spletnega mesta z WordPressom. To je mogoče storiti v nekaj preprostih korakih, lahko pa spletno mesto zaženete in začnete delovati v dveh urah ali na dan, če morate počakati, da se aktivira spletna storitev gostovanja. Torej, poglejmo, kakšni so posamezni koraki za vzpostavitev in delovanje vašega spletnega mesta!

1. korak: Izbira ponudnika gostovanja in ime vaše domene

WordPress ima brezplačno samostojno gostovanje, vendar ne bo ravno vaše spletno mesto najhitrejše. Veliko bolje je sodelovati s komercialnim ponudnikom gostovanja. Zagotovili boste, da bo vaše spletno mesto hitro in nemoteno delovalo skozi vse leto. To bo stalo približno 5 USD vsak mesec, v zameno pa bo vaše spletno mesto veliko hitrejše in dostopnejše.

Moj najboljši izbor pri gostovanju je InMotion. So najbolj zanesljiv ponudnik gostovanja, kar sem jih lahko našel, saj imajo ne le močne strežnike, temveč tudi močno podporo strankam. Nikoli nisem videl, da bi se moje spletno mesto ustavilo ali naložilo počasneje, kot bi se moralo. Ko moram rešiti težavo, pokličem službo za podporo strankam in odgovorim v nekaj minutah. Potrebovali boste nekoga, ki vam bo pomagal, če na vašem spletnem mestu nekaj ne deluje in ne veste, zakaj.

InMotion ima nekaj prijaznih ljudi, ki jih lahko pokličete na pomoč in jim rešijo, kar lahko. Dobite tudi brezplačne bonuse, ki bi jih morali plačati drugje, na primer brezplačne varnostne kopije in varnostne funkcije, ki bodo zagotavljale varnost vašega spletnega mesta. V celoti je InMotion solidna možnost in vas bo stala le 3,99 USD / mesec, če se naročite za daljše časovno obdobje.

Zahteva za ime domene

Ime privlačnega imena domene je pomembno, vi pa ga morate pripraviti. Ko je enkrat, je čas, da preverite, ali je na voljo, in ga registrirajte. To lahko storite tudi prek spletnega mesta InMotion. V iskalno vrstico preprosto vtipkate želeno ime domene in preverite, ali je na voljo ali ne. Če je tako, samo kliknite na nakup in imeli boste ime domene za vaše novo neprofitno spletno mesto.

2. korak: Namestitev WordPress-a

namestitev-wordpress-inmotion-hostingTo je najpreprostejši korak, saj potrebuje le en klik. Preprosto se prijavite v cPanel na InMotion in poiščite WordPress med aplikacijami. Preprosto kliknite njeno ikono in jo namestite. Isti postopek velja za približno 90% ponudnikov gostovanja, tako da ga nikakor ne morete zabrisati.

3. korak: Izberite WordPress temo

Če ste namestili WordPress, se boste pozdravili z njegovo osnovno predlogo. Res ni veliko in zagotovo ni dovolj, da bi prenesli sporočilo svoje organizacije. Zato bi morali najti temo, ki vam in vaši organizaciji veliko bolj ustreza. Da ne omenjam, da mora biti videti tudi profesionalno, da bi bil čim bolj prepričljiv. Tu je nekaj, za katero sem ugotovil, da najbolje deluje v neprofitni ali dobrodelni organizaciji.

Jarvis

jarvis-wordpress-tema

Jarvis je ena najboljših tem na paralaksu na ThemeForest. Je prilagodljiv in napolnjen s funkcijami, zato se lahko enostavno prilagodi spletnemu mestu, ki ga želite izdelati. Lahko imate zelo profesionalno spletno mesto, tako da preprosto izberete eno od njegovih 14+ različic in dodate svoje besedilo, barve in slike. Celotna postavitev Jarvisa je popolnoma odgovorna in enostavna za upravljanje. Oglejte si predstavitev in preverite, ali ustreza temu, kar ste si zamislili.

Jarvis Demo & Prenesi

Churchope

churchope-wordpress-tema

Churchope je najbolj primeren za neprofitno spletno mesto, ki ima veliko za deliti. Vsebuje vse funkcionalnosti in izgleda, kot bi jih želeli s preprostega neprofitnega spletnega mesta. Lahko pokažete dogodke, vodite blog ali imate trgovino na svojem spletnem mestu. Prav tako ga je enostavno upravljati in nastaviti, tako da vam ne bo treba porabiti preveč časa, da bi ga lahko videli tako, kot želite. Oglejte si predstavitev v živo in se prepričajte sami.

Churchope Demo & Prenesi

CharityHub

dobrodelnost-hub-wordpress-tema

CharityHub je vitko, preprosto in preprosto popolno za prikaz vseh vidikov poslanstva vaših organizacij. Spletni dnevnik lahko preprosto vodite, dodate galerijo in postavite delček vsebine, ki jo ljudje vidijo, da se prepričajo o vašem sporočilu. Še boljše pa je dejstvo, da lahko pokažete, za kaj zbirate donacije. Ljudje lahko obiščejo in vidijo, koliko denarja je bilo zbranega in koliko več potrebuješ, da bo tvoja misija uspela. To je neverjetno koristno za neprofitno organizacijo, ki se zanaša na donacije, zato vam bo ta tema dobro ustrezala. Tudi predstavitev v živo je prepričljiva!

CharityHub Demo & Prenesi

4. korak: Namestite uporabne vtičnike

Vtičniki so tisto, zaradi česar je WordPress tako priročen in prilagodljiv. Omogočajo vam, da na svoje spletno mesto dodate posebne funkcije. Z več deset tisočaki vtičnikov lahko dodate karkoli želite. Za namestitev vtičnika je potrebnih nekaj klikov. Mogoče boste morali pogledati videoposnetek z vadnicami, če želite obiskati bolj zapletene, vendar je večina od njih precej obsežna za uporabo. Tukaj je nekaj vtičnikov, ki bi vam lahko pomagali pri izdelavi spletnega mesta za neprofitne organizacije.

Zaključek

Za pripravo spletnega mesta neprofitne organizacije ne potrebujete veliko, le nekaj časa, potrpljenja in nekaj dolarjev, ki jih porabite. Ne boste potrebovali dolgo, da se vaše spletno mesto postavi in ​​deluje z vsemi potrebnimi funkcijami in videzom, ki jih potrebuje.

Upam, da vam je ta članek danes pomagal naučiti nekaj novega in da se bomo kmalu spet videli v naslednjem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map