Vodnik za izbiro in registracijo popolnega domenskega imena

01.06.2020
Vadnice in vodniki 'Vodnik za izbiro in registracijo popolnega domenskega imena
0 4 мин.

izberite registracijo najboljše ime domene


Pri navigaciji po spletu v resnici ne razmišljamo o tem, kako na koncu postavimo spletna mesta. V bistvu do spletnega mesta lahko dostopate prek naslova IP ali prek imena domene. Ker naslovov IP ni enostavno zapomniti, uporabljamo imena domen za dostop do določenega spletnega mesta, kot so google, facebook ali twitter. Ime domene ima tri komponente: ime, piko in razširitev. Ime domene mora registrirati posamezna oseba ali podjetje in običajno obstaja enotna letna registracija ali enkratna pristojbina. Ime domene ni mogoče večkrat registrirati ali registrirati že obstoječega imena. Mogoče se sliši zapleteno, ampak v nadaljevanju bom razložil, kako deluje registracija domen in kako bi morali izbrati pravo ime in razširitev za svoje spletno mesto.

Izbira dobrega imena domene in razširitve

Posel z imeni domen je ogromen! Na tisoče domen se vsak dan registrira, kupi in prenese. Najbolj priljubljena razširitev domene najvišje ravni je COM, sledijo NET, ORG in BIZ. Te razširitve se večinoma uporabljajo za mednarodna spletna mesta, obstajajo pa tudi druge razširitve za države, kot so ZDA, CO.UK, DE, ES in številne druge.

Preden izberete razširitev domene, je dobro vedeti, kakšna bo ciljna publika vašega spletnega mesta. Če bo vaše spletno mesto nudilo informacije, storitve ali prodajalo blago v določeni državi, se morate verjetno osredotočiti na pridobitev razširitve za posamezno državo, če želite postati globalni; COM domena bi bila najboljša izbira.

Po odločitvi za razširitev lahko poskusite izbrati dobro ime domene. Če nameravate voditi osebni blog ali ime svojega podjetja, če gradite spletno mesto za svoje podjetje, lahko registrirate svoje ime. Če bo vaše spletno mesto o določeni temi, lahko kot ime domene registrirate ključne besede ali teme, povezane s temo. Res je odvisno od vaše domišljije in razpoložljivosti imena domene.

Najlažji način iskanja razpoložljivih imen domen je uporaba podjetja, ki registruje domenska imena, kot sta Name.com ali Namecheap. Ponujajo zelo dobro stopnjo registracije in podaljšanja, poleg tega pa beležijo tudi številne razširitve.

Izbira dobrega imena domene podjetja

Če vodite podjetje, prodajate storitve ali izdelke na spletu, bi verjetno morali razmišljati o izgradnji blagovne znamke. Blagovna znamka, ki jo je enostavno zapomniti, predstavlja vaše podjetje in se sliši dobro.

Poskusite se izogniti številkam in vezajem, ki so večini uporabnikov neprofesionalni in jih je mogoče enostavno zmešati, kar povzroči, da vaše potencialne stranke preusmerite na drugo podjetje s podobnim imenom, vendar brez številke ali vezaja.

Ne uporabljajte že registriranih imen blagovnih znamk, to je slaba poslovna praksa, drugič, lahko raje izgubite domeno blagovne znamke ali pa lahko tožite lastnika blagovne znamke.

Poskusite pridobiti domeno .COM in če se resnično ukvarjate s svojim podjetjem, morda želite registrirati vse domene najvišje ravni (TLD), da zaščitite svojo blagovno znamko. Ni vam treba registrirati vseh razširitev, ampak samo tiste, ki se vam zdijo pomembne.

Ne pozabite pravočasno obnoviti domenskih imen, sicer jih lahko izgubite in jih ne morete obnoviti. Registrarji domen vas bodo vedno večkrat obvestili po e-pošti, ko poteče domeno.

Kako registrirati že obstoječo domeno?

Obstajata dva načina za dostop do imena domene, ki ga je že registrirala druga oseba. Lahko bi šli po dolgi poti in čakali, da domena poteče, v upanju, da je prejšnji lastnik ne bo obnovil. Najverjetneje na ta način ne boste dobili želene domene. Druga možnost je, da se obrnete na lastnika domene in jo prepričate, da vam domeno proda s ponudbo ugodne ponudbe. Nakup domene od nekoga bi bil lahko zelo drag in v večini primerov morda ni vredno, vendar je vedno vredno poskusiti, če ste res obsedeni s tem določenim imenom.

Registracija zasebne domene

Ob registraciji imena domene boste morali navesti resnične podatke: svoje ime, naslov, telefonsko številko, e-pošto, ime podjetja itd. To bo na voljo javnosti, razen če uporabljate zasebnost. Za dodatne stroške lahko zaščitite svojo zasebnost in svoje osebne podatke skrijete pred javnostjo. To je koristno, ker ne boste prejeli neželene pošte na svoj e-poštni naslov ali pa ne boste prejeli poznih nočnih telefonskih klicev neznancev, ki samo pobirajo vašo telefonsko številko iz baze podatkov whois.

Strokovni nasveti o registraciji domen

Kot smo že omenili, je najbolje, da registrirate .COM, če je na voljo, če ne gre z drugimi razširitvami na najvišji ravni. Vedno uporabljajte zaupanja vredne registratorje in ne izberite podjetij, ki jih ICANN ni akreditirala.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector